STV Live
Subota, 02. ožujak 2024.
14°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije
Jedan život
KINEMATOGRAFI: Jedan život
Jedan život je istinita priča o Sir Nicholasu Nickyu Wintonu (Anthony Hopkins), koji je spasio 669 djece od nacističkih progona u mjesecima prije Drugog svjetskog rata. Nicky je posjetio Prag u prosincu 1938. godine i pronašao izbjegle obitelji pod prijetnjom nacističke invazije. Shvatio je da je počinje utrka s vremenom.
Dina: drugi dio
KINEMATOGRAFI: Dina: drugi dio
Nastavak znanstveno-fantastičnog spektakla nagrađivanog redatelja Denis Villeneuvea Dina: drugi dio, koji ponovno okuplja spektakularnu A listu glumaca, istražuje mistično putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog s Chani i Fremenima, dok je na ratnom putu osvete protiv onih koji su uništili njegovu obitelj. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.
Pjevačko društvo sv. Josipa već 30 godina glazbom slavi Gospodina
VAŽNA OBLJEZNICA: Pjevačko društvo sv. Josipa već 30 godina glazbom slavi Gospodina
Pjevačko društvo svetog Josipa već trideset godina glazbom slavi vjeru i Gospodina. Iza sebe imaju nekoliko stotina nastupa, kako u Osijeku tako i u mnogim europskim gradovima. Ovu važnu obljetnicu Društvo je obilježilo uz misu zahvalnicu i svečanu skupštinu, a svi zainteresirani imali su priliku pogledati i prigodnu izložbu.
''Zrin 1943.'' - povijesna istina o komunističkim zločinima koje Hrvatska još nije ispravila
PREMIJERA FILMA NADE PRKAČIN: ''Zrin 1943.'' - povijesna istina o komunističkim zločinima koje Hrvatska još nije ispravila
Vrijeme je pokazalo da su u rujnu 1943. godine partizani i četnici ubili gotovo trećinu stanovnika malenog mjesta Zrina, samo mjesto i lokalnu crkvu su spalili, a preživjele raselili. Povijesnu istinu o ovom događaju donosi novi dokumentarni film scenaristice i redateljice Nade Prkačin „Zrin 1943.“, a koji je imao svoju osječku premijeru.
Brzi i neustrašivi
KINEMATOGRAFI: Brzi i neustrašivi
Brzi i neustrašivi zabavna je sinkronizirana avantura koju ne smijete propustiti! Spori loris Zhi sudjeluje u bezobzirnoj automobilskoj utrci duž povijesnog Puta Svile u Kini kako bi spasio posljednje selo lora, i dom svoje bake, od rušenja i razvoja koje planira psihotična žaba po imenu Archibald Vainglorious.
Na selu
KINEMATOGRAFI: Na selu
Najprije snimljen s glumcima ispred zelenog ekrana, animiranu dramu Na selu potom je preko stotinu profesionalnih slikara oslikalo metodom ulja na platnu kako bi se dobila završna verzija filma. Tako je nastao nevjerojatan filmski projekt snimljen prema istoimenom književnom djelu za koji je autor Władysław Reymont dobio Nobelovu nagradu za književnost. Priča je o Jagni, mladoj djevojci odlučnoj u namjeri da sama istka svoj životni put bez obzira na ograničenosti 19. stoljeća na poljskom selu. Kad se nađe uhvaćena između sukobljenih strasti bogatog zemljoposjednika, njegovog najstarijeg sina i drugih muškaraca njihova društva, njezino opiranje svakome od njih izazvat će tragične posljedice za zajednicu kojoj svi pripadaju…
Povratak Katarine Baban osječkoj publici s
NAKON GOTOVO DESET GODINA: Povratak Katarine Baban osječkoj publici s "Punim Pansionom"
Nakon gotovo deset godina, pred osječkom publikom nastupila je glumica Katarina Baban, s predstavom "Puni Pansion". U Kulturnom centru tako je Katarina imala povratak na scenu svoga grada, a kako bi se iskupila za dugogodišnje izbivanje, u predstavi u kojoj glumi sama, odigrala je više od dvadeset uloga.
Dan zaljubljenih učenici i profesori slavili uz rock
VALENTINOVO U RUĐERICI: Dan zaljubljenih učenici i profesori slavili uz rock
Dan zaljubljenih učenici i profesori triju srednjih škola iz Osijeka obilježili su uz glazbu. Tradicionalna Valentinovska zabava u Ruđerici pokazala je još jednom kako rock i ljubav idu skupa.
Stranci
KINEMATOGRAFI: Stranci
Nevjerojatno potresna i hipnotička priča o gubitku i ljubavi (i svemu između), inspirirana je istoimenim romanom eminentnog japanskog autora Taichija Yamade. Ne propustite pogledati film Stranci, koji je unatoč svim predviđanjima ostao bez nominacija za Oscara.