STV Live
Četvrtak, 18. kolovoz 2022.
33°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
(P)ozdravi život - vukovarski projekt o prevenciji malignih bolesti
TRAJAT ĆE SLJEDEĆIH GODINU DANA: (P)ozdravi život - vukovarski projekt o prevenciji malignih bolesti
Idućih godinu dana u Vukovaru će se aktivnije raditi na prevenciji malignih bolesti. Riječ je o projektu Pozdravi život, kojeg će Grad provoditi zajedno s Udrugom Liga protiv raka.
Turizam u Vukovaru cvjeta: do kraja godine očekuje se pristanak čak 339 kruzera
DOLAZE TURISTI IZ CIJELOGA SVIJETA: Turizam u Vukovaru cvjeta: do kraja godine očekuje se pristanak čak 339 kruzera
Vukovar iz godine u godinu privlači turiste iz cijeloga svijeta. A omiljeno je pristanište i za brojne kruzere kojih se ove godine očekuje čak 339.
Gradski muzej Vukovar omiljeno je kulturno odredište za turiste, ali i domaće posjetitelje
MUZEJSKA KULTURA NJEGUJE SE I CIJENI: Gradski muzej Vukovar omiljeno je kulturno odredište za turiste, ali i domaće posjetitelje
Gradski muzej Vukovar nezaobilazna je znamenitost brojnim turistima, ali i domaćim posjetiteljima. Svojim bogatim stalnim i privremenim postavom priča priču o prošlosti i sadašnjosti, a 18. kolovoza ugostit će poznatog kipara i slikara Tomislava Ostoju.
Do sada oko 200 milijuna kuna EU projekata u Vukovaru
LAKŠE DO POKRETANJA ILI ŠIRENJA POSLOVANJA: Do sada oko 200 milijuna kuna EU projekata u Vukovaru
Grad Vukovar do sada je iskoristio oko 200 milijuna kuna europskih sredstava. EU projekti važni su za poduzetnike koji na taj način mogu lakše do pokretanja, ali i širenja poslovanja te inovacija.
''Poskupljenje energenata nema veze s gospodarskom realnošću''
FILIP SUŠAC: ''Poskupljenje energenata nema veze s gospodarskom realnošću''
Poskupljenje energenata zadalo je velike glavobolje građanima, ali još više općinskim i gradskim upravama i poduzećima. Koje i kakve mjere štednje uvesti? U gradu Vukovaru, kažu, kako su prvi u Hrvatskoj krenuli s konkretnim potezima.
Grad Vukovar provodi trežu fazu projekta
POTPISAN UGOVOR: Grad Vukovar provodi trežu fazu projekta "Pokloni mi osmijeh"
Grad Vukovar među prvim je prijaviteljima koji je potpisao ugovor za projekt „Pokloni mi osmijeh III“, a u okviru objavljenog poziva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike „Zaželi-program zapošljavanja žena- faza III“.
Vukovar među prvih deset gradova po izdvajanju za obitelj i djecu
USPJEŠNA DEMOGRAFSKA POLITIKA: Vukovar među prvih deset gradova po izdvajanju za obitelj i djecu
Sa gotovo 200 kuna po stanovniku, odnosno nešto više od dva posto ukupnih proračunskih rashoda, Vukovar je među top deset gradova po izdvajanju za obitelj i djecu, priopćili su iz Gradske uprave. Podsjetili su i kako je Vukovar prvi je grad koji je uveo demografsku mjeru sufinanciranja režijskih troškova obiteljima s troje i više djece.
Vukovarskim poljoprivrednicima ukupno milijun kuna potpore
PRIJEKO POTREBNA FINANCIJSKA "INJEKCIJA": Vukovarskim poljoprivrednicima ukupno milijun kuna potpore
Ukupno milijun kuna potpore dobili su vukovarski poljoprivrednici. Najviše novca otišlo je u nabavu strojeva i opreme, ali i ostale troškove koji su nažalost zbog poskupljenja energenata ove godine višestruko veći.
Vukovarski Domovinski pokret o nepravdi mirovinskog sustava prema prognanim radnicima
TRAŽE ISPRAVLJANJE NEPRAVDE: Vukovarski Domovinski pokret o nepravdi mirovinskog sustava prema prognanim radnicima
Iz Domovinskog pokreta još su jednom ukazali na nepravdu u mirovinskom sustavu, po kojemu se hrvatskim progranicima obračunavaju 30 posto manje mirovine od onih koji su ostali na okupiranim područjima i možda bili njihovi progonitelji. To se u velikoj mjeri odnosi na Vukovarce, koji su nakon okupacije grada 91. godine bili primorani napustiti svoja radna mjesta i domove, upozorili su iz vukovarskog ogranka Domovinskog pokreta.