STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
11°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
4. Milenijsko natjecanje na EFOS-u: jedna od tema je - mitologija!
OTVORENI STUDIO: 4. Milenijsko natjecanje na EFOS-u: jedna od tema je - mitologija!
Glagoljica, mitologija, Put svile i vodik teme su ovogodišnjeg Međunarodnog Milenijskog natjecanja iz kreativne industrije koje se po četvrti put održava na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. U petak, 02. prosinca, na redu je završna svečanost tijekom koje će se odigrati predstava Alemperkina kazivanja, biti će proglašeni pobjednici natjecanja, a proslavit će se i 20. obljetnica književnog rada profesorice Jasne Horvat. U Otvorenom studiju ugostili smo upravo prof. dr. sc. Jasnu Horvat i prof. dr. sc. Josipu Mijoč. Otvoreni studio je emisija Televizije Slavonije i Baranje koja svakog radnog dana u 16:30 sati donosi različite teme i najave uz zanimljive goste.
''Plenković i Pupovac na vrhu Mount Everesta hrvatske boli!''
DOMOVINSKI POKRET: ''Plenković i Pupovac na vrhu Mount Everesta hrvatske boli!''
''Odlazak Andreja Plenkovića u društvu njegove potpredsjednice, SDSS-ovke Anje Šimprage Rašković u Škabrnju, kao i izjave kojima brani Pupovčev performans 17. studenog u Vukovaru, jednom su riječju – skandalozne. Upornim inzistiranjem na politici ''pomirbe i suživota'' s predstavnicima onih koji su razorili Vukovar i Škabrnju, kao JEDINOJ BITNOJ za nacionalnu budućnost, šef HDZ-a i Vlade RH nastavio je graditi Mount Everest hrvatske boli pod tepihom", kažu među ostalim u priopćenju za javnost iz Domovinskog pokreta.
Otvoreni studio: Osječka udruga za borbu protiv ovisnosti Ne-ovisnost obilježava 15 godina rada njene Terapijske zajednice
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: Otvoreni studio: Osječka udruga za borbu protiv ovisnosti Ne-ovisnost obilježava 15 godina rada njene Terapijske zajednice
Osječka udruga za borbu protiv ovisnosti Ne-ovisnost obilježava petnaest godina rada njene Terapijske zajednice u mjestu Vrbica. Više o njoj, tretmanima i rehabilitaciji, te općenito o radu s bivšim i sadašnjim ovisnicima u emisiji Otvoreni studio reći će nam predsjednik Udruge Ne-ovisnost Tomislav Mišetić.
Mlinarić: Centar dr. Ivana Šretera bavit će se procesuiranjem ratnih zločina!
CILJ JE OTKRIVANJE ISTINE: Mlinarić: Centar dr. Ivana Šretera bavit će se procesuiranjem ratnih zločina!
Stipo Mlinarić, saborski zastupnik, u Hrvatskom saboru održao je konferenciju za medije na kojoj je obavijestio medije i javnost o osnivanju Centra dr. Ivana Šretera, sa sjedištem u Vukovaru, po uzoru na mnoge centre u svijetu koji su osnovani i bave se takvim tematikama, a jedan od najdugotrajnijih je Centar Simon Wiesenthal, a sve s ciljem otkrivanja istine. Centar dr. Ivana Šretera neće biti financiran od hrvatske države te će raditi stvari koje su trebale institucije odraditi, a nisu nažalost odradile.
''Prodaja Fortenove ravna je veleizdaji nacionalnih interesa Republike Hrvatske!''
SPAJIĆ O NOVOJ AFERI: ''Prodaja Fortenove ravna je veleizdaji nacionalnih interesa Republike Hrvatske!''
Daniel Spajić, glavni tajnik i zastupnik Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru, komentirao je vijest kako je g. Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stekao 43,4 posto udjela u Fortenovi kupnjom udjela Sberbanke.
''O Đakiću, Deuru i ostalim 'braniteljima' u vladajućoj većini ovisi hoće li branitelji dobiti povećanje mirovina''
STIPO MLINARIĆ: ''O Đakiću, Deuru i ostalim 'braniteljima' u vladajućoj većini ovisi hoće li branitelji dobiti povećanje mirovina''
Stipo Mlinarić, zastupnik Domovinskog pokreta, u Hrvatskom saboru osvrnuo se na jučerašnje pregovore predstavnika Sindikata i premijera Andreja Plenkovića, u kojima su Sindikati uspješno povisili iznose plaća, budući je u Hrvatskoj zabilježena neviđena inflacija u posljednjih 30 godina te je iskoristio priliku ukazati na problematiku u kojoj nema Sindikata, a radi se o nepravdi prema hrvatskim braniteljima.
Radić: „Posljednji je trenutak da vratimo Inu u hrvatske ruke“
PODNIJELI PRIJEDLOG DORH-U: Radić: „Posljednji je trenutak da vratimo Inu u hrvatske ruke“
Domovinski pokret podnio je prijedlog Državnom odvjetništvu za pokretanje postupka radi utvrđivanja ništetnosti međudioničarskog ugovora sklopljenog 2009. godine između Republike Hrvatske i mađarskog MOL-a. O tome je izvijestio zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić, koji je u više navrata do sada upozoravao kako je ugovor kojim je Ina prepustila svoja upravljačka prava Molu ništetan i kako sve treba vratiti na početno stanje.
DOMOVINSKI POKRET: "Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede ponovno ne mare za hrvatske poljoprivrednike: Najskuplja sjetva u povijesti hrvatske države najavila slom poljoprivrede i životnog standarda građana!"
"Domovinski pokret je još u siječnju upozoravao na probleme hrvatskih poljoprivrednika, a sada se nažalost ispostavilo da smo bili u pravu. Predsjednik DP-a Ivan Penava upozoravao je na najskuplju sjetvu u povijesti hrvatske države koja je najavila slom hrvatske poljoprivrede i slom životnog standarda građana, a sve to po već ustaljenom običaju neuspješne i inertne politike Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede" , navodi se u priopćenju za javnost iz ove stranke.
Mladi volonteri uljepšali lice osječke Promenade
''72 SATA BEZ KOMPROMISA'': Mladi volonteri uljepšali lice osječke Promenade
Na mladima koje smo imali priliku vidjeti, ali i onima nešto starijima svijet ostaje. Tisuće njih u Hrvatskoj vikend je izlaske i zabavu zamijenilo humanitarnim radom. Riječ je o akciji „72 sata bez kompromisa“ u kojoj volonteri diljem zemlje pomažu ugroženim obiteljima, starijima i nemoćnima, rade na uređenju okoliša i još puno toga.U Osijeku je tako vrijedna skupina uljepšala lice Promenade.