STV Live
Subota, 25. ožujak 2023.
4°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde
Dan narcisa i borbe protiv raka dojke 27. put u Osijeku
OTVORENI STUDIO: Dan narcisa i borbe protiv raka dojke 27. put u Osijeku
Narcisi – simbol proljeća, života i nade, kod nas su prepoznatljivi i kao simbol borbe protiv raka dojke. O važnosti ranog otkrivanja ove bolesti bit će govora u subotu na Danu narcisa koji će biti obilježen i u gradu na Dravi. Više su nam otkrile gošće iz Mammae Osijek - Kluba žena liječenih na dojci Katica Andraši i Iva Ćurak. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Mikulić: „Proljetna sjetva je dobro započela, a kotacijske cijene su u padu“
TV KOMENTAR: Mikulić: „Proljetna sjetva je dobro započela, a kotacijske cijene su u padu“
Na slavonsko-baranjskim poljima započela je proljetna sjetva. U kakvim okolnostima domaći poljoprivrednici ulaze u novu proizvodnju, što će sijati ovoga proljeća i idu li im na ruku vremenske prilike? O tome smo razgovarali u TV komentaru. U gostima nam je bio Igor Mikulić iz Hrvatske gospodarske komore – županijske komore Osijek.
HKUD
OTVORENI STUDIO: HKUD "Osijek 1862." po 33. put pozdravlja proljeće
Stiglo nam je najšarenije doba godine, a s njim i tradicionalni koncert "Pozdrav proljeću" iza kojeg već 33 godine stoji HKUD "Osijek 1862.". Ove godine posvećen je hrvatskoj nematerijalnoj kulturnoj baštini, a prihodi od ulaznica odlaze u ruke ovog osječkog društva. U Otvorenom studiju smo ugostili Damira Doležala, umjetničkog voditelja HKUD-a i Tihomira Slivku, tajnika HKUD-a.
Miliša: Idemo prema kraju civilizacije, ali promjene na bolje krenut će iz Slavonije
NOVA ERA: Miliša: Idemo prema kraju civilizacije, ali promjene na bolje krenut će iz Slavonije
Osječko-baranjska županija proglašena je najsrdačnijom regijom u Hrvatskoj, nešto što profesor Zlatko Miliša s Filozofskog fakulteta već godinama tvrdi, otkako je došao u Osijek 2012. godine. O tome kakve su implikacije toga na promjene koje su nužne u Hrvatskoj, o tipovima ličnosti, političara, demokraciji i drugim temama razgovarali smo u emisiji.
Kronična bol dolazi u raznim oblicima, a pogađa i mlade i stare
OTVORENI STUDIO: Kronična bol dolazi u raznim oblicima, a pogađa i mlade i stare
Medicinska praksa svakodnevno se suočava s povećanjem broja oboljelih od kroničnih bolesti, a jedna od njih je i kronična bol. Problem je to koji pogađa i mlade i stare, a dolazi u raznim oblicima - od glavobolje do polineuropatije uzrokovane šećernom bolešću. S obzirom na to da je unazad desetak godina liječenje boli i temeljno ljudsko pravo, kronična bol u današnje vrijeme uspješno se može riješiti. Kako nastaje, koliko je opasna i kako ju izmjeriti - na ova i druga pitanja odgovorile su nam doktorice Darija Venžera-Azenić i Marica Kristić. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Penava: Domovinski pokret organizira veliki prosvjed u Slavoniji, nećemo tiho izumrijeti
NOVA ERA: Penava: Domovinski pokret organizira veliki prosvjed u Slavoniji, nećemo tiho izumrijeti
Brojne afere koje se otkrivaju u Hrvatskoj, uhićenja sve od ministara do župana, zaposlenika ministarstava, prosvjedi u prosvjeti, zdravstvu, porazni podaci kada se govori o demografiji, pogotovo u Slavoniji, i sveopći osjećaj nemoći stvaran su opis današnjeg stanja u domovini. Ako se pita hrvatsku vladu, na čijem je čelu rekordno dugo Andrej Plenković, Hrvatska spada u elitni klub od 15 zemalja svijeta, ali brojni hrvatski građani ne smatraju tako, kao niti druge političke opcije. Domovinski pokret zbog očajnog je stanja, posebice u Slavoniji, odlučio javnosti predstaviti rješenja koja će iznijeti na prosvjedu kojeg organiziraju krajem svibnja ili početkom lipnja, baš u Slavoniji.
Na motociklima obišli pola svijeta - osječki bikeri proslavili dva rođendana
OTVORENI STUDIO: Na motociklima obišli pola svijeta - osječki bikeri proslavili dva rođendana
Osječki bikeri su veliki humanitarci i uopće nisu opasni. Ove godine proslavili su čak dva rođendana, 25. udruge Pannonians - put i 10. Moto kluba Pannonians, i kroz preko 400 fotografija publici pokušali približiti ljubav prema motociklizmu i čari putovanja na limenim ljubimcima. U Otvorenom studiju smo ugostili Sinišu Maurusa, predsjednika udruge Pannonians - put i Moto kluba Pannonians. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Osječani o Vladinom paketu pomoći – ništa ne rješava, a Plenković misli da je Bog
GLAS NARODA: Osječani o Vladinom paketu pomoći – ništa ne rješava, a Plenković misli da je Bog
Već danima premijer Plenković i Vlada najavljuju novi paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu za ublažavanje inflacije i porasta cijena energenata vrijedan 1,7 milijardi eura, koji na snagu stupa 1. travnja. Hoće li pomoć biti dostatna i radi li se o predizbornom triku? Evo reakcija građana Osijeka.
Osnovana Udruga veterana 68. bojne Vojne policije
IMALI KLJUČNU ULOGU NA SLAVONSKOM PODRUČJU: Osnovana Udruga veterana 68. bojne Vojne policije
Već u samim počecima stvaranja Hrvatske i ustrojavanja vojnih snaga javila se potreba za vojnom policijom, koja je obnašala vojnopolicijske zadaće, ali i sudjelovala u borbenim zadaćama protiv srpskog agresora. Ključnu ulogu na slavonskom području odigrala je 68. bojna Vojne policije. Njezini današnji veterani odlučili su nastaviti djelovati kroz Udrugu veterana 68. bojne Vojne policije, koja je osnovana u Antunovcu.