STV Live
Ponedjeljak, 27. svibanj 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Garfield
KINO: Garfield
U domaća kina je stigao najsimpatičniji mrgud, najdraži ljenivac i najslađa mačka na svijetu – kultni Garfield. Uz fenomenalnu glumačku postavu, u filmu je svoj glas dao i Baby Lasagna. Nadamo se da imate veliki apetit za ovaj film, jer ako pitate Garfielda, on u svoj nikad nije sumnjao.
Zoran Vakula najmlađim Osječanima predstavio svoje „Vremenaste priče“
2. PANONSKI FESTIVAL KNJIGE: Zoran Vakula najmlađim Osječanima predstavio svoje „Vremenaste priče“
Drugi Panonski festival knjige koji se do kraja tjedna održava u osječkoj dvorani Gradski vrt donosi i brojne programe za djecu i mlade.
2. Panonski festival knjige donosi susrete s autorima, dječje programe, koncert...
LJUBITELJI KNJIŽEVNOSTI I PISANE RIJEČI DOŠLI NA SVOJE: 2. Panonski festival knjige donosi susrete s autorima, dječje programe, koncert...
Ljubitelji književnosti i pisane riječi, kojih na sreću i dalje ima, ponovno su došli na svoje. U Osijeku je počeo drugi Panonski festival knjige, a posjetitelje očekuju brojni književni noviteti, promocije knjiga, susreti s autorima, dječji programi, radionice, ali i koncert.
Natjecanje u čitanju naglas u Čepinu - oni koji bolje i više čitaju su uspješniji!?
''ČITANJE JE ZAKON'': Natjecanje u čitanju naglas u Čepinu - oni koji bolje i više čitaju su uspješniji!?
Djeca koja bolje i više čitaju imaju puno bolje rezultate u školi, a brojne su prednosti izražene i kasnije kroz odrasli život ukoliko se krene s čitanjem od najmanjih nogu. Pod motom „Čitanje je zakon“ u Hrvatskoj se već nekoliko godina održava natjecanje školske djece u čitanju naglas. Ovogodišnja završnica je potkraj godine u Sisku, a tamo će biti i dvoje školaraca iz Čepina, gdje je danas održano natjecanje na općinskoj razini.
Na 45. Smotri Saveza amaterskih puhačkih orkestara zasviralo 250 glazbenika
OD KLASIKE DO ROCKA: Na 45. Smotri Saveza amaterskih puhačkih orkestara zasviralo 250 glazbenika
U sklopu Festivala cvijeća i drveća održana je i 45. Smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje. Na njemu je nastupilo oko 250 glazbenika. Svi zajedno izveli su dvije skladbe, a potom su uslijedili pojedinačni nastupi na kojima se moglo čuti sve – od klasike do rock evergreena.
Knjiga „Laslovo, 152.“ čuva sjećanje na junačku obranu ovog mjesta
PREDSTAVLJENA U OSIJEKU: Knjiga „Laslovo, 152.“ čuva sjećanje na junačku obranu ovog mjesta
152 dana odolijevalo je Laslovo velikosrpskom agresoru. No, nakon toga, hrabri branitelji koji su ostali bez streljiva morali su se izvući iz potpunog okruženja u kojem su se našli. Ta nevjerojatna akcija je opisana u knjizi zapovjednika obrane Ladislava Kočiša, a koja je predstavljena i studentima u Osijeku.
Ubojita sjećanja
KINEMATOGRAFI: Ubojita sjećanja
Pateći od gubitka pamćenja, bivši detektiv (Russell Crowe) odjela za ubojstva pokušava riješiti brutalno ubojstvo kojeg se ne može sjetiti. Dok sastavlja dokaze iz desetljeća stare istrage, ubrzo otkriva zlokobnu mrežu zakopanih tajni povezanih s njegovom zaboravljenom prošlošću. U režiji Adama Coopera, Ubojita sjećanja temelji se na romanu „The Book of Mirrors“ autora E.O. Ćirovići.
Kaskader
KINEMATOGRAFI: Kaskader
Colt Seavers (Ryan Gosling) je bivši vrhunski Kaskader koji više ne može parirati mlađim kolegama, a i oporavlja se od nesreće u kojoj je gotovo izgubio život, no kad ga zamole da se uključi u filmski projekt svoje bivše djevojke Jody Moreno (Emily Blunt), vraća se u akciju. Poznato je da nevolja nikad ne dolazi sama, pa osim što radi za bivšu djevojku, nestaje glavni glumac u filmu, a Colt će učiniti sve kako bi ga pronašao.
Koncertom „Pajin spomenar“ STD Paje Kolarića proslavilo 70. rođendan
NAJSTARIJE TAMBURAŠKO DRUŠTVO U HRVATSKOJ: Koncertom „Pajin spomenar“ STD Paje Kolarića proslavilo 70. rođendan
Najstarije tamburaško društvo u Hrvatskoj Pajo Kolarić velikim koncertom u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu proslavilo je sedamdeseti rođendan. Na njemu je nastupilo preko stotinu izvođača koji su nizom kompozicija posjetiteljima približili ljepotu domaće tradicijske glazbe.