STV Live
Nedjelja, 26. ožujak 2023.
4°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde
John Wick 4
KINO: John Wick 4
Nastavak velikog akcijskog spektakla John Wick 4 je stigao u kina. John Wick otkriva put do pobjede nad Visokim stolom. Ali prije nego što uspije zaslužiti slobodu, mora se suočiti s novim neprijateljem i moćnim savezima diljem svijeta, te silama koje stare prijatelje pretvaraju u neprijatelje. Radnja novog filma odvija se diljem svijeta i donosi precizno-koreografiranu akciju posebne vrste. U potrazi za najmoćnijim igračima kriminalnog podzemnog svijeta, film vodi gledatelje u New York, Pariz, Osaku i Berlin.
Punim plućima
KINO: Punim plućima
Osječka premijera dugometražnog igranog prvijenca redatelja Radislava Jovanova Gonza Punim plućima održat će se u kinu Uranija u utorak 14. ožujka u 19:15 sati, a na projekciji filma će se uz redatelja pridružiti i glumac Hrvoje Baršić. Radnja filma prati ponovno okupljanje davno raspale grupe nakon iznenadne smrti starog prijatelja. Unatoč međusobnim zamjeranjima i tajnama iz prošlosti, noć karmina postaje za njih noć zabave i sjećanja na neka bolja vremena.
Blizu
KINO: Blizu
Talijanska drama Blizu nominirana je za Oscara i Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma, a osvojila je više od 30 različitih nagrada i priznanja na filmskim festivalima diljem svijeta. Dirljiva je to i impresivna priča o odrastanju i muškom prijateljstvu redatelja Lukasa Dhonta.
Kokainski medvjed
KINO: Kokainski medvjed
Triler Kokainski medvjed inspiriran je istinitom pričom iz 1985. godine, o padu aviona kojim se krijumčarila droga, izgubljenom kokainu i crnom medvjedu koji ga je našao i pojeo.
P'astanian i tri njušketira
KINO: P'astanian i tri njušketira
Temeljena na slavnom romanu „Tri mušketira“ i smještena u 17. stoljeće, sinkronizirana i animirana avantura P'astanian i tri njušketira prati mladog koji putuje u velebni Pariz i nada se da će ispuniti svoj san da se pridruži legendarnim zaštitnicima kralja – Njušketirima.
Nikica u potrazi za blagom
KINO: Nikica u potrazi za blagom
Sinkronizirana obiteljska pustolovina Nikica u potrazi za blagom govori o dječaku Nikici, koji uz pomoć svojih prijatelja kreće u potragu za tajnim blagom koje bi ga moglo spasiti od čega se najviše grozi – preseljenja u drugi grad.
Poslije sunca
KINO: Poslije sunca
Preko 60 raznih nagrada i priznanja do danas je osvojilo ovo mini remek-djelo, film Poslije sunca, od kojih je i nominacija za Oscara za najboljeg glumca Paula Mescala. Debitantica Charlotte Wells snimila je intimni autobiografski film o sjećanjima na svoga oca: neka sjećanja su stvarna, a neka zamišljena, no svejedno djeluju proživljeno.
Duhovi otoka
KINO: Duhovi otoka
Smješten na udaljenom otoku u blizini zapadne obale Irske, film prati dugogodišnje prijatelje Pádraica i Colma, koji se nađu u slijepoj ulici kada Colm neočekivano prekine njihovo prijateljstvo.
Čovjek zvan Otto
KINO: Čovjek zvan Otto
Priča priču o Ottu Andersonu (Tom Hanks), mrzovoljnom starcu čija je jedina radost kritiziranje njegovih susjeda, kojemu će neočekivano prijateljstvo svijet okrenuti naglavačke.