STV Live
Nedjelja, 26. ožujak 2023.
3°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde
Slavonska kobasica od danas zaštićena oznakom zemljopisnog podrijetla
JEDINSTVENE BOJE, OKUSA, MIRISA I DUGE TRADICIJE: Slavonska kobasica od danas zaštićena oznakom zemljopisnog podrijetla
Slavonska kobasica – nezaobilazna gastronomska delicija istočne Hrvatske od danas je tradicionalni prehrambeni proizvod zaštićen na razini Europske unije oznakom zemljopisnog podrijetla. Veliko je to postignuće za ovaj proizvod zahvaljujući kojem bi mu trebala rasti prepoznatljivost, kvaliteta, traženost na vanjskim tržištima, ali i cijena.
Gradski muzej Vukovar slavi 75. rođendan
TURBULENTNA I SLAVNA PROŠLOST: Gradski muzej Vukovar slavi 75. rođendan
75. rođendan proslavit će ove subote jedan od najpoznatijih hrvatskih muzeja – onaj u Vukovaru. Malo koja kulturna ustanova u svijetu ima tako turbulentu i slavnu prošlost, a koju je ponajviše obilježio vrtlog rata, prognonstvo i na koncu povratak kući. Danas u vukovarskom muzeju s ponosom mogu reći kako su ostali stožerna ustanova kulture više od sedam desetljeća.
Borba protiv dezinformacija u fokusu Europske komisije 2024.
NEFORMALNO DRUŽENJE S MEDIJIMA: Borba protiv dezinformacija u fokusu Europske komisije 2024.
Borba protiv dezinformacija, medijska i digitalna pismenost u fokusu su djelovanja Europske komisije za 2024. godinu. O tome je u osječkom EUROPE DIRECT centru izvijestila predstavnica Europske komisije Andrea Čović Vidović, a jedna od tema bila je i Europska godina vještina.
Završeni radovi na rekonstrukciji državne ceste kroz Petrijevce
RADOVI VRIJEDNI 3 MILIJUNA EURA: Završeni radovi na rekonstrukciji državne ceste kroz Petrijevce
I do sedam tisuća vozila dnevno prolazilo je seoskom cestom koja na tri kilometra duljine ima devet oštrih zavoja i koja je izgrađena u davnim šezdesetima. Radi se, naravno o cesti koja prolazi kroz Petrijevce, a iako je prije par godina izgrađena obilaznica oko mjesta, istrošena cesta ipak je ostala, i to sve do nedavno. I službeno je danas, naime završena rekonstrukcija državne ceste DC34 kroz Petrijevce.
Između Valpova i Ladimirevaca uskoro novi most preko Vučice
DUGOGODIŠNJA ŽELJA GRAĐANA POSTAJE STVARNOST: Između Valpova i Ladimirevaca uskoro novi most preko Vučice
Nedaleko Valpova započela je izgradnja novog mosta preko rijeke Vučice u smjeru Ladimirevaca. Stari most poznat je kao crna točka na ovoj prometnici, jer osim što usporava kretanje vozila, predstavlja i opasnost u prometu.
Veliki proizvodni pogon u Osijeku gradit će američki gigant Jabil
NOVI INVESTITOR U ZONI NEMETIN: Veliki proizvodni pogon u Osijeku gradit će američki gigant Jabil
Otkriveno je tko je investitor, koji će u osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin otvoriti veliki proizvodni pogon. Riječ je o američkoj kompaniji Jabil, jednom od najvećih svjetskih pružatelja proizvodnih rješenja. Kako je objavljeno u priopćenju, u Osijeku planiraju otvoriti centar izvrsnosti u kojemu će zaposliti 1 500 kvalificiranih radnika, a službena potvrda toga stigla je danas i iz osječke gradske uprave. Na izvanrednoj konferenciji za novinare, uz gradonačelnika, medijima se obratio i osječko-baranjski župan.
Od ove jeseni u antunovačkom vrtiću bit će mjesta za sve mališane
NADOGRADNJA DV MALI PRINC: Od ove jeseni u antunovačkom vrtiću bit će mjesta za sve mališane
Gradi se i u Općini Antunovac inače poznatoj po demografskoj vitalnosti i velikom broju mladih obitelji. Zbog nedostatka vrtićkih kapaciteta s kojima se godinama bore, na red je došao projekt nadogradnje Dječjeg vrtića Mali princ. A nisu zaboravili ni starije građane za koje su ove godine po prvi puta osigurane uskrsnice.
U funkciju pušten parking na prostoru stare tržnice u Vukovaru
RJEŠAVANJE NEDOSTATKA PARKIRNIH MJESTA U CENTRU GRADA: U funkciju pušten parking na prostoru stare tržnice u Vukovaru
S ciljem rješavanja problematike nedostatka parkirnih mjesta u centru Vukovara, prostor stare tržnice privremeno je prenamijenjen u parkiralište.
Nikolić: Djeca s Down sindromom trebaju što ranije biti uključena u sustav obrazovanja
SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM: Nikolić: Djeca s Down sindromom trebaju što ranije biti uključena u sustav obrazovanja
Jedna od tisuću beba rodit će se s Down sindromom. Promjenama u sustavu obrazovanja može se dovesti do njihovog boljeg položaja i uključenja u društvo, istaknula je saborska zastupnica Romana Nikolić povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom. Posebno je komentirala stanje u predškolskom obrazovanju gdje nedostaje pet tisuća odgajatelja, za koje smatra kako je pred kolapsom poput sustava socijalne skrbi i zdravstva.