STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
9°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Otvorena novoobnovljena zgrada mirovinskog i zdravstvenog osiguranja u Osijeku
NAKON TRI GODINE OBNOVE: Otvorena novoobnovljena zgrada mirovinskog i zdravstvenog osiguranja u Osijeku
Na Dan grada Osijeka svečano je, nakon tri godine otvorena i novoobnovljena zgrada u kojoj su smješteni državni zavodi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. U obnovu je uloženo 25 milijuna kuna, a dio novca dolazi iz EU fondova.
Ivan Radić: „Osijek raste na krilima velikih investicija“
DAN GRADA OSIJEKA: Ivan Radić: „Osijek raste na krilima velikih investicija“
Dan je grada Osijeka. Slavi se u znak sjećanja na 2. prosinca 1786. godine kada su tri dijela grada – Tvrđa, Gornji i Donji grad – postali jedna cjelina. Središnji događaj rođendanske proslave bila je današnja svečana sjednica osječkog Gradskoga vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu, kojoj je nazočio i premijer Andrej Plenković.
Otvorena autocesta Osijek-Beli Manastir
VOŽNJA BESPLATNA DO KRAJA GODINE: Otvorena autocesta Osijek-Beli Manastir
Za Dan grada Osijeka svečano je u promet puštena i dionica autoceste A5 od Osijeka do Belog Manastira na kojoj se nalazi i najduži most u Hrvatskoj – Most 3. Gardijske brigade. Tom prigodom je naglašeno kako će ona biti od ključnog značaja za daljnji gospodarski i turistički razvoj ne samo Baranje, već i cijelog istoka Hrvatske, ali i kako se njome ispravlja velika nepravda bivših Vlada koje su ovu dionicu planirale kao brzu cestu.
Proračun Belog Manastira za 2023. godinu 10 milijuna eura
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Proračun Belog Manastira za 2023. godinu 10 milijuna eura
Gradsko vijeće Belog Manastira usvojilo je novi gradski proračun za 2023. godinu „težak“ 9 milijuna i 970 tisuća eura. Na razini je to ovogodišnjeg proračuna, a usmjeren je na nastavak razvojnih projekata, poručuje gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.
Ove godine gotovo 4 milijuna kuna županijskih potpora za poljoprivredu i ruralni razvoj
POTPISANI UGOVORI S DIJELOM KORISNIKA: Ove godine gotovo 4 milijuna kuna županijskih potpora za poljoprivredu i ruralni razvoj
Gotovo četiri milijuna kuna ove će se godine izdvojiti iz proračuna Osječko-baranjske županije za mjere iz programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Potiče se sve, od kupnje nove opreme do nastupa na sajmovima, a poseban naglasak stavljen je na ekološku proizvodnju i mlade poljoprivrednike. Danas su potpisani i ugovori s dijelom korisnika, a koji su ostvarili najveće iznose potpora u drugom po redu pozivu.
Osječki Odjel za matematiku postaje novi Fakultet primijenjene matematike i informatike
SVEUČILIŠTE BOGATIJE ZA JEDAN FAKULTET: Osječki Odjel za matematiku postaje novi Fakultet primijenjene matematike i informatike
Osječko Sveučilište uskoro će postati bogatije za još jedan fakultet. Naime, odlukom senata Odjel za matematiku postaje Fakultet primijenjene matematike i informatike, a sve s ciljem podizanja kvalitete i prepoznatljivosti ove sastavnice sveučilišta. Zadovoljni su i poslodavci i osječka IT zajednica koja vapi upravo za kadrovima koji će se ovdje proizvoditi u još većem broju.
Domovinski pokret u Osijeku uoči Dana grada upozorio na neispunjena obećanja
''NAVODNI PROJEKTI'': Domovinski pokret u Osijeku uoči Dana grada upozorio na neispunjena obećanja
Od novog KBC-a do tematskih dječjih igrališta uz promenadu, u Osijeku, se, kažu u Domovinskom pokretu velik broj projekata "navodno provodi". Upozorili su na to uoči Dana grada, istaknuvši i kako jedino u Osijeku Advent kasni jer se čeka dolazak premijera Plenkovića, kojega su nazvali "velikim vođom".
Osječki proračun za sljedeću godinu 128 milijuna eura
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Osječki proračun za sljedeću godinu 128 milijuna eura
128 milijuna eura, ili oko 970 milijuna kuna iznositi će proračun grada Osijeka za 2023. godinu. Uz rebalans gradske blagajne za ovu godinu, proračun za sljedeću izglasan je na sjednici Gradskog vijeća koju su obilježila i brojna pitanja oporbenih vijećnika.
Uspomena na heroje 107. brigade živi vječno
ZAPALJENE SVIJEĆE I POLOŽENI VIJENCI: Uspomena na heroje 107. brigade živi vječno
Na današnji dan 1991. zbila se prva koordinirana akcija 107. brigade kojom se pokušala osloboditi tada okupirana Baranja. Zadaća je bila otjerati neprijatelja što dalje od Drave, a svoje živote boreći se za svoj grad i domovinu na bojištu su ostavila četiri pripadnika „Vukova s Drave.“