STV Live
Subota, 02. srpanj 2022.
19°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Prvenstvo u trčanju stepenicama gore – dolje samo za najhrabrije
''TOWER RUNNING'': Prvenstvo u trčanju stepenicama gore – dolje samo za najhrabrije
Trčanje uz i niz stepenice uglavnom je rezervirano za vatrogasce i spasioce, a sami trkači biraju ravniji teren.
Mladi talenti budućnost su umjetničke tambure
MEĐUNARODNI FESTIVAL UMJETNIČKE TAMBURAŠKE GLAZBE: Mladi talenti budućnost su umjetničke tambure
Najbolje mlade tamburaške orkestre i ove je godine okupio Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku, Našicama i Đakovu. Poznati festival traje tri dana, a ovogodišnjim izdanjem ujedno obilježava 45.-tu obljetnicu svog osnutka.
Najosmašica 2022. je Corina Bilić!
TRADICIONALNO NAGRAĐIVANJE: Najosmašica 2022. je Corina Bilić!
Već 19 godina duga tradicija nagrađivanja najboljih osmaša iz Osijeka i okolnih mjesta nastavljena je i ove godine. Među 66 kandidata, izabrano je 19 dobitnika koji su, osim osvojenih nagrada darovani i slatkim paketima. A među njima se istaknula ona najbolja. O kome je riječ doznajte u našem prilogu.
Pomozite potrebitima putem nove web aplikacije Srcem
MLADI SU PUNI IDEJA: Pomozite potrebitima putem nove web aplikacije Srcem
Da su naši mladi puni ideja, koje mogu biti korisne za čitavu našu zajednicu ili se možda pretvoriti u odličnu poduzetničku priču, dokaz je i jedan mladić iz Čepina. 29-godišnji Marin Sabljo osmislio je i izradio web aplikaciju, koja ima za cilj pružiti sistematizirani i objedinjeni skup molbi i potreba ugroženih građana ili skupina u društvu. Aplikacija je isključivo humanitarnog karaktera i pomaže u povezivanju onih kojima je pomoć potrebna i koji je žele podijeliti. Više u prilogu Josipa Dubrovića.
Varaždinski branitelji krenuli prehodati Hrvatsku od Vukovara do Pelješkog mosta
PREHODAT ĆE GOTOVO TISUĆU KILOMETARA: Varaždinski branitelji krenuli prehodati Hrvatsku od Vukovara do Pelješkog mosta
Gotovo tisuću kilometara tijekom sljedećih mjesec i pol dana prehodati će grupa hrvatskih branitelja iz Varaždina, od najistočnijeg do najjužnijeg dijela Hrvatske. Jučer su na svoj put krenuli od vukovarskog Vodotornja, stali su u Osijeku, a krajnji cilj im je Komarna na dan svečanog otvorenja Pelješkog mosta.
Nakon „korona pauze“ vratila se manifestacija „Bocanjevci alaj ste milina“
''KAD ZAPJEVAM JA I MOJA DRUGA'': Nakon „korona pauze“ vratila se manifestacija „Bocanjevci alaj ste milina“
Nakon pandemijske pauze vratila se i bocanjevačka kulturna i folklorna manifestacija poznata po svom bogatom trodnevnom programu. Na jučerašnjem festivalu natjecateljskog karaktera nastupile su ženske vokalne skupine iz raznih dijelova Lijepe naše.
Osječki umirovljenici svake subote šetaju do 3,5 kilometra
HODANJEM DO ZDRAVLJA: Osječki umirovljenici svake subote šetaju do 3,5 kilometra
Da hodanje ima jako dobre učinke na cijeli naš lokomotorni i živčani sustav, dokazuje i projekt „Živjeti zdravo“ ili točnije njegova komponenta „Hodanjem do zdravlja“. Već četvrtu godinu zaredom, svake subote u jutarnjim satima stariji, ali i mlađi Osječani okupljaju se kod Drave i odlaze u šetnju dugu do tri i pol kilometra.
100 čamaca zaplovilo Dravom od Osijeka do Aljmaša
22. REGATA: 100 čamaca zaplovilo Dravom od Osijeka do Aljmaša
U prijepodnevnim satima iz osječke Zimske luke prema Aljmašu je krenula 22. regata u znak sjećanja i zahvalnosti poginulim hrvatskim braniteljima i civilima. Ovim događajem otvorena je moto nautička sezona, a svake godine sve je više sudionika, kako iz Osijeka, tako i iz drugih gradova.
150 godina DVD Osijek Gornji grad
PRVI KADA JE NAJTEŽE: 150 godina DVD Osijek Gornji grad
Građani Osijeka, od onih najmlađih pa do najstarijih, mogli su danas iz prve ruke saznati što znači biti vatrogasac. Vatrogasna vozila i oprema na Trgu Ante Starčevića, ali i članovi DVD-a Osijek Gornji grad pokazali su svu ljepotu i snagu ovog posla. A zatim se sav program preselio u Vikarijat na svečanu sjednicu.