STV Live
Četvrtak, 29. rujan 2022.
15°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Obilježena 31. godišnjica osnutka 122. brigade
PRIKAZAN I FILM ''KOTA 122'': Obilježena 31. godišnjica osnutka 122. brigade
Prije 31 godinu u Đakovu je osnovana 122. brigada Hrvatske vojske koja je držala prvu liniju bojišnice. Kroz nju je prošlo oko 4 i pol tisuće branitelja od kojih je 53 dalo svoje živote za Hrvatsku.
Solidarnost njemačkog grada Vache s Vukovarom prerasla u prijateljstvo, pa partnerstvo
ZAJEDNIČKI PROJEKT MEĐUNARODNE SURADNJE: Solidarnost njemačkog grada Vache s Vukovarom prerasla u prijateljstvo, pa partnerstvo
Još iz vremena nakon rata i mirne reintegracije traje prijateljstvo Grada heroja Vukovara i njemačkog grada Vache čija je udruga Caritas pomagala Vukovarcima. Danas ova dva grada sudjeluju u zajedničkom projektu međunarodne suradnje u okviru kojeg se mladi međusobno posjećuju i druže. U Vukovar je ovih dana stigla i grupa zaposlenika gradske uprave i Caritasa Vache koju je ugostio i gradonačelnik Penava.
Otvorenjem izložbe „Filantropski vremeplov“ započeo sedmi Tjedan filantropije u Osijeku
PROMICANJE AKTIVIZMA, SOLIDARNOSTI I ULAGANJA U RAZVOJ ZAJEDNICE: Otvorenjem izložbe „Filantropski vremeplov“ započeo sedmi Tjedan filantropije u Osijeku
Započeo je sedmi Tjedan filantropije u Osijeku kojim se promiče aktivizam, solidarnost i ulaganje u razvoj zajednice. Građane u sljedećih nekoliko dana očekuje niz zanimljivih aktivnosti na kojima će moći proširiti svoje znanje o filantropskoj prošlosti, ali i sadašnjosti.
Ustanak hrvatskih velikaša nakratko oživio u Donjem Miholjcu
OKLOPI, KOPLJA, MAČEVI...: Ustanak hrvatskih velikaša nakratko oživio u Donjem Miholjcu
Ustanak hrvatskih velikaša u 14. stoljeću protiv ugarske kraljice Marije i njenog supruga Žigmunda Luksemburškog na trenutak je oživio u Donjem Miholjcu. Vitezovi u oklopima s mačevima, kopljima i štitovima, pred mnoštvom, uglavnom mladih prikazali su kako izgleda viteška bitka. Oduševljene posjetitelje privukli su i dodatni sadržaji.
16. Valpovački sajam – dokaz da obrtništvo i poduzetništvo ipak jačaju
BROJNI IZLAGAČI I POSJETITELJI: 16. Valpovački sajam – dokaz da obrtništvo i poduzetništvo ipak jačaju
Unatoč krizi krizi i inflaciji žilavo slavonsko obrtništvo i poduzetništvo i u ovim danima ne samo da preživljava, već i jača. Dokaz tome je i 16. po redu Valpovački sajam obrtništva i malog poduzetništva koji je i ove godine okupio brojne izlagače, kao i brojne posjetitelje.
2500 maratonaca na Vinskom maratonu u Zmajevcu, posjetitelja još puno više
UŽIVANJE U HRANI, DRUŠTVU I UGOĐAJU: 2500 maratonaca na Vinskom maratonu u Zmajevcu, posjetitelja još puno više
Krajem rujna baranjsko mjesto Zmajevac pretvara se u pravu prijestolnicu za ljubitelje dobre kapljice. Na sada već svjetski poznatoj manifestaciji Vinski maraton na jednom mjestu mogu se kušati neka od najboljih hrvatskih vina. Maraton je ove godine održan po 17. put, a nakon dvije korona godine oborio je sve rekorde posjećenosti.
Sabo: „Vukovar ima svoj mir, a novonastale tenzije bit će kratkoročne“
NASTAVLJAJU SE REAKCIJE NA OBJAVLJENE REZULTATE POPISA STANOVNIŠTVA: Sabo: „Vukovar ima svoj mir, a novonastale tenzije bit će kratkoročne“
Nastavljaju se reakcije na objavljene rezultate popisa stanovništva, a posebice na pad broja pripadnika srpske nacionalne manjine u Vukovaru, koja time gubi prava na dvojezičnost stečena na temelju prethodnog popisa. Predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Željko Sabo uvjeren je kako će novonastale tenzije biti kratkoga vijeka te da neće ni na koji način poremetiti mir i sigurnost u gradu.
Bogata ponuda na 15. Vukovarskom etno sajmu
68 IZLAGAČA IZ ČETIRI ŽUPANIJE: Bogata ponuda na 15. Vukovarskom etno sajmu
Posljednji vikend u rujnu rezerviran je za Vukovarski etno sajam, koji je ove godine stigao u svom 15. izdanju. Svoje proizvode i usluge izlaže 68 izlagača iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Virovitičko –podravske županije. U središtu i ovogodišnje manifestacije je sajam tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta te proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
Dan rijeke Drave – još uvijek nedovoljno zaštićeno prirodno bogatstvo
''TRI GRADA - JEDNA RIJEKA'': Dan rijeke Drave – još uvijek nedovoljno zaštićeno prirodno bogatstvo
Tri grada Osječko-baranjske županije povezuje rijeka Drava – Osijek, Belišće i Donji Miholjac. Prigodom ovogodišnjeg Dana rijeke Drave povezat će ih i nova manifestacija „Tri grada – jedna rijeka“, a koja će se čitavim nizom događanja obilježiti tijekom tri dana. Danas je tako održana konferencija o projektima na području UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.