STV Live
Subota, 23. rujan 2023.
17°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde
Otvoren obnovljeni osječki željeznički kolodvor
IZVANA 19. IZNUTRA 21. STOLJEĆE: Otvoren obnovljeni osječki željeznički kolodvor
Osječkoi Željeznički kolodvor od danas je i službeno otvoren. Tako su nakon dvije i pol godine konačno završeni radovi na stoljeće i četvrt staroj zgradi kojoj je vraćen izvorni izgled.
Osječko-baranjska županija po prvi puta sa 82 000 eura nagradila učenike
SVEČANOST U GOSPODARSKOM CENTRU: Osječko-baranjska županija po prvi puta sa 82 000 eura nagradila učenike
Ulagati treba i u školarce kao i nagraditi svaki školski uspjeh. Osječko–baranjska županija po prvi je puta na svečanosti u Gospodarskom centru dodijelila novčane nagrade najuspješnijim osnovnoškolcima i srednjoškolcima.
Osječko-baranjska županija do kraja listopada u cijelosti očišćena od mina
ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA NATURAVITA: Osječko-baranjska županija do kraja listopada u cijelosti očišćena od mina
Do kraja listopada ove godine Osječko-baranjska županija bit će u cijelosti očišćena od mina zaostalih iz Domovinskog rata, a cijelo područje Hrvatske do 2026. godine. Čulo se to na završnoj konferenciji projekta Naturavita u Osijeku, u sklopu kojeg je, u proteklih pet godina njegove provedbe, razminirano veliko područje Parka prirode Kopački rit.
Preminuo Hrvoje Šimić, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Grada Našica
IN MEMORIAM: Preminuo Hrvoje Šimić, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Grada Našica
- U dubokoj tuzi i žaljenju obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike i prijatelje da je danas, 20. rujna 2023. u 51. godini života nakon kratke i teške bolesti preminuo saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Grada Našica gospodin Hrvoje Šimić, priopćeno je iz Grada Našica.
Anušić: ''Kolinja će biti jer nećemo dozvoliti da svinjska kuga uđe u Osječko-baranjsku županiju''
AFRIČKA SVINJSKA KUGA: Anušić: ''Kolinja će biti jer nećemo dozvoliti da svinjska kuga uđe u Osječko-baranjsku županiju''
Oko 20.000 svinja je do sada usmrćeno zbog afričke svinjske kuge koja i dalje prijeti. U Osječko-baranjskoj županiji nije zabilježen ni jedan slučaj te se svi nadaju da će tako i ostati.
Cijene hrane u sljedećem će razdoblju padati?!
IMA LI RAZLOGA ZA OPTIMIZAM?: Cijene hrane u sljedećem će razdoblju padati?!
Otkupne cijene gotovo svih poljoprivrednih proizvoda u značajnom su padu ove godine, što bi trebalo rezultirati i padom cijena hrane u sljedećem razdoblju. Čulo se to, među ostalim, na zagrebačkom poljoprivrednom sammitu održanom ovoga vikenda, kojemu je prisustvovala i resorna ministrica poljoprivrede Marija Vučković te predstavnici hrvatskog prerađivačkog sektora.
Josip samo želi - hodati
NAJVEĆA ŽELJA 13-GODIŠNJAKA IZ ĐAKOVA: Josip samo želi - hodati
Svatko od nas ima životni san ili makar neku želju. Svi mi želimo imati dovoljno novca, biti zdravi, bogati, lijepi i uspješni… No što kada je vaš san nešto što imamo i možemo svi? Takva je Josipova priča, jer ovaj trinaestogodišnjak iz Đakova najviše na svijetu želi – hodati.
Osječki FAZOS domaćin 1. međunarodne konferencije o klimatskim promjenama
60-AK STRUČNJAKA IZ 30 ZEMALJA: Osječki FAZOS domaćin 1. međunarodne konferencije o klimatskim promjenama
Na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti otvorena je 1. međunarodna znanstvena konferencija o izazovima poljoprivrede u uvjetima klimatskih promjena. Okupilo se 60-tak stručnjaka iz 30 zemalja svijeta, a zajednički im je cilj dati odgovore kako i na koji način prilagoditi se klimatskim promjenama koje su postale naša realnost. Konferencija traje do petka, a osim poljoprivrede, obuhvatit će i ekonomski i sociološki aspekt problema.
Belomanastirska gradska uprava spremna provoditi i najveće i najsloženije europske projekte
ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA: Belomanastirska gradska uprava spremna provoditi i najveće i najsloženije europske projekte
Više od 27 milijuna eura tijekom proteklih gotovo sedam godina imao je na raspolaganju za svoje projekte grad Beli Manastir u okviru takozvanog Intervencijskog plana. Svih 14 kapitalnih projekata iz plana gradska uprava pripremila je i provela sama, a kako bi to izveli jedan od njih posvetili su izgradnji vlastitih kapaciteta. Kako se realizacija posljednjih stavki iz Intervencijskog plana bliži kraju, danas je održana i završna konferencija projekta „Izgradnja kapaciteta gradske uprave Grada Belog Manastira“.