STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
6°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
''Rušenje građevine izgrađene za okupacije opstruira se zbog koalicije HDZ-SDSS''
VUKOVARSKI DOMOVINSKI POKRET: ''Rušenje građevine izgrađene za okupacije opstruira se zbog koalicije HDZ-SDSS''
Od mirne reintegracije i povratka u Vukovar traje borba gradske uprave za rušenje građevine na staroj gradskoj tržnici, a koja je ilegalno izgrađena tijekom okupacije. Uoči održavanja današnjeg predizbornog skupa HDZ-a samo par desetaka metara od sporne građevine, članovi Domovinskog pokreta konferencijom za novinare upozorili su na ovaj problem, te tvrde kako se rušenje opstruira zbog koalicije HDZ-a i SDSS-a.
Od arheoloških nalaza do starih fotografija tvornice Borovo i vukovarskih tržnica
GRADSKI MUZEJ VUKOVAR: Od arheoloških nalaza do starih fotografija tvornice Borovo i vukovarskih tržnica
Čak dvije nove izložbe nas ovog tjedna očekuju u Gradskom muzeju Vukovar. Osim Zbirke Tomljanović i Kljaković u sakralnoj umjetnosti, bit će predstavljen i arheološki nalaz ostave Sotin, inače jedan od najznačajnijih u Hrvatskoj posljednjih godina, a bogat je i ostatak izložbene sezone.
U Vukovaru u rad puštena sunčana elektrana na Plivalištu, još 11 kreće s radom od idućeg tjedna
PROJEKT ''SUNCE NAD VUKOVAROM'': U Vukovaru u rad puštena sunčana elektrana na Plivalištu, još 11 kreće s radom od idućeg tjedna
U Vukovaru je u rad puštena sunčana elektrana na gradskom Plivalištu, postavljena u sklopu projekta "Sunce nad Vukovarom". Ukupno je tim projektom na dvanaest javnih objekata postavljena sunčana elektrana, te je time, poručeno je, napravljen prvi korak prema transformaciji u ugljično neutralan grad.
Vukovarski leptirići dobili novu senzornu sobu i terapijske kabinete
SVOJIM RADOM ČINE SVIJET BOLJIM MJESTOM: Vukovarski leptirići dobili novu senzornu sobu i terapijske kabinete
Udruga Vukovarski leptirići svojim radom čini svijet boljim mjestom za oko 250 djece s teškoćama u razvoju. U njoj je nedavno otvorena nova senzorna soba, kabinet za potpomognutu komunikaciju te prošireni kabinet za radnu terapiju. Prostorije su opremljene najnovijim sadržajima i tehnologijama koje bi trebale omogućiti uspješniju rehabilitaciju te razvoj vještina njihovih korisnika.
U Vukovar stiže 6. Festival „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“
JOLE, ZAŠTIĆENA JELA, EKO-ETNO SAJAM: U Vukovar stiže 6. Festival „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“
Tri dana, pet lokacija i poduža lista aktivnosti – u Vukovar po šesti put stiže festival „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“. Posjetiteljima će se predstaviti bogatstvo domaće nematerijalne kulturne baštine. Ovogodišnja tema događaja zaštićena su hrvatska jela, a za najbolju zabavu u večernjim satima tu je glazbeni program koji će, među ostalim, upotpuniti Jole i Klapa Rišpet.
Grad Vukovar pravovremeno započinje s provođenjem mjera tretiranja komaraca na području Vukovara
KREĆU LARVICIDNI TRETMANI: Grad Vukovar pravovremeno započinje s provođenjem mjera tretiranja komaraca na području Vukovara
I ove godine Grad Vukovar pravovremeno započinje s provođenjem mjera suzbijanja komaraca na području Vukovara, priopćeno je iz Grada.
Uz najnoviju tehnologiju do boljeg upravljanja vukovarskim sustavom vodoopskrbe i odvodnje
SVJETSKI DAN VODA: Uz najnoviju tehnologiju do boljeg upravljanja vukovarskim sustavom vodoopskrbe i odvodnje
Svjetski je dan voda, a u Vukovaru je upravo danas prigodno otvoren novi Centar za nadzor i upravljanje sustavom vodoopskrbe i odvodnje. U njemu se nalazi najnovija oprema i tehnologija kojom će se omogućiti bolje funkcioniranje vodovodnog sustava, ali i pridonijeti uštedi i zaštiti okoliša u što je uloženo oko 270 tisuća eura. Dio je to velikog projekta modernizacije navedenog sustava koji bi trebao biti završen do 2025. godine.
Vukovar stoji na raspolaganju prijateljima iz Ukrajine
PRIJATELJI SE NAJBOLJE POZNAJU U NEVOLJAMA: Vukovar stoji na raspolaganju prijateljima iz Ukrajine
Prijatelji se najbolje poznaju u nevoljama, a jedna od najgorih je zasigurno rat. Sudbina je to koju Ukrajinci dijele s Vukovarcima. U posjet Gradu Heroju danas je došla delegacija Yavoriva, a osim o međusobnoj pomoći razgovaralo se i o budućoj suradnji te daljnjem njegovanju dugogodišnjeg kvalitetnog odnosa ovih dvaju gradova.
35 eura uskrsnice za 250 socijalno ugroženih Vukovaraca
POMOĆ SUGRAĐANIMA U POTREBI: 35 eura uskrsnice za 250 socijalno ugroženih Vukovaraca
Još malo dijeli nas od najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, a kako bi se i onima u potrebi omogućilo da ga proslave na dostojanstven način, Vukovar će i ove godine korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja isplatiti uskrsnicu u iznosu od 35 eura te će podijeliti i prigodne prehrambene pakete korisnicima Pučke kuhinje.