STV Live
Četvrtak, 07. prosinac 2023.
2°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde
Besplatno Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji u Osijeku i Belom Manastiru
OTVORENI STUDIO: Besplatno Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji u Osijeku i Belom Manastiru
U Osijeku i Belom Manastiru djeluje besplatno savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja i njihovu djecu. Jedan je to od projekata Dječjeg kreativnog centra DOKKICA, a čija je predsjednica nedavno sudjelovala na Ženskom ekonomskom forumu u Rimu. Neke su od tema o kojima smo razgovarali s našim gošćama: Ines Novak i Andrea Žulj Jurišić. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Advent u Osijeku otvara vrata za posjetitelje!
ZAPOČINJE ZIMSKA ČAROLIJA: Advent u Osijeku otvara vrata za posjetitelje!
U Osijeku danas započinje zimska čarolija. Čitavim gradom, a ponajviše baroknom Tvrđom zavladala je blagdanska atmosfera. Grad na Davi će idućih tjedana osvjetljavati tisuće lampica, zrakom će se širiti miris raznih delicija, a večeri će oživjeti zvuci žive glazbe na još jednom izdanju Adventa u Osijeku. Tamo je uoči otvorenja i naša ekipa.
Pjesma izviđača za rođendan grada Osijeka
OTVORENI STUDIO: Pjesma izviđača za rođendan grada Osijeka
„Pjevaj pjesmu vedro prijatelju TI jer pjesma smo svi MI“ Poručuju to u Izviđačkom klubu Javor koji već 22 godine gradu Osijeku za njegov rođendan daruje Festival izviđačkih pjesama FIPO Fest. I ovog puta više od 200 sudionika će pjesmom stvarati bolji svijet uz poruku Dobro pobjeđuje zlo. Više su nam otkrili Jadranka Kokolari i Ema Furst. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Zlata Živaković-Kerže: ''Osijek je oduvijek bio grad po mjeri čovjeka''
TV KOMENTAR: Zlata Živaković-Kerže: ''Osijek je oduvijek bio grad po mjeri čovjeka''
Uoči Dana grada Osijeka 2. prosinca govorili smo o povijesnim i sadašnjim zanimljivostima grada. O njegovoj arhitekturi, znamenitostima i obilježjima. Životu u Osijeku nekada i danas. U gostima nam je bila prof.dr.sc.Zlata Živaković-Kerže, poznata osječka povjesničarka, znanstvena savjetnica iz Hrvatskog instituta za povijest i dobitnica brojnih nagrada i priznanja.
Bilić: ''Samo na punktu u Županji u vatri je završilo više od 500 HDZ-ovih iskaznica''
TV KOMENTAR: Bilić: ''Samo na punktu u Županji u vatri je završilo više od 500 HDZ-ovih iskaznica''
Ne dođe li do pomaka, gorjet će i nebo i zemlja. Poruka je to koju su uoči sastanka s ministricom poljoprivrede uputili čelnici Stožera za obranu hrvatskog sela i organizatori najvećih seljačkih prosvjeda unatrag deset godina u Hrvatskoj. Gost TV komentara ponovno je bio Milenko Bilić. Emisiju uređuje i vodi Josip Dubrović.
OŠ Vijenac slavi svoj 60. rođendan!
OTVORENI STUDIO: OŠ Vijenac slavi svoj 60. rođendan!
Osječka Osnovna škola Vijenac slavi svoj 60. rođendan. Tom prigodom u Otvorenom studiju ugostili ćemo predstavnike škole koji su nam otkriti više o ovom velikom jubileju, povijesti škole, kako danas radi, te još puno toga. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Belobrajdić: Vukovar '91. i dalje se emotivno doživljava, a još ima neispričanih priča
NOVA ERA: Belobrajdić: Vukovar '91. i dalje se emotivno doživljava, a još ima neispričanih priča
Ratnica, književnica, kolumnistica, Tanja Belobrajdić neumorno i predano piše o vukovarskim braniteljima i njihovim sudbinama, a posebne emocije proživljava kada razgovara s majkama. U emisiji smo razgovarali o njenom radu, kolika je Vukovar inspiracija, o obrazovanju, medijima.
Osječani se natječu u kićenju božićnih drvaca
OTVORENI STUDIO: Osječani se natječu u kićenju božićnih drvaca
Bliži nam se najradosnije doba godine, a blagdanski ugođaj stiže i u osječki Donji grad gdje će se održati natjecanje 12 božićnih drvaca koja će trebati ukrasiti. Akcija kićenja je u subotu, građani će u izboru pobjednika sudjelovati svojim glasovima, dok će dvanaest organizacija ta ukrašena drvca dobiti za Božić. Više nam je otkrila Judita Paljević Kraljik s Evanđeosko teološkog veleučilišta u Osijeku. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Ladislav Kočiš: Što je Vukovar bio za Hrvatsku, to je Laslovo bilo za Osijek
NOVA ERA: Ladislav Kočiš: Što je Vukovar bio za Hrvatsku, to je Laslovo bilo za Osijek
152 dana Laslovo se branilo u Domovinskom ratu, što to slavonsko mjesto čini posebnim, a palo je tek nakon četiri dana okruženja, i kada branitelji nisu više imali streljiva, niti lijekova. U okrilju noći s 23. na 24. studeni 1991., napustili su svoje Laslovo koje je pretrpjelo gotovo pola godine granatiranja. Ušli su ujutro u selo Arkanovci, koji su upravo na tom bojištu pretrpjeli i najveće gubitke. Nakon dugo godina promišljanja o tome, ratni zapovjednik Ladislav Kočiš posljednjih nekoliko godina radio je na izdanju knjige o 152 Laslova, kako se sve što se događalo ne bi zaboravilo, a usput poslužilo i kao temelj za buduća povijesna istraživanja.