STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho
Kraljik: ''Samo disciplinom i cijepljenjem možemo pobijediti COVID''
TEME DANA: Kraljik: ''Samo disciplinom i cijepljenjem možemo pobijediti COVID''
U Temama dana komentirali smo najnoviju epidemiološku situaciju s rekordnim brojkama novozaraženih. Što je uzrok tome, može li sustav to više pratiti i kakvi nam scenariji slijede dalje? U gostima nam je bio Nikola Kraljik, voditelj Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, a emisiju je uredio i vodio Josip Dubrović.
Grabrović: ''Bez obrtništva nema opstanka''
TEME DANA: Grabrović: ''Bez obrtništva nema opstanka''
U Temama dana zavirili smo u dvorište domaćih obrtnika. Kakva je situacija u obrtništvu na početku nove 2022. godine? Je li podvučena crta pod 2021.? Što je još osim koronakrize utjecalo na poslovanje djelatnosti iz područja obrtništva, kakva su očekivanja od 2022. i što će moguća daljnja poskupljenja energenata značiti za njihovo poslovanje i cijene usluga? U gostima nam je bio Dragutin Grabrović, predsjednik Udruženja obrtnika Osijek, a emisiju je uredio i vodio Josip Dubrović.
Planinarsko društvo ''Zanatlija'' najbolje u Hrvatskoj!
OTVORENI STUDIO: Planinarsko društvo ''Zanatlija'' najbolje u Hrvatskoj!
Planinarsko društvo "Zanatlija" iz Osijeka je najbolja planinarska udruga u Hrvatskoj! Odlučio je tako Hrvatski planinarski savez između 339 članica, a na temelju praćenja rada tijekom cijele 2021 godine. Ovo planinarsko društvo se ističe sveukupnim djelovanjem i rezultatima, a osobito radom s mladima te uređenjem planinarske infrastrukture i planinarske obilaznice na Banskom brdu u Baranji. U gostima nam je bio predsjednik Vladimir Pavičić. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Paketi života otišli u ruke 3500 ljudi
OSIGURANI OBROCI ZA MJESEC DANA: Paketi života otišli u ruke 3500 ljudi
Paketi života stigli u ruke onih najpotrebitijih. Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ pobrinula se za 3500 članova obitelji i osigurala im obroke za mjesec dana. 17 prehrambenih i 5 higijenskih proizvoda, ali i slatkiši za najmlađe – čini pakete života koji su na raspolaganju osječkim siromašnim obiteljima. A po njih mogu doći svaki dan u najtopliju osječku udrugu Rijeku ljubavi.
Livak: I ove subote, građani će u 15-ak gradova od 18 sati pokazati svoje nezadovoljstvo
TEME DANA: Livak: I ove subote, građani će u 15-ak gradova od 18 sati pokazati svoje nezadovoljstvo
U Temama dana ugostili smo Predraga Livaka, aktivista, s kojim smo razgovarali o COVID potvrdama, mjerama Stožera, okupljanjima građana koji su protivnici nelogičnosti mjera ali i dvostrukih standarda. Također, dotakli smo se i Rimokatoličke crkve i njenog odnosa prema cijepljenju, ali i drugih tema.
WineOS - sajam vina i delicija vraća se u Osijek
OTVORENI STUDIO: WineOS - sajam vina i delicija vraća se u Osijek
Nakon prošlogodišnje pauze zbog epidemiološke situacije, ove se godine u Osijek vraća poznati WineOS – sajam vina, delicija i ugodnog življenja. Što sve možemo očekivati od ovogodišnjeg izdanja ispričali su nam Boris Ocić, predsjednik Udruge za promicanje enogastroturizma Hrvatske „Dekanter“ i Željko Garmaz, novinar i vinski pisac. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Čabaj: Djeca u osnovnim školama najviše su pogođena mjerama Stožera
TEME DANA: Čabaj: Djeca u osnovnim školama najviše su pogođena mjerama Stožera
U Temama dana ugostili smo Krešimira Čabaja, predsjednika osječko-baranjskog ogranka Domovinskog pokreta. Razgovarali smo o novim mjerama, Stožeru civilne zaštite i nelogičnostima oko cijele priče, poskupljenjima, inflaciji, sudjelovanju Milorada Pupovca na obilježavanju Dana tzv. Republike Srpske, utjecaju pandemijskih mjera na djecu u osnovnim školama, i drugim temama.
Građani poručili: ''Korona nije za političare, prepustite ju stručnjacima''
NA SNAGU STUPILE NOVE MJERE: Građani poručili: ''Korona nije za političare, prepustite ju stručnjacima''
Od danas su na snagu stupile nove mjere zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane koronom. No, puno toga se i nije promijenilo, ili ipak je obzirom da se čitav niz mjera prešutno prestao primjenjivati jer ih više gotovo nitko i nije kontrolirao. Što o novim mjerama misle građani Osijeka pogledajte u našoj anketi.
Novost za potrošače: roba s greškom ide prvo na servis
OTVORENI STUDIO: Novost za potrošače: roba s greškom ide prvo na servis
Nova godina je donijela i neke novine za potrošače. Nema više zamjene ili povrata novca, roba s greškom ide prvo na servis. Što će se još mijenjati, na što se potrošači najčešće žale, kako im pomoći neke su od tema emisije. Također, predstavljen je projekt koji se bavi izgradnjom kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu politike zaštite potrošača u Hrvatskoj. Gošće emisije su Tanja Popović Filipović i Anamarija Krišto. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.