STV Live
Subota, 02. ožujak 2024.
14°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Novi drvoredi na vukovarskim javnim površinama
ZA ZELENIJI VUKOVAR: Novi drvoredi na vukovarskim javnim površinama
S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada.
Za dijagnozu rijetke bolesti potrebno je i do deset godina
MEĐUNARODNI DAN RIJETKIH BOLESTI: Za dijagnozu rijetke bolesti potrebno je i do deset godina
Između 20 i 30 milijuna građana Europske unije boluje od neke rijetke bolesti. Ima ih gotovo sedam tisuća. Polovica bolesti javlja se u dječjoj dobi, a 80 posto ima ih genetsko podrijetlo. Takav je i hereditarni angioedem od kojeg u Hrvatskoj boluje 108 osoba.
Od ulaska u EU Slavonija sve razvijenija, no i dalje uvelike zaostaje za ostalim dijelovima RH
1. ZNANSVENO-STRUČNI DIJALOG NA EFOS-U: Od ulaska u EU Slavonija sve razvijenija, no i dalje uvelike zaostaje za ostalim dijelovima RH
Razlike u razvijenosti regija u Hrvatskoj su i dalje izražene, a s mnogim izazovima ponajviše se susreće istok zemlje. Kako uspostaviti ekonomsku ravnotežu i pronaći modele koji će doprinjeti aktiviranju regionalnog gospodarstva, s posebnim naglaskom na Slavoniju, neka su od pitanja o kojima se raspravljalo na 1. znanstveno-stručnom dijalogu na osječkom Ekonomskom fakultetu. Situacija je, čulo se, sve pozitivnija, no i dalje ima još dosta prostora da dostignemo prosjek kako Hrvatske, tako i Europske unije.
Novih 5 tisuća posuda za plastiku i metal stiglo u domove Vukovarca
PRIMJERENO ODVAJANJE OTPADA: Novih 5 tisuća posuda za plastiku i metal stiglo u domove Vukovarca
Nakon postavljenih polupodzemnih spremnika za bio otpad, grad je građanima osigurao i 5 tisuća posuda za plastiku i metal kako bi svako kućanstvo moglo primjereno odvajati otpad.
30 polaznika pohađa Opću planinarsku školu
OD TEORIJE DO PRAKSE: 30 polaznika pohađa Opću planinarsku školu
Kako se snaći u prirodi, zavezati planinarski čvor, koje se opasnosti kriju na planinama. Odgovore na ova i druga pitanja u teoriji ali i praksi dobit će polaznici još jedne Opće planinarske škole koja je započela u Osijeku.
Osijek će platiti najveću sudsku presudu u povijesti grada
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Osijek će platiti najveću sudsku presudu u povijesti grada
Osječko Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog izvansudske nagodbe s austrijskim tvrtkama Strabag i Saubermacher u slučaju nikad izgrađenog odlagališta otpada na Orlovnjaku. Za nečije krive odluke od prije više od 20 godina građani Osijeka platit će gotovo 4 milijuna eura. Isto su učinila i preostala 4 grada u ovome slučaju, a ukupan iznos nagodbe koju će platiti Austrijancima i zagrebačkoj tvrtki ZIPOS je 9 milijuna eura.
Kopačevo najposjećenije baranjsko selo u 2023. godini
TURISTIČKI REZULTATI: Kopačevo najposjećenije baranjsko selo u 2023. godini
Sa gotovo 8.000 noćenja, Kopačevo je prošle godine bilo najposjećenije selo u Baranji! I ostali turistički rezultati ostvareni na području Općine Bilje su zadovoljavajući, a ono što još posebno veseli jest povećaje broja stranih gostiju. Ostvareno je tako 15.106 noćenja i 8.286 dolazaka turista.
U gradu Vukovaru koji je i sam prošao najstrašnija razaranja otvorena izložba o ratu u Ukrajini
''OBRISANI S LICA ZEMLJE'': U gradu Vukovaru koji je i sam prošao najstrašnija razaranja otvorena izložba o ratu u Ukrajini
Dvije godine prošle su na jučerašnji dan od početka brutalne i besmislene ruske agresije na Ukrajinu u kojoj su uništeni deseci gradova i sela i izgubljene stotine tisuća života. Kakve su posljedice ovoga rata vidjeti imaju priliku stanovnici hrvatskog grada Vukovara koji je i sam prošao najstrašnija razaranja, i to kroz foto izložbu pod nazivom „Obrisani s lica zemlje“ postavljenu ispred Grand hotela.
Zbog ubojstva Mihaele Berak prosvjednici traže ostavku načelnika policije i ministra
PET MJESECI NAKON UBOJSTVA: Zbog ubojstva Mihaele Berak prosvjednici traže ostavku načelnika policije i ministra
Pet mjeseci prošlo je od ubojstva studentice Mihaele Berak koju je ubio policajac Marko Smažil, a čelni čovjek policije, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović još uvijek nije izrazio žaljenje zbog tog događaja. Upozorili su na ovo članovi inicijative „Kava za ženska prava“ još jednim prosvjednim skupom u Osijeku. Osudili su i načelnika Policijske uprave Osječko-baranjske Ladislava Becea, i to zbog, kako su rekli, seksističkih izjava na sjednici Gradskog vijeća u rujnu prošle godine.