STV Live
Subota, 20. travanj 2024.
3°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

OPROŠTAJ OD SREDNJE ŠKOLE: 2410 maturanata Osječko-baranjske županije u srijedu pleše Quadrillu

Ove srijede maturanti diljem Hrvatske oprostit će se od srednje škole. U Osječko-baranjskoj županiji 2410 maturanta posljednji će dan škole proslaviti Qadrillom, od toga 1482 plesat će u Županijskoj ulici u Osijeku, a zabava se tradicionalno nastavlja na lijevoj obali Drave.

2410 maturanata Osječko-baranjske županije u srijedu pleše Quadrillu
Najavljena Quadrilla 2022.

Sedamnaest je godina prošlo od prve otplesane Quadrille u Osijeku, a nakon pandemijske pauze poznato druženje osječko-baranjskih maturanata vraća se na velika vrata.

- U Osijeku smo započeli 2005. godine i nije tada bilo puno maturanta kao što ih imamo sada. Plesalo se tada u Kapucinskoj ulici no onda smo nakon dvije godine shvatili smo da povećanjem broja je taj prostor mali od tad se pleše u Županijskoj ulici gdje će se plesati i za dva dana u srijedu, kaže organizator Quadrille Domagoj Jukić.

I ovoga će puta maturanti iz Osijeka, Našica, Valpova, Donjeg Miholjca, Belog Manastira i Đakova grada ispratiti srednju školu, prijatelje i nastavnike, a svi će s Quadrille poslati istu poruku.

- Nije nam odabir bio lak jer smo imali nekoliko ideja i za COVID, ali znamo da je to potrošena tema i odlučili smo se za  temu koja je aktualna u Ukrajini i općenito tema rata se mi jako dobro sjećamo pa smo se odlučili za Stop the war to će biti poruka koju će maturanti poslati u Hrvatsku ali naravno i u svijet, kaže pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš-Kul.

Županija je za Quadrillu izdvojila 200 000, a grad Osijek za program na lijevoj obali Drave 50 000 kuna.

Grad Osijek se ove godine uključio u ispraćaj osječkih maturanata na način da preuzima brigu oko financiranja i organizacijski prepuštamo profesionalcima onih sadržaja  koji će se događati na lijevoj obali Drave tj. koncert koji će biti nakon priče s Quadrillom, kaže zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham.

Za Milenijsku fotografiju Quadrille ponovno je zadužen Šime Strikoman.

Ovo će biti 781. Milenijska ona je kao zaštićena i ljudi koriste naziv milenijska i nama to nije krivo ušlo je u govor i to je sada doprinos našoj državi jer sigurno ne postoji u svijetu, kaže fotograf Šime Strikoman.

Nakon fotografije maturante čeka zabava na lijevoj obali Drave uz domaće DJ-eve i zagrebački band KUKUS.

Zbog sigurnosnih razloga zabavni će program trajati do 21 sat.