STV Live
Utorak, 16. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Back to black
KINEMATOGRAFI: Back to black
U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje od adolescencije do odrasle dobi i stvaranje jednog od najprodavanijih albuma našeg vremena. Amy Winehouse naširoko se smatra jednom od najvećih umjetnica u novijoj povijesti, prodavši više od 30 milijuna ploča diljem svijeta, a danas generirajući više od 80 milijuna streamova mjesečno. Njezin hvaljeni producirani album „Back To Black“ iz 2006. doveo ju je do svjetske slave, osvojivši (tada) rekordnih 5 nagrada Grammy, uključujući album godine i pjesmu godine za hit singl „Rehab“. Film će se usredotočiti na Amynu izvanrednu genijalnost, kreativnost i iskrenost koji su prožimali sve što je radila. Putovanje koje ju je odvelo od ludila i šarenila Camden High Streeta 90-ih do globalnog obožavanja – i opet natrag, gleda kroz perspektivu slavnih i promatra ovo putovanje iza zrcala, da vidi što je Amy vidjela, da osjeti što je osjećala.
Majčinski instinkt
KINEMATOGRAFI: Majčinski instinkt
S oskarovkama Jessicom Chastain i Anne Hathaway u glavnim ulogama, Majčinski instinkt je uznemirujući psihološki triler o dvije najbolje prijateljice i susjede, Alice i Céline, čiji su savršeni životi u predgrađu 60-ih uništeni tragičnom nesrećom s jednim od njihove djece. Film je nastao prema istoimenom bestseler romanu Barbare Abel.
Izazov života
KINEMATOGRAFI: Izazov života
U kino je stigao Izazov života. Ova adrenalinska avantura prati Michaela, čiji je jedini cilj postati svjetski prvak u avanturističkom utrkivanju. Izuzetno zahtjevan sport odvija se u divljini, tijekom šest dana i noći, na nekim od najtežih terena na svijetu gdje timovi trče, voze bicikle, penju se i kajakare!
Slučaj Goldman
KINEMATOGRAFI: Slučaj Goldman
Studeni je 1975. i započinje suđenje Pierreu Goldmanu. Na prvom suđenju osuđen je na doživotni zatvor za 4 naoružane pljačke od kojih je jedna završila smrću 2 kemičara. Goldman naglašava svoju nevinost u vezi posljednje optužnice te postaje ikonom intelektulane ljevice.
Kung Fu Panda 4
KINEMATOGRAFI: Kung Fu Panda 4
U kino je stigao nastavak megapopularne animirane avanture Kung Fu Panda 4. Nakon dugo iščekivanja i tri smrtonosne pustolovine u kojima je pobijedio zlikovce svjetske klase svojom nenadmašnom hrabrošću i ludim borilačkim vještinama, najnevjerojatnijeg majstora kung fua na svijetu - pandu Poa sudbina je pozvala da se napokon…..odmori i postane duhovni vođa Doline mira.
Okus ljubavi
KINEMATOGRAFI: Okus ljubavi
Godina je 1885., a Eugenie je kuharica koja posljednjih 20 godina radi za slavnog Dodina te ubrzo njih dvoje postaju par. Zbog sjajne kemije, svako sljedeće jelo koje Eugenie priprema ukusnije je od prethodnog što izaziva zbunjenost čak i kod svjetski najpoznatijih kuhara. No, Eugenie iznimno cijeni svoju slobodu i nikada se ni nije željela udati. Dodin, pak, odlučiti napraviti nešto što nikada prije nije: on će početi kuhati za nju.
Jedan život
KINEMATOGRAFI: Jedan život
Jedan život je istinita priča o Sir Nicholasu Nickyu Wintonu (Anthony Hopkins), koji je spasio 669 djece od nacističkih progona u mjesecima prije Drugog svjetskog rata. Nicky je posjetio Prag u prosincu 1938. godine i pronašao izbjegle obitelji pod prijetnjom nacističke invazije. Shvatio je da je počinje utrka s vremenom.
Dina: drugi dio
KINEMATOGRAFI: Dina: drugi dio
Nastavak znanstveno-fantastičnog spektakla nagrađivanog redatelja Denis Villeneuvea Dina: drugi dio, koji ponovno okuplja spektakularnu A listu glumaca, istražuje mistično putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog s Chani i Fremenima, dok je na ratnom putu osvete protiv onih koji su uništili njegovu obitelj. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.
''Zrin 1943.'' - povijesna istina o komunističkim zločinima koje Hrvatska još nije ispravila
PREMIJERA FILMA NADE PRKAČIN: ''Zrin 1943.'' - povijesna istina o komunističkim zločinima koje Hrvatska još nije ispravila
Vrijeme je pokazalo da su u rujnu 1943. godine partizani i četnici ubili gotovo trećinu stanovnika malenog mjesta Zrina, samo mjesto i lokalnu crkvu su spalili, a preživjele raselili. Povijesnu istinu o ovom događaju donosi novi dokumentarni film scenaristice i redateljice Nade Prkačin „Zrin 1943.“, a koji je imao svoju osječku premijeru.