STV Live
Nedjelja, 16. lipanj 2024.
25°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Uređena cesta do obale Dunava u Sotinu
PRIGRADSKO NASELJE KOJE ŽIVI S DUNAVOM: Uređena cesta do obale Dunava u Sotinu
Vukovarsko prigradsko naselje Sotin živi uz Dunav i s Dunavom, a od danas je stanovnicima i dodatno olakšan pristup ovoj rijeci. Završeni su, naime radovi na uređenju nerazvrstane ceste koja vodi od središta naselja sve do same obale rijeke.
''Ne vidim Pupovca ni nekog iz SDSS-a da su ovdje s nama''
PENAVA NA KOMEMORACIJI ZA DAN DRŽAVNOSTI: ''Ne vidim Pupovca ni nekog iz SDSS-a da su ovdje s nama''
Hrvatska slavi Dan državnosti, u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. Na ovaj važan datum u hrvatskoj povijesti prisjećamo se i onih koji su nam omogućili živjeti u slobodnoj i neovisnoj državi, stradalih branitelja i civila koji više nisu s nama. Njima su počast odali i u Vukovaru.
U Vukovaru obilježen Dan Rusina Republike Hrvatske
ČUVAJU SVOJE OBIČAJE I KULTURU: U Vukovaru obilježen Dan Rusina Republike Hrvatske
U Vukovaru živi 300-tinjak Rusina koji čuvaju svoje običaje i kulturu, te sudjelovanjem u raznim manifestacijama obogaćuju život grada na Dunavu. A upravo ovdje prigodnim programom je obilježen Dan Rusina u Republici Hrvatskoj.
Proširenjem objekata do dodatnih mjesta u vukovarskim dječjim vrtićima
POTPISAN UGOVOR O DOGRADNJI: Proširenjem objekata do dodatnih mjesta u vukovarskim dječjim vrtićima
40 do čak 50 dodatnih mjesta bit će osigurano u dva vukovarska vrtića. Danas je potpisan ugovor o dogradnji oba objekta, a vrijednost investicije je gotovo pola milijuna eura.
I vukovarski maturanti zaplesali Quadrillu za kraj srednjoškolskog obrazovanja
KRAJ SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA: I vukovarski maturanti zaplesali Quadrillu za kraj srednjoškolskog obrazovanja
I vukovarski maturanti su zaplesali quadrillu i tako obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja. Donosimo vam djelić atmosfere.
I ove će godine tijekom šest mjeseci 15 Vukovaraca biti zaposleno na javnim radovima
MJERA ''JAVNI RADOVI VUKOVAR'': I ove će godine tijekom šest mjeseci 15 Vukovaraca biti zaposleno na javnim radovima
I ove godine putem mjere Javni radovi Vukovar će u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje zaposliti 15 Vukovaraca koji će tijekom sljedećih šest mjeseci raditi na uređenju javnih površina. Osim što će grad dobiti ljepši izgled, barem djelomično će se i financijski olakšati život najugroženijim stanovnicima.
Vukovarski Lužac i Budžak napokon spojeni cestovnim pravcem
SPOJENA DVA SUSJEDNA NASELJA: Vukovarski Lužac i Budžak napokon spojeni cestovnim pravcem
Dva susjedna vukovarska naselja Lužac i Budžak napokon su spojena cestom. Osim što se na ovaj način omogućuje bolja prometna povezanost, stanovnici su dobili alternativni pravac do Borovog naselja, a ukupna vrijednost radova iznosi nešto više od 132 tisuće eura.
Gradonačelniku Ivanu Penavi uručena plaketa Udruge Mađara grada Vukovara
15 GODINA AKTIVNOG DJELOVANJA U UDRUGE MAĐARA VUKOVARU: Gradonačelniku Ivanu Penavi uručena plaketa Udruge Mađara grada Vukovara
Već petnaest godina u Vukovaru, i to vrlo aktivno djeluje Udruga Mađara. Obljetnicu osnutka svečanim programom, izložbom i projekcijom filma obilježili su jučer, a gradonačelniku Ivanu Penavi tom je prigodom dodijeljena plaketa za dugogodišnju potporu koju im pruža u radu i djelovanju. Vukovar je, uz to jučer dobio i prvi profesionalni teren za odbojku na pijesku u cijeloj županiji, a uređen je prema najvišim standardima Svjetske odbojkaške organizacije.
Vukovar će i u 2025. dobiti nove murale
GALERIJA NA OTVORENOM: Vukovar će i u 2025. dobiti nove murale
Zahvaljujući brojnim vrhunskim muralima, 3D slikama i drugim sličnim umjetničkim djelima Vukovar je već godinama prepoznatljiv kao galerija na otvorenom i grad koji njeguje uličnu umjetnost. Projekt „VukovART – Luka umjetnosti“ u okviru kojeg su oslikana brojna pročelja zgrada nastaviti će se i u idućoj godini, a sutra u središtu grada započinje i manifestacija VukovART night.