STV Live
Utorak, 17. svibanj 2022.
16°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Kneginja čardaša ponovno na daskama HNK-a u Osijeku
KAZALIŠTE: Kneginja čardaša ponovno na daskama HNK-a u Osijeku
Na pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku vraća se Kneginja čardaša. Omiljena opereta plod je suradnje HNK-a i Operetnog teatra iz Budimpešte, a na rasporedu je sutra, prekosutra i u petak.
Divlji konj na daskama osječkog kazališta za najmlađe
PREMIJERA DJEČJEG KAZALIŠTA: Divlji konj na daskama osječkog kazališta za najmlađe
Omiljeni dječji roman „Divlji konj“ Božidara Prosenjaka stiže na daske Dječjeg kazališta u Osijeku. U režiji mlade Tamare Kučinović priča je o djetinjstvu, odrastanju, ljubavi i strpljenju.
14. Memorijal Ive Kerdića i 28. slavonski biennale u nastavku izložbene sezone
BOGAT IZLOŽBENI PROGRAM MLU: 14. Memorijal Ive Kerdića i 28. slavonski biennale u nastavku izložbene sezone
Mrtva priroda u djelima najznačajnijih imena moderne i suvremene umjetnosti kao što su Slavko Kopač, Josip Generalić, Izidor Kršnjavi i drugi, te DRAVA ART BIENNALE 2021. Ne/vidljiva voda, izložbe su koje se trenutačno mogu pogledati u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti.
Različitost i eksperimentalni pristup ideji skulpture u Galeriji Knifer
KULTURA: Različitost i eksperimentalni pristup ideji skulpture u Galeriji Knifer
Grupna izložba imena "Tenk servis" otvorena je u osječkoj Galeriji Knifer. Riječ je o izložbi studenata modula kiparstva diplomskih studija Vizualna umjetnost i Likovna kultura Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, na kojoj je svoje radove predstavilo sedmero studenata - umjetnika različitih poetika i izričaja.
HNK Osijek humanitarnim koncertima pomaže Ukrajini
POTPORU DAJE I KULTURA: HNK Osijek humanitarnim koncertima pomaže Ukrajini
Potporu ukrajinskom narodu daje i kultura. Naime, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku simfonijskim koncertom skuplja humanitarnu pomoć za žrtve rata. Stoga je dio programa posvećen i opusu čuvenog skladatelja Reinholda Glièrea rođenom u Kijevu, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je ukrajinskom Caritasu. Premijera je održana jučer, a danas slijedi repriza.
Koncert posvećen ukrajinskoj glazbenoj tradiciji
PORUKA MIRA I SOLIDARNOSTI: Koncert posvećen ukrajinskoj glazbenoj tradiciji
HNK u Osijeku također je pružio potporu ukrajinskom narodu u borbi za mir i slobodu. Humanitarnim koncertom posvećenom Ukrajini Opera osječkog kazališta želi poslati poruku mira i solidarnosti s ukrajinskim narodom.
Od 10. do 16. siječnja nova manifestacija Tjedan bajki
DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA U OSIJEKU: Od 10. do 16. siječnja nova manifestacija Tjedan bajki
Dječje kazalište Branka Mihaljevića, na početku nove 2022. godine s veseljem najavljuje novu manifestaciju ''Tjedan Bajki''! Od 10. do 16. siječnja vode vas u čarobni svijet bajki zajedno sa prijateljima.
Siječanj donosi ''Tjedan bajki'', a predstavu ''Rock'n'roll bajka'' će režirati Mario Kovač
UZ 17.000 POSJETITELJA IPAK DOBRA GODINA: Siječanj donosi ''Tjedan bajki'', a predstavu ''Rock'n'roll bajka'' će režirati Mario Kovač
Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku 2021. godinu završilo je sa šest premijerno izvedenih naslova i jednom obnovom te gotovo 17.000 posjetitelja na svim predstavama i događanjima.
Skladbe iz Orašara uz topli kakao, kekse i kurtoš kolač
OBITELJSKA MATINEJA KONCERTNOG CIKLUSA GRADA: Skladbe iz Orašara uz topli kakao, kekse i kurtoš kolač
Jedan od najustrajnijih simbola Božića je i simpatični orašar, ovjekovječen u istoimenom baletu, a koji je odnedavno i dio repertoara osječkog HNK. Prepoznatljive skladbe iz ove poznate predstave u okviru obiteljske matineje Koncertnog ciklusa grada Osijeka na jedinstven način predstavljene su danas i najmlađim ljubiteljima glazbe, a bilo je tu i poslastica za sva druga osjetila.