STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
11°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Najbolji vukovarski studenti nagrađeni s 1250 kuna
NAGRADE ZA 30-AK NAJBOLJIH: Najbolji vukovarski studenti nagrađeni s 1250 kuna
Izvrsni vukovarski studenti i studentice nagrađeni su od grada s 1250 kuna. Nagrade su primili redovni studenti koji su ostvarili prosjek ocjena veći od 4,5 u prošloj akademskoj godini.
Vukovar proglašen najboljim gradom u RH u kategoriji obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika
NAGRADE DODIJELJENE U OPATIJI: Vukovar proglašen najboljim gradom u RH u kategoriji obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika
Petu godinu za redom Hanza Media i portal Gradonačelnik.hr temeljem detaljnih analiza provode izbor najboljih gradova u pet kategorija i uz dvije posebne nagrade Smart city i Eco city.
Grad Vukovar novom LED rasvjetom štedi energiju
MODERNIZACIJA JAVNE RASVJETE: Grad Vukovar novom LED rasvjetom štedi energiju
Grad Vukovar nastavlja ulagati u modernizaciju javne rasvjete. LED svjetiljke u gradskim četvrtima i naseljima donose znatnu energetsku učinkovitost. U Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo Grada Vukovara najavili su zamjenu svih rasvjetnih tijela u cijelom gradu s novim rasvjetnim tijelima.
Adventske svijeće upaljene u Osijeku i Vukovaru s nadom za mir u svijetu
SIMBOL NADANJA I OČEKIVANJA: Adventske svijeće upaljene u Osijeku i Vukovaru s nadom za mir u svijetu
Prva Adventska svijeća simbol je nadanja i iščekivanja. Sinoć je upaljena u brojnim hrvatskim gradovima i općinama. U Osijeku ju je ispred konkatedrale Svetog Petra i Pavla upalio župnik mons. Adam Bernatović. Svečanost su, osim građana prisustvovali i zamjenici gradonačelnika, Jasenka Crnković i Dragan Vulin, a istaknuta je nada za mir u svijetu. U Vukovaru, prvu svijeću je upalio gradonačelnik Ivan Penava, čime je započeo i vukovarski adventski program koji se održava u perivoju Dvorca Eltz.
''Plaćanje koalicijskih ustupaka SDSS-u nije domoljublje''
DOMOVINSKI POKRET VUKOVAR: ''Plaćanje koalicijskih ustupaka SDSS-u nije domoljublje''
Zadnjih nekoliko dana čujemo brojne komentare od HDZ-a vezano za bacanje vijenaca u Dunav kojim se na sve moguće načine želi hrvatskom narodu nametnuti licemjerna politika pomirbe, kažu u vukovarskom Domovinskom pokretu. Poručuju kako plaćanje koalicijskih ustupaka SDSS-u kroz namještene potpore i natječaje nije domoljublje već čisti interes.
Radnička kultura Borova kroz oči umjetnika
''UMJETNIK U POGONU'': Radnička kultura Borova kroz oči umjetnika
Tvornica Borovo nezaobilazan je dio lokalne industrijske baštine, ali i svojevrsni kulturni simbol. Svojom tradicijom dugom više od 90 godina zauzima značajno mjesto u izgradnji radničkog identiteta ovih prostora, kako nekad tako i danas. A kako Borovo i njegova simbolika izgledaju kroz oči različitih umjetnika, posjetitelji mogu saznati na izložbi „Umjetnik u pogonu“.
Grad Vukovar započeo s djelomičnim paljenjem ugašenih rasvjetnih tijela na području grada
USLIJED ZIMSKIH VREMENSKIH PRILIKA I SLABIJE VIDLJIVOSTI: Grad Vukovar započeo s djelomičnim paljenjem ugašenih rasvjetnih tijela na području grada
Grad Vukovar obavještava građane da SU započeli s djelomičnim paljenjem ugašenih rasvjetnih tijela na području grada.
Mimohodom do Ovčare odana počast svim stradalim braniteljima i nedužnim žrtvama
NAJVEĆI RATNI ZLOČIN NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE: Mimohodom do Ovčare odana počast svim stradalim braniteljima i nedužnim žrtvama
Na današnji dan prije 31 godinu na Ovčari se dogodio najveći ratni zločin na području Republike Hrvatske. Tog dana JNA i domaći Srbi mučki su ubili brojne, nedužne civile, branitelje i medicinsko osoblje iz vukovarske bolnice. A imena nestalih i ubijenih i danas su bila na usnama ljudi u tradicionalnom mimohodu od Memorijalnog groblja do Ovčare.
Obljetnica pada Borovog naselja i dalje u znaku pitanja nestalih
ODRŽAN PROGRAM SJEĆANJA: Obljetnica pada Borovog naselja i dalje u znaku pitanja nestalih
19. studenog u povijesti Vukovara i Domovinskog rata nosi poseban značaj. 31 godinu nakon tragičnih događaja 1991. na mjestu nekadašnjeg Borovo Commerca održan je program sjećanja na nasilno odvedene i ubijene branitelje i civile koji su svoj spas tražili u posljednjem vukovarskom utočištu.