STV Live
Nedjelja, 26. ožujak 2023.
4°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde
Gradski muzej Vukovar slavi 75. rođendan
TURBULENTNA I SLAVNA PROŠLOST: Gradski muzej Vukovar slavi 75. rođendan
75. rođendan proslavit će ove subote jedan od najpoznatijih hrvatskih muzeja – onaj u Vukovaru. Malo koja kulturna ustanova u svijetu ima tako turbulentu i slavnu prošlost, a koju je ponajviše obilježio vrtlog rata, prognonstvo i na koncu povratak kući. Danas u vukovarskom muzeju s ponosom mogu reći kako su ostali stožerna ustanova kulture više od sedam desetljeća.
Tradicija, kultura, zabava i ples lipicanaca stižu u Vukovar
''Svi zaJedno Hrvatsko Naj'': Tradicija, kultura, zabava i ples lipicanaca stižu u Vukovar
ogata gastro ponuda, sajam cvijeća, dječje radionice, kulturno-umjetnička društva, te lipicanci i dašak 19. stoljeća stižu u Vukovar. Početkom svibnja vraća se festival SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ u svom dosad najbogatijem izdanju.
Oko četiri tisuće vukovarskih umirovljenika dobit će po 40 eura
MJERA ''GRAD KOJI BRINE'': Oko četiri tisuće vukovarskih umirovljenika dobit će po 40 eura
Da umirovljenici sve teže žive svjesni su i u Vukovaru. Upravo stoga ove godine u svojoj redovnoj mjeri "Grad koji brine", odlučili su podići cenzus kako bi obuhvatili što veći broj umirovljenika. Tako ih je oko tisuću više ostvarilo pravo na jednokratnu naknadu, koju mogu podići već idućeg tjedna.
Ove sezone u Vukovaru se očekuje više od 35 000 posjetitelja s kruzera
STIGAO PRVI KRUZER: Ove sezone u Vukovaru se očekuje više od 35 000 posjetitelja s kruzera
U Vukovar je stigao prvi ovogodišnji kruzer sa stranim turistima koji je i najavio dobru sezonu kontinentalnog turizma na istoku Hrvatske. Naime, ove godine očekuje se pristanak još čak 340 putničkih brodova na vukovarskom pristaništu, odnosno gotovo 35 000 posjetitelja.
Uskrsnice i poklon paketi za više od 300 socijalno ugroženih Vukovaraca
USKRS KAKAV ZASLUŽUJU: Uskrsnice i poklon paketi za više od 300 socijalno ugroženih Vukovaraca
Grad Vukovar ni ove blagdane nije zaboravio na svoje najpotrebitije građane. 280 korisnika prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom tako će dobit jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 35 eura. Uz to, osigurani su i prigodni prehrambeni paketi za korisnike Pučke kuhinje čija podjela kreće 3. travnja.
Novi školski sadržaji u Vukovaru – od igrališta do moderne blagovaonice
OSNOVNA ŠKOLA IVE ANDRIĆA: Novi školski sadržaji u Vukovaru – od igrališta do moderne blagovaonice
Vukovarski osnovnoškolci od sada će nastavu obavljati u uvjetima primjernenim 21. stoljeću. Nakon što je prošle godine uspješno dovršena obnova Osnovne škole Nikole Andrića, u njoj su osvanuli i novi sadržaji – od nogometnog igrališta do moderne blagovaonice i urbane vanjske opreme u što je uloženo više od 140 tisuća eura.
Penava: „Ne pristajemo na to da Slavonija nestane!“
IZBORNA SKUPŠTINA DP-A ZA OTOK: Penava: „Ne pristajemo na to da Slavonija nestane!“
Porazni i katastrofalni rezultati Eurostata prema kojima su Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska županija regije Europske unije koje su imale najviše iseljenih stanovnika u razdoblju od pet godina poticaj su nam da još upornije radimo na promjeni trendova u Hrvatskoj, a koji su posljedica politike HDZ-a. Poručio je ovo predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava na izbornoj skupštini te stranke za grad Otok.
Mlinarić: „Dok smo mi ratovali, Plenković je jeo kroasane po Parizu“
DAN BRANITELJA VUKOVARA: Mlinarić: „Dok smo mi ratovali, Plenković je jeo kroasane po Parizu“
Obilježen je Dan hrvatskih branitelja Vukovara u spomen na veliko postrojavanje nenaoružanih odreda za bivšu Općinu Vukovar u Bogdanovcima 10. ožujka 1991. godine. Time su postavljeni temelji za ustrojavanje obrane Vukovara, ali i čitave Hrvatske, poručeno je iz Grada heroja. Događaj je obilježio i potez državnog vrha, koji je iz protokola u Bogdanovcima isključio organizatora grad Vukovar i uvrstio svoje govore.
Isključivši Grad Vukovar kao organizatora događaja, u program obilježavanja uvrštena obraćanja
DAN HRVATSKIH BRANITELJA VUKOVARA: Isključivši Grad Vukovar kao organizatora događaja, u program obilježavanja uvrštena obraćanja
10. ožujak je Dan hrvatskih branitelja Vukovara, dan kada obilježavamo obljetnicu okupljanja nenaoružanih odreda u tadašnjoj Općini Vukovar koja se odvila na području Bogdanovaca u organizaciji Tomislava Merčepa i istinskih hrvatskih domoljuba. Spomen je to na dane kada je trebalo imati jako puno hrabrosti i tada, još u sastavu bivše države, nenaoružan iskazati čvrstu volju i odlučnost staviti se na raspolaganje i u službu stvaranja slobodne hrvatske države.