STV Live
Četvrtak, 18. kolovoz 2022.
33°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Svetište Marije Lurdske u Popovcu proslavilo sto godina
JEDINO BARANJSKO MARIJANSKO SVETIŠTE: Svetište Marije Lurdske u Popovcu proslavilo sto godina
Velik broj vjernika okupio se i u jedinom baranjskom marijanskom svetištu Marije Lurdske u Popovcu. Molilo se za mir u svijetu i zdravlje, a mnogi su došli i zahvaliti za Gospinu pomoć u prošlosti. Svetište je ove godine proslavilo i sto godina od osnutka.
Sušac: Vukovar među najboljima po izdvajanju za djecu i obitelji
OTVORENO S GRADOM VUKOVAROM: Sušac: Vukovar među najboljima po izdvajanju za djecu i obitelji
U emisiji Otvoreno s gradom Vukovarom ugostili smo Filipa Sušca, zamjenika gradonačelnika Vukovara. Razgovarali smo o projektima koje provode, s posebnim naglaskom na one koji su usmjereni na obitelji, mlade i socijalno ugrožene skupine.
Osječki umirovljenici uče i o računalstvu
RADIONICE, DRUŽENJA I TURNIRI: Osječki umirovljenici uče i o računalstvu
Već sedam godina članovi osječke Udruge Aktivni umirovljenici uživaju u svakom danu u gradskom dnevnom boravku. Od radionica, natjecanja, aktivnosti do druženja uz grah i karaoke stječu se prijateljstva i poznanstva, razmjenjuju recepti i uči o informatici.
Radionica quillinga u Domu tehnike oduševila mlade ljubitelje umjetnosti i dizajna
IZRADA UKRASA OD PAPIRA: Radionica quillinga u Domu tehnike oduševila mlade ljubitelje umjetnosti i dizajna
Učenici u osječkom Domu tehnike i ovaj mjesec imat će priliku steći razna znanja i vještine. Uz izradu nakita, lutkica, korištenja 3D olovke i graviranja uči se i metoda izrade ukrasa od papira – quilling.
Žetveni običaji Mađara prikazani u Osijeku
ZABAVA U VELIKOM DRUŽENJU, PJESMU I TRADICIONALNA JELA: Žetveni običaji Mađara prikazani u Osijeku
Blagoslov žetve dio je narodnih običaja i mađarske zajednice. Žetvena zabava u osječkoj Retfali prošla je u velikom druženju, uz pjesmu i nezaobilazna tradicionalna jela.
Urban Connection - veza ekologije i urbane kulture
PROJEKT ODRŽAN U OSIJEKU: Urban Connection - veza ekologije i urbane kulture
Spoj urbane kulture i ekologije. Tako su organizatori opisali svoj projekt Urban Connection koji je održan u Osijeku na Gornjodravskoj obali. Radionice o ponovnom korištenju materijala, nadopunilo je slikanje na platnu, ples na svili, a svoje su proizvode pokazali i lokalni OPG-i. 
Osječki azil apelira na udomljavanje pasa
PAMTE I BOLJA LJETA: Osječki azil apelira na udomljavanje pasa
Nemetinski azil pamti i bolja ljeta. Troškovi struje i vode i svih potrepština višestruko su veći, a članovi udruge Pobjede koja skrbe za 180 pasa posebno zabrinjava pad broja udomitelja. Unatoč svemu u azilu nastoje osigurati siguran i ugodan smještaj svim njegovim stanarima, a na čije udomljenje apeliraju i ovoga puta.
Nema kruzera ni turističkih vodiča, ali turizam u Osječko-baranjskoj županiji ide naprijed
ODLIČNI REZULTATI U PRVIH POLA GODINE: Nema kruzera ni turističkih vodiča, ali turizam u Osječko-baranjskoj županiji ide naprijed
Turizam u Slavoniji i Baranji, prema svim pokazateljima u prvih pola godine bilježi odlične rezultate. Više je ipak domaćih gostiju, jer veliki dio inozemnih turista dolazi s kruzera kojih zbog niskog vodostaja Drave i Dunava – nema. Unatoč tome, turističke agencije i vodiči i najesen očekuju novi val gostiju.
Od filma, preko koncerta do bogate ponude - Osječka ljetna noć na ulice izvukla sve uzraste
SLJEDEĆA POSLJEDNJEG VIKENDA U KOLOVOZU: Od filma, preko koncerta do bogate ponude - Osječka ljetna noć na ulice izvukla sve uzraste
Nakon otvorenja Pješačkog mosta, zanimljivo je bilo i u samom središtu grada. Druga Osječka ljetna noć građanima je pružila zabavu i opuštanje, a oni su se odazvali u velikom broju.