STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho
Siječanj donosi ''Tjedan bajki'', a predstavu ''Rock'n'roll bajka'' će režirati Mario Kovač
UZ 17.000 POSJETITELJA IPAK DOBRA GODINA: Siječanj donosi ''Tjedan bajki'', a predstavu ''Rock'n'roll bajka'' će režirati Mario Kovač
Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku 2021. godinu završilo je sa šest premijerno izvedenih naslova i jednom obnovom te gotovo 17.000 posjetitelja na svim predstavama i događanjima.
Skladbe iz Orašara uz topli kakao, kekse i kurtoš kolač
OBITELJSKA MATINEJA KONCERTNOG CIKLUSA GRADA: Skladbe iz Orašara uz topli kakao, kekse i kurtoš kolač
Jedan od najustrajnijih simbola Božića je i simpatični orašar, ovjekovječen u istoimenom baletu, a koji je odnedavno i dio repertoara osječkog HNK. Prepoznatljive skladbe iz ove poznate predstave u okviru obiteljske matineje Koncertnog ciklusa grada Osijeka na jedinstven način predstavljene su danas i najmlađim ljubiteljima glazbe, a bilo je tu i poslastica za sva druga osjetila.
'90. godine su bile plodonosne u hrvatskoj dramskoj književnosti i kazalištu
KRLEŽINI DANI: '90. godine su bile plodonosne u hrvatskoj dramskoj književnosti i kazalištu
Devedesete godine prošlog stoljeća bile su prijelomne u povijesti hrvatskog kazališta i dramske književnosti. O promjenama koje su se dogodile, istaknutim ličnostima, usmjerenjima govori se na 32. Krležinim danima u Osijeku – tradicionalnoj teatrološkoj-kazališnoj manifestaciji.
Osječka premijera Orašara u novom ruhu
RASKOŠ KOSTIMA, BAJKOVITA SCENOGRAFIJA, ČAROBNI PLES...: Osječka premijera Orašara u novom ruhu
Božićni blagdani su nezamislivi bez Orašara. Jedno je to od najljepših djela baletne literature glazbenog velikana Čajkovskog, a koje svoje mjesto ponovno ima na repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Novi osječki Orašar na pozornici će zabljesnuti u petak i publici pokazati svu raskoš više od 150 kostima, bajkovitu scenografiju i čarobne plesne pokrete.
U Europskoj noći kazališta sudjelovala i osječka publika
13. EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA: U Europskoj noći kazališta sudjelovala i osječka publika
Održana je 13. Europska noć kazališta, a u tom događaju imala je prigodu sudjelovati i osječka publika. U Hrvatskom narodnom kazalištu gledatelji su mogli vidjeti kako se odvija proba za "Orašara", dok je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića odigrana predstava „Kako je Temnava dobila dan“.
Premijera „San ljetne noći“ u petak u osječkom HNK
KLASIK WILLIAMA SHAKESPEAREA: Premijera „San ljetne noći“ u petak u osječkom HNK
Ovoga petka nakon pola stoljeća u osječki HNK vraća se klasik Williama Shakespearea San ljetne noći. Redateljica Tamara Damjanović dala je priliku mlađim glumcima, što su pozdravili i iskusniji kolege kojima je dašak svježe energije, dobro koristio.
Kreće prodaja ulaznica za Orašara u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku!
NAJLJEPŠA BOŽIĆNA PRIČA: Kreće prodaja ulaznica za Orašara u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku!
Najljepša predbožićna priča doživjet će potpunu preobrazbu na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku! Cijele godine nestrpljivo iščekivan, Orašar dolazi u svoj svojoj raskoši željan da iznova oduševi i stvori najposebniji baletni ugođaj. Iz HNK s veseljem objavljuju da dana 3. studenoga kreće prodaja ulaznica za Orašara čija je premijera 26. studenoga u 20 sati.
Bratac jaglenac i sestra Rutvica stižu u Dječje kazalište u Osijeku
PO PRIČAMA IZ DAVNINE IVANE BRLIĆ MAŽURANIĆ: Bratac jaglenac i sestra Rutvica stižu u Dječje kazalište u Osijeku
Dječje kazalište u Osijeku ima novu premijeru "Bratac Jaglenac i sestra Rutvica" po Pričama iz davnina Ivane Brlić Mažuranić, a u režiji Dubravka Torjanca. U predstavi glume Grodan Marijanović, Ivana Vukićević, Srđan Kovačević, Tena Milić Ljubić, Inga Malidža i Aleksandra Colnarić. Redatelj Dubravko Torjanac
Predstava s porukom mladima i njihovim roditeljima
ZMAJEVI KOJI NE LETE: Predstava s porukom mladima i njihovim roditeljima
Ovisnost među mladima, disfunkcionalna obitelj, traženje spasa na pogrešnim mjestima. Problemi su o kojima progovara nova predstava autorice Ivane Šojat „Zmajevi koji ne lete“ u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i koprivničkog Kazališta Oberon.