STV Live
Subota, 02. srpanj 2022.
22°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Treba li država dodatno rasteretiti plaće radnika i poslodavce?
TEME DANA: Treba li država dodatno rasteretiti plaće radnika i poslodavce?
U današnjim Temama dana od 17:10 govorit ćemo o utjecaju krize na domaće poduzetništvo. Kako je biti poslodavac u sadašnjim okolnostima? Koliki je utjecaj inflacije na poslovanje? Kakva je situacija s radnom snagom? Što poslodavci predlažu kroz novo porezno rasterećenje? Koliki su potencijali Slavonije u IT sektoru? Što nam donosi takozvana zelena tranzicija? U goste nam dolazi Denis Sušac iz Hrvatske udruge poslodavaca Osijek.
Bojite li se nastavka poskupljenja hrane?
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Bojite li se nastavka poskupljenja hrane?
U Temama dana od 17:10 govorit ćemo o aktualnoj situaciji u domaćoj poljoprivredi, proizvodnji hrane i cijenama prehrambenih proizvoda. Pred domaćim poljoprivrednicima nova je žetva. Kakva su im očekivanja, hoće li otkupne cijene pokriti velika ulaganja i što nas sve skupa očekuje u predstojećem razdoblju kada su cijene hrane u pitanju? U goste nam dolazi Stanko Zdravčević iz Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje.
Otvoreni studio: Zemlja Za... vas zove!
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Otvoreni studio: Zemlja Za... vas zove!
Zemlja Za... vas zove! Vesela, kreativna, razigrana, zabavna, edukativna i još puno toga Zemlja bez granica će se održati od 31.08. do 03.09. Što nas očekuje doznajte u Otvorenom studiju od 16:30 sati!
U Otvorenom studiju govorimo o Školskom sportskom savezu grad Osijeka
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: U Otvorenom studiju govorimo o Školskom sportskom savezu grad Osijeka
Školski sportski savez grad Osijeka više od pola stoljeća bavi se promicanjem amaterskih načela u sportu i sportskih aktivnosti kod djece i mladih, te organiziranjem natjecanja za njih. Koje su aktivnosti već provedene, a koje su u planu do kraja godine donosimo vam u Otvorenom studiju u 16:30 sati.
Treba li zaustaviti kadroviranja po političkom ključu?
TEME DANA: Treba li zaustaviti kadroviranja po političkom ključu?
U Temama dana od 17:10 govorit ćemo o politici i moralu. Može li to ići jedno s drugim u Hrvatskoj i kako komentirati i protumačiti sva silna kadroviranja i pozicioniranja u brojnim institucijama po političkom ključu? Dosta je medijske pozornosti izazvao nedavni istup osječke gradske vijećnice Jesenke Ricl i Domovinskog pokreta, koji su ukazali na najnoviji slučaj imenovanja u Upravna vijeća kulturnih ustanova u gradu Osijeku. Jesenka Ricl naša je današnja gošća, a pozivamo i vas poštovani gledatelji da se uključite u razgovor putem telefona.
Bi li vas više na prestanak pušenja natjerale veće cijene ili opasnost po zdravlje?
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Bi li vas više na prestanak pušenja natjerale veće cijene ili opasnost po zdravlje?
U Temama dana povodom Svjetskog dana nepušenja koji se u svijetu obilježava 31. svibnja, u goste nam dolazi dr. med Ivona Javorović, specijalizantica javnozdravstvene medicine, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Razgovarat ćemo o posljedicama pušenja, koliko je pušača u Hrvatskoj, koliko puše naši mladi, ali i o prevenciji te prestanku pušenja. Pozivamo i vas da se uključite u emisiju i kažete vaša iskustva s prestankom pušenja, što vam je pomoglo, i jeste li posustali. Uključiti se možete pozivom na broj 203-444 ili 203-666. Emisija počinje u 17 sati i 10 minuta.
U Otvorenom studiju predstavljamo novi singl Doris Dragović i Grupe Viva
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: U Otvorenom studiju predstavljamo novi singl Doris Dragović i Grupe Viva
Iza njih je okruglih 20 godina predanog rada na glazbenoj sceni, a za novi singl udružili su snage s divom hrvatske glazbene scene Doris Dragović. Oni su Grupa Viva i gosti su današnjeg Otvorenog studija. Pratite nas od 16:30 sati.
Vjerujete li da studenti FERIT-a posao pronalaze još za vrijeme studija?
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Vjerujete li da studenti FERIT-a posao pronalaze još za vrijeme studija?
U fokusu današnje emisije nam je osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, koji obilježava 44. godišnjucu svoga postojanja. Zanima nas zbog čega se pretvorio u jedan od stožernih fakulteta osječkog Sveučilišta, kao i fenomen po kojemu je postao poznat, a to je da obrazuje kadrove, koji posao pronalaze još za vrijeme studija. U goste nam dolazi dekan FERIT-a, prof.dr.sc.Tomislav Matić.
Otvoreni studio: Povratak otpisanih se vraća nakon 2 godine
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Otvoreni studio: Povratak otpisanih se vraća nakon 2 godine
Najljepši piknik na svijetu i mali praznik udomljavanja – Povratak otpisanih se vraća nakon 2 godine na lijevu obalu Drave u Osijeku. Što nas sve očekuje zadnje nedjelje u svibnju doznajte u Otvorenom studiju od 16:30!