STV Live
Četvrtak, 29. rujan 2022.
17°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
U Otvorenom studiju govorimo o Volonterskom centru Osijek
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: U Otvorenom studiju govorimo o Volonterskom centru Osijek
Volonterski centar Osijek uz podršku Savjeta za razvoj volonterstva, dodjeljuje godišnje volonterske nagrade u četiri kategorije: za volonterski angažman, primjere dobre prakse, doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju i za doprinos poslovnog sektora razvoja volonterstva. U današnjem Otvorenom studiju, od 16:30 donosimo vam više o tome.
Otvoreni studio: Antoaneta Radočaj - Jerković nova je članica World Choir Councila
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Otvoreni studio: Antoaneta Radočaj - Jerković nova je članica World Choir Councila
World Choir Council najviše je dobrovoljno međunarodno savjetodavno tijelo INTERKULTUR-a, a čini ga više od 120 međunarodnih članova koji predstavljaju preko 90 zemalja. Među njima je sada i novoizabrana Osječanka, dirigentica i umjetnička voditeljica Vokalnog ansambla Brevis Antoaneta Radočaj-Jerković koju ćemo ugostiti u današnjem Otvorenom studiju od 16:30.
Teme dana: Koliko je problem nasilja nad ženama prisutan u našem društvu?
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Teme dana: Koliko je problem nasilja nad ženama prisutan u našem društvu?
U povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava u spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine, u Temama dana govorit ćemo o ovoj problematici. Koliko kao država i društvo shvaćamo poruku današnjega dana da se bilo kakav oblik nasilja ne može tolerirati, koliko smo napredovali u tom smislu i koliko je problem nasilja nad ženama i dalje prisutan u našoj sredini? U goste nam dolazi Mirjana Herceg iz Ženske udruge Izvor iz Tenje, a amisiju uređuje i vodi Josip Dubrović.
U Otvoreni studio stiže nam mr. art. Vesna Coufal Jaić
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: U Otvoreni studio stiže nam mr. art. Vesna Coufal Jaić
Pjevanje je njezin život, a kruna 35 godina rada su mladi uspješni europski i svjetski priznati pjevači. U goste nam stiže mr. art. Vesna Coufal Jaić. Emisija počinje u 16:30.
Što za Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku znači u cijelosti prelazak u vlasništvo grada Osijeka?
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Što za Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku znači u cijelosti prelazak u vlasništvo grada Osijeka?
Što za Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku znači u cijelosti prelazak u vlasništvo grada Osijeka? Koliki su troškovi rada kazališta i kakvu pomoć dobiva od resornog Ministarstva kulture. O tome, ali i o novoj kazališnoj sezoni i repertoaru, razgovarat ćemo u današnjim Temama dana od 17:10. U goste nam dolazi intendantica Dražena Vrselja, a emisiju uređuje i vodi Josip Dubrović.
Bećarac - današnja zvijezda Otvorenog studija
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Bećarac - današnja zvijezda Otvorenog studija
Običaji stari, hvala Bogu čuvaju vas slavonski čuvari - upravo je bećarac, a posvećen mu je i novi znanstveni zbornik o kojem će nam nešto više reći jedna od autorica, Tena Babić Sesar. Gledajte nas u 16:30 sati!
Film
OTVORENI STUDIO: Film "Kota 122" otkriva važnu ulogu radio amatera u Domovinskom ratu
U Domovinskom ratu veliki doprinos dali su i mnogi koji nisu izravno sudjelovali u borbama. Među njima bili su i radio amateri, čija uloga u ratu još uvijek nije dovoljno poznata. To bi trebao promijeniti dokumentarni film "Kota 122" koji govori o pothvatima radio amatera u prisluškivanju neprijatelja u Domovinskom ratu. Premijeru filma u Otvorenom studiju najavili su scenarist i redatelj Zlatko Mesić, te Nenad Bunoza, tajnik Udruge veterana 122. brigade. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
Kako će obrtnici u Osijeku preživjeti krizu, što očekuju od države, što im donosi uvođenje eura?
TEME DANA: Kako će obrtnici u Osijeku preživjeti krizu, što očekuju od države, što im donosi uvođenje eura?
Kako će obrtnici u Osijeku preživjeti krizu, što očekuju od države, što im donosi uvođenje eura i odgovore na druga pitanja, probat ćemo dobiti od novoizabranog predsjednika Udruženja obrtnika Osijek, Tibora Vidakovića. Gledajte Teme dana od 17 sati i 10 minuta.
Teme dana: kakvo je stanje sigurnosti u gradu Osijeku?
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Teme dana: kakvo je stanje sigurnosti u gradu Osijeku?
981 kazneno djelo počinjeno je na području Osijeka u prvih šest mjeseci 2022. godine. Stanje sigurnosti tema je sutrašnje sjednice Gradskog vijeća, a koliko je djela otkriveno i kakvo je pravo stanje sigurnosti koje se može iščitati iz polugodišnjih podataka, odgonetnut ćemo danas uz gradskog vijećnika, bivšeg policijskog načelnika i člana Vijeća za prevenciju Grada Osijeka Tomislava Bilandžića. Teme dana gledajte od 17 i 10 na STV-u.