STV Live
Utorak, 17. svibanj 2022.
16°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Penava: Prikrivanje komunističkih zločina je ponovni pucanj u žrtve
77. OBLJETNICA KRIŽNOG PUTA I VELIKOG POKOLJA HRVATA: Penava: Prikrivanje komunističkih zločina je ponovni pucanj u žrtve
Središnje obilježavanje Bleiburške tragedije ni ove godine se nije vratilo na Lojbaško polje. 77. obljetnica Križnog puta i velikog pokolja Hrvata održana je u Udbini i na Mirogoju, a u Vukovaru je izaslanstvo Domovinskog pokreta položilo vijenac i zapalilo svijeću kod Središnjeg križa na ušću Vuke u Dunav. 
100. obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana u Vukovaru
GRAD HEROJ PRIGRLIO PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA: 100. obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana u Vukovaru
Na današnji dan prije točno sto godina rođen je dr. Franjo Tuđman, prvi hrvatski predsjednik. Smatra ga se utemeljiteljem moderne hrvatske države, velikim državnikom i vizionarom, pod čijim je vodstvom hrvatski narod doživio ostvarenje višestoljetnog sna – stvaranje samostalne i neovisne hrvatske države. Velika svečanost u povodu stote obljetnice Tuđmanovog rođenja održana je u Vukovaru.
Španjolska će s Vukovarom gospodarsku suradnju graditi na kulturi
VELEPOSLANIK POSJETIO GRAD HEROJ: Španjolska će s Vukovarom gospodarsku suradnju graditi na kulturi
U svom prvom posjetu Vukovaru, španjolski veleposlanik Nj.E. Juan Gonzalez-Barba sastao se sa zamjenikom vukovarskog gradonačelnika Filipom Sušcem. Tijekom nastupnog posjeta raspravljalo se o budućoj suradnji te jačanju kulturnih, ekonomskih i gospodarskih veza dviju država.
Volonteri Domovinskog pokreta preuzimaju dio posla iz projekta Zaželi do novog početka projekta
ČETRDESETAK VOLONTERA SVAKODNEVNO NA USLUZI: Volonteri Domovinskog pokreta preuzimaju dio posla iz projekta Zaželi do novog početka projekta
Dok projekt Zaželi ne krene ponovno, u Vukovaru će starijim osobama na raspolaganju biti volonteri Domovinskog pokreta. Njih 40-ak, svakodnevno će biti na usluzi za otići u nabavku namirnica ili primjerice po lijekove. Iz stranke kažu kako na ovaj način žele zahvaliti sugrađanima na povjerenju koje su im iskazali.
Svečano otvorene stube fra Marka Kurolta u Vukovaru
PRIKAZAN I DOKUMENTARNI FILM: Svečano otvorene stube fra Marka Kurolta u Vukovaru
U čast fra Marka Kurolta, svećenika koji je zaslužan za spas kulturnog blaga Vukovara, izgrađene su i po njemu nazvane stube koje služe kao prolaz između franjevačkog samostana, gimnazije i Radićeve ulice. Stube su svečano danas i otvorene, a prikazan je i dokumentarni film "Fra Marko Kurolt - samozatajni heroj."
77. godišnjica pobjede nad fašizmom obilježena u Vukovaru
PORUKE MIRA I ZAJEDNIŠTVA: 77. godišnjica pobjede nad fašizmom obilježena u Vukovaru
Koliko su važni sloboda, mir i demokracija čulo se danas diljem Europe jer se na današnji dan, 1950. godine, krenulo u stvaranje Europske unije. A obilježen je i Dan pobjede nad fašizmom koji je prije 77 godina značio i kraj Drugog svjetskog rata.
Vukovar ponovno središte hrvatske kulture, tradicije i običaja
'''SVI ZAJEDNO HRVATSKO NAJ'': Vukovar ponovno središte hrvatske kulture, tradicije i običaja
U Vukovaru je svečano otvoreno 4. izdanje festivala „SVI zaJEDNO Hrvatsko Naj“. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija traje tri dana, a nastupa čak 600 sudionika– umjetnika, glazbenika i brojnih drugih čuvara baštine iz svih krajeva Lijepe Naše.
„Zlatna jabuka“ unutar golubice krasi Muzej vučedolske kulture
VELIKO PRIZNANJE ZA VUKOVAR I NJEGOVU POVIJEST I KULTURU: „Zlatna jabuka“ unutar golubice krasi Muzej vučedolske kulture
„Zlatna jabuka“ stigla je u svoj novi dom – Muzej vučedolske kulture. Riječ je o prestižnoj nagradi, takozvanom medijsko-turističkom Oscaru, a koju je organizacija FIJET prije 11 godina dodijelila Vukovaru i Vučedolu.
Vukovar danas živi punim plućima, mirno, ali i dinamično
DAN GRADA VUKOVARA: Vukovar danas živi punim plućima, mirno, ali i dinamično
Na današnji dan stanovnici Vukovara obilježavaju Dan grada i svojih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova, 791. obljetnicu dana kada je Vukovar postao slobodni kraljevski grad. Nakon dvije godine pandemije rođendan grada ponovno je obilježen na dostojan način, uz čitav niz događanja, uključujući i svečanu sjednicu Gradskog vijeća kojoj je nazočio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.