STV Live
Subota, 23. rujan 2023.
18°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde
Petar Kopunović Legetin: ''Plenkovićev podsmjeh pokazuje HDZ-ov nemar za Hrvatsku''
TV KOMENTAR: Petar Kopunović Legetin: ''Plenkovićev podsmjeh pokazuje HDZ-ov nemar za Hrvatsku''
Aktualnosti na nacionalnoj i lokalnoj razini u TV komentaru STV-a komentirao je Petar Kopunović Legetin iz Domovinskog pokreta, gradski vijećnik, učitelj i teolog iz Osijeka. Emisiju uređuje i vodi Josip Dubrović.
Filantropija u Osijeku i uvali divljih mačaka
OTVORENI STUDIO: Filantropija u Osijeku i uvali divljih mačaka
Zamisli što sve možeš učiniti... Tjedan filantropije će se održati u Osijeku od 25. do 29. rujna na različitim lokacijama u gradu. Donosi zanimljive programe, među ostalim i predstavu „Filantropija u uvali divljih mačaka.“ Cilj je prikupiti novac za obnovu kuhinje u prostoru kojeg koristi Društvo "Naša djeca" grada Osijeka. Više o svemu su nam otkrile: Mirna Šmit i Jasna Komendanović. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Tako to rade vatrogasci: popeo se u košari do prozora svoje djevojke i zaprosio ju!
PROSIDBA KAKVU JOŠ NISTE VIDJELI: Tako to rade vatrogasci: popeo se u košari do prozora svoje djevojke i zaprosio ju!
Osječki vatrogasac Tomislav Zubčić na vatrogasni je način zaprosio svoju djevojku Saru i oduševio javnost. Tomislav se, naime, do Sarinog prozora popeo u vatrogasnoj košari. Sara je naravno pristala. Tomislavu i Sari želimo sreću u daljnjem životu.
Balkić: U osječku bolnicu dovezli su nam masakrirane branitelje, jednom su srce izvadili
NOVA ERA: Balkić: U osječku bolnicu dovezli su nam masakrirane branitelje, jednom su srce izvadili
Osječka bolnica u Domovinskom ratu za obranu Hrvatske iznimno je puno značila, baš kao i vukovarska. Kako je bilo raditi u bolnici, kako su se organizirali, odakle su se opskrbljivali, u emisiji smo pitali Željka Balkića, tadašnjeg tajnika ravnateljstva i člana Kriznog stožera zdravstva za istočnu Hrvatsku, s kojim smo razgovarali i o današnjim odnosima Hrvatske i Srbije, očuvanju sjećanja na Domovinski rat i drugim temama.
Jesen u Osijeku u znaku sporta i rekreacije
OTVORENI STUDIO: Jesen u Osijeku u znaku sporta i rekreacije
Jesen u Osijeku donosi nam niz sportskih atkivnosti. Još nekoliko dana dijeli nas od obilježavanja Europskog tjedna sporta. Svi zainteresirani na osječkom Trgu Slobode dobit će priliku upoznati se s raznim sportovima kako bi vidjeli koji najbolje odgovara njihovim interesima. Uz to, u listopadu će se održati Osječki pješački u čijem je središtu zanimljiva ruta Gradom na Dravi. A oni koji ipak preferiraju bicikl, tu je Biciklijada za Azil. Više o ovoj temi u razgovoru su nam otkrili: Alen Nađsombat, predsjednik Zajednice Osječkog Sporta i Gordana Veselić, glavna tajnica GSSR „Sport za sve“ Osijek. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Krušarovski: „Razminiranje je dugotrajan i skup proces, ali smo blizu završetka“
TV KOMENTAR: Krušarovski: „Razminiranje je dugotrajan i skup proces, ali smo blizu završetka“
Do kraja listopada ove godine Osječko-baranjska županija bit će u cijelosti očišćena od mina zaostalih iz Domovinskog rata, a cijelo područje Hrvatske do 2026. godine. Zašto je proces toliko dugo trajao i što će to značiti za državu, njezino gospodarstvo i građane – pitanja smo kojima smo se bavili u TV komentaru. U gostima nam je bio Dubravko Krušarovski, voditelj osječkog centra za razminiranje Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a Hrvatske, a emisiju je uredio i vodio Josip Dubrović.
Jelinić o uvođenju femicida kao posebnog kaznenog djela: Ne smijemo tolerirati nasilje
NOVA ERA: Jelinić o uvođenju femicida kao posebnog kaznenog djela: Ne smijemo tolerirati nasilje
U prvoj epizodi nove sezone, ugostili smo profesora Zvonimira Jelinića s Pravnog fakulteta u Osijeku. Povod je bilo najavljeno uvođenje novog kaznenog djela - teškog ubojstva žene ili femicida. Što to govori o našem društvu, toleriramo li nasilje, je li to iskrena želja premijera Plenkovića za spašavanjem ženskih života, neka su od pitanja na koja smo od profesora Jelinića potražili odgovor. Razgovarali smo i o nasilju u prometu, komunalnim projektima u Osijeku i drugim temama.
Plavi Svemir povezuje Osječane i oživljava zaboravljene lokacije
OTVORENI STUDIO: Plavi Svemir povezuje Osječane i oživljava zaboravljene lokacije
Vukovarska gospodarska zona veliko je gradilište s velikim planovima
OTVORENO S GRADOM VUKOVAROM: Vukovarska gospodarska zona veliko je gradilište s velikim planovima
Vukovarska gospodarska zona već nekoliko godina uzastopce bilježi rast i razvoj poduzetništva s novim firmama i malim i srednjim poduzećima. Na čelu Vukovarske gospodarske zone d.o.o. je Ivana Mujkić, naša današnja gošća u emisiji "Otvoreno s gradom Vukovarom" koja nam je više otkrila o poduzetničkim zbivanjima, projektima i planovima za budućnost.