STV Live
Srijeda, 20. listopad 2021.
14°C
"Cilj mudrog nije da osigura zadovoljstvo, već da izbjegne bol." - Aristotel
Bijelo-plavi glatko protiv Zekićevog Slaven Belupa
TRI BODA IZ KOPRIVNICE: Bijelo-plavi glatko protiv Zekićevog Slaven Belupa
Osijek je odigrao rutinsku utakmicu u Koprivnici, gdje je pitanje pobjednika riješio u prvih 45 minuta!
Kako tradicionalne i moderne žene žive na selu?
MEĐUNARODNI DAN SEOSKIH ŽENA: Kako tradicionalne i moderne žene žive na selu?
U vrijeme kada je sve manje stanovnika na selu, primjer žena koje su odlučile ostati na ruralnim područjima itekako može biti dobra motivacija. Kako izgleda suživot tradicije i modernog, moglo se čuti u Etnološkom centru baranjske baštine povodom Međunarodnog dana seoskih žena.
Mosh! tehnološki vikend za razvoj i jačanje IT industrije u Osijeku
DIO PROJEKTA ''CB NET'': Mosh! tehnološki vikend za razvoj i jačanje IT industrije u Osijeku
U Osijeku je održan Mosh! tehnološki vikend. Riječ je o sastavnom djelu projekta CB NET, koji je nastao kao posljedica nezaposlenosti na istoku Hrvatske i prekograničnoj regiji, a oslanja se na potencijal rasta i razvoja IT sektora. Naglasak je na kreativnim industrijama te industriji računalnih igara.
Otvoren edukacijsko-posjetiteljski centar Podravlje
PROJEKT ''NATURAVITA'': Otvoren edukacijsko-posjetiteljski centar Podravlje
Razminiranje i obnova šuma i šumskog zemljišta u zaštićenim područjima u dunavsko-dravskoj regiji samo su neki od zahvata obuhvaćenih projektom Naturavita, jednim od najvećih projekata zaštite prirode u Hrvatskoj. Projekt se financira iz strukturnih i investicijskih fondova Europske unije, a u cijelosti se provodi na području Osječko-baranjske županije. Jedna od aktivnosti je i uspostava edukacijske infrastrukture, u sklopu čega je obnovljena šumska kuća „Podravlje“ kod Osijeka.
Regionalni centar kompetentnosti riješit će problem nedostatka stručnog kadra
DVA PROJEKTA VRIJEDNA PREKO 70 MILIJUNA KUNA: Regionalni centar kompetentnosti riješit će problem nedostatka stručnog kadra
Elektrotehnička i prometna škola Osijek 2018. godine imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti. A kako bi se centar uspostavio i razvijao oživljena su dva projekta ukupne vrijednosti preko 70 milijuna kuna. Cilj centra je pripremiti stručni kadar u stvarnim uvjetima rada.
800 kuna jednokratno za samce, diže se i cenzus za mjesečnu pomoć umirovljenicima
UBLAŽAVANJE SIROMAŠTVA U OSIJEKU: 800 kuna jednokratno za samce, diže se i cenzus za mjesečnu pomoć umirovljenicima
Korisnici gradske pomoći za troškove stanovanja koji se već nalaze u evidenciji, kao i nezaposleni samci stariji od 55 godina koji se duže od godinu dana redovito javljaju na Zavod za zapošljavanje, od Grada Osijeka dobit će jednokratnu pomoć od 800 kuna, izvijestili su iz gradske uprave.
Penava: Plenković i njegova politika ne idu u istu rečenicu s Franjom Tuđmanom!
O BUDUĆNOSTI STRANKE, ODNOSU S MANJINAMA, DIVLJANJU CIJENA....: Penava: Plenković i njegova politika ne idu u istu rečenicu s Franjom Tuđmanom!
Nakon subotnjih izbora u Domovinskom pokretu na kojima je Ivan Penava preuzeo dužnost predsjednika stranke danas je održao i prvu konferenciju za novinare na toj funkciji. Komentirao je budućnost stranke, odnos s manjinama, razlike između Domovinskog pokreta i HDZ-a, ali i divljanje cijena i druge teme.
IZ PROGRAMA IZDVAJAMO: "Iz kuhinje s ljubavlju": rolano divlje prase i salenjaci s makom i pekmezom od šljiva
I večeras u 21 sat gledajte Slavonsku televiziju i emisiju "Iz kuhinje s ljubavlju" u kojoj možete pogledati nastavak prošlotjedne emisije kada su nam kuhali nastavnici iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek Spomenka Dundović i Zdravko Perković. Drugi slijed tradicionalnih jela je sporo pečeno rolano divlje prase na podlozi od pikantnog povrća i glaziranog plavog krumpira na svinjskoj masti te kao desert salenjaci s makom i pekmezom od šljiva. Uz ove specijalitete kušali smo i vrhunska vina po preporuci stručnjaka Ivana Enjingija.
U rujnu u Osječko-baranjskoj županiji smanjena nezaposlenost u odnosu na kolovoz
IZVJEŠĆE ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE: U rujnu u Osječko-baranjskoj županiji smanjena nezaposlenost u odnosu na kolovoz
Stiglo je novo izvješće Zavoda za zapošljavanje o stanju nezaposlenosti na području Osječko-baranjske županije tijekom rujna ove godine. Dobra je vijest da je zaustavljen rast nezaposlenosti u odnosu na mjesec kolovoz te nastavljen pozitivan trend smanjenja nezaposlenosti iz prethodnih mjeseci ove godine.