STV Live
Subota, 02. ožujak 2024.
13°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Čarobni San ljetne noć za kraj još jedne kazališne sezone osječkog HNK
OSJEČKO LJETO KULTURE: Čarobni San ljetne noć za kraj još jedne kazališne sezone osječkog HNK
Na osječkom ljetu kulture publika je sinoć mogla uživati u predstavi San ljetne noći u izvedbi osječkog HNK-a te izložbi tek diplomiranih umjetnica osječke Akademije.
Dan uoči najavljenog prosvjeda djelatnici HNK-a od Grada dobili željeno povećanje plaća
DOGOVOR S PREDSTAVNICIMA OSNIVAČA: Dan uoči najavljenog prosvjeda djelatnici HNK-a od Grada dobili željeno povećanje plaća
Djelatnici Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku od danas imaju veće plaće. Rezultat je to sinoćnjeg dogovora s predstavnicima osnivača kazališta Grada Osijeka.
Operna lipanjska noć oduševila Osječane
VELIKI ''VERDI'' PAO U FRANCUSKI ZAGRLJAJ: Operna lipanjska noć oduševila Osječane
Na Opernoj lipanjskoj noći veliki Verdi „pao“ je u francuski zagrljaj. Na daskama koje život znače osječki ansambl je, kao i svake godine, pružio ono najbolje od sebe.
Talijani i Francuzi na Lipanjskoj opernoj noći!
OTVORENI STUDIO: Talijani i Francuzi na Lipanjskoj opernoj noći!
Mjesec je lipanj i u Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku vraća nam se Lipanjska operna noć. Ove sezone u znaku velikog Verdija čiju 210. obljetnicu rođenja slavimo u listopadu. Koncert Opere Hrvatskog narodnog kazališta već tradicionalno organizira se na otvorenom, u dvorištu kazališta, no zbog najavljenog nevremena bit će u kazalištu i to u petak i subotu. Nastupaju operni solisti i solistice, pod dirigentskim palicama Filipa Pavišića i Vladimira Piskunova. U današnjoj emisiji ugostili smo opernog solista Berislava Puškarića i maestra Filipa Pavišića. Otvoreni studio emisija je Televizije Slavonije i Baranje koja svakog dana od 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Iskustva HNK u pandemiji opisana u knjizi
KADA JE SVE STALO UMJETNOST JE OSTALA: Iskustva HNK u pandemiji opisana u knjizi
Pandemija je zaustavila gotovo sve, ali ne i kazalište. Osječki HNK u to je vrijeme pronašao način kako doprijeti do publike, a kako su na to razdoblje gledali neki od aktera i posjetitelja, može se pročitati u knjizi Kazalište u doba COVID-a - Talijin prkos, koja je danas predstavljena
„Plesna haljina žutog maslačka“ zatvorila plesnu sezonu
PLESNA IGRAONICA POČENICA: „Plesna haljina žutog maslačka“ zatvorila plesnu sezonu
Plesna haljina žutog maslačka priča je Sunčane Škrinjarić koju smo svi barem jednom čuli, a danas se mogla i vidjeti. Ovu priču o prijateljstvu kroz ples su prikazali polaznici Plesne igraonice Početnice u osječkom Dječjem kazalištu.
Vesela udovica vraća se na pozornicu osječkog HNK-a
OTVORENI STUDIO: Vesela udovica vraća se na pozornicu osječkog HNK-a
Na daske Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku stiže kraljica operete – Vesela udovica. Operetu Franza Lehára HNK u Osijeku izveo je samo deset dana po otvaranju kazališta, 17. prosinca 1907. Od tada je bečka dama iz visokog društva u Osijeku uvijek rado viđena gošća, a sada stiže u režiji Damira Lončara. Više o svemu kazali su nam današnji gosti Otvorenog studija dirigent Krešimir Batinić i Ladislav Vrgoč, operni solist i ravnatelj Opere HNK-a. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Po dozu smijeha u osječki teatar – na kazališne daske stiže vodvilj Dva u jedan
HNK: Po dozu smijeha u osječki teatar – na kazališne daske stiže vodvilj Dva u jedan
Zamjena identiteta, nespretni pomagači, razotkriveni preljubnici, 6 vrata… Sve su to pravila pravog vodvilja, a u jednom takvom će uživati i osječka publika. Na daske Hrvatskog narodnog kazališta stiže Dva u jedan, hit Raya Cooneyja.
HNK u Osijeku ima novu premijeru - komediju
OTVORENI STUDIO: HNK u Osijeku ima novu premijeru - komediju "Dva u jedan"
Sve je spremno za novu premijeru Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku “Dva u jedan” po tekstu britanskog komediografa Raya Cooneya. Režiju poznatog vodvilja potpisuje u Osijeku uvijek rado viđena gošća redateljica Olja Đorđević, a danas i gošća našeg Otvorenog studija u društvu glumca Ivana Ćaćića kojeg ćemo na pozornici gledati idućeg petka, 21. travnja na samoj premijeri! Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.