STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
35°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Vodostaj Dunava i Drave u padu, Stožer predviđa skoro ukidanje redovnih mjera
SITUACIJA SE SMIRUJE: Vodostaj Dunava i Drave u padu, Stožer predviđa skoro ukidanje redovnih mjera
Omiljeni lijek za vrućine mnogima je boravak u vodi, ili njezinoj blizini. U Osijeku je to ovih dana bilo otežano zbog visokog vodostaja Drave, no situacija ide na bolje, a iz Stožera civilne zaštite smatraju kako će vodostaj uskoro dovoljno opasti kako bi ukinuli i redovne mjere obrane od poplava.
Nakon 40 godina ponovno se može obrazovati za medicinskog tehničara ili sestru
NAŠICE: Nakon 40 godina ponovno se može obrazovati za medicinskog tehničara ili sestru
Više od dvije i pol tisuće osmaša s područja Osječko-baranjske županije ove će jeseni krenuti u neku od srednjih škola. Upisivanje deficitarnih zanimanja Županija će nagraditi stipendijom od 70 eura, a jedno od zanimanja koje se u Hrvatskoj traži je medicinska sestra, odnosno medicinski tehničar, za što će se nakon 40 godina ponovno moći obrazovati u Našicama.
Krenula 20. Biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana“
SJEĆANJE NA BRANITELJE: Krenula 20. Biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana“
Dva naroda, dvije susjedne države, 15 gradova, sjećanje na hrabre hrvatske branitelje. Sve to obuhvaća Biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ koja se održava po dvadeseti put. Povodom tog jubileja, a uoči starta u gradu Heroju upriličen je prigodni program koji je imao i humanitarni karakter.
Do kraja listopada počinje izgradnja Znanstveno-istraživačkog centra FERIT-a
JEDNA OD NAJVAŽNIJIH INVESTICIJA: Do kraja listopada počinje izgradnja Znanstveno-istraživačkog centra FERIT-a
Uskoro kreće jedna od najvažnijih investicija za osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u cijeloj njegovoj povijesti. U tijeku je, naime izrada dokumentacije za javni natječaj za izgradnju Znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva u osječkom kampusu, te bi u rujnu ili listopadu trebali započeti i radovi. Projekt je danas na fakultetu i javno predstavljen.
Rebalansom uvećan proračun Osječko-baranjske županije na rekordnih 293,7 milijuna eura
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA: Rebalansom uvećan proračun Osječko-baranjske županije na rekordnih 293,7 milijuna eura
Rekordnih 293,7 milijuna eura, nakon rebalansa, iznosi proračun Osječko-baranjske županije. Rezultat je to povećanja prihoda od poreza na dohodak, rasta broja zaposlenih i plaća u privatnom i javnom sektoru, kao i uvrštavanja novih projekata u proračun.
Dunav na +600 kod Batine, Drava kod Osijeka ide do 370cm
STOŽER UMIRUJE JAVNOST: Dunav na +600 kod Batine, Drava kod Osijeka ide do 370cm
Dunav i Drava nastavljaju rasti nakon vodnog vala koji je u Hrvatsku stigao iz Njemačke. Dunav je kod Batine dosegnuo vodostaj od šest metara, a u Osijeku se očekuje vodostaj Drave od +370cm tijekom iduća dva dana. Iz Stožera civilne zaštite poručili su kako su sve operativne snage spremne, ali i kako dodatne mjere obrane od poplave izvan onih redovnih neće biti potrebne.
Na Antunovačkim danima pustaraške igre, smotra zborova i KUD-ova, Čobanijada...
VIŠEDNEVNA MANIFESTACIJA POČINJE U ČETVRTAK: Na Antunovačkim danima pustaraške igre, smotra zborova i KUD-ova, Čobanijada...
Dan općine koji se obilježava 13. lipnja, na blagdan njenog zaštitnika Svetog Antuna Općina Antunovac tradicionalno ne slavi kao mnoge druge općine svečanim sjednicama općinskog vijeća, već nizom događanja u čijem su središtu mještani, a pogotovo najmlađi. Tako će biti i ove godine s višednevnom manifestacijom Antunovački dani, a koja počinje u četvrtak
Brojni posjetitelj na Vinatlonu uživali u vinu, hrani i igrama
HEDONIZAM U ZMAJEVCU: Brojni posjetitelj na Vinatlonu uživali u vinu, hrani i igrama
Baranjska priroda i vino po četvrti put isprepleli su se u nezaboravnu turističku priču. I ove godine Vinatlon je okupio ljubitelje hedonističkog života koji su uživali u dobroj kapljici i ukusnoj hrani, a zabavu su upotpunile vinske igre i radionice.
Dunav raste - u idućih par dana na +600 cm
UGROZE NEMA: Dunav raste - u idućih par dana na +600 cm
Vodni val koji dolazi iz Njemačke i donosi osjetan rast vodostaja Dunava, neće ugroziti naselja i građane, poručuju iz Hrvatskih voda i Stožera civilne zaštite. Smatraju kako će redovne mjere obrane od poplave biti dovoljne, i kako će vodni val bez problema idućeg vikenda ispratiti iz Hrvatske.