STV Live
Subota, 02. ožujak 2024.
14°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Građani zaprimaju pozive s hrvatskog broja na engleskom jeziku u kojima se napadač predstavlja kao policija
POLICIJA UPOZORAVA: Građani zaprimaju pozive s hrvatskog broja na engleskom jeziku u kojima se napadač predstavlja kao policija
Nacionalni CERT zamijetio je nove pokušaje prijevare u kojima prevaranti putem telefonskog poziva uvjeravaju građane da im je osobna iskaznica korištena u kriminalnim radnjama.
Kamion se zabio u kuću, više osoba ozlijeđeno
NEREĆA U MIRKOVCIMA: Kamion se zabio u kuću, više osoba ozlijeđeno
U Mirkovcima kod Vinkovaca jutros je došlo do teške prometne nesreće pri čemu su ozlijeđene dvjie osobe. Srećom, veća tragedija je izbjegnuta.
U Osijeku četiri osobe otrovane ugljičnim monoksidom
NAKON PRUŽENE LIJEČNIČKE POMOĆI PUŠTENE KUĆI: U Osijeku četiri osobe otrovane ugljičnim monoksidom
Policijski službenici Operativnog dežurstva II. policijske postaje Osijek su 30. siječnja u 02,48 sati zaprimili dojavu da su četiri osobe zaprimljene u Klinički bolnički centar Osijek zbog trovanja plinom.
Maskirani razbojnici kod Našica upali u kuću, prijetili nožem i tukli trudnicu i njenu svekrvu!
EKSPRESNO UHIĆENI: Maskirani razbojnici kod Našica upali u kuću, prijetili nožem i tukli trudnicu i njenu svekrvu!
Dva nepoznata maskirana muškarca ušla su u kuću 64-godišnjakinje te su nju i trudnu snahu tukli rukama i nogama tražeći novac.
Bedeu određen istražni zatvor, dao ostavku na mjesto direktora Drave International
MJESEC DANA IZA REŠETAKA: Bedeu određen istražni zatvor, dao ostavku na mjesto direktora Drave International
Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je 19. siječnja, nakon ispitivanja trojice osumnjičenika, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Osijeku određivanje istražnog zatvora protiv trojice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage prijedlog je prihvatio, te će Bede s dvojicom suradnika mjesec dana provesti u pritvoru.
U Osijeku godišnje jedno do dva ubojstva
GRAĐANI ZADOVOLJNI STANJEM SIGURNOSTI: U Osijeku godišnje jedno do dva ubojstva
Ubojstvo mladića iz Čepinskih Martinaca, koji je na smrt pretučen sredinom listopada u središtu Osijeka, jedino je evidentirano ubojstvo protekle godine u ovom gradu i Osječko-baranjskoj županiji, s obzirom na to da se ubojstvo Mihaele Berak vodi kao prouzročenje smrti iz nehaja. Iako je riječ o nenadoknadivom gubitku i ogromnoj tragediji za obitelj i prijatelje u takvim slučajevima, Osijek se smatra relativno sigurnim gradom za život, a što potvrđuju i sami građani.
Zvonko Bede u lisicama doveden u Općinsko državno odvjetništvo
DORH TRAŽI ISTRAŽNI ZATVOR: Zvonko Bede u lisicama doveden u Općinsko državno odvjetništvo
Zvonko Bede, vlasnik Drave International, nakon jučerašnjeg uhićenja, tijekom podneva ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu, gdje je doveden u lisicama. Nakon ispitivanja DORH je zatražio mjeru istražnog zatvora zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, što je odvjetnički tim Zvonka Bedea ocijenio apsurdnim.  
Policija objavila: Bede se tereti za teška kaznena djela protiv okoliša, ugrožavanje okoliša postrojenjem te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom
OSUMNJIČENI PREDANI PRITVORSKOM NADZORNIKU: Policija objavila: Bede se tereti za teška kaznena djela protiv okoliša, ugrožavanje okoliša postrojenjem te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom
Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave osječko-baranjske utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 71-godišnjak iz Osijeka, pravna osoba koja obavlja djelatnost gospodarenja otpadom, i 47-godišnjak iz Osijeka počinili kazneno djelo Teška kaznena djela protiv okoliša u vezi kaznenog djela Ugrožavanje okoliša otpadom, na način da su kao odgovorne osobe u pravnoj osobi, protivno odredbama odlagali, skupljali, uvozili i prevozili otpad i s njim uopće gospodarili i postupali na način koji može trajnije ili u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću zraka, tla, podzemlja i zdravlje ljudi, pri čemu se promjene prouzročene onečišćenjem ne mogu dulje vrijeme otkloniti i nastala je velika nesreća u vidu požara otpadne plastike, objavila je policija.
Mario Radić komentirao razvoj situacije oko ''Drave International'': ''Prema našim istragama, dosta je zagađenog terena''
''TRAKAVICA JE DOBILA EPILOG'': Mario Radić komentirao razvoj situacije oko ''Drave International'': ''Prema našim istragama, dosta je zagađenog terena''
Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić komentirao je novi razvoj situacije u slučaju "Drava International" nakon uhićenja Zvonka Bedea. Kazao je kako trakavica oko ekološke katastrofe konačno dobiva epilog, te kako je Domovinski pokret od početka tu temu gurao u eter, iako ju je većina, smatra Radić, htjela prikriti, odnosno zataškati.