STV Live
Subota, 23. rujan 2023.
17°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde
U Vukovaru se gradi najveća umjetna stijena za penjanje u Hrvatskoj
OTVORENO S GRADOM VUKOVAROM: U Vukovaru se gradi najveća umjetna stijena za penjanje u Hrvatskoj
U emisiji Otvoreno s Gradom Vukovarom doznali smo više o najvažnijim komunalnim projektima koji su trenutačno u tijeku. Među ostalim govora je bilo o sanacijama i izgradnjama cesta, nogostupa, i parkirališta, ulaganjima u sportsku infrastrukturu, te okoliš i ekologiju. Gost u emisiji bio je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig.
Svečano otvoren 16. Vukovarski etno sajam
NASTUPIMA VRTIĆKE I OSNOVNOŠKOLSKE DJECE: Svečano otvoren 16. Vukovarski etno sajam
16. Vukovarski etno sajam jutros je svečano otvoren nastupima vrtićke i osnovnoškolske djece u narodnim nošnjama. Posjetitelji danas, sutra i u nedjelju mogu ovdje pronaći rukotvorine, razne ukrase, kozmetiku, tradicionalnu odjeću pa sve do slastica poput kolača na žaru kojeg Vukovarcima pripremaju članovi lokalne udruge Mađara.
Sljedeće godine novi putnički terminal u Zračnoj luci Osijek
POČINJU RADOVI: Sljedeće godine novi putnički terminal u Zračnoj luci Osijek
Potpisan je sporazum za gradnju putničkog terminala i obnovu Zračne luke Osijek. Radovi na objektu izgrađenom 1980. godine teći će u tri faze. Prvo je na redu projektiranje, zatim ishođenje dozvola i akata, a posljednja faza je sama izgradnja koja će obuhvatiti unutarnje uređenje i prilagođavanje pravilima schengenae zatim rekonstrukciju fasade i na kraju izradu vanjske nadstrešnice.
Otvoren obnovljeni osječki željeznički kolodvor
IZVANA 19. IZNUTRA 21. STOLJEĆE: Otvoren obnovljeni osječki željeznički kolodvor
Osječkoi Željeznički kolodvor od danas je i službeno otvoren. Tako su nakon dvije i pol godine konačno završeni radovi na stoljeće i četvrt staroj zgradi kojoj je vraćen izvorni izgled.
Osječko-baranjska županija po prvi puta sa 82 000 eura nagradila učenike
SVEČANOST U GOSPODARSKOM CENTRU: Osječko-baranjska županija po prvi puta sa 82 000 eura nagradila učenike
Ulagati treba i u školarce kao i nagraditi svaki školski uspjeh. Osječko–baranjska županija po prvi je puta na svečanosti u Gospodarskom centru dodijelila novčane nagrade najuspješnijim osnovnoškolcima i srednjoškolcima.
Osječko-baranjska županija do kraja listopada u cijelosti očišćena od mina
ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA NATURAVITA: Osječko-baranjska županija do kraja listopada u cijelosti očišćena od mina
Do kraja listopada ove godine Osječko-baranjska županija bit će u cijelosti očišćena od mina zaostalih iz Domovinskog rata, a cijelo područje Hrvatske do 2026. godine. Čulo se to na završnoj konferenciji projekta Naturavita u Osijeku, u sklopu kojeg je, u proteklih pet godina njegove provedbe, razminirano veliko područje Parka prirode Kopački rit.
Preminuo Hrvoje Šimić, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Grada Našica
IN MEMORIAM: Preminuo Hrvoje Šimić, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Grada Našica
- U dubokoj tuzi i žaljenju obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike i prijatelje da je danas, 20. rujna 2023. u 51. godini života nakon kratke i teške bolesti preminuo saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Grada Našica gospodin Hrvoje Šimić, priopćeno je iz Grada Našica.
Anušić: ''Kolinja će biti jer nećemo dozvoliti da svinjska kuga uđe u Osječko-baranjsku županiju''
AFRIČKA SVINJSKA KUGA: Anušić: ''Kolinja će biti jer nećemo dozvoliti da svinjska kuga uđe u Osječko-baranjsku županiju''
Oko 20.000 svinja je do sada usmrćeno zbog afričke svinjske kuge koja i dalje prijeti. U Osječko-baranjskoj županiji nije zabilježen ni jedan slučaj te se svi nadaju da će tako i ostati.
Od petka do nedjelje u Vukovaru se održava 16. Vukovarski etno sajam
VIŠE OD 60 IZLAGAČA: Od petka do nedjelje u Vukovaru se održava 16. Vukovarski etno sajam
Od petka do nedjelje u Vukovaru se održava 16. Vukovarski etno sajam. Od radionica za djecu do više od 60 izlagača koji će predstaviti svoje proizvode, za posjetitelje je pripremljen raznovrstan program koji uključuje i prezentaciju starih zanata, turistički obilazak grada, kao i koncerte domaćeg sastava Subkultura, Tihe Orlića i Tamburaškog sastava Allegro. U subotu će se u sklopu sajma održati i Oktoberfest, kao i gastro manifestacija Okusi Hrvatske.