STV Live
Ponedjeljak, 22. srpanj 2024.
21°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
58. Đakovački vezovi donose zabavu za sve generacije
GRAD ĐAKOVO: 58. Đakovački vezovi donose zabavu za sve generacije
Ples, pjesma, ljepote narodnih nošnji, bogat kulturno-umjetnički program uz iće i piće – sve nas to i puno više očekuje na 58. izdanju Đakovačkih vezova u organizaciji Grada Đakova. Suorganizator ove jedne od najvećih manifestacija izvornog narodnog folklora u Hrvatskoj i Europi, je đakovačka Turistička zajednica, a zemlja partner je Republika Bugarska. Program koji počinje 21. lipnja i traje do 7. srpnja predstavile su nam Marija Borko, direktorica Turističke zajednice grada Đakova i Marija Muškić, referent za protokol i informiranje, Ured gradonačelnika Grad Đakovo.
Počelo 42. Osječko ljeto mladih s bogatim programom
OTVORENI STUDIO: Počelo 42. Osječko ljeto mladih s bogatim programom
42. put za redom u Osijeku se održava Osječko ljeto mladih. Posjetitelje očekuju kulturni, edukacijski i sportski sadržaj te tri koncerta. Više o ovogodišnjem Osječkom ljetu mladih u emisiji Otvoreni studio doznali smo od trenutačnog predsjednika osječkog Studentskog zbora Mirka Vukoje i bivšeg predsjednika Dalibora Tufekovića, a govora je bilo i o drugim projektima Studentskog zbora. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Vinski mjesec donosi mnoštvo zabave
DOBRE PRIČE IZ OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE: Vinski mjesec donosi mnoštvo zabave
Vinski mjesec je bez sumnje jedna od dobrih priča iz Osječko-baranjske županije. Nakon Valpova, Osijeka, Draža, Kamenca, vinske ceste nas vode do Općine Kneževi Vinogradi. Pred nama je još jedno izdanje Vinatlona na kojem će biti proglašeni Šampioni Dunava za ovu godinu, posjetitelje čeka i najduži vinski stol, radionice slikanja s vinom, vinske igre, za glazbu će se pobrinuti Zorica Kondža i Garavi sokak, a po prvi put će biti dodijeljena posebna nagrada Novinarska Graševina. Više o Vinskom mjesecu i turističkim pokazateljima otkrili su nam naši gosti: Ivana Gusak Galić i Mislav Matišić.
Branko Kolak: „Proizvodnja mlijeka je pitanje nacionalne sigurnosti“
TV KOMENTAR: Branko Kolak: „Proizvodnja mlijeka je pitanje nacionalne sigurnosti“
Nastavljaju se negativni trendovi u domaćem mljekarskom sektoru, koji je dotaknuo novo dno. U zemlji se svakoga dana u prosjeku ugase dvije do tri farme. Prije 10 godina imali smo oko 10 tisuća proizvođača mlijeka, ranije i nekoliko desetaka tisuća, a danas je taj broj pao na njih oko dvije i pol tisuće. Niska otkupna cijena dovela je mnoge do zida. U samodostatnosti proizvodnje mlijeka pali smo na tek oko 40 posto. Što to znači za našu zemlju i što je uzrok svemu tome? Mogu li se i kako negativni trendovi okrenuti? Gost TV komentara bio je Branko Kolak, proizvođač mlijeka iz Đakova i predsjednik Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda. Emisiju uređuje i vodi Josip Dubrović.
I edukacija i zabava - u GC OBŽ stiže Sajam ljepote i zdravlja
OTVORENI STUDIO: I edukacija i zabava - u GC OBŽ stiže Sajam ljepote i zdravlja
Ovog petka i subote u Gospodarskom centru održat će se prvi Sajam ljepote i zdravlja na kojem će se posjetiteljima predstaviti više od 50 izlagača. Događaj će, među ostalim, obuhvatiti stručna predavanja, savjetovanja, usavršavanja te modnu reviju na kojoj će u glazbenom dijelu nastupiti Igor Delač. U središtu svega je razmjena iskustva, edukacija i informiranje, kako stručnjaka iz beauty industrije tako i građana koje zanimaju ove teme. Više detalja o tome u razgovoru su nam otkrili: Tibor Vidaković, predsjednik Udruženja obrtnika Osijek i Ivana Rešetar, direktorica Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Mato Lukić: „Uspjeli smo promijeniti percepciju o Slavoniji i vratiti optimizam“
TV KOMENTAR: Mato Lukić: „Uspjeli smo promijeniti percepciju o Slavoniji i vratiti optimizam“
Obilježen je dan Osječko-baranjske županije, koji se obilježava u znak sjećanja na 2. lipnja 1997. godine kada su se, u tada još okupiranom Belom Manastiru, u procesu mirne reintegracije, po prvi puta od osnutka Županije 1993. godine, okupili predstavnici svih dijelova cjelovite Osječko-baranjske županije. Posebno je svečano bilo na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Gospodarskom centru, kojoj je nazočio i premijer Plenković, a glavna poruka koja je odaslana je kako je Osječko-baranjska županija, županija koja raste. Gost TV komentara bio je Mato Lukić, obnašatelj dužnosti osječko-baranjskog župana.
Klub 60+ već gotovo 20 godina poboljšava kvalitetu života osječkih umirovljenika
OTVORENI STUDIO: Klub 60+ već gotovo 20 godina poboljšava kvalitetu života osječkih umirovljenika
U Osijeku već gotovo 20 godina djeluje Udruga posvećena poboljšanju kvalitete života građana treće životne dobi - Klub 60+. Organiziraju radionice, edukacije, izlete i brojne druge aktivnosti, a više o njima doznali smo u Otvorenom studiju od predsjednice Kluba 60 plus Viktorije Uzur i tajnice Mirte Šulmajster Šodić. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Što učiniti u slučaju nestanka djeteta?
OTVORENI STUDIO: Što učiniti u slučaju nestanka djeteta?
Prema podacim MUP-a prošle je godine zabilježeno 368 udaljenja djece iz obiteljskog doma dok je njih 2006 pobjeglo iz ustanova. Što u takvim slučajevima treba prvo učiniti, kako educirati djecu i odrasle da to takvih situacija uopće ne dođe, na koji način funkcionira pozivni centar za nestalu djecu koji djeluje putem broja 116 000?Odgovore na ova i druga pitanja potražili smo od Ivana Ćalete, socijalnog radnika iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Bilandžić: Osijeku treba umrežen sustav video nadzora ulaza u grad i bitnijih lokacija
NOVA ERA: Bilandžić: Osijeku treba umrežen sustav video nadzora ulaza u grad i bitnijih lokacija
Gost emisije bio je Tomislav Bilandžić, osječki gradski vijećnik, bivši policijski načelnik, i sportski djelatnik. Razgovarali smo o stanju sigurnosti u Osijeku, komunikacijskim problemima u osječkoj policiji, te o konkretnim događajima koji potencijalno narušavaju imidž Osijeka kao sigurnog grada.