STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
9°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Nazovi Jane
KINO: Nazovi Jane
Chicago, 1968. Domaćicu Joy trudnoća dovede do stanja opasnog po život, Joy odlazi u medicinsku ustanovu koja joj ne želi pomoći. Potraga za rješenjem teške situacije ju vodi do tajne organizacije žena koje Joy pružaju sigurniju alternativu i pritom joj mijenjaju život.
I bez ljubavnog napitka osječka publika zavoljet će prvu ovosezonsku opernu premijeru
HNK OSIJEK: I bez ljubavnog napitka osječka publika zavoljet će prvu ovosezonsku opernu premijeru
Smijeh, romantika i malo lažne čarolije dolaze na kazališne daske osječkog HNK u petak. Naime, komična opera „Ljubavni napitak“ Gaetana Donizzetija prva je ovosezonska operna premijera osječkog teatra.
''Trokut tuge''
KINO: ''Trokut tuge''
„Trokut tuge“ razuzdana je satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva koja je redatelju Rubenu Östlundu donijela već drugu Zlatnu palmu u Cannesu.
''Ona je rekla''
KINO: ''Ona je rekla''
Novinarke New York Timesa Megan Twohey i Jodi Kantor su zaslužne za razotkrivanje seksualnih skandala dotad moćnog holivudskog producenta Harveya Weinsteina, a film „Ona je rekla“ govori upravo o tome i zasnovan na istoimenom bestseleru New York Timesa.
VELIKI PROJEKT SNIMANJA: "Poruke naših očeva" - film Jakova Sedlara o zatočenicima srpskih logora
Veliki projekt snimanja izjava više od sto vukovarskih branitelja koji su prošli srpske logore, a koji će biti sažeti u dokumentarnom filmu "Poruke naših očeva", redatelj Jakov Sedlar započeo je kako bi o tome ostao objektivni trag. Dio će izjava završiti u filmu, a sve će se kompletne izjave moći vidjeti i u Spomen domu Ovčara.
Kići u čast Osječani otpjevali najljepše stihove
DVIJE GODINE OD ODLASKA LEGENDE: Kići u čast Osječani otpjevali najljepše stihove
Prije dvije godine napustio nas je legendarni Krunoslav Kićo Slabinac. U sjećanje na ikonu slavonske glazbe Osječani su sinoć zasvirali njegove najpoznatije hitove.
Ako želite gledati Orašara požurite!
POČELA PRODAJA ULAZNICA: Ako želite gledati Orašara požurite!
Počela je prodaja ulaznica za balet Orašar u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Očekivano vlada veliko zanimanje građana, a neki su u red za svoju ulaznicu stali već u 7:15 iako se blagajna kazališta otvara u 9 sati. Prva izvedba Orašara u koreografiji Dinka Bogdanića koji potpisuje i režiju te pod dirigentskom palicom Filipa Pavišića je 5.12., a ukupno će biti 11 izvedbi.
Od petka u prodaji ulaznice za čarobnog Orašara
TKO PRVI NJEGOVO: Od petka u prodaji ulaznice za čarobnog Orašara
Prosinac je nezamisliv bez Orašara. Ne samo u trgovinama nego i na kazališnim daskama. A u ovom čarobnom baletu ponovno će moći uživati i Osječani i to ako budu brzi i uspiju doći do ulaznica.
Kapa
KINO: Kapa
Erik, čiji je nadimak Kapa i djevojčica Lučka usred Badnje noći misle da su susreli Djeda Božićnjaka, no to je ustvari maskirani lopov. Puna nade, djeca se sakriju u njegov auto i tada za njih kreće nevjerojatna pustolovina.