STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
18°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
2. Panonski festival knjige donosi susrete s autorima, dječje programe, koncert...
LJUBITELJI KNJIŽEVNOSTI I PISANE RIJEČI DOŠLI NA SVOJE: 2. Panonski festival knjige donosi susrete s autorima, dječje programe, koncert...
Ljubitelji književnosti i pisane riječi, kojih na sreću i dalje ima, ponovno su došli na svoje. U Osijeku je počeo drugi Panonski festival knjige, a posjetitelje očekuju brojni književni noviteti, promocije knjiga, susreti s autorima, dječji programi, radionice, ali i koncert.
Natjecanje u čitanju naglas u Čepinu - oni koji bolje i više čitaju su uspješniji!?
''ČITANJE JE ZAKON'': Natjecanje u čitanju naglas u Čepinu - oni koji bolje i više čitaju su uspješniji!?
Djeca koja bolje i više čitaju imaju puno bolje rezultate u školi, a brojne su prednosti izražene i kasnije kroz odrasli život ukoliko se krene s čitanjem od najmanjih nogu. Pod motom „Čitanje je zakon“ u Hrvatskoj se već nekoliko godina održava natjecanje školske djece u čitanju naglas. Ovogodišnja završnica je potkraj godine u Sisku, a tamo će biti i dvoje školaraca iz Čepina, gdje je danas održano natjecanje na općinskoj razini.
Na 45. Smotri Saveza amaterskih puhačkih orkestara zasviralo 250 glazbenika
OD KLASIKE DO ROCKA: Na 45. Smotri Saveza amaterskih puhačkih orkestara zasviralo 250 glazbenika
U sklopu Festivala cvijeća i drveća održana je i 45. Smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje. Na njemu je nastupilo oko 250 glazbenika. Svi zajedno izveli su dvije skladbe, a potom su uslijedili pojedinačni nastupi na kojima se moglo čuti sve – od klasike do rock evergreena.
Knjiga „Laslovo, 152.“ čuva sjećanje na junačku obranu ovog mjesta
PREDSTAVLJENA U OSIJEKU: Knjiga „Laslovo, 152.“ čuva sjećanje na junačku obranu ovog mjesta
152 dana odolijevalo je Laslovo velikosrpskom agresoru. No, nakon toga, hrabri branitelji koji su ostali bez streljiva morali su se izvući iz potpunog okruženja u kojem su se našli. Ta nevjerojatna akcija je opisana u knjizi zapovjednika obrane Ladislava Kočiša, a koja je predstavljena i studentima u Osijeku.
Ubojita sjećanja
KINEMATOGRAFI: Ubojita sjećanja
Pateći od gubitka pamćenja, bivši detektiv (Russell Crowe) odjela za ubojstva pokušava riješiti brutalno ubojstvo kojeg se ne može sjetiti. Dok sastavlja dokaze iz desetljeća stare istrage, ubrzo otkriva zlokobnu mrežu zakopanih tajni povezanih s njegovom zaboravljenom prošlošću. U režiji Adama Coopera, Ubojita sjećanja temelji se na romanu „The Book of Mirrors“ autora E.O. Ćirovići.
Kaskader
KINEMATOGRAFI: Kaskader
Colt Seavers (Ryan Gosling) je bivši vrhunski Kaskader koji više ne može parirati mlađim kolegama, a i oporavlja se od nesreće u kojoj je gotovo izgubio život, no kad ga zamole da se uključi u filmski projekt svoje bivše djevojke Jody Moreno (Emily Blunt), vraća se u akciju. Poznato je da nevolja nikad ne dolazi sama, pa osim što radi za bivšu djevojku, nestaje glavni glumac u filmu, a Colt će učiniti sve kako bi ga pronašao.
Koncertom „Pajin spomenar“ STD Paje Kolarića proslavilo 70. rođendan
NAJSTARIJE TAMBURAŠKO DRUŠTVO U HRVATSKOJ: Koncertom „Pajin spomenar“ STD Paje Kolarića proslavilo 70. rođendan
Najstarije tamburaško društvo u Hrvatskoj Pajo Kolarić velikim koncertom u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu proslavilo je sedamdeseti rođendan. Na njemu je nastupilo preko stotinu izvođača koji su nizom kompozicija posjetiteljima približili ljepotu domaće tradicijske glazbe.
Luxembourg, Luksemburg
KINEMATOGRAFI: Luxembourg, Luksemburg
Mnogo je lijepih mjesta gdje se može umrijeti. Luksemburg nije među njima. Na stranu ljepota, umiranje je u tamo skup posao. Kada saznaju da je njihov otuđeni otac bolestan u Luksemburgu, braća blizanci Kolja i Vasja odlaze na put kako bi se pozdravili s njime posljednji put. Hoće li muškarac kojeg zateknu biti isti onaj opaki frajer kojeg se sjećaju?
Back to black
KINEMATOGRAFI: Back to black
U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje od adolescencije do odrasle dobi i stvaranje jednog od najprodavanijih albuma našeg vremena. Amy Winehouse naširoko se smatra jednom od najvećih umjetnica u novijoj povijesti, prodavši više od 30 milijuna ploča diljem svijeta, a danas generirajući više od 80 milijuna streamova mjesečno. Njezin hvaljeni producirani album „Back To Black“ iz 2006. doveo ju je do svjetske slave, osvojivši (tada) rekordnih 5 nagrada Grammy, uključujući album godine i pjesmu godine za hit singl „Rehab“. Film će se usredotočiti na Amynu izvanrednu genijalnost, kreativnost i iskrenost koji su prožimali sve što je radila. Putovanje koje ju je odvelo od ludila i šarenila Camden High Streeta 90-ih do globalnog obožavanja – i opet natrag, gleda kroz perspektivu slavnih i promatra ovo putovanje iza zrcala, da vidi što je Amy vidjela, da osjeti što je osjećala.