STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
10°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Na Antunovačkim danima pustaraške igre, smotra zborova i KUD-ova, Čobanijada...
VIŠEDNEVNA MANIFESTACIJA POČINJE U ČETVRTAK: Na Antunovačkim danima pustaraške igre, smotra zborova i KUD-ova, Čobanijada...
Dan općine koji se obilježava 13. lipnja, na blagdan njenog zaštitnika Svetog Antuna Općina Antunovac tradicionalno ne slavi kao mnoge druge općine svečanim sjednicama općinskog vijeća, već nizom događanja u čijem su središtu mještani, a pogotovo najmlađi. Tako će biti i ove godine s višednevnom manifestacijom Antunovački dani, a koja počinje u četvrtak
Brojni posjetitelj na Vinatlonu uživali u vinu, hrani i igrama
HEDONIZAM U ZMAJEVCU: Brojni posjetitelj na Vinatlonu uživali u vinu, hrani i igrama
Baranjska priroda i vino po četvrti put isprepleli su se u nezaboravnu turističku priču. I ove godine Vinatlon je okupio ljubitelje hedonističkog života koji su uživali u dobroj kapljici i ukusnoj hrani, a zabavu su upotpunile vinske igre i radionice.
Dunav raste - u idućih par dana na +600 cm
UGROZE NEMA: Dunav raste - u idućih par dana na +600 cm
Vodni val koji dolazi iz Njemačke i donosi osjetan rast vodostaja Dunava, neće ugroziti naselja i građane, poručuju iz Hrvatskih voda i Stožera civilne zaštite. Smatraju kako će redovne mjere obrane od poplave biti dovoljne, i kako će vodni val bez problema idućeg vikenda ispratiti iz Hrvatske.
Kreće veliki projekt ozelenjavanja Općine Antunovac
UOČI DANA OPĆINE: Kreće veliki projekt ozelenjavanja Općine Antunovac
Mještani Općine Antunovac sljedećeg tjedna slave Dan Općine. A samo par tjedana ususret rođendanu u Antunovac je stigao i najljepši dar – još jedan odobreni projekt. Ovoga puta radi se o velikom projektu ozelenjavanja, a za koji je odobreno sufinanciranje od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Elektrotehnička i prometna škola Osijek proslavila 95. obljetnicu
IMENA SU SE MIJENJALA, ŽELJA ZA ZNANJEM OSTALA: Elektrotehnička i prometna škola Osijek proslavila 95. obljetnicu
Imena su se mijenala, zgrade zidale ali želja za istim znanjem je ostala ista, tako je Elektotehnička i prometna škola Osijek proslavila svoju 95. obljetnicu. Uz priredbu i domjenak, učenici, nastavnici i uzvanici proslavili su napredak i razvoj škole.
Otvoren 1. osječki Sajam ljepote i zdravlja
GOSPODARSKI CENTAR OSIJEK: Otvoren 1. osječki Sajam ljepote i zdravlja
Osijek je dobio još jednu sajamsku manifestaciju. Otvoren je prvi Sajam ljepote i zdravlja, koji je u osječkom Gospodarskom centru okupio stručnjake iz svijeta industrije ljepote i zdravlja, pružajući posjetiteljima priliku da istraže najnovije trendove i proizvode, koji će unaprijediti njihovu svakodnevnicu. Stručna predavanja, savjetovanja, usavršavanja i prezentacije samo su dio bogatog programa ove dvodnevne manifestacije.
Stižu domovi za trajni smještaj branitelja uz zdravstvenu skrb
BRANITELJSKI CENTRI: Stižu domovi za trajni smještaj branitelja uz zdravstvenu skrb
Branitelji pomažu onima u potrebi, a nekada je i njima samima potrebna pomoć. Hrvatska će tako dobiti svojevrsne domove za trajni smještaj starijih branitelja koji će ondje dobiti i odgovarajuću zdravstvenu skrb. O ovoj ali i ostalim novinama koje ih se tiču, slavonski branitelji su mogli doznati na javnoj tribini u Čepinu.
Vatrogascima Osječko-baranjske županije potpore u vrijednosti 140 000 eura
ONI SU TU KADA JE NAJTEŽE: Vatrogascima Osječko-baranjske županije potpore u vrijednosti 140 000 eura
Oni su tu kada je najteže. Spašavaju živote i imovinu, i uvijek su spremni pomoći. Radi se naravno o vatrogascima, a kojih je u Osječko-baranjskoj županiji više od 3000. U znak zahvale za požrtvovnost, ali i kako bi im olakšali obavljanje svih zadaća Županija je i ove godine za pedesetak dobrovoljnih vatrogasnih društava, te četiri profesionalna uz redovno financiranje osigurala i potpore, a one su danas i svečano uručene.
Zadržavanje prava veta i unapređivanje poljoprivrede glavne teme za koje će se DP zalagati u EU
IZBORI ZA EU PARLAMENT: Zadržavanje prava veta i unapređivanje poljoprivrede glavne teme za koje će se DP zalagati u EU
Izbori za Europski parlament održat će se u nedjelju, pa su ovih dana stranke pojačale svoje aktivnosti kako bi potaknule građane da na njih izađu i glasaju, jer uz nedavno održane za naš Sabor, također mogu odlučivati o budućnosti Hrvatske. Danas su se u Osijeku predstavile i dvije kandidatkinje Domovinskog pokreta koje su istaknule što je ono za što bi se Hrvatska prije svega trebala zalagati u Europskoj uniji.