STV Live
Srijeda, 07. lipanj 2023.
16°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde
Festival tista i Baranjski bećarac tradicijom povezali generacije
TOPOLJE: Festival tista i Baranjski bećarac tradicijom povezali generacije
Vodimo vas u Topolje, gdje je održan još jedan Festival Tista i Baranjski bećarac. Brojni ljubitelji tradicije na jednom mjestu imali su priliku istražiti sve ljepote baranjske kulture, gastronomije i narodnih običaja, koje su podjednako oduševile i starije i mlađe posjetitelje.
''Ustani i ostani'' u Slavonskom Brodu. Penava: ''Ugroženi su stupovi hrvatske države''
CJELOVEČERNJI KULTURNO-GLAZBENI PROGRAM: ''Ustani i ostani'' u Slavonskom Brodu. Penava: ''Ugroženi su stupovi hrvatske države''
Domovinski pokret upozorio je sa sinoćnjeg velikog stranačkog skupa u Slavonskom Brodu pod nazivom „Ustani i ostani“ na demografski slom Hrvatske, pozivajući na zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa. Skup je zamišljen kao domoljubno obiteljsko okupljanje, a bio je upotpunjen bogatim cjelovečernjim kulturno-glazbenim programom.
Djeca sve više izložena novim oblicima nasilja
DAN DJECE ŽRTAVA NASILJA: Djeca sve više izložena novim oblicima nasilja
Da su djeca sve više izložena i nasilju nastoji se upozoriti današnjim Međunarodnim danom djece žrtava nasilja. U Osijeku su ga obilježili članovi Udruge djece poginulih i nestalih branitelja Osječko-baranjske županije koji su simbolično ukazali na stradanja djece za vrijeme Domovinskog rata, ali i na pogibiju najmlađih u ruskoj agresiji na Ukrajinu koja mnoge podsjeća na najtužnije događaje iz ranih devedesetih.
Nakit i ploče najtraženiji predmeti na Sajmu antikviteta
ZAKORAČITI U PROŠLOST NIKAD NIJE BILO LAKŠE: Nakit i ploče najtraženiji predmeti na Sajmu antikviteta
Zakoračiti u prošlost nikada nije bilo lakše, zahvaljujući još jednom Sajmu antikviteta u Osijeku. I ove je subote privukao veliki broj znatiželjnih posjetitelja koji su došli na vrijeme uloviti svoj primjerak raznih rukotvorina i starina, a posebno tražene bile su ploče i nakit.
Novi Dom veterana u Čepinu – okupljalište branitelja, ali i građana
SVEČANO OTVOREN: Novi Dom veterana u Čepinu – okupljalište branitelja, ali i građana
Jedna od najaktivnijih i najbrojnijih braniteljskih udruga na području općine Čepin, ali i cijele Osječko-baranjske županije – Udruga veterana Vojne policije od danas ima novi dom. Svečano je otvoren Dom veterana u Čepinu koji su članovi udruge izgradili najvećim dijelom vlastitim rukama, a organizirali su tamo i prvu manifestaciju – natjecanje u kuhanju čobanca Čepinski kotlić.
Zakupci na Tržnici ogorčeni zbog povećanja cijena, gradonačelnik Radić tvrdi sve će biti po starom
''NOVI NAČIN NAPLATE NIJE FER''': Zakupci na Tržnici ogorčeni zbog povećanja cijena, gradonačelnik Radić tvrdi sve će biti po starom
Od jučer mnogi zakupci na osječkoj Tržnici platili su zakup mjesta po višoj cijeni. Kako su nam kazali, ogorčeni su odlukom Tržnice jer i do sada mnogi od njih jedva su se pokrivali, ali i zbog toga što kažu, novi način naplate jednostavno nije fer. No, u gradskoj upravi, do našeg upita čini se, nisu ni znali za poskupljenje u ovoj gradskoj tvrtki.
30 godina Osječko-baranjske županije - ništa bez europskih milijardi
DAN ŽUPANIJE: 30 godina Osječko-baranjske županije - ništa bez europskih milijardi
Više od milijardu i sedamsto milijuna eura od 2017. godine investirano je putem EU fondova u Osječko-baranjsku županiju, istaknuto je na svečanoj sjednici povodom 30. obljetnice njezinog osnutka.Neće tome biti kraj, najavljeno je, jer premijer obećaje kako će u idućim godinama pronaći financiranje za izgradnju novog KBC-a u Osijeku.
Daljska planina – poprište nezamislivih zvjerstava nad nedužnim Hrvatima i Mađarima
I DANAS SE MNOGI VODE KAO NESTALI: Daljska planina – poprište nezamislivih zvjerstava nad nedužnim Hrvatima i Mađarima
Dalj planina u Domovinskom ratu bila je poprište brojnih ubojstava i zvjerstava arkanovih postrojbi i do danas se preko stotinu osoba vode kao nestali. Za zločine u Erdutu i Dalj planini nad hrvatskim i mađarskim stanovništvom na međunarodnom sudu optuženi su, među ostalim, i Jovica Stanišić i Franko Simatović, a ovog tjedna i pravomoćno osuđeni na po petnaest godina zatvora za ubojstvo Marije Senaši. Tim povodom predstavnici mađarske zajednice i europski zastupnik Lorant Vincze položili su vijence u spomen na ubijene.
Senzornom sobom u vukovarskoj bolnici do uspješnijeg liječenja najmlađih pacijenata
SKRB O NAJMLAĐIM PACIJENTIMA NA JOŠ VEĆOJ RAZINI: Senzornom sobom u vukovarskoj bolnici do uspješnijeg liječenja najmlađih pacijenata
Skrb o najmlađim pacijentima u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici od sada će se biti na još većoj razini. Zahvaljujući financijskoj potpori Grada u iznosu od 2.700 eura, senzorna soba pri Odjelu fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije dobila je novu opremu kojom će se omogućiti cjelovitiji pristup i uspješnija terapija djece s motoričko-senzoričkim smetnjama u razvoju.