STV Live
Nedjelja, 26. ožujak 2023.
4°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde
[OTKAZANO] Gianni Schicchi vraća se u osječki HNK: naslovnu ulogu igrat će Giorgio Surian
OTVORENI STUDIO: [OTKAZANO] Gianni Schicchi vraća se u osječki HNK: naslovnu ulogu igrat će Giorgio Surian
Obavijesti: Zbog bolesti solista otkazuje se opera Gianni Schicchi koja je trebala biti izvedena u petak, 3. ožujka 2023.
Woody Allen stiže na daske osječkog teatra
OTVORENI STUDIO: Woody Allen stiže na daske osječkog teatra
„Sviraj to ponovno, Sam“ nova je predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku u koprodukciji s Kazalištem Virovitica, a koja će biti premijerno izvedena u petak 3.2.. Klasična je to komedija u maniri Woodyja Allena, priča o „spašavanju“ izgubljenog muškarca, hipohondra i neurotičnog filmskog kritičara koji nakon odlaska supruge i razvoda ne može pohvatati konce vlastita identiteta i društvene „lokacije“. Više su nam o predstavi rekli gosti: redateljica Tamara Damjanović i glumci Matija Kačan i Goran Vučko. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
U osječki HNK stiže
OTVORENI STUDIO: U osječki HNK stiže "Teror"!
I bez ljubavnog napitka osječka publika zavoljet će prvu ovosezonsku opernu premijeru
HNK OSIJEK: I bez ljubavnog napitka osječka publika zavoljet će prvu ovosezonsku opernu premijeru
Smijeh, romantika i malo lažne čarolije dolaze na kazališne daske osječkog HNK u petak. Naime, komična opera „Ljubavni napitak“ Gaetana Donizzetija prva je ovosezonska operna premijera osječkog teatra.
Ako želite gledati Orašara požurite!
POČELA PRODAJA ULAZNICA: Ako želite gledati Orašara požurite!
Počela je prodaja ulaznica za balet Orašar u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Očekivano vlada veliko zanimanje građana, a neki su u red za svoju ulaznicu stali već u 7:15 iako se blagajna kazališta otvara u 9 sati. Prva izvedba Orašara u koreografiji Dinka Bogdanića koji potpisuje i režiju te pod dirigentskom palicom Filipa Pavišića je 5.12., a ukupno će biti 11 izvedbi.
Od petka u prodaji ulaznice za čarobnog Orašara
TKO PRVI NJEGOVO: Od petka u prodaji ulaznice za čarobnog Orašara
Prosinac je nezamisliv bez Orašara. Ne samo u trgovinama nego i na kazališnim daskama. A u ovom čarobnom baletu ponovno će moći uživati i Osječani i to ako budu brzi i uspiju doći do ulaznica.
Priča o Čarugi na kazališnim daskama u Osijeku
HNK: Priča o Čarugi na kazališnim daskama u Osijeku
Pripazite na svoje torbice i novčanike, jer se u Osijek vraća – Čaruga. Najpoznatiji slavonski razbojnik sa svojom neslavnom družinom stiže u Hrvatsko narodno kazalište na premijeru u režiji Borisa Svrtana, a po čuvenom tekstu Ivana Kušana.
Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Poreča se vraća sa zlatnom plaketom!
55. SUSRET HRVATSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA: Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Poreča se vraća sa zlatnom plaketom!
Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Poreča se vraća sa zlatnom plaketom. Tijekom vikenda nastupili su na 55. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova i među 14 zborova iz cijele zemlje zauzeli prvo mjesto.
U Vrseljinoj zadnjoj godini Grad preuzima upravljačka prava?
116. SEZONA OSJEČKOG HNK: U Vrseljinoj zadnjoj godini Grad preuzima upravljačka prava?
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku ulazi u novu sezonu, posljednju za aktualnu intendanticu Draženu Vrselju. Najavljeno je šest premijernih naslova, a najnovija informacija je i kako će Grad Osijek preuzeti upravljanje kazalište samostalno, bez Županije.