STV Live
Četvrtak, 07. prosinac 2023.
2°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde
Želja
KINEMATOGRAFI: Želja
20.000 vrsta pčela
KINO: 20.000 vrsta pčela
“Kako to da ti znaš tko si, a ja ne?” pita se osmogodišnja junakinja, koja se ne osjeća ni dječakom ni djevojčicom. Film 20.000 vrsta pčela premijerno je prikazan na Berlinaleu, gdje je impresivna glumačka izvedba Sofíje Otero (Coco) oduševila publiku i kritičare, a Otero je postala najmlađom dobitnicom Srebrnog medvjeda u povijesti festivala. Film je nominiran za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award.
Kći kralja močvare
KINO: Kći kralja močvare
Zvijezda Star Warsa Daisy Ridley nosi glavnu ulogu u napetom psihološkom trileru Kći kralja močvare temeljenom na istoimenom bestseleru koji je proglašen najboljim trilerom 2017. godine prema izboru časopisa Library Journal i Suspense.
Sedmo nebo
KINO: Sedmo nebo
Ova zabavna komedija o smiješnoj strani krize srednjih godina cjelovečernji je prvijenac Jasne Nanut, a govori o Nini Radmanu – čovjeku s previše žena i premalo vremena, što je hodajući recept za katastrofu.
Trolovi 3: Bend na okupu
KINEMATOGRAFI: Trolovi 3: Bend na okupu
Novo sjajno putovanje svijetom glazbe, šljokica i magije stiže s trećim nastavkom animiranog hita o muzikalnim trolovima – Trolovi 3: Bend na okupu. Nakon dva filma o pravom prijateljstvu i tajnim simpatijama, Poppy i Granko sada su i službeno, konačno, par. No kako se zbližavaju, Poppy otkriva da Granko ima tajnu prošlost.
Broker
KINEMATOGRAFI: Broker
Bosanski lonac
KINO: Bosanski lonac
Farukov nevoljki povratak u kazalište natjerat će ga da shvati što je uistinu važno u životu. Senad Bašić glumi Faruka Šegu, neuspješnog bosanskog pisca kojem prijeti deportacija iz Austrije ako ne dokaže da je pridonio austrijskom kulturnom životu. Posljednja mu je prilika kazališna grupa koja može postaviti na scenu njegovu mladenačku dramu.
Dogman
KINO: Dogman
Novi film vizionarskog redatelja Luca Bessona Dogman s mladom karizmatičnom zvijezdom Calebom Landryjem Jonesom u glavnoj ulozi, koji glumi muškarca koji je kao dijete bio zlostavljan od strane svog nasilnog oca i brutalno bačen psima. Umjesto da ga napadnu, psi su ga zaštitili i postali su njegovi saveznici.
Gulliverov povratak
KINO: Gulliverov povratak
Animirana i sinkronizirana animacija Gulliverov povratak donosi priču o maloj zemlji Liliput kojoj prijeti invazija moćne vojske, a spas će pronaći u osobi koju su do sada smatrali glavnim neprijateljem.