STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho
„Paralelne majke“
KINO: „Paralelne majke“
„Paralelne majke“ novi je film poznatog španjolskog redatelja Pedra Almodovara. Za film o dvije žene koje izmijene svega nekoliko riječi čekajući porod te pritom stvaraju neočekivanu povezanosti, Penelope Cruz je osvojila nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji. Radnja filma: Janis i Ana zajedno se nalaze u bolničkoj sobi gdje svaka očekuje rođenje djeteta. Sredovječna Janis ne žali za trudnoćom, dok je adolescentica Ana uplašena i traumatizirana. Janis ju pokušava ohrabriti dok se obje poput mjesečarki kreću bolničkim hodnicima.
Objavljena je špica 6. Filmske RUNDE
BOGAT I RAZNOLIK PROGRAM: Objavljena je špica 6. Filmske RUNDE
Ovogodišnja ŠPICA radionica Filmske RUNDE održala se od 24. do 26. rujna u Kulturnom centru Osijek, pod mentorstvom profesionalnog montažera, snimatelja i filmskog autora, Osječanina Antuna Baloga. Najavna špica bit će prikazana u kinu Urania 15. i 16. listopada 2021. ŠPICA radionica organizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Osijek i HNK u Osijeku te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade ”Kultura nova”, grada Osijeka I Osječko – baranjske županije.
Kino Urania donosi filmske hitove i posebne programe, predstava za sada nema
SPREMNI NAKON LJETNE STANKE: Kino Urania donosi filmske hitove i posebne programe, predstava za sada nema
Nakon ljetne stanke osječko kino Urania spremno je za gledatelje i nove radne pobjede. Od rujna osim poznatih blockbustera pripremaju i posebne programe, a u ovom prvom tjednu pripremili su filmske poslastice za najmlađe.
Nagrađivani film ''Plavi cvijet'' Zrinka Ogreste otvorio 15. Vukovar film festival
PROGRAM OBILUJE PREMIJERAMA: Nagrađivani film ''Plavi cvijet'' Zrinka Ogreste otvorio 15. Vukovar film festival
Projekcijom nagrađivanog filma Zrinka Ogreste ''Plavi cvijet'', svečano je otvoren 15. Vukovar Film Festival. Program obiluje premijerama, a donosi ukupno 41 projekciju. Organizatori se nadaju da se do sljedećeg izdanja festivala vraća gledanje filmova na šlepu po čemu je festival do sada bio specifičan.