STV Live
Nedjelja, 26. ožujak 2023.
5°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde
Domovinski pokret poziva na veliki prosvjed
VRIJEME JE DA SE SLAVONIJA PROBUDI: Domovinski pokret poziva na veliki prosvjed
Vrijeme za buđenje Slavonije, poručio je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava i pozvao prije svega Slavonce, ali i sve druge građane Hrvatske na veliki prosvjed kojeg će Domovinski pokret organizirati krajem svibnja ili početkom lipnja. Istaknuo je kako dvije slavonske županije gube najviše stanovnika godišnje od svih regija u Europskoj uniji, a za taj porazni podatak okrivio je korupciju koju, kaže, provodi vlast Andreja Plenkovića.
Na osječki Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo stižu i Zubić vile
U SUBOTU BESPLATNI PREGLEDI ZA SVE: Na osječki Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo stižu i Zubić vile
Jeste li znali da jedan pregled kod zubara traje tek pet minuta i da ga u pravilu trebamo obaviti samo dva puta godišnje?
''Projekt Slavonija na HDZ-ov način''
DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ: ''Projekt Slavonija na HDZ-ov način''
Domagoj Hajduković, zastupnik u Hrvatskom saboru i potpredsjednik Socijaldemokrata održao je konferenciju za medije na temu „Projekt Slavonija na HDZ-ov način“.
Spajić: ''Budućnost Hrvatske je u rukama umirovljenika jer mladi su odavno napustili Republiku Hrvatsku!''
OSVRNUO SE NA ENERGETSKI PAKET MJERA: Spajić: ''Budućnost Hrvatske je u rukama umirovljenika jer mladi su odavno napustili Republiku Hrvatsku!''
Daniel Spajić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta osvrnuo se na energetski paket mjera za nadolazeće razdoblje u iznosu od 1,6 milijarde eura u kojem će se struja subvencionirati idućih šest mjeseci dok će se plin i ogrjev subvencionirati godinu dana.
''Dnevno umire 18,4 branitelja i najugroženija su skupina u Hrvatskoj''
STIPO MLINARIĆ: ''Dnevno umire 18,4 branitelja i najugroženija su skupina u Hrvatskoj''
Odluku premijera o ukidanju kriznog poreza Jadranke Kosor kojim je hrvatskim braniteljima skinuto deset posto s mirovine, a koji još uvijek vrijedi, zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić nazvao je svojom osobnom pobjedom i pobjedom Domovinskog pokreta. Kaže i kako se stvara lažna slika o braniteljima kao parazitima koji primaju velike iznose, što nije istina. Predlaže premijeru podizanje invalidnina hrvatskim ratnim invalidima koje su znatno smanjene 2001. godine, a od tada nisu rasle niti lipe.
''Andrej Plenković uspostavio je kompromitiranu, koruptivnu strukturu koja upravlja državom''
IVAN PENAVA: ''Andrej Plenković uspostavio je kompromitiranu, koruptivnu strukturu koja upravlja državom''
U hrvatskom Saboru danas se glasalo o opozivu premijera Andreja Plenkovića, a oporba nije uspjela prikupiti potrebnih 76 glasova. Ususret sjednici konferenciju za novinare održao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava koji je podsjetio na razloge zbog kojih je oporba pokrenula ovo glasanje. Među ostalim ustvrdio je i kako rezultati rada Andreja Plenkovića u dva mandata nedvosmisleno pokazuju da je u Hrvatskoj uspostavljena kompromitirana, koruptivna struktura koja upravlja državom.
Domovinski pokret izrazio zabrinutost zbog zaustavljanja GPP-ovih radova
NEDOSTAJU LI MATERIJALI ILI NOVAC?: Domovinski pokret izrazio zabrinutost zbog zaustavljanja GPP-ovih radova
Domovinski pokret izrazio je zabrinutost zbog zaustavljenih radova na obnovi tramvajske infrastrukture u Osijeku, prije svega u Županijskoj ulici. Kažu kako je to samo dio problema unutar GPP-a, podsjećajući i na nedavnu odluku o povećanju cijena koju je gradonačelnik, smatraju u stranci, opozvao nakon njihove reakcije. Sutra će o stalim radovima i drugim problemima u GPP-u, najavljuju, govoriti i na sjednici Gradskog vijeća.
Penava: Tko će prvi koga prokazati; Žalac Plenkovića, ili Plenković Žalac?
KOMENTIRAO RASPRAVU O OPOZIVU PREMIJERA: Penava: Tko će prvi koga prokazati; Žalac Plenkovića, ili Plenković Žalac?
Jučerašnju raspravu o opozivu premijera Andreja Plenkoviću u hrvatskom Saboru komentirao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. Ustvrdio je kako je predsjednik Vlade pokazao prijezir prema ovoj instituciji i predstavnicima naroda, te da nije dao suvisle odgovore na opravdane argumente oporbe, a podsjetio je i na aferu software.
SDP u Osijeku predstavio svoju politiku stanovanja
''PLAN ZA STAN'': SDP u Osijeku predstavio svoju politiku stanovanja
SDP je u Osijeku predstavio svoju politiku stanovanja "Plan za stan", prvu sveobuhvatnu politiku stanovanja i jednu od najvažnijih politika Hrvatske za sljedećih deset do dvadeset godina. Vrijeme je da se počne razmišljati o pravu na stan kao osnovnom ljudskom pravu koje ne znači samo boljitak za pojedinca, nego i za zajednicu. SDP se zauzima za sustavnu politiku stanogradnje u Hrvatskoj, koja ima dva temelja - zakonsko reguliranje najma i državna ulaganja.