STV Live
Srijeda, 04. listopad 2023.
18°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde
Sve više vrtićaraca u Vukovaru – njih 200 povodom Dječjeg tjedna ukazalo na svoje potrebe i prava
DJEČJA PRAVA SU UNIVERZALNA I NEMAJU ROK TRAJANJA: Sve više vrtićaraca u Vukovaru – njih 200 povodom Dječjeg tjedna ukazalo na svoje potrebe i prava
Dječja prava su univerzalna i nemaju rok trajanja. Na ovu važnu poruku podsjetili su već tradicionalni Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta koji su uz pjesmu, ples, radionice i izložbe obilježeni u Vukovaru. Broj vrtićaraca u ovom gradu sve je veći, a kako bi se svima njima osigurao što kvalitetniji rast i razvoj, znatni napori ulažu se u brojne investicije među kojima su, prije svega, proširenja postojećih i izgradnja novih vrtića.
Vukovarsko gospodarstvo zahvaljujući raznim potporama sve se više razvija
POZITIVNI REZULTATI: Vukovarsko gospodarstvo zahvaljujući raznim potporama sve se više razvija
Vukovarsko gospodarstvo iz godine u godinu bilježi pozitivne rezultate te povećanje broja zaposlenih. Jedan od važnijih dijelova predstavlja industrija koja se sve više razvija. Kako bi se to nastavilo i u budućnosti, Grad Vukovar za razne potpore gospodarstvenicima izdvaja i značajna sredstva, a samo ove godine za tu je svrhu osigurao više od 265 tisuća eura.
Jedan dan Vukovara je kao mjesec dana na drugim ratištima
32. OBLJETNICA 204. BRIGADE: Jedan dan Vukovara je kao mjesec dana na drugim ratištima
U obrani grada Vukovara jedna je postrojba uvijek zauzimala posebno mjesto. Sastavljena većinom od lokalnih momaka 204. brigada sudjelovala je u svim borbama u Gradu heroju i oko njega sve do posljednjeg dana, a pretrpjela je i velike gubitke. Danas je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju u Vukovaru obilježena i 32. obljetnica ustroja ove postrojbe.
Okusi Hrvatske u Vukovaru – od „zagorske gusjenice“ do vinodolskog „divljeg“ gulaša
16. VUKOVARSKI ETNO SAJAM: Okusi Hrvatske u Vukovaru – od „zagorske gusjenice“ do vinodolskog „divljeg“ gulaša
Uz prirodne ljepote i kulturnu baštinu gastronomija je jedan od najjačih turističkih aduta Hrvatske. Koliko je veliko i raznoliko to bogatstvo i ove je godine pokazala popularna gastro manifestacija „Okusi Hrvatske“ u Vukovaru, koja je održana u sklopu 16. Vukovarskog etno sajma.
''Kod SDSS-a ne postoji afrička svinjska kuga''
DOMOVINSKI POKRET VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE: ''Kod SDSS-a ne postoji afrička svinjska kuga''
- Ne možemo ne primijetiti, baš kao i u slučaju prevrnutog kamiona, da mjesta naše županije koja su naseljena većinski glasačima SDSS-a, koalicijskih partnera HDZ-a, gotovo čarobno za sad nisu niti osjetila ovu opaku bolest, kažu među ostalim u priopćenju iz DP Vukovarsko-srijemske županije.
U Vukovaru se gradi najveća umjetna stijena za penjanje u Hrvatskoj
OTVORENO S GRADOM VUKOVAROM: U Vukovaru se gradi najveća umjetna stijena za penjanje u Hrvatskoj
U emisiji Otvoreno s Gradom Vukovarom doznali smo više o najvažnijim komunalnim projektima koji su trenutačno u tijeku. Među ostalim govora je bilo o sanacijama i izgradnjama cesta, nogostupa, i parkirališta, ulaganjima u sportsku infrastrukturu, te okoliš i ekologiju. Gost u emisiji bio je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig.
Svečano otvoren 16. Vukovarski etno sajam
NASTUPIMA VRTIĆKE I OSNOVNOŠKOLSKE DJECE: Svečano otvoren 16. Vukovarski etno sajam
16. Vukovarski etno sajam jutros je svečano otvoren nastupima vrtićke i osnovnoškolske djece u narodnim nošnjama. Posjetitelji danas, sutra i u nedjelju mogu ovdje pronaći rukotvorine, razne ukrase, kozmetiku, tradicionalnu odjeću pa sve do slastica poput kolača na žaru kojeg Vukovarcima pripremaju članovi lokalne udruge Mađara.
Od petka do nedjelje u Vukovaru se održava 16. Vukovarski etno sajam
VIŠE OD 60 IZLAGAČA: Od petka do nedjelje u Vukovaru se održava 16. Vukovarski etno sajam
Od petka do nedjelje u Vukovaru se održava 16. Vukovarski etno sajam. Od radionica za djecu do više od 60 izlagača koji će predstaviti svoje proizvode, za posjetitelje je pripremljen raznovrstan program koji uključuje i prezentaciju starih zanata, turistički obilazak grada, kao i koncerte domaćeg sastava Subkultura, Tihe Orlića i Tamburaškog sastava Allegro. U subotu će se u sklopu sajma održati i Oktoberfest, kao i gastro manifestacija Okusi Hrvatske.
Započela organizacija Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2023.
ODRŽANA 1. SJEDNICA ODBORA: Započela organizacija Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2023.
Grad Vukovar zajedno s vukovarskim braniteljima, predstavnicima braniteljskih udruga, ustanovama, institucijama i svećenstvom započeo je s organizacijom ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.