STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho
Je li situacija s COVID-om izmakla kontroli?
TEME DANA: Je li situacija s COVID-om izmakla kontroli?
Najnovija epidemiološka situacija naša je današnja glavna tema u Temama dana. Brojke su rekrodne od početka pandemije. U Hrvatskoj je od jučer zabilježeno 9 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jučer rekordnih gotovo 9 900. Najveći broj novozaraženih od početka pandemije danas je zabilježen u Osiječko- baranjskoj županiji, ukupno 463 nova slučaja. Što je uzrok tome, može li sustav to više pratiti i kakvi nam scenariji slijede dalje? U goste nam dolazi Nikola Kraljik, voditelj Službe za epidemiologiju NZJZ OBŽ.
U Otvorenom studiju govorimo o udruzi Kreaktiva
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: U Otvorenom studiju govorimo o udruzi Kreaktiva
Udruga Kreaktiva mladim ljudima služi kao platforma na kojoj mogu realizirati svoje ideje i potencijale. A osim mladih, usmjereni su i na članove ranjivih skupina i onih u nepovoljnom položaju. U današnjem Otvorenom studiju od 16:30 doznat ćemo više o Kreaktivi, projektima, putovanjima, ali i planovima za 2022. godinu.
Može li obrtništvo opstati u Hrvatskoj?
TEME DANA: Može li obrtništvo opstati u Hrvatskoj?
U Temama dana zavirit ćemo malo u dvorište domaćih obrtnika. Kakva je situacija u obrtništvu na početku nove 2022. godine? Je li podvučena crta pod 2021.? Što je još osim koronakrize utjecalo na poslovanje djelatnosti iz područja obrtništva, kakva su očekivanja od 2022. i što će moguća daljnja poskupljenja energenata značiti za njihovo poslovanje i cijene usluga? U goste namj dolazi Dragutin Grabrović, predsjednik Udruženja obrtnika Osijek.
U Otvorenom studiju govorimo o Planinarskom društvu Zanatlija
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: U Otvorenom studiju govorimo o Planinarskom društvu Zanatlija
Planinarsko društvo Zanatlija iz Osijeka je najbolja planinarska udruga u Hrvatskoj! Odlučio je tako Hrvatski planinarski savez između 339 članica, a na temelju praćenja rada tijekom cijele 2021 godine. Ovo planinarsko društvo se ističe sveukupnim djelovanjem i rezultatima, a osobito radom s mladima te uređenjem planinarske infrastrukture i planinarske obilaznice na Banskom brdu u Baranji. Više o njihovom radu i aktivnostima doznat ćemo u emisiji Otvoreni studio.
Tko je više kriv za sijanje straha i panike, Stožer ili srednjostrujaški mediji?
TEME DANA: Tko je više kriv za sijanje straha i panike, Stožer ili srednjostrujaški mediji?
U Temama dana od 17 sati i 10 minuta ugostit ćemo aktivista i planinara, Predraga Livaka. Jedan je od aktivnijih ljudi u prosvjedima protiv COVID putovnica i nelogičnosti mjera Nacionalnog stožera. Bio je govornik i na Kriku za slobodu i Festivalu slobode 2.0 u Zagrebu, kao i na brojnim spontanim okupljanjima diljem Slavonije. Razgovarat ćemo o novim mjerama, COVID potvrdama i njihovoj učinkovitosti, odnosu Crkve prema pandemiji, slobodi govora, cenzuri u medijima, kao i aktivnostima građanske inicijative Slobodni zajedno, ali i drugim temama poput toga zašto među planinarima nema straha od zaraze koronavirusom. Uključite se s vašim komentarima i pitanjima i vi, poštovani gledatelji, pozivom na broj 031/203-444 ili 031/203-666.
Otvoreni studio: WineOS – sajam vina i delicija vraća se u Osijek
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Otvoreni studio: WineOS – sajam vina i delicija vraća se u Osijek
Nakon prošlogodišnje pauze zbog epidemiološke situacije, ove se godine u Osijek vraća poznati WineOS – sajam vina, delicija i ugodnog življenja. Što sve možemo očekivati od ovogodišnjeg izdanja ispričali su nam Boris Ocić, predsjednik Udruge za promicanje enogastroturizma Hrvatske „Dekanter“ i Željko Garmaz, voditelj radionica na WineOS. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Treba li Milorad Pupovac istupiti iz vladajuće koalicije zbog sudjelovanja na tzv. Danu Republike Srpske?
TEME DANA: Treba li Milorad Pupovac istupiti iz vladajuće koalicije zbog sudjelovanja na tzv. Danu Republike Srpske?
U Temama dana ugostit ćemo Krešimira Čabaja, predsjednika osječko-baranjskog ogranka Domovinskog pokreta i županijskog vijećnika. Razgovarat ćemo o novim mjerama Nacionalnog stožera, situaciji u školstvu, sudjelovanju Milorada Pupovca na tzv. Danu Republike Srpske, Domovinskom pokretu i drugim temama. Budite s nama od 17:10.
Otvoreni studio: Osnaživanje mladih za aktivno sudjelovanje na tržištu rada, prava potrošača i zaštita istih
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Otvoreni studio: Osnaživanje mladih za aktivno sudjelovanje na tržištu rada, prava potrošača i zaštita istih
Osnaživanje mladih za aktivno sudjelovanje na tržištu rada, prava potrošača i zaštita istih – teme su o kojima govorimo u današnjoj emisiji Otvoreni studio. Njima se bavi i projekt „Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj“ vrijedan oko 500.000 kuna.
U Otvorenom studiju govorimo o HKUD Željezničar
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: U Otvorenom studiju govorimo o HKUD Željezničar
U Otvorenom studiju ugostit ćemo Nenada Sudara, tajnika i umjetničkog voditelja, i Marka Brekala, člana Upravnog odbora HKUD Željezničar. Tema je pokretni etnološki muzej tradicijske baštine, u kojemu je moguće vidjeti originalne narodne nošnje, ali i druge tradicijske predmete. Kako sve izgleda, pogledajte u Otvorenom studiju od 16:30.