STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
10°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
DOKKICA kroz kazališnu umjetnost ukazala na važnost mentalnog zdravlja mladih
''DA SE MENE PITA'': DOKKICA kroz kazališnu umjetnost ukazala na važnost mentalnog zdravlja mladih
Većina psihičkih problema započinje u mlađoj dobi. Procjenjuje se da u Hrvatskoj oko 49 tisuća djevojčica i dječaka živi s nekim od mentalnih poremećaja, a rijetki su oni koji se odlučuju potražiti pomoć. Kako bi se ukazalo na važnost očuvanja mentalnog zdravlja, DOKKICA je kreirala originalnu predstavu „Da se mene pita“ koja je izvedena u osječkom Dječjem kazalištu.
„Šumska kraljica“- prva hrvatska opera za djecu ponovno u Osijeku
DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA: „Šumska kraljica“- prva hrvatska opera za djecu ponovno u Osijeku
Najizvođenije i najpopularnije glazbeno djelo Franje Štefanovića - „Šumsku kraljicu“, u Dječjem kazalištu mogla je pogledati i najmlađa osječka publika. Time su dobili rijetku priliku na daskama kazališta gledati operu napisanu upravo za djecu.
Povratak Katarine Baban osječkoj publici s
NAKON GOTOVO DESET GODINA: Povratak Katarine Baban osječkoj publici s "Punim Pansionom"
Nakon gotovo deset godina, pred osječkom publikom nastupila je glumica Katarina Baban, s predstavom "Puni Pansion". U Kulturnom centru tako je Katarina imala povratak na scenu svoga grada, a kako bi se iskupila za dugogodišnje izbivanje, u predstavi u kojoj glumi sama, odigrala je više od dvadeset uloga.
Čarobni San ljetne noć za kraj još jedne kazališne sezone osječkog HNK
OSJEČKO LJETO KULTURE: Čarobni San ljetne noć za kraj još jedne kazališne sezone osječkog HNK
Na osječkom ljetu kulture publika je sinoć mogla uživati u predstavi San ljetne noći u izvedbi osječkog HNK-a te izložbi tek diplomiranih umjetnica osječke Akademije.
Dan uoči najavljenog prosvjeda djelatnici HNK-a od Grada dobili željeno povećanje plaća
DOGOVOR S PREDSTAVNICIMA OSNIVAČA: Dan uoči najavljenog prosvjeda djelatnici HNK-a od Grada dobili željeno povećanje plaća
Djelatnici Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku od danas imaju veće plaće. Rezultat je to sinoćnjeg dogovora s predstavnicima osnivača kazališta Grada Osijeka.
Operna lipanjska noć oduševila Osječane
VELIKI ''VERDI'' PAO U FRANCUSKI ZAGRLJAJ: Operna lipanjska noć oduševila Osječane
Na Opernoj lipanjskoj noći veliki Verdi „pao“ je u francuski zagrljaj. Na daskama koje život znače osječki ansambl je, kao i svake godine, pružio ono najbolje od sebe.
Talijani i Francuzi na Lipanjskoj opernoj noći!
OTVORENI STUDIO: Talijani i Francuzi na Lipanjskoj opernoj noći!
Mjesec je lipanj i u Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku vraća nam se Lipanjska operna noć. Ove sezone u znaku velikog Verdija čiju 210. obljetnicu rođenja slavimo u listopadu. Koncert Opere Hrvatskog narodnog kazališta već tradicionalno organizira se na otvorenom, u dvorištu kazališta, no zbog najavljenog nevremena bit će u kazalištu i to u petak i subotu. Nastupaju operni solisti i solistice, pod dirigentskim palicama Filipa Pavišića i Vladimira Piskunova. U današnjoj emisiji ugostili smo opernog solista Berislava Puškarića i maestra Filipa Pavišića. Otvoreni studio emisija je Televizije Slavonije i Baranje koja svakog dana od 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Iskustva HNK u pandemiji opisana u knjizi
KADA JE SVE STALO UMJETNOST JE OSTALA: Iskustva HNK u pandemiji opisana u knjizi
Pandemija je zaustavila gotovo sve, ali ne i kazalište. Osječki HNK u to je vrijeme pronašao način kako doprijeti do publike, a kako su na to razdoblje gledali neki od aktera i posjetitelja, može se pročitati u knjizi Kazalište u doba COVID-a - Talijin prkos, koja je danas predstavljena
„Plesna haljina žutog maslačka“ zatvorila plesnu sezonu
PLESNA IGRAONICA POČENICA: „Plesna haljina žutog maslačka“ zatvorila plesnu sezonu
Plesna haljina žutog maslačka priča je Sunčane Škrinjarić koju smo svi barem jednom čuli, a danas se mogla i vidjeti. Ovu priču o prijateljstvu kroz ples su prikazali polaznici Plesne igraonice Početnice u osječkom Dječjem kazalištu.