STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho
Suvlasništvo
S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: Suvlasništvo
Suvlasništvo je vlasništvo više osoba na istoj stvari koja nije fizički podijeljena. Koja su prava suvlasnika, ali i kako razvrgnuti suvlasničku zajednicu otkrivaju studenti Pravnog fakulteta u Osijeku.
Ovrha
S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: Ovrha
Što je ovrha? Tko i kako pokreće postupak ovrhe? Što se može ovršiti? Što ne može biti predmet ovrhe? Više o institutu ovrhe otkrivaju studenti Pravnog fakulteta u Osijeku.
S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: dosmrtno i doživotno uzdržavanje
PRO BONO SAVJETI: S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: dosmrtno i doživotno uzdržavanje
U kojem trenutku se stječu stvari i prava kod ugovora o doživotnom, a u kada kod ugovora o dosmrtnom uzdržavanju? Koje su sličnosti, odnosno razlike između ova dva, inače česta u praksi, ugovora? Odgovor donose studenti Pravnog fakulteta u Osijeku.
Beethoven i Haydn posuđivali dijelove hrvatske glazbe
OTKRIĆE FRANJE KUHAČA: Beethoven i Haydn posuđivali dijelove hrvatske glazbe
Glazbena škola Franje Kuhača nalazi se na središnjem trgu barokne jezgre Tvrđe. Škola nosi naziv po dobro poznatom Osječaninu Franji Kuhaču koji je u drugoj polovici 19. stoljeća postao poznat kao sakupljač slavenske glazbene narodne baštine.
Kako ostvariti pravo na uzdržavanje?
S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: Kako ostvariti pravo na uzdržavanje?
Plaćanje alimentacije jedno je od najvažnijih pitanja kod razvoda braka. Iako Obiteljski zakon to područje vrlo jasno regulira, dogovor oko iznosa za uzdržavanje djeteta je stavka koja često izaziva probleme. Kako ostvariti pravo na uzdržavanje? Odgovor donose studenti Pravnog fakulteta u Osijeku.
General vojarna – najstarije kazalište u Osijeku
ZGRADA REKTORATA: General vojarna – najstarije kazalište u Osijeku
Po nalogu princa Eugena Savojskog od 1724. do 1726. godine na sjevernoj strani trga u Tvrđi podignuta je zgrada vojnog zapovjedništva (Generalatshaus), U zgradi je bilo sjedište Slavonske general-komande od 1735. do 1786. godine te Slavonske zemaljske vlade od 1736. do 1745.godine . Istočno krilo prvobitno je bilo topnička vojarna koja je daljnjim pregradnjama uklopljena u zgradu vojnog zapovjedništva.
Koja prava i obveze ima najmodavac, a koja najmoprimac?
S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: Koja prava i obveze ima najmodavac, a koja najmoprimac?
Koja prava i obveze ima najmodavac, a koja najmoprimac? Zašto je prilikom predaje stana u najam poželjno napraviti zapisnik o trenutačnom stanju u kojem se on nalazi? Zašto ugovor o najmu stana mora biti u pisanom obliku? Odgovor donose studenti Pravnog fakulteta u Osijeku.
Kipom protiv kuge, kunama protiv štakora
TRG SVETOG TROJSTVA: Kipom protiv kuge, kunama protiv štakora
Udovica generala Petraša, zapovjednika osječke tvrđave 1729. godine podigla je zavjetni kip Sv. Trojstva koji je trebao čuvati grad od kuge, što dokazuju sveci koji se nalaze na njemu, posebno: Sv. Sebastijan, Sv. Rok, Sv. Rozalija i Sv. Katarina.
Prava i obveze iz potrošačkih ugovora
S PRAVNOM KLINIKOM NA KAVI: Prava i obveze iz potrošačkih ugovora
Kada korisnik može prijevremeno raskinuti ugovor s teleoperaterom bez plaćanja preostalih obveza? Odgovor donose studenti Pravnog fakulteta u Osijeku.