STV Live
Srijeda, 20. listopad 2021.
15°C
"Cilj mudrog nije da osigura zadovoljstvo, već da izbjegne bol." - Aristotel
Predstava s porukom mladima i njihovim roditeljima
ZMAJEVI KOJI NE LETE: Predstava s porukom mladima i njihovim roditeljima
Ovisnost među mladima, disfunkcionalna obitelj, traženje spasa na pogrešnim mjestima. Problemi su o kojima progovara nova predstava autorice Ivane Šojat „Zmajevi koji ne lete“ u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i koprivničkog Kazališta Oberon.
Snižena cijena članarine za prvi upis u knjižnicu
POVODOM MJESECA HRVATSKE KNJIGE: Snižena cijena članarine za prvi upis u knjižnicu
Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2021., u četvrtak, 21. listopada 2021. godine korisnici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek koji se prvi put učlane u Knjižnicu, plaćat će cijenu godišnje individualne članarine te godišnje obiteljske članarine 10,00 kn manje. Učlanjenje će moći ostvariti tijekom dana, u radnom vremenu Knjižnice od 8.00 do 19.30 sati, na svim odjelima i ograncima.
Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek
''AJMO HRVATI SE S KNJIGOM'': Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek
U Mjesecu smo hrvatske knjige – najvažnije manifestacije kada je u pitanju hrvatska knjiga, knjižarstvo i knjižničarstvo. Tim više ovo izdanje dobiva na važnosti što smo u Godini čitanja. Knjižnice diljem hrvatske obilježavaju manifestaciju raznolikim programima, a bogat program ima i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek.
Objavljena je špica 6. Filmske RUNDE
BOGAT I RAZNOLIK PROGRAM: Objavljena je špica 6. Filmske RUNDE
Ovogodišnja ŠPICA radionica Filmske RUNDE održala se od 24. do 26. rujna u Kulturnom centru Osijek, pod mentorstvom profesionalnog montažera, snimatelja i filmskog autora, Osječanina Antuna Baloga. Najavna špica bit će prikazana u kinu Urania 15. i 16. listopada 2021. ŠPICA radionica organizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Osijek i HNK u Osijeku te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade ”Kultura nova”, grada Osijeka I Osječko – baranjske županije.
Klavirski koncert
PRVORAZREDNI GLAZBENI DOGAĐAJ: Klavirski koncert "Opera bez riječi" Gorana Filipeca
Poznati pijanist Goran Filipec nastupa u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Klavirski kocenrt „Opera bez riječi“ prvi je koncert u novoj akademskoj godini za sve studente i građane.
Dječje kazalište Branka Mihaljevića u novoj sezoni donosi šest premijera
VESELO I OPTIMISTIČNO: Dječje kazalište Branka Mihaljevića u novoj sezoni donosi šest premijera
Ne može se točno odrediti kada počinje kazališna sezona, no ako već moramo odrediti neka to bude ovaj dan i ovaj trenutak. Tako je ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića otvorio još jednu sezonu koja donosi šest premijernih naslova, obnove ranijih predstava, uspješne reprizne naslove, radionice s mladima, ali i manifestacije, kako u kazalištu tako i u gostima.
Kino Urania donosi filmske hitove i posebne programe, predstava za sada nema
SPREMNI NAKON LJETNE STANKE: Kino Urania donosi filmske hitove i posebne programe, predstava za sada nema
Nakon ljetne stanke osječko kino Urania spremno je za gledatelje i nove radne pobjede. Od rujna osim poznatih blockbustera pripremaju i posebne programe, a u ovom prvom tjednu pripremili su filmske poslastice za najmlađe.
Nagrađivani film ''Plavi cvijet'' Zrinka Ogreste otvorio 15. Vukovar film festival
PROGRAM OBILUJE PREMIJERAMA: Nagrađivani film ''Plavi cvijet'' Zrinka Ogreste otvorio 15. Vukovar film festival
Projekcijom nagrađivanog filma Zrinka Ogreste ''Plavi cvijet'', svečano je otvoren 15. Vukovar Film Festival. Program obiluje premijerama, a donosi ukupno 41 projekciju. Organizatori se nadaju da se do sljedećeg izdanja festivala vraća gledanje filmova na šlepu po čemu je festival do sada bio specifičan.