STV Live
Utorak, 17. svibanj 2022.
16°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Svjetski informatički gigant otvara ured u Osijeku
OSIJEK JE PREPOZNATLJIV REGIONALNI IT CENTAR: Svjetski informatički gigant otvara ured u Osijeku
Osijek je u proteklih nekoliko godina izrastao u prepoznatljiv regionalni IT centar što su prepoznali i najveći svjetski informatički giganti, poput IBM-a. Jedna od njegovih digitalnh agencija IBM iX najavila skorašnje otvorenje svog ureda u Osijeku, a što će značiti i nova radna mjesta u IT sektoru u metropoli Slavonije.
Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama obilježen simboličnom utrkom
POKAZALI SVOJE TRKAČKE SPOSOBNOSTI: Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama obilježen simboličnom utrkom
Od 2017. godine, 16. svibnja obilježava se Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. Svake godine, kroz aktivnosti, ovi posebni ljudi zajednici pokazuju kako i oni zaslužuju biti ravnopravni članovi iste. A ove godine u Osijeku pokazali su svoje trkačke sposobnosti.
Hajduković: ''Osijek ne sufinancira privatne vrtiće i obrte za čuvanje''
KOMENTIRAO ZAKON O PREDŠKOLSKOM ODGOJU I OBRAZOVANJU: Hajduković: ''Osijek ne sufinancira privatne vrtiće i obrte za čuvanje''
Vladajući su sa svojih 76 ruku rekli veliko „ne“ boljem sutra svih onih, koji su na bilo koji način dio sustava predškolskog odgoja u Hrvatskoj. Poručili su u Osijeku saborski zastupnici Romana Nikolić i Domagoj Hajduković iz Kluba socijaldemokrata komentirajući novi Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju. Osvrnuli su se i na nedostatak mjesta u osječkim vrtićima, a rješenje vide u sufinanciranju onih privatnih kao i obrta za čuvanje.
Penava: Prikrivanje komunističkih zločina je ponovni pucanj u žrtve
77. OBLJETNICA KRIŽNOG PUTA I VELIKOG POKOLJA HRVATA: Penava: Prikrivanje komunističkih zločina je ponovni pucanj u žrtve
Središnje obilježavanje Bleiburške tragedije ni ove godine se nije vratilo na Lojbaško polje. 77. obljetnica Križnog puta i velikog pokolja Hrvata održana je u Udbini i na Mirogoju, a u Vukovaru je izaslanstvo Domovinskog pokreta položilo vijenac i zapalilo svijeću kod Središnjeg križa na ušću Vuke u Dunav. 
100. obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana u Vukovaru
GRAD HEROJ PRIGRLIO PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA: 100. obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana u Vukovaru
Na današnji dan prije točno sto godina rođen je dr. Franjo Tuđman, prvi hrvatski predsjednik. Smatra ga se utemeljiteljem moderne hrvatske države, velikim državnikom i vizionarom, pod čijim je vodstvom hrvatski narod doživio ostvarenje višestoljetnog sna – stvaranje samostalne i neovisne hrvatske države. Velika svečanost u povodu stote obljetnice Tuđmanovog rođenja održana je u Vukovaru.
Potresne priče Osječanki na prosvjedu potpore Mireli Čavajdi
POTPORA U CIJELOJ HRVATSKOJ: Potresne priče Osječanki na prosvjedu potpore Mireli Čavajdi
Diljem Hrvatske, pa tako i u Osijeku jučer su održani prosvjedi u znak potpore Mireli Čavajdi, ali i svim drugim ženama kojima je uskraćena primjerena zdravstvena skrb. Prosvjednici su među ostalim poručili i kako je država okrenula leđa ženama, kako im se svakodnevno narušavaju zajamčena prava, te kako je zdravstveni sustav truo i neodrživ.
Španjolska će s Vukovarom gospodarsku suradnju graditi na kulturi
VELEPOSLANIK POSJETIO GRAD HEROJ: Španjolska će s Vukovarom gospodarsku suradnju graditi na kulturi
U svom prvom posjetu Vukovaru, španjolski veleposlanik Nj.E. Juan Gonzalez-Barba sastao se sa zamjenikom vukovarskog gradonačelnika Filipom Sušcem. Tijekom nastupnog posjeta raspravljalo se o budućoj suradnji te jačanju kulturnih, ekonomskih i gospodarskih veza dviju država.
Akrap:„Nepovoljna demografska situacija liječi se populacijskom politikom“
ZNANSTVENI SKUP U OSIJEKU: Akrap:„Nepovoljna demografska situacija liječi se populacijskom politikom“
Hrvatsku već duže vrijeme prate negativni demografski trendovi koji su najviše izraženi posljednjim popisom stanovništva. Koje probleme oni uzrokuju, ali i koja su rješenja za ovu nepovoljnu situaciju teme su kojima su se bavili stručnjaci na Znanstvenom skupu u Osijeku.
Volonteri Domovinskog pokreta preuzimaju dio posla iz projekta Zaželi do novog početka projekta
ČETRDESETAK VOLONTERA SVAKODNEVNO NA USLUZI: Volonteri Domovinskog pokreta preuzimaju dio posla iz projekta Zaželi do novog početka projekta
Dok projekt Zaželi ne krene ponovno, u Vukovaru će starijim osobama na raspolaganju biti volonteri Domovinskog pokreta. Njih 40-ak, svakodnevno će biti na usluzi za otići u nabavku namirnica ili primjerice po lijekove. Iz stranke kažu kako na ovaj način žele zahvaliti sugrađanima na povjerenju koje su im iskazali.