STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho
Ovrha
S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: Ovrha
Što je ovrha? Tko i kako pokreće postupak ovrhe? Što se može ovršiti? Što ne može biti predmet ovrhe? Više o institutu ovrhe otkrivaju studenti Pravnog fakulteta u Osijeku.
S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: dosmrtno i doživotno uzdržavanje
PRO BONO SAVJETI: S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: dosmrtno i doživotno uzdržavanje
U kojem trenutku se stječu stvari i prava kod ugovora o doživotnom, a u kada kod ugovora o dosmrtnom uzdržavanju? Koje su sličnosti, odnosno razlike između ova dva, inače česta u praksi, ugovora? Odgovor donose studenti Pravnog fakulteta u Osijeku.
Kako ostvariti pravo na uzdržavanje?
S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: Kako ostvariti pravo na uzdržavanje?
Plaćanje alimentacije jedno je od najvažnijih pitanja kod razvoda braka. Iako Obiteljski zakon to područje vrlo jasno regulira, dogovor oko iznosa za uzdržavanje djeteta je stavka koja često izaziva probleme. Kako ostvariti pravo na uzdržavanje? Odgovor donose studenti Pravnog fakulteta u Osijeku.
Koja prava i obveze ima najmodavac, a koja najmoprimac?
S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: Koja prava i obveze ima najmodavac, a koja najmoprimac?
Koja prava i obveze ima najmodavac, a koja najmoprimac? Zašto je prilikom predaje stana u najam poželjno napraviti zapisnik o trenutačnom stanju u kojem se on nalazi? Zašto ugovor o najmu stana mora biti u pisanom obliku? Odgovor donose studenti Pravnog fakulteta u Osijeku.
Prava i obveze iz potrošačkih ugovora
S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: Prava i obveze iz potrošačkih ugovora
Kada korisnik može prijevremeno raskinuti ugovor s teleoperaterom bez plaćanja preostalih obveza? Odgovor donose studenti Pravnog fakulteta u Osijeku.
Zaštita prava iz radnog odnosa
S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: Zaštita prava iz radnog odnosa
Što može učiniti radnik kojemu je poslodavac povrijedio neko pravo iz radnog odnosa, npr. uskratio mu je pravo na plaćeni godišnji odmor, otkrivaju studenti Pravnog fakulteta u Osijeku.