STV Live
Subota, 23. rujan 2023.
18°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde
Kolibrić
KINO: Kolibrić
Kolibrić redateljice Francesce Archibugi snimljen prema romanu autora Sandra Veronesija priča priču čija se radnja proteže na čak 60 godina, u kojoj se radosti, boli i neuroze uobičajene obitelji srednje klase isprepliću s evolucijom apsolutne i izvanredne ljubavi koja se proteže na tri generacije.
Titina: Avantura na Sjevernom polu
KINO: Titina: Avantura na Sjevernom polu
Titina: Avantura na Sjevernom polu je zabavna i uzbudljiva priča o gotovo zaboravljenom putovanju i otkriću: osvajanje Sjevernog pola zračnim brodom 1926. Film je zabavno i dražesno sjećanje na apsurdne avanture i ljudske emocije, viđene očima malenog terijera Titine.
Smrt djevojčice sa žigicama
KINO: Smrt djevojčice sa žigicama
Adaptacija romana Smrt djevojčice sa žigicama u svijet domaće kinematografije donosi punokrvnu krimi-dramu, žanrovski film kakav publika vezuje uz britansko i skandinavsko tlo, a koji unutar okvira hrvatskog filma djeluje svježe i primamljivo.
Ubojstvo u Veneciji
KINO: Ubojstvo u Veneciji
Kenneth Branagh vraća se u svoj zadivljujući portret detektiva Herculea Poirota u najnovijoj adaptaciji bezvremenske Agathe Christie - Ubojstvo u Veneciji.
HKUD Osijek 1862: Veliko druženje i lijepa sjećanja na običaje i tradiciju
RIZNICA LIJEPIH SJEĆANJA: HKUD Osijek 1862: Veliko druženje i lijepa sjećanja na običaje i tradiciju
Doživotna prijateljstva, putovanja po cijelom svijetu, nezaboravna druženja.... HKUD Osijek 1862. prava je riznica lijepih sjećanja. Tradicionalno, na Dan generacija u Šećeranskom domu članovi, koji žive diljem Hrvatske i inozemstva u Osijeku prirede veliko godišnje druženje, uz domaće delicije i slavonski grah. Tako je bilo i ovoga puta.
Zvuk slobode
KINO: Zvuk slobode
Zašto je nezavisni film o trgovini djecom čekao na prikazivanje 5 godina, a onda ga je u prvom tjednu prikazivanja u SAD-u pogledalo više od četiri milijuna gledatelja, nadmašivši time razvikane blockbustere? Zvuk slobode (Sound Of Freedom) redatelja Alejandra Monteverdea, temeljen je na potresnoj, istinitoj priči o trgovini djecom. Kroz nešto više od dva sata filma pratimo nastojanja bivšeg američkog vladinog agenta Tima Ballarda (Jim Caviezel, Pasija) agenta Domovinske sigurnosti u samoinicijativnoj misiji spašavanja stotina djece od seksualnog ropstva. Put ga odvodi duboko u kolumbijsku džunglu, gdje stavlja svoj život na kocku kako bi spasio nevine žrtve. Šokantno, razarajuće, potresno, moćno… samo su neki od opisa koji se vezuju uz iskustvo gledanja filma.
Pravednik 3: Konačno poglavlje
KINO: Pravednik 3: Konačno poglavlje
Nakon što se umirovio s pozicije vladinog hitmana, Robert McCall pokušava pronaći utjehu u pronalasku pravde za sve potlačene, u finalnom nastavku filma Pravednik 3: Konačno poglavlje.
Beskrajna ljubav
KINO: Beskrajna ljubav
Prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji talijanska drama Beskrajna ljubav smještena je radnjom u Rim 1970-ih, kada Clara i Felice sele su se u novi stan, iako je njihov je brak došao do točke s koje nema povratka. No, kako taj hladan odnos utječe na njihovu djecu?
Treća večer Vukovar film festivala u znaku slavonskog filma, tražila se stolica više
''ŽENA S GUMENIM RUKAVICAMA'': Treća večer Vukovar film festivala u znaku slavonskog filma, tražila se stolica više
Treća večer Vukovar film festivala protekla je u znaku domaćeg filma. Na premijeri „Žene s gumenim rukavicama“ , filma redatelja Marija Šuline iza kojeg stoji slavonska ekipa u Perivoju dvorca Eltz tražila se stolica više.