STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
6°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Baranjski bećarac najbolja je kulturna manifestacija u 2023. godini
OTVORENI STUDIO: Baranjski bećarac najbolja je kulturna manifestacija u 2023. godini
“Baranjski bećarac” u Biogradu na Moru proglašen je najboljom kulturnom manifestacijom u 2023. godini. Događaj se na području Općine Draž održava još od 1987., te promiče kulturnu i tradicijsku baštinu šokačkih sela podunavske Baranje, ali i šire regije Podunavlja. Manifestacija svake godine donosi bogat program koji čine gastro ponuda, tradicionalna glazba i narodni običaji, a svojim sadržajima unapređuje atraktivnost ukupne turističke ponude istoka Hrvatske. Više detalja o ovoj temi u razgovoru nam je otkrio: Filip Golubov Car, direktor TZ Općine Draž. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Stipešević: „Sjetvene rokove više ne određujemo po kalendaru, nego po termometru“
TV KOMENTAR: Stipešević: „Sjetvene rokove više ne određujemo po kalendaru, nego po termometru“
Proljetna sjetva u ljetnim okolnostima i sjetveni rokovi koji su pomaknuti gotovo mjesec dana ranije od uobičajenih. Kako će se to odraziti na proizvodnju i kako se u poljoprivredi prilagoditi takvim okolnostima? Gost TV komentara bio je prof.dr.sc. Bojan Stipešević s osječkog Fakulteta agrobiotehničkih znanosti. Emisiju uređuje i vodi Josip Dubrović.
Bogat program Frankofonije u Osijeku
OTVORENI STUDIO: Bogat program Frankofonije u Osijeku
Ovogodišnji program Frankofonije u Osijeku je bogat i raznolik. Bit će degustacija pjenušaca, filmskih projekcija, predavanja, glazbe i kvizova. Frankofonija inače, ovdje ima bogatu povijest. Francuski jezik i kultura bili su prisutni u gradu na Dravi kroz cijelo 19. i 20. stoljeće, te i danas imaju važnu ulogu u kulturnom životu zahvaljujući Francuskoj alijansi Osijek. O svemu tome u emisiji smo razgovarali s Nadom Jovanović, voditeljicom Francuske alijanse u Osijeku. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Hackenberger: „Protiv komaraca se može jedino zajednički i sustavno“
TV KOMENTAR: Hackenberger: „Protiv komaraca se može jedino zajednički i sustavno“
Komarci početkom mjeseca travnja već naveliko kucaju na vrata u Slavoniji i Baranji. Ima li ih i u kojoj varijanti i količinama već sada? Kakve su naznake za ovu godinu i koje mjere poduzeti kako bi se što uspješnije izborili s njima? Gost TV komentara bio je prof.dr.sc Branimir Hackenberger s osječkog Odjela za biologiju.
Tomasović: Političari trebaju biti sluge, a ne gospodari!
NOVA ERA: Tomasović: Političari trebaju biti sluge, a ne gospodari!
U emisiji je gostovala glavna urednica Televizije Slavonije i Baranje, Antonija Tomasović. Razgovarali smo o političkim kampanjama, obećanjima, anketama, medijima, biračima i dr. srodnim temama. Tomasović je dugogodišnja glavna urednica STV-a, s još toliko iskustva u novinarstvu, vodi i uređuje emisije raznih formata i tematike.
27. travnja Valpovo će zaplesati!
OTVORENI STUDIO: 27. travnja Valpovo će zaplesati!
Prigodom Međunarodnog dana plesa Udruga "Mažoretkinje grada Valpova" jubilarni deseti put organizira manifestaciju "Veseli ritam pokreta". O ovoj smotri amaterskog plesa i umjetnosti više smo u Otvorenom studiju doznali od predsjednice Udruge Mirele Skelac. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Bogata izložbena sezona u Gradskom muzeju Vukovar
OTVORENI STUDIO: Bogata izložbena sezona u Gradskom muzeju Vukovar
Naselje Sotin, smješteno na plodnom lesnom platou uz desnu obalu Dunava dalo je niz značajnih nalaza od prapovijesti i antike do srednjeg vijeka. A arheološki nalaz ostave spada u jedan od najznačajnijih u Hrvatskoj posljednjih godina. Skriveno blago kasnog brončanog doba bit će otkriveno na izložbi u srijedu u Gradskom muzeju Vukovar. Dan kasnije bit će otvorena još jedna izložba: Zbirka Tomljanović i Kljaković u sakralnoj umjetnosti. Više o ovim, ali i drugim programima u emisiji su otkrile ravnateljica Ana Filipović i arheologinja Gorana Kušić. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Zelen život uz uštede
OTVORENO S GRADOM VUKOVAROM: Zelen život uz uštede
Vukovarci bi za koju godinu mogli imati jeftinije grijanje zahvaljujući velikom geotermalnom potencijalu. Kroz projekt „Čista energija za Vukovar“ trebali bi se stvoriti preduvjeti za buduće korištenje energije s manjom emisijom ugljika i povećanom sigurnošću opskrbe. O ovom, ali i drugim zelenim projektima u gradu na Dunavu, o solarnim elektranama, energetskoj obnovi u emisiji je govorio pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo, Dražen Čulig.
Štargl: „Operacija Baranja bi uspjela da su svi izvršili dobivene zadaće
TV KOMENTAR: Štargl: „Operacija Baranja bi uspjela da su svi izvršili dobivene zadaće"
32 godine su prošle od vojne operacije „Baranja“, kojom se 3. travnja 92. pokušao osloboditi takozvani Baranjski trokut na zapadu tada okupirane Baranje odakle je u to doba gotovo svakodnevno bila granatirana Valpovština. Jedna je to od akcija za koju hrvatska javnost manje zna, jer nije završila pobjedom, a i do današnjih dana ostali su upitnici zbog čega je došlo do njezinog prekida. Gost TV komentara bio je brigadir Miroslav Štargl, ratni zapovjednik 107. valpovačke brigade.