STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho
U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku krenule radionice kreativnog pisanja
POLAZNIKE PODUČAVAJU POZNATI SLAVONSKI KNJIŽEVNICI: U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku krenule radionice kreativnog pisanja
Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku pokrenula je ciklus radionica kreativnog pisanja. Na susretima će polaznike, buduće spisatelje pisanju podučavati poznati slavonski književnici za djecu i mlade.
Hrvoje Hitrec
UPOZNAJMO HRVATSKE KNJIŽEVNIKE: Hrvoje Hitrec
Hrvoje Hitrec hrvatski je književnik, romanopisac, filmski i televizijski scenarist, poznat po brojnim knjigama za djecu. Rođen je u Zagrebu 1943. gdje je diplomirao komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu.
Ivan Kušan
UPOZNAJMO HRVATSKE KNJIŽEVNIKE: Ivan Kušan
Ivan Kušan rodio se 30. kolovoza 1933. u Sarajevu. Diplomirao je i magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 1980. do 1994. bio je profesor dramaturgije na Akademiji dramskih umjetnosti. Od 1955. djelovao je kao prevoditelj s engleskog, francuskog i ruskog jezika.
Ivo Brešan
UPOZNAJMO HRVATSKE KNJIŽEVNIKE: Ivo Brešan
Ivo Brešan rodio se u Vodicama, 27. svibnja 1936., no osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Šibeniku. Studirao je slavistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Ante Tomić
UPOZNAJMO HRVATSKE KNJIŽEVNIKE: Ante Tomić
Ante Tomić je rođen 22. travnja 1970. godine u Splitu. Poznati je hrvatski pisac, novinar, kolumnist, bloger i scenarist. Prepoznatljiv je po svom humoru, satiričnim kolumnama i romanima. Kao pisac najuspješniji je u tematiziranju
Iskaznica na dar za rođene na Dan grada Osijeka
POKLON GISKO: Iskaznica na dar za rođene na Dan grada Osijeka
Povodom Dana grada Osijeka, u četvrtak, 2. prosinca 2021. godine, građani Grada Osijeka koji su rođeni na Dan grada Osijeka, 2. prosinca imat će, uz predočenje osobne iskaznice, besplatno učlanjenje u Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek. Učlanjenje će biti moguće realizirati tijekom dana, u radnom vremenu Knjižnice, na svim odjelima i ograncima.
Damir Karakaš
UPOZNAJMO HRVATSKE KNJIŽEVNIKE: Damir Karakaš
Damir Karakaš (Plašćica kraj Brinja, 21. studenog 1967.) hrvatski je književnik. Studirao je agronomiju, pravo i novinarstvo u Zagrebu. Radio je kao novinar crne kronike splitskoga dopisništva Večernjega lista i izvještavao s ratišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Judita Marka Marulića u fokusu osječkih književnika
500. GODIŠNJICA TISKANJA: Judita Marka Marulića u fokusu osječkih književnika
U povodu 500. godišnjice od tiskanja Judite Marka Marulića u osječkoj knjižari Nova održana je promocija istoimene knjige Judita, u izdanju Udruge Hrvatsko zajedništvo iz Zagreba.
„Kad je moja prabaka bila mala“ slikovnica za sve djecu, ali i odrasle
VRUĆI PAPRENJACI, SVJETLOST PETROLEJKE, SLAMA POD STOLOM...: „Kad je moja prabaka bila mala“ slikovnica za sve djecu, ali i odrasle
Vrući paprenjaci, svjetlost petrolejke, slama pod stolom ili snijeg pod čizmicama kod starijih će pobuditi lijepe uspomene. Najmlađe će s nekadašnjim načinom života upoznati Julka u slikovnici „Kad je moja prabaka bila mala“, a koja nostalgično zaziva neka druga vremena.