STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
10°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Olujno nevrijeme prouzročilo ogromne štete u Osječko-baranjskoj županiji
SANIRANJE POSLJEDICA: Olujno nevrijeme prouzročilo ogromne štete u Osječko-baranjskoj županiji
Snažno nevrijeme koje je sinoć pogodilo dobar dio Hrvatske prozročilo je velike štete na području Slavonije pa tako i najveće, Osječko – baranjske županije. Oluja i nezapamćeni vjetar teško su pogodili dijelove Đakovštine, u Strizivojni su stradale farme i njive, danas se zbrajaju štete, no već je sada jasno kako je riječ o velikom teretu za domaće poljoprivrednike. Neke od njih danas je obišao i načelnik stožera Civilne zaštite i zamjenik župana osječko-baranjskog Mato Lukić.
Gacik predsjednik DP-a u Požegi: Najbrže gubimo stanovništvo, gradu treba nova snaga
''NEĆEMO OSTATI SA STRANE I GLEDATI KAKO NAM GRAD PROPADA'': Gacik predsjednik DP-a u Požegi: Najbrže gubimo stanovništvo, gradu treba nova snaga
Nešto se mora promijeniti, nećemo ostati sa strane i gledati kako nam grad propada, poručili su iz požeškog ogranka Domovinskog pokreta na osnivačkoj skupštini. Istaknuto je kako je Požeško-slavonska županija jedna on regija Europske unije koja je najbrže gubi stanovništvo, te kako je vrijeme za promjene. Izabrano je predsjedništvo gradskog ogranka, a kojemu će na čelu biti Igor Gacik. 
Penava: Plenkovićev HDZ je omča oko vrata Hrvatske
KOMENTIRAO PLJAČKU U INA-I: Penava: Plenkovićev HDZ je omča oko vrata Hrvatske
Korupcija Plenkovićevog HDZ-a omča je oko vrata hrvatske države i naroda i naša je zadaća tu omču presjeći, skinuti i omogućiti konačno Hrvatskoj da diše normalno. Kazao je ovo predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava na otvorenju novih stranačkih prostorija županijske organizacije ove stranke u Požegi, a komentirajući pljačku u INA-i.
Ključne događaje iz Domovinskog rata treba spasiti od zaborava
OBLJETNICA OKUPACIJE BARANJE: Ključne događaje iz Domovinskog rata treba spasiti od zaborava
Dvadeset i trećeg kolovoza 1991. godine okupirana je Baranja, a ovaj je tužni događaj, smatraju u Zajednici povratnika Hrvatske nedopustivo pomalo pao u zaborav. Današnju obljetnicu stoga obilježavaju kao Dan sjećanja na egzodus nesrpskog stanovništva iz Baranje, te su tom prigodom položili vijence kod spomen obilježja na Biljskoj cesti, a organiziran je i okrugli stol na temu „Kada je započeo Domovinski rat?“.