STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho
Cijene nekretnina u Osijeku i dalje rastu: za
SVE JE IZAZVALA POTRAŽNJA: Cijene nekretnina u Osijeku i dalje rastu: za "kvadrat" i do 2000 eura!
Cijene stanova u Osijeku i dalje rastu. U odnosu na analize iz prošle godine kada su mediji izvještavali kako u Osijeku cijena "kvadrata" iznosi nešto više od tisuću eura, danas ćete za novi stan plaćati i dvostruko više. Sve je, kaže struka, izazvala potražnja, koje očigledno, unatoč vrlo pojačanoj gradnji - i dalje ima.
U Čepinu unatoč padu stanovnika, 70-ak zahtjeva za izgradnju kuće
NIJE SVE CRNO: U Čepinu unatoč padu stanovnika, 70-ak zahtjeva za izgradnju kuće
Nastavno-sportska dvorana sa 600 sjedećih mjesta vrijednosti 31 milijun kuna, najveći je projekt u Općini Čepin. Osim njega, u općini se planira ove godine i obnavljati dvorac Adamović, raditi na sportskoj infrastrukturi, ali i drugim projektima.
Penava: Hrvatska danas nije onakva kakvu smo je sanjali
30 GODINA OD MEĐUNARODNOG PRIZNANJA: Penava: Hrvatska danas nije onakva kakvu smo je sanjali
30 godina prošlo je od najvažnijeg dana za Republiku Hrvatsku – međunarodnog priznanja i 24 godine od dovršetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Tim povodom na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni su vijenci, no moglo se i čuti da Hrvatska danas nije onakva kakvu smo je sanjali.
Dan mimoza: Redoviti pregledi znače život
APEL PUTEM MEDIJA: Dan mimoza: Redoviti pregledi znače život
Tradicionalni, 15. Dan mimoza, koji se obilježava treću subotu u siječnju, preskočiti će se već drugu godinu zaredom zbog loših epidemioloških prilika. Ali i ove godine apel se šalje putem medija, a prvenstveno pripadnicama ljepšeg spola.
''Hvalospjevi osječke gradske uprave prelili su čašu dobrog ukusa''
DOMOVINSKI POKRET: ''Hvalospjevi osječke gradske uprave prelili su čašu dobrog ukusa''
Domovinski pokret grada Osijeka i Osječko-baranjske županije i dalje smatra kako je nužno u gradskom proračunu iznaći sredstva za pomoć ugostiteljima u koronakrizi, ali i za izradu Strategije razvoja osječkog turizma, što im je kroz amandmane odbijeno na Gradskom vijeću. Tvrde kako su ugostitelji gotovo sami na svojim leđima iznijeli nedavni advent i da su najzaslužniji za pobjedu Osijeka, kojom se, kako kažu, sada kiti gradska uprava.
Nakon 16 godina Porin se vraća u Osijek
22. OŽUJKA U DVORANI GRADSKI VRT: Nakon 16 godina Porin se vraća u Osijek
Nakon 16 godina dodjela najvažnije hrvatske glazbene nagrade vraća se u Osijek. Dvadeset i deveti po redu Porin održat će se 25. ožujka u sportskoj dvorani Gradski vrt, uz sudjelovanje najboljih hrvatskih glazbenika i brojne popratne sadržaje.
Nikad bogatiji WineOS vraća se u Osijek
LIJEPE VIJESTI ZA SVE VINOLJUPCE: Nikad bogatiji WineOS vraća se u Osijek
Lijepe vijesti za sve vinoljupce – WineOs se vraća u Osijek! Sedmi sajam vina i delicija, nakon prošlogodišnje stanke zbog epidemiološke situacije dolazi u nikad sjajnijem i većem izdanju. Što nas sve očekuje doznajte u sljedećim minutama.
Novi slučaj influence ptica u domaće peradi na području Osječko- baranjske županije
U BRANJINOM VRHU: Novi slučaj influence ptica u domaće peradi na području Osječko- baranjske županije
U četvrtak, 13. siječnja 2022. godine, u jednom ekstenzivno držanom jatu domaće peradi na području naselja Branjin Vrh u Osječko-baranjskoj županiji potvrđena je influenca ptica podtipa H5N1. Određivanje patogenosti virusa (visoko ili nisko patogena influenca ptica) je u tijeku. Na gospodarstvu se nalazilo 40 komada više vrsta domaće peradi, 3 ukrasne patke i 9 ukrasnih golubova.
Krenula podjela spremnika za plastiku i biootpad u Osijeku
PRVI NA REDU VIŠNJEVČANI: Krenula podjela spremnika za plastiku i biootpad u Osijeku
Krenula je podjela spremnika za plastiku i biootpad u Osijeku. Prvi su svoje žute i smeđe spremnike dobili Višnjevčani, a djelatnici Unikoma idućih će nekoliko mjeseci nastaviti s podjelama i u ostalim dijelovima grada.