STV Live
Srijeda, 20. listopad 2021.
12°C
"Cilj mudrog nije da osigura zadovoljstvo, već da izbjegne bol." - Aristotel
Mladi kantautor Teo Grčić predstavio svoj novi singl
OTVORENI STUDIO: Mladi kantautor Teo Grčić predstavio svoj novi singl "Ne zaboravljaj"
U Otvorenom studiju gostovao je mladi sinjski kantautor sa zagrebačkom adresom Teo Grčić. Govora je bilo o njegovim glazbenim počecima, hrvatskoj glazbenoj sceni i planovima za budućnost, a predstavio je i spot za svoj najnoviji singl - pjesmu „Ne zaboravljaj“ Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste
Tri desetljeća smotre folklora „Oj, jesenske duge noći“ u Podgoraču
NIJE JU ZAUSTAVILA NI PANDEMIJA: Tri desetljeća smotre folklora „Oj, jesenske duge noći“ u Podgoraču
Posljednja čak tri desetljeća jedna je manifestacija omiljena među stanovnicima općine Podgorač. Radi se o smotri foklora i narodnih običaja „Oj, jesenske duge noći“, a koju ove godine, u njenom jubilarnom tridesetom izdanju nije mogla zaustaviti ni pandemija.
Kresić: Banke hrane do 2023., umjesto jedne središnje, bit će četiri regionalne
TEME DANA: Kresić: Banke hrane do 2023., umjesto jedne središnje, bit će četiri regionalne
U Temama dana ugostili smo predsjednika humanitarne udruge Dar dobrote iz Našica, Roberta Kresića. Razgovarali smo o siromaštvu u Hrvatskoj, socijalnim samoposlugama, problemima s financiranjem EU projekata, bankama hrane i drugim temama.
Lutkarska predstava „Ako me ne bude” višestruko nagrađivana
OTVORENI STUDIO: Lutkarska predstava „Ako me ne bude” višestruko nagrađivana
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku može se pohvaliti nizom novih nagrada. Najveći broj nagrada osvojila je predstava "Ako me ne bude", nastala zajedničkim snagama profesora i studenata Kazališnog odsjeka. O nagradama, predstavi, lutkarstvu i glumi uopće, razgovarat ćemo s Majom Lučić, profesoricom na AUKOS-u i Andrijom Krištofom, studentom diplomskog studija glume i lutkarstva. Otvoreni studio emitira se svakog radnog dana u 16:30 te u reprizi sljedećega dana u 11:20.
Val poskupljenja hrane se nastavlja
POTICAJ: Val poskupljenja hrane se nastavlja
Val poskupljenja hrane u Hrvatskoj se nastavlja, a ovih dana u fokusu je poskupljenje goriva, što se izravno odražava i na domaću poljoprivrednu proizvodnju. Poskupljuju i brojni drugi proizvodi i usluge u Hrvatskoj, pa i hrana. O tome smo govorili u glavnoj temi Poticaja.
18. listopada – Svjetski dan kravate
OBILJEŽEN I U OSIJEKU: 18. listopada – Svjetski dan kravate
Od 18. listopada 2003. godine, kada je u Puli izvedena autorska instalacija Marijana Bušića Kravata oko Arene, obilježava se svjetski Dan kravate, a sve na prijedlog Academiae Cravaticae. U obilježavanje ovoga dana tradicionalno se uključuju različite institucije, poput vrtića, škola i jedinica lokalne samouprave. U Osijeku je to učinio Srednjoškolski đački dom, instalacijom na svom pročelju.
20 milijuna kuna pomoći hrvatskom peradarstvu
EU: 20 milijuna kuna pomoći hrvatskom peradarstvu
Europska komisija odobrila je program pomoći Hrvatskoj vrijedan 20 milijuna kuna za potporu poduzećima koja posluju u sektoru peradarstva u koronakrizi. Kako je izvijestilo Ministarstvo poljoprivrede pomoć je Hrvatskoj odobrena nakon što je Europska komisija utvrdila da hrvatski program zadovoljava sve kriterije Privremenog okvira te da je potreban, primjeren i prikladan za otklanjanje ozbiljnih poremećaja u gospodarstvu države članice.
Češki glazbeni ansambli u Osijeku
OČUVANJE TRADICIJSKE BAŠTINE: Češki glazbeni ansambli u Osijeku
Prema posljednjem popisu stanovništva u Hrvatskoj živi 9641 pripadnica i pripadnika češke manjine. Najviše, njih 6287, živi na području Bjelovarsko-bilogorske županije, dok ih je u Osijeku inače tek 41. No, to se jučer naglo promijenilo, kada su pripadnici češke manjine posjetili grad na Dravi, gdje je po prvi put održana smotra čeških glazbenih ansambala iz raznih dijelova Hrvatske.
Plivanje u Osijeku ima veliki potencijal
TEME DANA: Plivanje u Osijeku ima veliki potencijal
Gost emisije Teme dana bio je trener plivačkog kluba Osijek, Mihael Močković, koji nam je pričao o planovima kluba i sve više plivača koji pokazuju potencijal u ovome sportu. Najveći problemi su nedostatak velikog bazena, a pričali smo i o novom plivačkom projektu kluba. U emisiji smo ponudili i detalje s press konferencije NK Osijek gdje su trener Nenad Bjelica i igrač Vedran Jugović najavili gostovanje kod Slaven Belupa.