STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho
Samaržija: Nekada su za kršitelje epidemioloških mjera u Osijeku bila vješala
OTVORENI STUDIO: Samaržija: Nekada su za kršitelje epidemioloških mjera u Osijeku bila vješala
U Otvorenom studiju ugostili smo profesora povijesti Zdenka Samaržiju, koji nam je govorio o raznim zaraznim bolestima i epidemijama koje su vladale Slavonijom i Srijemom u 17., 18., i 19. stoljeću. Kakva je bila higijena, kakve su bile epidemiološke mjere i medicina, pogledajte u emisiji.
Osijek pao ispod 100 tisuća stanovnika, najveći pad ima Vukovarsko-srijemska županija!
PRVI REZULTATI POPISA STANOVNIŠTVA 2021.: Osijek pao ispod 100 tisuća stanovnika, najveći pad ima Vukovarsko-srijemska županija!
Državni zavod za statistiku objavio je prve rezultate Popisa stanovništva 2021. Prema njemu je slika Hrvatske, osobito u pojedinim županijama i gradovima, u odnosu na Popis 2011. poprilično izmijenjena.
Od 771 obrađenog uzorka, na koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji pozitivno njih 425
PREMINULE TRI OSOBE: Od 771 obrađenog uzorka, na koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji pozitivno njih 425
Županijski stožer civilne zaštite izvijestio je kako je od 771 obrađenog uzorka, na koronavirus pozitivno bilo 425 nalaza, najviše u Osijeku, njih 212. U Đakovu je 47 novih slučajeva, u Našicama 29, dok je dobra vijest u svemu kako ostatak novih slučajeva dolazi iz 27 gradova i općina s po nekoliko novopozitivnih. Tri osobe u dobi od 49, 71 i 85 godina preminule su s dijagnozom COVID-19, dok se 73 osobe nalaze na bolničkom liječenju. 11 osoba je u Respiracijskom centru. U samoizolaciji nalazi se 896 osoba.
U subotu od 18 sati okupljanje građana u Osijeku protiv COVID potvrda
INICIJATIVA SLOBODNI ZAJEDNO: U subotu od 18 sati okupljanje građana u Osijeku protiv COVID potvrda
Prošle subote, građani nezadovoljni politikom Stožera civilne zaštite svoje su nezadovoljstvo iskazali u devet gradova. Inicijativa Slobodni zajedno ove subote organizira okupljanje u 15 gradova, među kojima je i Osijek. 
Ivan Penava: ''Od aktualne Vlade možemo očekivati samo nove afere''
NIŽU SE REAKCIJE NA ''AFERU HNB'': Ivan Penava: ''Od aktualne Vlade možemo očekivati samo nove afere''
Nastavljaju se nizati reakcije na najnoviju aferu s Hrvatskom narodnom bankom. Predsjedenik Domovinskog pokreta Ivan Penava upozorio je kako se aktualna Vlada i njezine institucije natječu da zadrže vodeću ulogu u Europi po korupciji te kako ćemo s nastavkom takvih politika nestati i kao država, i kao narod. U Domovinskom pokretu komentirali su i odlazak Milorada Pupovca na obljetnicu neustavnog Dana Republike Srpske u Banja Luci.
Turistička zajednica Općine Bilje predstavila novu web-stranicu
NAJVAŽNIJE INFORMACIJE NA JEDNOM MJESTU: Turistička zajednica Općine Bilje predstavila novu web-stranicu
Prošla godina ipak je bila bolja nego pretprošla za turizam u Općini Bilje. Otvaraju se i neki novi smještajni kapaciteti, a uz potencijalno popuštanje mjera i povratak turista, nadu za rezultate barem na razini iz 2019. daje i nova internetska stranica Turističke zajednice na kojoj posjetitelji u kratkom roku mogu doći do najvažnijih informacija.
Nakon dvije godine ovoga ljeta ponovno će proraditi bazeni na osječkoj Copacabani
POČELA PRVA FAZA OBNOVE: Nakon dvije godine ovoga ljeta ponovno će proraditi bazeni na osječkoj Copacabani
Ni prošlog ljeta Osječani se tijekom najtoplijih dana nisu mogli rashladiti u svojim gradskim bazenima na popularnom kupalištu Copacabana koje je zatvoreno prije gotovo tri godine. No, to bi se trebalo promijeniti već ove kupališne sezone. Počeli su naime radovi na rekonstrukciji kupališta, a u prvoj fazi obnavljat će se veliki, takozvani olimpijski te okrugli bazen.
Trebamo li strahovati od nastavka rasta inflacije?
KAKVA ĆE BITI FINANCIJSKA 2022.?: Trebamo li strahovati od nastavka rasta inflacije?
Nova godina nosi i nova očekivanja, a mnogi se pitaju što u financijskom smislu donosi nova 2022. godina? Najveći je strah od nastavka rasta inflacije i daljnjih poskupljenja, koja su u velikoj mjeri već obilježila proteklu godinu.
Domovinski pokret: Zašto sustav nije brzo reagirao i u slučaju Žalac?
PROKOMENTIRALI PROTEKLU SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA: Domovinski pokret: Zašto sustav nije brzo reagirao i u slučaju Žalac?
Iz Domovinskog pokreta prokomentirali su proteklu sjednicu Gradskog vijeća koja je, prvo zbog izostanka vijećnika vladajućih prekinuta, a potom jučer i nastavljena. Vijećnik suverenista priveden je uoči sjednice na obavijesni razgovor zbog događaja u kojemu on nije predmet interesa, poručili su iz Domovinskog pokreta, a što vide kao više od slučajnosti.