STV Live
Nedjelja, 16. lipanj 2024.
25°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Radnička klasa ide u pakao
KINEMATOGRAFI: Radnička klasa ide u pakao
U kino je stigla crna komedija Radnička klasa ide u pakao. Tvornica u kojoj su nekad bili zaposleni stanovnici cijelog grada i okolnih sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragičnog incidenta tijekom kojeg je skupina radnika stradala u namjerno podmetnutom požaru. Preostali radnici, devastirani gubitkom, pokreću prosvjede, ali čini se da su njihovi napori uzaludni i ne daju konkretne rezultate.
Furiosa: Pobješnjeli Max saga
KINO: Furiosa: Pobješnjeli Max saga
Mlada Furiosa mora preživjeti mnoge izazove dok pokušava pronaći put kući nakon što je oteta. Anya Taylor-Joy i Chris Hemsworth u akcijskom spektaklu Furiosa: Pobješnjeli Max saga oscarovca Georgea Millera nas vraćaju u ikoničan distopijski svijet koji je stvorio prije više od 30 godina s filmovima „Pobješnjeli Max“.
Garfield
KINO: Garfield
U domaća kina je stigao najsimpatičniji mrgud, najdraži ljenivac i najslađa mačka na svijetu – kultni Garfield. Uz fenomenalnu glumačku postavu, u filmu je svoj glas dao i Baby Lasagna. Nadamo se da imate veliki apetit za ovaj film, jer ako pitate Garfielda, on u svoj nikad nije sumnjao.
Ubojita sjećanja
KINEMATOGRAFI: Ubojita sjećanja
Pateći od gubitka pamćenja, bivši detektiv (Russell Crowe) odjela za ubojstva pokušava riješiti brutalno ubojstvo kojeg se ne može sjetiti. Dok sastavlja dokaze iz desetljeća stare istrage, ubrzo otkriva zlokobnu mrežu zakopanih tajni povezanih s njegovom zaboravljenom prošlošću. U režiji Adama Coopera, Ubojita sjećanja temelji se na romanu „The Book of Mirrors“ autora E.O. Ćirovići.
Kaskader
KINEMATOGRAFI: Kaskader
Colt Seavers (Ryan Gosling) je bivši vrhunski Kaskader koji više ne može parirati mlađim kolegama, a i oporavlja se od nesreće u kojoj je gotovo izgubio život, no kad ga zamole da se uključi u filmski projekt svoje bivše djevojke Jody Moreno (Emily Blunt), vraća se u akciju. Poznato je da nevolja nikad ne dolazi sama, pa osim što radi za bivšu djevojku, nestaje glavni glumac u filmu, a Colt će učiniti sve kako bi ga pronašao.
Luxembourg, Luksemburg
KINEMATOGRAFI: Luxembourg, Luksemburg
Mnogo je lijepih mjesta gdje se može umrijeti. Luksemburg nije među njima. Na stranu ljepota, umiranje je u tamo skup posao. Kada saznaju da je njihov otuđeni otac bolestan u Luksemburgu, braća blizanci Kolja i Vasja odlaze na put kako bi se pozdravili s njime posljednji put. Hoće li muškarac kojeg zateknu biti isti onaj opaki frajer kojeg se sjećaju?
Back to black
KINEMATOGRAFI: Back to black
U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje od adolescencije do odrasle dobi i stvaranje jednog od najprodavanijih albuma našeg vremena. Amy Winehouse naširoko se smatra jednom od najvećih umjetnica u novijoj povijesti, prodavši više od 30 milijuna ploča diljem svijeta, a danas generirajući više od 80 milijuna streamova mjesečno. Njezin hvaljeni producirani album „Back To Black“ iz 2006. doveo ju je do svjetske slave, osvojivši (tada) rekordnih 5 nagrada Grammy, uključujući album godine i pjesmu godine za hit singl „Rehab“. Film će se usredotočiti na Amynu izvanrednu genijalnost, kreativnost i iskrenost koji su prožimali sve što je radila. Putovanje koje ju je odvelo od ludila i šarenila Camden High Streeta 90-ih do globalnog obožavanja – i opet natrag, gleda kroz perspektivu slavnih i promatra ovo putovanje iza zrcala, da vidi što je Amy vidjela, da osjeti što je osjećala.
Majčinski instinkt
KINEMATOGRAFI: Majčinski instinkt
S oskarovkama Jessicom Chastain i Anne Hathaway u glavnim ulogama, Majčinski instinkt je uznemirujući psihološki triler o dvije najbolje prijateljice i susjede, Alice i Céline, čiji su savršeni životi u predgrađu 60-ih uništeni tragičnom nesrećom s jednim od njihove djece. Film je nastao prema istoimenom bestseler romanu Barbare Abel.
Izazov života
KINEMATOGRAFI: Izazov života
U kino je stigao Izazov života. Ova adrenalinska avantura prati Michaela, čiji je jedini cilj postati svjetski prvak u avanturističkom utrkivanju. Izuzetno zahtjevan sport odvija se u divljini, tijekom šest dana i noći, na nekim od najtežih terena na svijetu gdje timovi trče, voze bicikle, penju se i kajakare!