STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
11°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Nazovi Jane
KINO: Nazovi Jane
Chicago, 1968. Domaćicu Joy trudnoća dovede do stanja opasnog po život, Joy odlazi u medicinsku ustanovu koja joj ne želi pomoći. Potraga za rješenjem teške situacije ju vodi do tajne organizacije žena koje Joy pružaju sigurniju alternativu i pritom joj mijenjaju život.
''Trokut tuge''
KINO: ''Trokut tuge''
„Trokut tuge“ razuzdana je satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva koja je redatelju Rubenu Östlundu donijela već drugu Zlatnu palmu u Cannesu.
''Ona je rekla''
KINO: ''Ona je rekla''
Novinarke New York Timesa Megan Twohey i Jodi Kantor su zaslužne za razotkrivanje seksualnih skandala dotad moćnog holivudskog producenta Harveya Weinsteina, a film „Ona je rekla“ govori upravo o tome i zasnovan na istoimenom bestseleru New York Timesa.
VELIKI PROJEKT SNIMANJA: "Poruke naših očeva" - film Jakova Sedlara o zatočenicima srpskih logora
Veliki projekt snimanja izjava više od sto vukovarskih branitelja koji su prošli srpske logore, a koji će biti sažeti u dokumentarnom filmu "Poruke naših očeva", redatelj Jakov Sedlar započeo je kako bi o tome ostao objektivni trag. Dio će izjava završiti u filmu, a sve će se kompletne izjave moći vidjeti i u Spomen domu Ovčara.
Kapa
KINO: Kapa
Erik, čiji je nadimak Kapa i djevojčica Lučka usred Badnje noći misle da su susreli Djeda Božićnjaka, no to je ustvari maskirani lopov. Puna nade, djeca se sakriju u njegov auto i tada za njih kreće nevjerojatna pustolovina.
Black Panther: Wakanda zauvijek
KINO: Black Panther: Wakanda zauvijek
Pripremite se za povratak u Wakandu - Black Panther: Wakanda zauvijek. Nakon smrti kralja T'Challe Wakanda se mora zaštititi od neprijateljskih sila. U novom nastavku Marvel Studios neće promijeniti lik, već će istražiti svijet Wakande i likove predstavljene u prvom filmu.
Sigurno mjesto
KINO: Sigurno mjesto
Traumatičan događaj, iznenadan pokušaj suicida otvara procijep u svakodnevici tročlane obitelji. Njihov život mijenja se iz temelja, kao da su uvučeni u rat nevidljiv svima ostalima. „Sigurno mjesto“, višestruko nagrađivani debitantski film temeljen na osobnom iskustvu autora i redatelja Jurja Lerotića, hrvatski je kandidat za ovogodišnju nagradu Oscar.
Žena kralj
KINO: Žena kralj
„Žena kralj“ je izvanredna priča o Agojie, ženskoj vojnoj jedinici ratnica koje su štitile afričko Kraljevstvo Dahomey početkom 19. st. vještinama i neustrašivošću kakve svijet nikada do tada nije vidio. Film prati emotivno epsko putovanje zapovjednice Nanisce (dobitnica nagrade Oscar Viola Davis) kako obučava sljedeću generaciju ratnica i priprema ih za bitku protiv neprijatelja koji je odlučio uništiti njihov način života. Akcijskoj drami inspiriranoj istinitim povijesnim događajima prognozira se nekoliko nominacija za Oscara, a neki su film prozvali "Gladijatorom našeg vremena".
Marginalci
KINO: Marginalci
Znate gdje je selo Črevo? Tamo je Bog rekao laku noć i upravo tamo dolazi NNHTV ("Naša najnovija hrvatska televizija") snimiti prilog o hrvatskom seljaku u Europi.