STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
11°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Djed Božićnjak i ove godine u Osijek umjesto na saonicama došao na motociklu
MOTOMRAZOVI: Djed Božićnjak i ove godine u Osijek umjesto na saonicama došao na motociklu
U blagdanskom raspoloženju danas su bili i oni najmlađi. Za mnoge male Osječane pravi blagdanski dani ne počinju sa Svetim Nikolom, niti s prvim snijegom, pa čak ni s paljenjem prve adventske svijeće, već s tutnjavom velikih motocikala. Nakon dvije godine korona pauze na središnji osječki trg danas su se vratili motomrazovi i donijeli slatkiše, osmjehe i božićno veselje.
Volonteri Crvenog križa uvijek na usluzi građanima
KADA DAJEŠ, VIŠE DOBIVAŠ: Volonteri Crvenog križa uvijek na usluzi građanima
Kada dajemo, puno više primamo. Samo je to lingvistički paradoks, jer oni koji volontiraju znaju da je baš tako. U Hrvatskoj je više od 11 tisuća stalnih volontera Crvenog križa, a višestruko više povremeno svoje slobodno vrijeme daruje potrebitima. U Osijeku je svečano obilježen njihov dan.
Središnji dio vukovarskog Adventa u čarobnom dvorcu Eltz
OTVORENO S GRADOM VUKOVAROM: Središnji dio vukovarskog Adventa u čarobnom dvorcu Eltz
Paljenjem prve adventske svijeće u nedjelju koju je upalio gradonačelnik Ivan Penava, u Vukovaru je počeo i Advent. Središte ovog čarobnog vremena u kojemu dočekujemo Božić, prekrasni je ambijent dvorca Eltz, a građanima su u ponudi brojni sadržaji, o kojima smo u emisiji Otvoreno s gradom Vukovarom razgovarali s pročelnicom za gospodarstvo, Kristinom Bilić i ravnateljicom Gradskog muzeja Vukovar Ružicom Marić.
Službeno otvoren osječki Advent!
KREĆE NAJLJEPŠI DIO GODINE: Službeno otvoren osječki Advent!
Dan je grada Osijeka. Slavi se u znak sjećanja na 2. prosinca 1786. godine kada su tri dijela grada – Tvrđa, Gornji i Donji grad – postali jedna cjelina. Uz brojna svečana događanja koja su održana tijekom dana, Osječane će razveseliti i konačni početak Adventa koji je službeno u Tvrđi otvoren u 18 sati. Naša ekipa tamo je bila s dva Ivana, gradonačelnikom Radićem i županom Anušićem.
Advent u bajkovitoj Tvrđi u punom sjaju za rođendan grada Osijeka
236. ROĐENDAN GRADA OSIJEKA: Advent u bajkovitoj Tvrđi u punom sjaju za rođendan grada Osijeka
Grad Osijek slavi 236. rođendan. Građane tijekom cijelog dana očekuju razni besplatni sadržaji, otvorenje Adventa, a s proslavom se već krenulo.
Motomorazovi spremni razveseliti male i velike Osječane
OTVORENI STUDIO: Motomorazovi spremni razveseliti male i velike Osječane
Moto klub Osijek organizira akciju Motomrazovi, u subotu 3. prosinca. Djedice i bakice Mrazovi na motociklima će prodefilirati ulicama grada na Dravi. Posjetit će Dom za odgoj djece i mladeži na Vinkovačkoj ulici, darivati će i djecu u Dječjem domu Klasje u Ružinoj ulici. Središnji događaj je uveseljavanje mališana na Trgu Ante Starčevića oko podneva. Više su nam otkrili naši gosti: Zdravko Bošnjak i Karlo Lokner. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Zdravčević: „Svinjokolja je sve manje, a cijena čvaraka je nerealna i bezobrazna“
TV KOMENTAR: Zdravčević: „Svinjokolja je sve manje, a cijena čvaraka je nerealna i bezobrazna“
Počelo je vrijeme svinjokolja u selima. Ima li ih uopće i koliko se isplate u današnje vrijeme? Drže li ljudi na selu svinje za vlastiti uzgoj ili je jeftinije meso kupiti u trgovačkim lancima? Na kojim je granama uopće domaće svinjogojstvo u odnosu na nekadašnja vremena? Komentirali smo to u TV komentaru. U gostima nam je bio Stanko Zdravčević iz Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje. Emisiju uređuje i vodi Josip Dubrović.
Općina Bilje u 2023. godinu ulazi s kapitalnim projektima
OTVORENI STUDIO: Općina Bilje u 2023. godinu ulazi s kapitalnim projektima
Općina Bilje ovu je godinu rezimirala nizom uspješnih projekata, što završenih što započetih. Među potonjima je projekt na koji se dugo čekalo – obnova dvorca Eugena Savojskog. Završena je, naime izrada projektno-tehničke dokumentacije za obnovu ove baranjskog bisera vrijedna 2,2 milijuna kuna, a sljedeći je korak pronaći izvore financiranja za same radove. Osim toga, Bilje se može pohvaliti i uspješnim infrastrukturnim projektima i komunalnim uređenjem, a više o tome otkrio nam je naš današnji gost Otvorenog studija, načelnik Željko Cickaj. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Burek: Među prvima potpisali konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, a zakoni kasne
NOVA ERA: Burek: Među prvima potpisali konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, a zakoni kasne
U Novoj Eri ugostili smo Marija Bureka, savjetnika pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Povod su nam bila dva najavljena nova zakona, onaj o inkluzivnom dodatku i osobnoj asistenciji. Zakoni prvi put najavljeni prije deset i više godina, a njima bi se konačno trebala popraviti slika osoba s invaliditetom kako bi se one mogle ravnopravnije uključiti u društvo.