STV Live
Četvrtak, 07. prosinac 2023.
2°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde
''Zakon o civilnim žrtvama pisan je za SDSS, a za logoraše nema razumijevanja''
STIPO MLINARIĆ: ''Zakon o civilnim žrtvama pisan je za SDSS, a za logoraše nema razumijevanja''
Iako najavljena, sjednica saborskog Odbora za ratne veterane na temu logoraša nikada nije održana, ponovno je danas ukazao saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić. Upozorio je i kako se i dalje ne zna koliko je članova SDSS-a obuhvaćeno Zakonom o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata.
''Ova Vlada je hodajuća katastrofa! Desnica će u Hrvatskoj jačati, ponovno pozivam MOST na suradnju''
MARIO RADIĆ: ''Ova Vlada je hodajuća katastrofa! Desnica će u Hrvatskoj jačati, ponovno pozivam MOST na suradnju''
Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić gostovao je u Intervjuu Media servisa gdje se osvrnuo na različite političke aktualnosti.
Prosvjednici za utorak najavili blokadu cijele Hrvatske!
PODRŠKU IM DALI I KONJOGOJCI: Prosvjednici za utorak najavili blokadu cijele Hrvatske!
Svinjogojci koji već peti dan prosvjeduju uputili su danas ultimatum Vladi i Ministarstvu poljoprivrede, te su ih pozvali na pregovore u 18 sati u Gradištu, a u protivnom su najavili kako će blokirati cijelu Hrvatsku. Do susreta s predstavnicima Vlade i ministarstva nije došlo, pa su prosvjednici nakon sastanka donijeli odluku kako u utorak u podne kreću u proboj policijskih barikada te blokadu svih graničnih, cestovnih i željezničkih pravaca do kojih budu mogli doći!
Prosvjednici traktorima došli tik do policijske barikade na graničnom prijelazu Županja-Orašje
ČETVRTI DAN PROSVJEDA SLAVONSKIH SELJAKA: Prosvjednici traktorima došli tik do policijske barikade na graničnom prijelazu Županja-Orašje
Četvrti je dan prosvjeda slavonskih seljaka. Raste napetost i ogorčenje, pogotovo nakon jučerašnjih izjava predsjednika Vlade i ministrice poljoprivrede, a danas su se na punktu kod graničnog prijelaza Županja koji je blokiran prosvjednici svojim traktorima približili tik do policijskih barikada i same granice.
Mlinarić: ''Pupovac ove godine neće baciti vijenac u Dunav, napravit ćemo živi lanac''
''NE MOŽE TO TAKO MILORADE'': Mlinarić: ''Pupovac ove godine neće baciti vijenac u Dunav, napravit ćemo živi lanac''
Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić ponovio je danas u Saboru kako neće dopustiti Miloradu Pupovcu i SDSS-u da ove godine bace vijence u Dunav u Vukovaru dan uoči kolone sjećanja. Stat ćemo u živi lanac, poručio je Mlinarić, napominjući kako ne strahuje od mogućeg incidenta.
Seljaci: ''Dosta je, vrijeme je za odgovore i akciju''
VLADI DAJU PET DANA DA SE PREDOMISLI: Seljaci: ''Dosta je, vrijeme je za odgovore i akciju''
Nakon 18. studenoga i kolone sjećanja u Vukovaru izlazimo traktorima na ceste i krećemo u masovne prosvjede, poručuju iz Stožera za obranu hrvatskoga sela. O pojedinostima i točnom datumu prosvjeda odlučit će na sastanku Stožera u Retkovcima. Ministarstvu poljoprivrede i Vladi daju rok od 5 dana da se predomisli i prihvati njihove zahtjeve.
Osječko-baranjski župan Ivan Anušić bit će novi ministar obrane
DUŽNOST ŽUPANA PREUZIMA LUKIĆ: Osječko-baranjski župan Ivan Anušić bit će novi ministar obrane
Osječko-baranjski župan Ivan Anušić bit će novi ministar obrane. Izvijestio je o tome premijer Andrej Plenković, a nakon što su danas u Banskim dvorima održane konzultacije s kandidatima za tu poziciju.
Osječani se ''protresli'' u simulatoru potresa
EDUKACIJA NA SREDIŠNJEM OSJEČKOM TRGU: Osječani se ''protresli'' u simulatoru potresa
Kako se pripremiti i reagirati u slučaju poplave, pojave klizišta i drugih nepogoda? Osječani su edukaciju dobili na središnjem gradskom trgu u sklopu Dana smanjenja rizika od katastrofa gdje su im za sve upite na raspolaganju bili sudionici sustava civilne zaštite koji su tom prigodom izložili svoju opremu i vozila. Građani su mogli doživjeti i potres, zahvaljujući simulatoru koji je pobudio veliko zanimanje. S edukacijama će se nastaviti i ubuduće.
Uputa za postupanje u slučaju pojave tegoba nakon gutanja sumnjive tekućine
HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO: Uputa za postupanje u slučaju pojave tegoba nakon gutanja sumnjive tekućine
Ovo je uputa za postupanje u slučaju gutanja sumnjive tekućine s obzirom na to da do sada nije poznato o kojem se sredstvu radi, izostavljen je savjet o pijenju vode. Preporuke se mogu izmijeniti ovisno o rezultatima provedenih laboratorijskih analiza, a u slučaju izmjene, upute će biti objavljene na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.