STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
9°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Damiru su branitelji i nogometaši veliki uzori
HRVATSKA DO HONG KONGA: Damiru su branitelji i nogometaši veliki uzori
Hrvatsku voli najviše na svijetu, branitelji su mu veliki uzor, a idoli su mu i reprezentativci. Voli Imotski, Hercegovinu i Vukovar, a najdraže pjesme su domoljubne od Zlatnih Dukata i Miše Kovača. Po ovom opisu teško je prepoznati specifičnu jedinku iz hrvatskog naroda, ali kad vam kažemo da dolazi iz Hong Konga, onima koji su ga upoznali, a takvih je u našoj zemlji mnogo, odmah znaju kako se radi o njihovom prijatelju Damiru.
Najbolji vukovarski studenti nagrađeni s 1250 kuna
NAGRADE ZA 30-AK NAJBOLJIH: Najbolji vukovarski studenti nagrađeni s 1250 kuna
Izvrsni vukovarski studenti i studentice nagrađeni su od grada s 1250 kuna. Nagrade su primili redovni studenti koji su ostvarili prosjek ocjena veći od 4,5 u prošloj akademskoj godini.
Otvorena novoobnovljena zgrada mirovinskog i zdravstvenog osiguranja u Osijeku
NAKON TRI GODINE OBNOVE: Otvorena novoobnovljena zgrada mirovinskog i zdravstvenog osiguranja u Osijeku
Na Dan grada Osijeka svečano je, nakon tri godine otvorena i novoobnovljena zgrada u kojoj su smješteni državni zavodi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. U obnovu je uloženo 25 milijuna kuna, a dio novca dolazi iz EU fondova.
Ivan Radić: „Osijek raste na krilima velikih investicija“
DAN GRADA OSIJEKA: Ivan Radić: „Osijek raste na krilima velikih investicija“
Dan je grada Osijeka. Slavi se u znak sjećanja na 2. prosinca 1786. godine kada su tri dijela grada – Tvrđa, Gornji i Donji grad – postali jedna cjelina. Središnji događaj rođendanske proslave bila je današnja svečana sjednica osječkog Gradskoga vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu, kojoj je nazočio i premijer Andrej Plenković.
Otvorena autocesta Osijek-Beli Manastir
VOŽNJA BESPLATNA DO KRAJA GODINE: Otvorena autocesta Osijek-Beli Manastir
Za Dan grada Osijeka svečano je u promet puštena i dionica autoceste A5 od Osijeka do Belog Manastira na kojoj se nalazi i najduži most u Hrvatskoj – Most 3. Gardijske brigade. Tom prigodom je naglašeno kako će ona biti od ključnog značaja za daljnji gospodarski i turistički razvoj ne samo Baranje, već i cijelog istoka Hrvatske, ali i kako se njome ispravlja velika nepravda bivših Vlada koje su ovu dionicu planirale kao brzu cestu.
Vukovar proglašen najboljim gradom u RH u kategoriji obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika
NAGRADE DODIJELJENE U OPATIJI: Vukovar proglašen najboljim gradom u RH u kategoriji obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika
Petu godinu za redom Hanza Media i portal Gradonačelnik.hr temeljem detaljnih analiza provode izbor najboljih gradova u pet kategorija i uz dvije posebne nagrade Smart city i Eco city.
Proračun Belog Manastira za 2023. godinu 10 milijuna eura
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Proračun Belog Manastira za 2023. godinu 10 milijuna eura
Gradsko vijeće Belog Manastira usvojilo je novi gradski proračun za 2023. godinu „težak“ 9 milijuna i 970 tisuća eura. Na razini je to ovogodišnjeg proračuna, a usmjeren je na nastavak razvojnih projekata, poručuje gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.
Ove godine gotovo 4 milijuna kuna županijskih potpora za poljoprivredu i ruralni razvoj
POTPISANI UGOVORI S DIJELOM KORISNIKA: Ove godine gotovo 4 milijuna kuna županijskih potpora za poljoprivredu i ruralni razvoj
Gotovo četiri milijuna kuna ove će se godine izdvojiti iz proračuna Osječko-baranjske županije za mjere iz programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Potiče se sve, od kupnje nove opreme do nastupa na sajmovima, a poseban naglasak stavljen je na ekološku proizvodnju i mlade poljoprivrednike. Danas su potpisani i ugovori s dijelom korisnika, a koji su ostvarili najveće iznose potpora u drugom po redu pozivu.
Osječki Odjel za matematiku postaje novi Fakultet primijenjene matematike i informatike
SVEUČILIŠTE BOGATIJE ZA JEDAN FAKULTET: Osječki Odjel za matematiku postaje novi Fakultet primijenjene matematike i informatike
Osječko Sveučilište uskoro će postati bogatije za još jedan fakultet. Naime, odlukom senata Odjel za matematiku postaje Fakultet primijenjene matematike i informatike, a sve s ciljem podizanja kvalitete i prepoznatljivosti ove sastavnice sveučilišta. Zadovoljni su i poslodavci i osječka IT zajednica koja vapi upravo za kadrovima koji će se ovdje proizvoditi u još većem broju.