STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho
Annette
KINO: Annette
Annette je glazbena drama redatelja Leosa Caraxa koja je otvorila prošlogodišnji filmski festival u Cannesu. Radi se o nadrealnom mjuziklu s Adamom Driverom i Marion Cotillard u glavnim ulogama: film prati provokativnog stand-up komičara i njegovu suprugu, sopranisticu svjetske slave. Njihov glamurozni, nepredvidljivi život preokrenut će se u potpunosti dolaskom njihove kćeri Annette na svijet.
U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku krenule radionice kreativnog pisanja
POLAZNIKE PODUČAVAJU POZNATI SLAVONSKI KNJIŽEVNICI: U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku krenule radionice kreativnog pisanja
Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku pokrenula je ciklus radionica kreativnog pisanja. Na susretima će polaznike, buduće spisatelje pisanju podučavati poznati slavonski književnici za djecu i mlade.
Od 10. do 16. siječnja nova manifestacija Tjedan bajki
DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA U OSIJEKU: Od 10. do 16. siječnja nova manifestacija Tjedan bajki
Dječje kazalište Branka Mihaljevića, na početku nove 2022. godine s veseljem najavljuje novu manifestaciju ''Tjedan Bajki''! Od 10. do 16. siječnja vode vas u čarobni svijet bajki zajedno sa prijateljima.
Siječanj donosi ''Tjedan bajki'', a predstavu ''Rock'n'roll bajka'' će režirati Mario Kovač
UZ 17.000 POSJETITELJA IPAK DOBRA GODINA: Siječanj donosi ''Tjedan bajki'', a predstavu ''Rock'n'roll bajka'' će režirati Mario Kovač
Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku 2021. godinu završilo je sa šest premijerno izvedenih naslova i jednom obnovom te gotovo 17.000 posjetitelja na svim predstavama i događanjima.
„Paralelne majke“
KINO: „Paralelne majke“
„Paralelne majke“ novi je film poznatog španjolskog redatelja Pedra Almodovara. Za film o dvije žene koje izmijene svega nekoliko riječi čekajući porod te pritom stvaraju neočekivanu povezanosti, Penelope Cruz je osvojila nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji. Radnja filma: Janis i Ana zajedno se nalaze u bolničkoj sobi gdje svaka očekuje rođenje djeteta. Sredovječna Janis ne žali za trudnoćom, dok je adolescentica Ana uplašena i traumatizirana. Janis ju pokušava ohrabriti dok se obje poput mjesečarki kreću bolničkim hodnicima.
Hrvoje Hitrec
UPOZNAJMO HRVATSKE KNJIŽEVNIKE: Hrvoje Hitrec
Hrvoje Hitrec hrvatski je književnik, romanopisac, filmski i televizijski scenarist, poznat po brojnim knjigama za djecu. Rođen je u Zagrebu 1943. gdje je diplomirao komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu.
Ivan Kušan
UPOZNAJMO HRVATSKE KNJIŽEVNIKE: Ivan Kušan
Ivan Kušan rodio se 30. kolovoza 1933. u Sarajevu. Diplomirao je i magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 1980. do 1994. bio je profesor dramaturgije na Akademiji dramskih umjetnosti. Od 1955. djelovao je kao prevoditelj s engleskog, francuskog i ruskog jezika.
Ivo Brešan
UPOZNAJMO HRVATSKE KNJIŽEVNIKE: Ivo Brešan
Ivo Brešan rodio se u Vodicama, 27. svibnja 1936., no osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Šibeniku. Studirao je slavistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Skladbe iz Orašara uz topli kakao, kekse i kurtoš kolač
OBITELJSKA MATINEJA KONCERTNOG CIKLUSA GRADA: Skladbe iz Orašara uz topli kakao, kekse i kurtoš kolač
Jedan od najustrajnijih simbola Božića je i simpatični orašar, ovjekovječen u istoimenom baletu, a koji je odnedavno i dio repertoara osječkog HNK. Prepoznatljive skladbe iz ove poznate predstave u okviru obiteljske matineje Koncertnog ciklusa grada Osijeka na jedinstven način predstavljene su danas i najmlađim ljubiteljima glazbe, a bilo je tu i poslastica za sva druga osjetila.