STV Live
Nedjelja, 19. svibanj 2024.
23°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

O nama

Televizija Slavonije i Baranje ili Slavonska televizija (STV) počela je s emitiranjem 07.10.1992. godine kao treća lokalna televizija u Hrvatskoj. Stvaranjem slobodne i demokratske države oživotvorila se i potreba za slobodom izražavanja i informiranja, nužnima za napredak demokratskog društva i razvoj svakog ljudskog bića, a kako televizija, kao kraljica medija, ima glavnu ulogu u procesu masovne komunikacije, započelo je i pionirsko razdoblje  za osnivanje i djelovanje lokalnih komercijalnih televizijskih postaja u Hrvatskoj.

U Slavoniji je zaživjela Slavonska televizija.

Svaki je početak težak, no Slavonci su dobili svoju televiziju, a u okruženju koje je davalo potporu za djelovanje, iskazivalo razumijevanje za pogreške i radovalo se uspjesima, porođajni problemi lakše su se rješavali pa je televizija već u prvoj godini  života proizvodila 20 sati vlastitog programa tjedno emitirajući uz njega i satelitske inozemne programske sadržaje. U narednim je godinama televizija rasla, proživljavala i preživljavala dječje bolesti i razvijala se u skladu sa razvojem telekomunikacija, pravnim okvirom za djelovanje elektroničkih medija u Hrvatskoj i okruženjem u kojem živi i radi, želeći svojim djelovanjem biti dobar susjed i prijatelj žiteljima Slavonije i Baranje, stvarajući programske sadržaje koji odgovaraju potrebama i željama svojih gledatelja i zahtjevima suvremenog komunikacijskog doba.

STV već godinama djeluje u Osječko-baranjskoj županiji, a zajedno sa drugim lokalnim televizijama djelovala je u i nacionalnom eteru stvaranjem i radom projekata Mreža i CCN. Program Slavonske televizije danas digitalnim signalom pokriva Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku i dio Brodsko posavske županije, nalazi se i u ponudi najznačajnijih kablovskih televizija, a i globalno je dostupan putem live streaminga na web stranicama televizije.

Vijesti Slavonske televizije, Crno-bijeli grad, Face to face, Rikverc, Vodotop, Žrvanj, Ljetna razglednica, Pun pogodak, Poticaj, Od ideje do uspjeha, Zdrav život, Otvoreni studio, Kuharica, Ritam grada... Samo su neke od emisija koje su tijekom godina držale zajedno gledatelje i STV. 

Program Slavonske televizije regionalnog je karaktera i temelji se na vlastitoj proizvodnji, a naši djelatnici kontinuirano ulažu znanje, iskustvo, kreativnost i energiju kako bi u suradnji sa svima koji čine život u našoj sredini i naš program učinili što  raznovrsnijim i boljim. Zanima nas sve što se događa u Slavoniji i Baranji u kojoj živimo i djelujemo prateći najveći dio zanimljivih događanja svojim informativnim, dokumentarnim, sportskim te kulturnim, zabavnim i glazbenim programom, promičući hrvatski nacionalni i kulturni identitet, stvaralaštvo, obrazovanje, znanost i umjetnost, kulturu dijaloga i toleranciju, ravnopravnost spolova, prava nacionalnih manjina te zaštitu prirode, okoliša i ljudskog zdravlja.

Televizija Slavonije i Baranje želi pridonijeti razvoju i demokratizaciji društva informiranjem o svim značajnim društvenim zbivanjima te promocijom i afirmacijom postignutih pozitivnih vrijednosti, na načelima svestranog i objektivnog informiranja i slobodnog oblikovanja mišljenja, a poštivajući ljudsko dostojanstvo, ljudska prava i temeljne slobode.

Svojim programom Televizija Slavonije i Baranje želi informirati, zabaviti, odmoriti i obrazovati svoga gledatelja, ostvariti nove oblike kulturološkog i medijskog djelovanja i omogućiti medijsko izražavanje mladih ljudi.

Televizija Slavonije i Baranje živi život Slavonaca i Baranjaca i želi biti dobar susjed i prijatelj.
Davati informacije, dijeliti zabavu i pružati pomoć.
U nesreći i sreći, u dobru i zlu biti sa Slavonijom.
Zemljom plemenitom. S nebom sljubljenom.
Dravom, Savom i Dunavom zagrljenom. Zemljom kruha i vina.
Lijepom kao mlada Slavonka, bogatom kao nošnja šokačka.
Ponosnom kao zaprega lipicanska, prkosnom kao pjesma bećarska i širokom kao duša slavonska.

Televizija Slavonije i Baranje d.o.o. 
Trg Slobode 6
31000 Osijek

OIB - 99890141196
MB - 1208551
Žiro račun - 2500009-1102041773, 2340009-111040517

Upisano u Trgovački sud u Osijeku pod MBS 030026706
Devizni račun IBAN HR 12 2500 0091 102041773 Hypo Alpe Adria Bank d.d.
Temeljni kapital društva iznosi 3.140.000,00