STV Live
Četvrtak, 02. veljača 2023.
2°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde
Osječko-baranjska županija među tri najuspješnije u Erasmus projektima
ZA NOVE OSIGURANO PREKO 170 TISUĆA EURA: Osječko-baranjska županija među tri najuspješnije u Erasmus projektima
Nekada veliki zajednički zid osječke Elektrotehničke i prometne i Strojarske tehničke škole, a danas mjesto kraj kojega će mnogi zastati. Na njemu je sada mural posvećen Erasmus plus programu.
Otvorenje osječkog Gospodarskog centra najavljeno za travanj
RADOVI PRI KRAJU: Otvorenje osječkog Gospodarskog centra najavljeno za travanj
Pri kraju su radovi na izgradnji i opremanju prve zgrade Gospodarskog centra u Osijeku u kojemu će se ubuduće održavati sajamske manifestacije. Zajednički je to projekt Osječko-baranjske županije i grada Osijeka i u ovome trenutku jedna od najvećih kapitalnih investicija na istoku Hrvatske. Svečano otvorenje najavljeno je za travanj ove godine.
U Donjem Miholjcu čak tri projekta Zaželi, pomaže se gotovo 290 osoba
JEDAN OD NAJUSPJEŠNIJIH EUROPSKIH PROJEKATA: U Donjem Miholjcu čak tri projekta Zaželi, pomaže se gotovo 290 osoba
Diljem Slavonije i Baranje u tijeku je provedba treće faze jednog od najuspješnijih europskih projekata – Zaželi. No, potrebe za skrbi kakvu on pruža starijim i nemoćnim su i puno veće od kapaciteta, pa se nerijetko u pojedinim jedinicama lokalne samouprave provodi i nekoliko inačica projekta Zaželi. Tako je i u Donjem Miholjcu gdje se uz grad u projekt Zaželi 3 uključilo i Gradsko društvo Crvenog križa.
I Baranja obara turističke rekorde
DOBRI REZULTATI: I Baranja obara turističke rekorde
Prošle godine u Baranji je ostvareno 33 posto više noćenja u odnosu na 2021., a porast je zabilježen i u usporedbi s odličnom 2019. godinom.
Potpore u ruralnom turizmu u OBŽ i ove godine na razini milijun i tristo tisuća kuna
KAO I PROŠLE GODINE: Potpore u ruralnom turizmu u OBŽ i ove godine na razini milijun i tristo tisuća kuna
Iako se ruralni turizam na istoku Hrvatske razvija, mnogi se poduzetnici, kako bi bili konkurentniji, i dalje prijavljuju za potpore na svim razinama. Osječko-baranjska županije dodijelila je prošle godine milijun i tristo tisuća kuna, a ove godine dodijelit će isto toliko.
Preko 10 i pol tisuća zaposlenih i više od 500 obrta – u Vukovaru „predvodi“ prerađivačka industrija
POSVEĆENOST I UGLAGANJE U GOSPODARSTVO DONIJELO REZULTATE: Preko 10 i pol tisuća zaposlenih i više od 500 obrta – u Vukovaru „predvodi“ prerađivačka industrija
Posvećenost i ulaganje u gospodarstvo donijelo je dobre rezultate Vukovaru koji je u prosincu prošle godine brojao čak 10.571 radno mjesto, što je 261 više nego u 2021.
Sjećanje na holokaust živo i nakon više od 70 godina uz poruku: Nikad više!
POLOŽENI VIJENCI: Sjećanje na holokaust živo i nakon više od 70 godina uz poruku: Nikad više!
Milijuni života pripadnika židovskog naroda ugašeni su tijekom jednog od najvećih zločina u povijesti - holokausta. Kako bi uspomene na njih i dalje ostale žive, diljem svijeta na današnji datum obilježava se Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, a isto je učinjeno i u osječkom Parku Oscara Nemona.
Anušić: Smjena Tramišak neće utjecati na EU projekte u Slavoniji, može i bez
SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE: Anušić: Smjena Tramišak neće utjecati na EU projekte u Slavoniji, može i bez "vertikale"
Pitanje smjene Nataše Tramišak s mjesta ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, odnosno budućnosti europskih projekata u Slavoniji i Baranji oporbeni vijećnici potegnuli su na županijskoj Skupštini. Europski projekti nisu ugroženi, uvjerava župan Ivan Anušić, dodavši kako se može i bez "vertikale".
Cijene dozvola su skupe, ali treba razumjeti i ovlaštenike
STRUKA UMIRUJE RIBIČE: Cijene dozvola su skupe, ali treba razumjeti i ovlaštenike
Nove cijene ribolovnih dozvola i dalje izazivaju nezadovoljstvo među domaćim ribičima, no struka smatra kako nema razloga za prevelike tenzije. Treba, kažu, razumjeti i ovlaštenike ribolovnih prava, koji su zbog skupljih troškova održavanja, bili primorani na podizanje cijena dozvola, koje su im jedini prihodi.