STV Live
Srijeda, 20. listopad 2021.
15°C
"Cilj mudrog nije da osigura zadovoljstvo, već da izbjegne bol." - Aristotel
Blago Zadro - ime koje je utkano u povijest Republike Hrvatske
SJEĆANJE NA HEROJA S TRPINJSKE CESTE: Blago Zadro - ime koje je utkano u povijest Republike Hrvatske
Čovjek iz naroda, velikog srca, istinski domoljub, heroj Domovinskog rata, general bojnik i primjer svim svojim suborcima, sve to i još puno više bio je Blago Zadro. Prošlo je 30 godina od pogibije legende obrane grada Vukovara. No, njegovo ime zauvijek je upisano u povijest neovisne Republike Hrvatske.
Dvorana u Borovu Naselju – potencijal za sportski i rekreacijski turizam
OMILJENO OKUPLJALIŠTE SPORTAŠA: Dvorana u Borovu Naselju – potencijal za sportski i rekreacijski turizam
Uz pomoć europskog novca Grad Vukovar nastavlja povećavati energetsku učinkovitost svojih objekata, smanjivati im troškove, ali i činiti ih ugodnijim za korištenje. Na red je došla i poopularna sportska dvorana u Borovu Naselju koja će dobiti novi sustav rasvjete i grijanja.
Sjećanje na 68 mještana Sotina ubijenih i nestalih u Domovinskom ratu
BEZNAĐE I NEVJERICA: Sjećanje na 68 mještana Sotina ubijenih i nestalih u Domovinskom ratu
Između 14. i 20. listopada 1991. godine srpske vojne i paravojne postrojbe nakon okupacije Sotina, kraj Vukovara, veći su broj hrvatskih mještana nasilno odvele iz svojih domova. To malo mjesto izgubilo je 68 mještana – sudbina njih 17 i nakon 30 godina još nije rasvijetljena. Nada da će ih pronaći blijedi, a rane su i dalje svježe.
Snažne veze Vukovara i Dubrovnika povrdila i izložba o dubrovačkim „Grofovima“
''TRAGOVI VJEČNOSTI'': Snažne veze Vukovara i Dubrovnika povrdila i izložba o dubrovačkim „Grofovima“
Snažne su i neraskidive veze između Grada heroja Vukovara i Dubrovnika, a što je potvrđeno i poveljom o prijateljstvu. Stoga je upravo Vukovar odabran kao prvi grad nakon Dubrovnika u kojem je otvorena edukativna izložba „Tragovi vječnosti“ o povijesti i radu dubrovačke Specijalne jedinice policije „Grof“, a koja se proslavila u bitci za Srđ.
Novo ruho odmorišta uz Crkvu svete Petke u Vukovaru
DRUGA FAZA RADOVA VRIJEDNA 50 TISUĆA KUNA: Novo ruho odmorišta uz Crkvu svete Petke u Vukovaru
Područje za odmor uz Crkvu svete Petke u Vukovaru od sada ima nove klupe i stolove.
Najmlađi Vukovarci svjesni su svojih prava
POČEO DJEČJI TJEDAN: Najmlađi Vukovarci svjesni su svojih prava
Stotine vukovarskih mališana danas je na središnjem trgu uz pjesmu, ples i druženje proslavilo početak Dječjeg tjedna. Naime, nakon prošlogodišnje korona stanke Dječji vrtići Vukovar I i II u suradnji s Gradom Vukovarom obilježili su ovaj veliki tjedan za najmanje pod motom „Ljubav djeci prije svega“.
70 novih parkirnih mjesta kod Vodotornja, slijedi proširenje parkinga i u centru Vukovara
RJEŠAVANJE PROBLEMA U GRADU: 70 novih parkirnih mjesta kod Vodotornja, slijedi proširenje parkinga i u centru Vukovara
Kako bi riješili problem nedostatka parkirnih mjesta, u Vukovaru su ove godine zacrtali nekoliko projekata izgradnje parkirališta. Radovi su u tijeku na lokaciji u neposrednoj blizini vukovarskog vodotornja, a koja će prije svega biti namijenjena upravo posjetiteljima tog spomen obilježja.
Hoće li Vukovarci i nakon 2021. deset godina morati nagađati koliko ih ima?
ZATRAŽENO TOČNO I TRANSPARENTNO POPISIVANJE STANOVNIŠTVA: Hoće li Vukovarci i nakon 2021. deset godina morati nagađati koliko ih ima?
Koliko Vukovar ima stanovnika ni deset godina nakon popisa nije utvrđeno. Uoči novog popisa iz stranke Ivana Penave su zatražili točno i transparentno popisivanje i poručili da to ne smije biti političko pitanje, iako ga neki takvim prave.
''Vukovarske majke'' jednako tužne kao i prije 30 godina, no ustrajne u potrazi
GDJE SU NAŠI NAJMILIJI?: ''Vukovarske majke'' jednako tužne kao i prije 30 godina, no ustrajne u potrazi
Međunarodni dan nestalih osoba obilježava se svakog 30. kolovoza. Tog dana prisjećamo se svih osoba koje se smatraju nestalima, čije su sudbine i mjesta ukopa nepoznati. ''Vukovarske majke'' svojih se najmilijih prisjećaju svakog dana. Danas su u Borovu naselju položile vijence i zapalile svijeću za sve one koji su svoje živote dali za Domovinu.