STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
-1°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho
Božićna čarolija ili izmišljotina iz reklama?
DNEVNIK JEDNE PLAVUŠE: Božićna čarolija ili izmišljotina iz reklama?
I ušuljao se advent i u naš grad. Naravno, sukladno epidemiološkim mjerama koje, čini se, u posljednje vrijeme, postaju izgovor za mnogo toga. Tako je ono što je nekada bio Advent u baroknoj jezgri Tvrđi pretvoreno u nekoliko raštrkanih kućica, ali bar je konačno u grad nakon godina i godina stigla nova božićna rasvjeta i jelka ispred konkatedrale više ne izgleda kao drvce koje je netko izbacio iz doma, već je solidno i ukrašena. Glazbeni program oskudan, a 35 metara visoki kotač kao kruna adventa i ono što Osječani do sada u svom gradu nisu imali prilike vidjeti stigao je ipak nešto prekasno. Mišljenja Osječana podijeljena jedni su oduševljeni, drugi pomalo razočarani.
Hranom protiv bolesti jetre!
HRANA KAO LIJEK: Hranom protiv bolesti jetre!
Јetra za život važan organ, najveća je žlijezda u tijelu i obavlja puno važnih funkcija uključujući detoksifikaciјu, odlaganje glikogena i proizvodnju krvnih bjelančevina, te proizvodi žuč. Zbog toga je ovu žlijezdu itekako važno imati zdravu, a u čemu veliku ulogu ima naša prehrana, a koja može pomoći i kada dođe do oboljenja jetre.
Dobar i loš drot
DNEVNIK JEDNE PLAVUŠE: Dobar i loš drot
Platila sam 500 kuna kazne! Da, ja, baš ja, koja sam posljednji prometni prekršaj napravila prije punih 6 godina kada me drot zaustavio jer nisam bila vezana. Ovoga puta pričala sam na mobitel. Da ja, baš ja, koja to gotovo nikada ne činim.
Akne se danas uspješno mogu liječiti i izliječiti. Kako?
POMOZITE MI DOKTORE: Akne se danas uspješno mogu liječiti i izliječiti. Kako?
Akne su problem koji imaju brojni mladi ljudi. No, za razliku od nekada akne se danas uspješno mogu liječiti i izliječiti. Kako? Doznali smo od poznate osječke dermatologije Ivanke Muršić.
Kestenjasta osječka rapsodija
DNEVNIK JEDNE PLAVUŠE: Kestenjasta osječka rapsodija
I stigla je jesen. Neki joj se i nisu razveselili, jer to im znači hladna jutra, šmrcave noseve, kišu, maglu, rani mrak. No, meni ni blizu toga. Jesen je oduvijek moje omiljeno godišnje doba . I nikada mi nije bilo jasno da mnogi u toj jeseni vide mrtvilo. Možda zbog toga ranog mraka. Meni se upravo suprotno činilo kako se u to vrijeme tek sve nekako budi, buja, još u tim baroknim bojama.
Hranom protiv osteoporoze
HRANA KAO LIJEK: Hranom protiv osteoporoze
Osteoporoza je metaboličko oboljenje samog kostura odnosno kostiju, od koje kosti postaju krhrke i mogu lako puknuti. Posebno je to izraženo kod starijih osoba, kod kojih može doći i do pucanja kuka, a što nažalost ponekada završava i fatalno. Stoga u starijoj dobi itekako trebamo biti oprezni kako ne bismo pali i polomili ruku ili nogu. No, ova bolest može se spriječiti, ali pod uvjetom da o svom zdravlju ili u ovom slučaju bolje rečeno prehrani počnemo voditi računa na vrijeme.
Kako možemo liječiti bolesti jetre?
POMOZITE MI DOKTORE: Kako možemo liječiti bolesti jetre?
Što jetra voli, a što ne? Kako možemo liječiti bolesti jetre i koje su najčešće, te koje posljedice mogu izvazvati, otkrio je i upozorio dr. Robert Smolić, intrernist u poliklinici „Mursa“.
Kako pravilno skinuti višak kilograma?
HRANA KAO LIJEK: Kako pravilno skinuti višak kilograma?
Kako bi skinuli višak kilograma, mnogi se odlučuju za preparate pomoću kojih će višak skinuti brzo i bezbolno. Očekuju to uglavnom slušajuči reklame u kojima im proizvođači obećavaju upravo to.