STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
10°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Ako želite gledati Orašara požurite!
POČELA PRODAJA ULAZNICA: Ako želite gledati Orašara požurite!
Počela je prodaja ulaznica za balet Orašar u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Očekivano vlada veliko zanimanje građana, a neki su u red za svoju ulaznicu stali već u 7:15 iako se blagajna kazališta otvara u 9 sati. Prva izvedba Orašara u koreografiji Dinka Bogdanića koji potpisuje i režiju te pod dirigentskom palicom Filipa Pavišića je 5.12., a ukupno će biti 11 izvedbi.
Od petka u prodaji ulaznice za čarobnog Orašara
TKO PRVI NJEGOVO: Od petka u prodaji ulaznice za čarobnog Orašara
Prosinac je nezamisliv bez Orašara. Ne samo u trgovinama nego i na kazališnim daskama. A u ovom čarobnom baletu ponovno će moći uživati i Osječani i to ako budu brzi i uspiju doći do ulaznica.
Priča o Čarugi na kazališnim daskama u Osijeku
HNK: Priča o Čarugi na kazališnim daskama u Osijeku
Pripazite na svoje torbice i novčanike, jer se u Osijek vraća – Čaruga. Najpoznatiji slavonski razbojnik sa svojom neslavnom družinom stiže u Hrvatsko narodno kazalište na premijeru u režiji Borisa Svrtana, a po čuvenom tekstu Ivana Kušana.
Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Poreča se vraća sa zlatnom plaketom!
55. SUSRET HRVATSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA: Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Poreča se vraća sa zlatnom plaketom!
Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Poreča se vraća sa zlatnom plaketom. Tijekom vikenda nastupili su na 55. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova i među 14 zborova iz cijele zemlje zauzeli prvo mjesto.
U Vrseljinoj zadnjoj godini Grad preuzima upravljačka prava?
116. SEZONA OSJEČKOG HNK: U Vrseljinoj zadnjoj godini Grad preuzima upravljačka prava?
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku ulazi u novu sezonu, posljednju za aktualnu intendanticu Draženu Vrselju. Najavljeno je šest premijernih naslova, a najnovija informacija je i kako će Grad Osijek preuzeti upravljanje kazalište samostalno, bez Županije.
„Tri medvjeda i gitara“ premijerno stižu na Osječko ljeto kulture
27. KOLOVOZA: „Tri medvjeda i gitara“ premijerno stižu na Osječko ljeto kulture
Dječje kazalište Branka Mihaljevića i ove godine sudjeluje na Osječkom ljetu kulture i to s novim uratkom. Na popularnom Oljkiću 27. kolovoza najmlađi će imati priliku uživati u premijernoj izvedbi predstave „Tri medvjeda i gitara“.
Završena još jedna uspješna sezona u Dječjem kazalištu
KAZALIŠTE: Završena još jedna uspješna sezona u Dječjem kazalištu
Dječje kazalište Branka Mihaljevića u sezoni 2021./2022. ostvarilo je veći dio svojih planiranih aktivnosti, bez obzira na još uvijek zahtjevnu epidemiološku situaciju.
Kreativne radionice kao podloga za razvoj dječjih vještina
UMJETNOST ZA NAJMLAĐE U OSJEČKOM MLU: Kreativne radionice kao podloga za razvoj dječjih vještina
Frotaž, Faktura i tekstura, Priroda kao inspiracija, Urbana ekologija naziv je radionica koje će se ove godine održati u sklopu Ljetnog ateljea u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti. Najmlađi polaznici moći će se okušat u raznim tehnikama te tako izraziti svoju kreativnost i maštu, ali i kvalitetno ispuniti ljetne praznike.
Disko hitovi, filmska glazba i kazališni solisti: Simfo-rock koncert 2 vraća se u osječki HNK!
HNK: Disko hitovi, filmska glazba i kazališni solisti: Simfo-rock koncert 2 vraća se u osječki HNK!
Hitovi grupe Queen, Beatlesa, Bryan Adamsa i Tine Turner samo su dio bogatog repertoara koji očekuje osječku publiku na Simfo-rock koncertu 2! Uz orkestar i soliste koji su se predstavili na prošlogodišnjem koncertu ovoga puta zapjevat će i Robert Adamček, Sanja Toth, Vesna Baljak i Gordana Kalmar.