STV Live
Subota, 02. ožujak 2024.
14°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Za dijagnozu rijetke bolesti potrebno je i do deset godina
MEĐUNARODNI DAN RIJETKIH BOLESTI: Za dijagnozu rijetke bolesti potrebno je i do deset godina
Između 20 i 30 milijuna građana Europske unije boluje od neke rijetke bolesti. Ima ih gotovo sedam tisuća. Polovica bolesti javlja se u dječjoj dobi, a 80 posto ima ih genetsko podrijetlo. Takav je i hereditarni angioedem od kojeg u Hrvatskoj boluje 108 osoba.
Od ulaska u EU Slavonija sve razvijenija, no i dalje uvelike zaostaje za ostalim dijelovima RH
1. ZNANSVENO-STRUČNI DIJALOG NA EFOS-U: Od ulaska u EU Slavonija sve razvijenija, no i dalje uvelike zaostaje za ostalim dijelovima RH
Razlike u razvijenosti regija u Hrvatskoj su i dalje izražene, a s mnogim izazovima ponajviše se susreće istok zemlje. Kako uspostaviti ekonomsku ravnotežu i pronaći modele koji će doprinjeti aktiviranju regionalnog gospodarstva, s posebnim naglaskom na Slavoniju, neka su od pitanja o kojima se raspravljalo na 1. znanstveno-stručnom dijalogu na osječkom Ekonomskom fakultetu. Situacija je, čulo se, sve pozitivnija, no i dalje ima još dosta prostora da dostignemo prosjek kako Hrvatske, tako i Europske unije.
30 polaznika pohađa Opću planinarsku školu
OD TEORIJE DO PRAKSE: 30 polaznika pohađa Opću planinarsku školu
Kako se snaći u prirodi, zavezati planinarski čvor, koje se opasnosti kriju na planinama. Odgovore na ova i druga pitanja u teoriji ali i praksi dobit će polaznici još jedne Opće planinarske škole koja je započela u Osijeku.
Osijek će platiti najveću sudsku presudu u povijesti grada
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Osijek će platiti najveću sudsku presudu u povijesti grada
Osječko Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog izvansudske nagodbe s austrijskim tvrtkama Strabag i Saubermacher u slučaju nikad izgrađenog odlagališta otpada na Orlovnjaku. Za nečije krive odluke od prije više od 20 godina građani Osijeka platit će gotovo 4 milijuna eura. Isto su učinila i preostala 4 grada u ovome slučaju, a ukupan iznos nagodbe koju će platiti Austrijancima i zagrebačkoj tvrtki ZIPOS je 9 milijuna eura.
Kopačevo najposjećenije baranjsko selo u 2023. godini
TURISTIČKI REZULTATI: Kopačevo najposjećenije baranjsko selo u 2023. godini
Sa gotovo 8.000 noćenja, Kopačevo je prošle godine bilo najposjećenije selo u Baranji! I ostali turistički rezultati ostvareni na području Općine Bilje su zadovoljavajući, a ono što još posebno veseli jest povećaje broja stranih gostiju. Ostvareno je tako 15.106 noćenja i 8.286 dolazaka turista.
Zbog ubojstva Mihaele Berak prosvjednici traže ostavku načelnika policije i ministra
PET MJESECI NAKON UBOJSTVA: Zbog ubojstva Mihaele Berak prosvjednici traže ostavku načelnika policije i ministra
Pet mjeseci prošlo je od ubojstva studentice Mihaele Berak koju je ubio policajac Marko Smažil, a čelni čovjek policije, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović još uvijek nije izrazio žaljenje zbog tog događaja. Upozorili su na ovo članovi inicijative „Kava za ženska prava“ još jednim prosvjednim skupom u Osijeku. Osudili su i načelnika Policijske uprave Osječko-baranjske Ladislava Becea, i to zbog, kako su rekli, seksističkih izjava na sjednici Gradskog vijeća u rujnu prošle godine.
Grbin: Plenković je spreman dovesti nas u sukob s EU kako bi zaštitio korupciju!
SKUP ''BORBA ZA DOSTOJANSTVO'': Grbin: Plenković je spreman dovesti nas u sukob s EU kako bi zaštitio korupciju!
Najveći problem u Hrvatskoj postao je kako se boriti protiv onih koji nas žele spriječiti u razotkrivanju korupcije, poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin sa skupa u Osijeku pod nazivom „Borba za dostojanstvo“. Ustvrdio je i kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković spreman dovesti Hrvatsku u sukob s Europskom unijom upravo kako bi prikrio i zaštitio korupciju.
Osječani priželjkuju izbore, no uglavnom su još neodlučni koga zaokružiti
KADA ĆE IZBORI?: Osječani priželjkuju izbore, no uglavnom su još neodlučni koga zaokružiti
Kada će parlamentarni izbori? Glavno je ovo pitanje posljednjih dana u Hrvatskoj, a oko kojeg su se do ranih jutarnjih sati i u Saboru lomila koplja. Dok mnogi špekuliraju o danu izbora mi smo provjerili smatraju li Osječani da je vrijeme da se izađe na birališta, ali i kome bi dali svoj glas.
Na kiparskoj radionici Muzeja Slavonije djeca učila rad s glinom
ZIMSKI PRAZNICI U DUHU UMJETNOSTI: Na kiparskoj radionici Muzeja Slavonije djeca učila rad s glinom
Zimski praznici nekima prolaze u duhu umjetnosti. Dio učenika osnovnih i srednjih škola odlučilo je praznike provesti na kiparskim radionicama u Muzeju Slavonije. Ondje su pod stručnim vodstvom otkrili sve tajne koje nudi oblikovanje gline.