STV Live
Četvrtak, 18. kolovoz 2022.
36°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
19. Ljetna škola Crvenog križa okupit će preko 70 mladih
JEDAN OD NAJPOZNATIJIH PROJEKATA: 19. Ljetna škola Crvenog križa okupit će preko 70 mladih
Od pružanja prve pomoći do prevencije trgovanja ljudima – 19. Ljetna škola mladih osječko-baranjskog Crvenog križa okupit će tradicionalno u Orahovici preko 70 sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Učit i o djelovanju u kriznim situacijama i suzbijanju klimatskih promjena.
Našičani treće životne dobi na „Kavi s gradonačelnikom“
NOVI PROJEKT GRADA: Našičani treće životne dobi na „Kavi s gradonačelnikom“
U našoj zemlji popiti kavu s gradonačelnikom jednog grada najčešće je privilegija koju imaju rijetki, no ne i u Našicama. Tamo su, naime danas građani treće životne dobi imali priliku svoje probleme, pitanja i inicijative uputiti izravno gradonačelniku Krešimiru Kašubi u okviru novog projekta Grada Našica pod nazivom Kava s gradonačelnikom.
Ladimirevačke udruge svoje će mjesto u Domu kulture Fabijan Šovagović dobiti kroz 18 mjeseci
NA MJESTU STAROG DRUŠTVENOG DOMA: Ladimirevačke udruge svoje će mjesto u Domu kulture Fabijan Šovagović dobiti kroz 18 mjeseci
Otkako je prije više od deset godina srušen društveni dom, mještani Ladimirevaca nemaju primjereno mjesto za rad kulturnih i drugih udruga. O izgradnji novog slušali su godinama, a gradonačelnik Valpova Matko Šutalo ističe kako će Dom kulture Fabijan Šovagović konačno biti izgrađen u sljedećih 18 mjeseci.
Bebek: Pojam branitelj je nelogičan i neprimjeren, treba ga mijenjati
UPUTIT ĆE PRIJEDLOG VLASTIMA: Bebek: Pojam branitelj je nelogičan i neprimjeren, treba ga mijenjati
Iz Udruge hrvatskih stradalnika Domovinskog rata u rujnu će uputiti prijedlog vlastima vezan uz pojam branitelja. Smatraju kako je on kontraproduktivan i nelogičan, te bi ga trebalo zamijeniti s pojmom veteran za one koji su sudjelovali u borbama i sudionik Domovinskog rata za sve neborbene sudionike.
Hranić: Bog nije napustio ljudsku povijest!
BLAGDAN VELIKE GOSPE: Hranić: Bog nije napustio ljudsku povijest!
Jedan je od najvažnijih blagdana u kršćanskom kalendaru –Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije. Tradicionalno najposjećenije marijansko svetište na istoku Hrvatske bilo je ono Gospe od Utočišta u Aljmašu, a u koje su i danas hodočastili mnogobrojni vjernici.
30 godina od velike razmjene logoraša kod Nemetina
POMIJEŠANI OSJEĆAJI TUGE I SREĆE: 30 godina od velike razmjene logoraša kod Nemetina
30 godina je prošlo od najveće razmjene logoraša one kod Nemetina. Nakon mjeseci zatočeništva u srpskim koncentracijskim logorima, branitelji i civili, vratili su se svojim obiteljima. Torture koje su prošli nažalost nikada neće zaboraviti, a ono najgore je što za to nitko nije odgovarao.
Spomenik Ovčara kao putokaz prolaznicima do mjesta najvećeg zločina u Domovinskom ratu
UOČI DANA LOGORAŠA: Spomenik Ovčara kao putokaz prolaznicima do mjesta najvećeg zločina u Domovinskom ratu
Uoči Dana logoraša otkriven je spomenik Ovčara. Nastao je na inicijativu nedavno preminulog predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, Daniela Rehaka.
Raste cijena i baranjskom crvenom zlatu – kilogram i preko 160 kuna
VRIJEDNI BERAČI RADE SVAKODNEVNO: Raste cijena i baranjskom crvenom zlatu – kilogram i preko 160 kuna
Svjedoci smo kako cijene neprestano rastu, a taj trend neće zaobići ni začinsku papriku. Na baranjskim poljima i u plastenicima u tijeku je berba, i iako je još teško prognozirati točnu cijenu, proizvođači govore i o 170 kuna po kilogramu.
31 godina pogibije prvih hrvatskih policajaca u Baranji
ŽRTVE NEĆE BITI ZABORAVLJENE: 31 godina pogibije prvih hrvatskih policajaca u Baranji
Marjan Kuzman i Zoran Sinanović prve su žrtve Domovinskog rata na području Baranje. Ubijeni su na današnji dan prije 31 godinu u Belom Manastiru. Njima, ali i ostalim poginulim hrvatskim braniteljima ispred belomanastirske Policijske postaje odana je počast.