STV Live
Subota, 02. srpanj 2022.
21°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Sindikati HT-a: Mi ne želimo biti robovi i ne pristajemo na mrvice!
RADNICI NA ULICAMA: Sindikati HT-a: Mi ne želimo biti robovi i ne pristajemo na mrvice!
Radnici Hrvatskog telekoma zbog sve su većeg nezadovoljstva na poslu izašli na ulice. Na Trgu slobode u Osijeku prosvjedovali su, kako ističu zbog premalih plaća. Više donosi Marija Završki.
''Plenković i HDZ vode nas u globalizam u kojemu je nepoželjno biti muškarac, žena, katolik ili Hrvat''
PREDSJEDNIK DOMOVINSKOG POKRETA IVAN PENAVA: ''Plenković i HDZ vode nas u globalizam u kojemu je nepoželjno biti muškarac, žena, katolik ili Hrvat''
Globalističke ideje pogubne za hrvatski identitet rezultat su politike Andreja Plenkovića koja uništava suverenitet zemlje, upozorio je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. HDZ je novom deklaracijom u kojoj izjednačava istospolne zajednice s obitelji izgubio demokršćanski identitet, poručio je iz Zagreba Penava.
Na tekovinama antifašizma počiva i moderna Hrvatska
DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE: Na tekovinama antifašizma počiva i moderna Hrvatska
U Hrvatskoj se obilježava Dan antifašističke borbe u spomen na Prvi sisački partizanski odred, koji je osnovan na današnji dan prije 81 godinu. Bila je to prva antifašistička postrojba u tadašnjoj Europi. Dan antifašističke borbe državni je praznik u Hrvatskoj, koji je tradicionalno obilježen i u Osijeku.
''Građanima pada mrak na oči kada se približe benzinskoj postaji''
PREDSJEDNIK DOMOVINSKOG POKRETA IVAN PENAVA: ''Građanima pada mrak na oči kada se približe benzinskoj postaji''
Vlada se hvali da su prihodi od PDV-a narasli preko 2 milijarde kuna, a s druge strane premijer osiromašenom narodu govori kako su uspjeli zaustaviti cijene goriva. A tko plaća taj PDV u ovoj državi? – upitao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava, kazavši kako je građanima i dalje skupo gorivo, a upozorio je i na nova iseljavanja zbog pada standarda.
Mlinarić: Dok iz Srbije stižu optužnice, zločini u Hrvatskoj ostaju neprocesuirani
POZDRAVIO UHIĆENJE BIVŠEG POTPUKOVNIKA JNA: Mlinarić: Dok iz Srbije stižu optužnice, zločini u Hrvatskoj ostaju neprocesuirani
Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić pozdravio je uhićenje bivšeg potpukovnika JNA Vojislava Medića na graničnom prijelazu Tovarnik zbog sumnje na ratni zločin, te je pozvao svoje suborce da daju iskaze. No, upozorio je i na brojne neprocesuirane zločine počinjene nad Hrvatima u Domovinskom ratu, te je ponovno istaknuo važnost donošenja zakona o oduzimanju državljanstva osobama koje rade protiv interesa Republike Hrvatske.
Medalje i zahvalnice za 25 pripadnika JVP-a Grada Osijeka
DALI SVE OD SEBE DA POMOGNU DRUGIMA: Medalje i zahvalnice za 25 pripadnika JVP-a Grada Osijeka
Prizori razornih potresa u Zagrebu i Petrinji 2020. godine dočekali su pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Nekolicina hrabrih vatrogasaca u tom periodu dala je sve od sebe da bi pomogla drugima, a za njihove zasluge svečano su im uručene Zahvalnice i pripadajuće medalje.
Penava: Između interesa Hrvatske i Bruxellesa Domovinski pokret bira jaku Hrvatsku
UPOZORIO NA POGREŠNE POLITIKE AKTUALNE VLADE: Penava: Između interesa Hrvatske i Bruxellesa Domovinski pokret bira jaku Hrvatsku
Za razliku od hrvatske vlade i premijera Domovinski pokret između Bruxellesa i Hrvatske uvijek bira domovinsku i jaku Hrvatsku, istaknuo je predsjednik stranke Ivan Penava. Upozorio je na, kako kaže pogrešne politike aktualne hrvatske Vlade koja žrtvuje vlastiti narod i nacionalne interese za interese EU birokracije, a za što neki bivaju i obilato nagrađeni.
Domovinski pokret za zakon o oduzimanju državljanstva za one koji rade protiv interesa Hrvatske
PREDLOŽIT ĆE ZAKONSKI PRIJEDLOG: Domovinski pokret za zakon o oduzimanju državljanstva za one koji rade protiv interesa Hrvatske
Srpske optužnice protiv hrvatskih pilota, ali i nastupi Milorada Pupovca na tu temu i dalje izazivaju burne reakcije. Domovinski pokret predložit će zakonski prijedlog o oduzimanju hrvatskog državljanstva svima onima koji rade protiv nacionalnih interesa i hrvatske sigurnosti kako bi, kažu, Hrvatska bila sigurna, ozbiljna i snažna država.
Županijski proračun porastao za više od 100 milijuna kuna
SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE: Županijski proračun porastao za više od 100 milijuna kuna
Za više od sto milijuna kuna, s milijardu i osamsto na milijardu i devetsto milijuna porastao je proračun Osječko-baranjske županije rebalansom koji je usvojen na današnjoj sjednici Županijske skupštine. Dobra vijest je što su porasli prihodi od poreza na dohodak, što ukazuje na veću zaposlenost, odnosno veće plaće u županiji. Na sjednici Županijske skupštine govora je ponovno bilo i o komarcima.