STV Live
Subota, 02. srpanj 2022.
24°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
IT industrija neprestano raste, a stručnog kadra i dalje nedostaje
STUDIJA FERIT I OSIJEK 2026.: IT industrija neprestano raste, a stručnog kadra i dalje nedostaje
IT industrija sektor je koji raste iz dana u dan. Svjesni su toga i na osječkom FERIT-u na kojemu je predstavljena studija FERIT I OSIJEK 2026. koja bi trebala dati uvid u trenutačno stanje IT-a, ali i poslužiti kao osnova za strateško planiranje osposobljavanja stručnog kadra.
Pek: Blokada UNPROFOR-a velika je pobjeda hrvatskih prognanika
28 GODINA OD BLOKADE: Pek: Blokada UNPROFOR-a velika je pobjeda hrvatskih prognanika
28 godina je prošlo od povijesne blokade vojnih snaga UN-a na nekada okupiranom području hrvatskog Podunavlja. Blokada je trajala 46 dana i u njoj je sudjelovalo 150 000 hrvatskih prognanika. Povratnici u Osječko-baranjskoj županiji i ove su godine tribinom i susretom članova zajednice obilježili te ključne povijesne trenutke.
Turistički rezultati 2022. već sada konkuriraju rekordnima iz 2019. godine
DOGAĐANJA NE NEDOSTAJE: Turistički rezultati 2022. već sada konkuriraju rekordnima iz 2019. godine
Turistička sezona u Osječko-baranjskoj županiji krenula je s proljećem, a dosadašnjim rezultatima polako, ali sigurno zaobilazi rekordnu sezonu 2019. godine. A iza nas je tek mali dio bogatih programa koji nas očekuju ovo ljeto.
Veleposlanici nordijskih zemalja posjetili Osijek: ''Želimo raditi s vama!''
ZELENA EKONOMIJA I DIGITALIZACIJA: Veleposlanici nordijskih zemalja posjetili Osijek: ''Želimo raditi s vama!''
Zelena ekonomija i digitalizacija bile su glavne teme današnjeg sastanka nordijskih veleposlanika, župana Ivana Anušića i zamjenika gradonačelnika grada Osijeka Dragana Vulina. Nakon sastanka su zaključili „Želimo s vama raditi na tome!“.
Zeleni četvrtak na osječkoj Tržnici ovoga mjeseca u znaku borovnice
BOGATA PONUDA UPOTPUNJENA KRALJICOM BOBIČASTOG VOĆA: Zeleni četvrtak na osječkoj Tržnici ovoga mjeseca u znaku borovnice
Bogata ponuda osječke Tržnice ovoga četvrtka upotpunjena je eko proizvodima i to kraljicom bobičastog voća - borovnicom.
Najveća osječka četvrt pred novim kapitalnim projektima
DAN GČ GORNJI GRAD: Najveća osječka četvrt pred novim kapitalnim projektima
Svečanom sjednicom, svetom misom i polaganjem vijenaca u čast hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na blagdan svetih Petra i Pavla najveća osječka četvrt Gornji grad proslavila je svoj dan.
Kupanje i ledene poslastice za stanare osječkog ZOO vrta
SPAS OD LJETNIH VRUĆINA: Kupanje i ledene poslastice za stanare osječkog ZOO vrta
Ovih dana svi tražimo spas od ljetnih vrućina, a nije lako ni životinjama. Za one u osječkom Zoološkom vrtu pripremili su pravo osvježenje – ledene poslastice i tuširanje.
Anušić: Ako se nešto ne promijeni na jesen brojnim poduzetnicima prijeti zatvaranje
SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE: Anušić: Ako se nešto ne promijeni na jesen brojnim poduzetnicima prijeti zatvaranje
Poskupljenja energenata i dalje su top tema u našoj zemlji, a o njima je govora bilo i na sjednici Skupštine osječko-baranjske županije, a na kojoj je iznesena inicijativa da županija subvencionira građanima i poduzetnicima postavljanje solarnih ploča. Zanimljivo je bilo i tijekom točke pitanja i prijedlozi na kojoj je ponovno analiziran govor predsjednika Vlade prigodom svečanosti za Dan županije.
Uz pjesmu i polaganje vijenaca oživljena uspomena na osnutak 107. brigade ZNG
VUKOVI S DRAVE: Uz pjesmu i polaganje vijenaca oživljena uspomena na osnutak 107. brigade ZNG
I nakon 31. godinu žive uspomene na 107. brigadu ZNG. Jedna je to od najzaslužnijih postrojbi koja je imala izniman doprinos u obrani i očuvanju suvereniteta Republike Hrvatske. Kroz nju je prošlo više od 4.500 tisuće vojnika, a mnogi od njih položili su živote za svoju domovinu.