STV Live
Nedjelja, 26. ožujak 2023.
3°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde
Borba protiv dezinformacija u fokusu Europske komisije 2024.
NEFORMALNO DRUŽENJE S MEDIJIMA: Borba protiv dezinformacija u fokusu Europske komisije 2024.
Borba protiv dezinformacija, medijska i digitalna pismenost u fokusu su djelovanja Europske komisije za 2024. godinu. O tome je u osječkom EUROPE DIRECT centru izvijestila predstavnica Europske komisije Andrea Čović Vidović, a jedna od tema bila je i Europska godina vještina.
Završeni radovi na rekonstrukciji državne ceste kroz Petrijevce
RADOVI VRIJEDNI 3 MILIJUNA EURA: Završeni radovi na rekonstrukciji državne ceste kroz Petrijevce
I do sedam tisuća vozila dnevno prolazilo je seoskom cestom koja na tri kilometra duljine ima devet oštrih zavoja i koja je izgrađena u davnim šezdesetima. Radi se, naravno o cesti koja prolazi kroz Petrijevce, a iako je prije par godina izgrađena obilaznica oko mjesta, istrošena cesta ipak je ostala, i to sve do nedavno. I službeno je danas, naime završena rekonstrukcija državne ceste DC34 kroz Petrijevce.
Između Valpova i Ladimirevaca uskoro novi most preko Vučice
DUGOGODIŠNJA ŽELJA GRAĐANA POSTAJE STVARNOST: Između Valpova i Ladimirevaca uskoro novi most preko Vučice
Nedaleko Valpova započela je izgradnja novog mosta preko rijeke Vučice u smjeru Ladimirevaca. Stari most poznat je kao crna točka na ovoj prometnici, jer osim što usporava kretanje vozila, predstavlja i opasnost u prometu.
Veliki proizvodni pogon u Osijeku gradit će američki gigant Jabil
NOVI INVESTITOR U ZONI NEMETIN: Veliki proizvodni pogon u Osijeku gradit će američki gigant Jabil
Otkriveno je tko je investitor, koji će u osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin otvoriti veliki proizvodni pogon. Riječ je o američkoj kompaniji Jabil, jednom od najvećih svjetskih pružatelja proizvodnih rješenja. Kako je objavljeno u priopćenju, u Osijeku planiraju otvoriti centar izvrsnosti u kojemu će zaposliti 1 500 kvalificiranih radnika, a službena potvrda toga stigla je danas i iz osječke gradske uprave. Na izvanrednoj konferenciji za novinare, uz gradonačelnika, medijima se obratio i osječko-baranjski župan.
Od ove jeseni u antunovačkom vrtiću bit će mjesta za sve mališane
NADOGRADNJA DV MALI PRINC: Od ove jeseni u antunovačkom vrtiću bit će mjesta za sve mališane
Gradi se i u Općini Antunovac inače poznatoj po demografskoj vitalnosti i velikom broju mladih obitelji. Zbog nedostatka vrtićkih kapaciteta s kojima se godinama bore, na red je došao projekt nadogradnje Dječjeg vrtića Mali princ. A nisu zaboravili ni starije građane za koje su ove godine po prvi puta osigurane uskrsnice.
U funkciju pušten parking na prostoru stare tržnice u Vukovaru
RJEŠAVANJE NEDOSTATKA PARKIRNIH MJESTA U CENTRU GRADA: U funkciju pušten parking na prostoru stare tržnice u Vukovaru
S ciljem rješavanja problematike nedostatka parkirnih mjesta u centru Vukovara, prostor stare tržnice privremeno je prenamijenjen u parkiralište.
Nikolić: Djeca s Down sindromom trebaju što ranije biti uključena u sustav obrazovanja
SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM: Nikolić: Djeca s Down sindromom trebaju što ranije biti uključena u sustav obrazovanja
Jedna od tisuću beba rodit će se s Down sindromom. Promjenama u sustavu obrazovanja može se dovesti do njihovog boljeg položaja i uključenja u društvo, istaknula je saborska zastupnica Romana Nikolić povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom. Posebno je komentirala stanje u predškolskom obrazovanju gdje nedostaje pet tisuća odgajatelja, za koje smatra kako je pred kolapsom poput sustava socijalne skrbi i zdravstva.
Udruga Pobjede: Do sada nije bilo sluha oko provođenja Zakona o zaštiti životinja
KOORDINACIJA GRADONAČELNIKA I GRADONAČELNIKA OBŽ: Udruga Pobjede: Do sada nije bilo sluha oko provođenja Zakona o zaštiti životinja
35 milijuna kuna u 2020. godini potrošilo je 540 jedinica lokalne samouprave na zbrinjavanje napuštenih životinja. Jedna od obaveza gradova i općina temeljem Zakona o zaštiti životinja je osigurati organizaciju provedbe kontrole mikročipiranja pasa, ali i sudjelovati u radu skloništa. Udruga Pobjede istaknula je kako do sada nije bilo previše sluha, što su danas predstavili na koordinaciji gradonačelnika i načelnika Osječko-baranjske županije.
Nadbiskup Hranić odbacio optužbe za prikrivanje zlostavljanja u župi u Sotinu
TEŠKE OPTUŽBE: Nadbiskup Hranić odbacio optužbe za prikrivanje zlostavljanja u župi u Sotinu
Posljednjih mjeseci u pojedinim medijima su se pojavile optužbe da je nadbiskup Đakovačko-osječki Đuro Hranić godinama zataškavao navodno seksualno zlostavljanje maloljetnih ministrantica od strane župnika župe u Sotinu, sada pokojnog svećenika Zlatka Rajčevca. Na optužbe je odgovorio nadbiskup Hranić koji kaže kako je postupao u skladu s informacijama koje je imao, ali i u skladu s crkvenim i svjetovnim zakonima.