STV Live
Nedjelja, 26. ožujak 2023.
4°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde
John Wick 4
KINO: John Wick 4
Nastavak velikog akcijskog spektakla John Wick 4 je stigao u kina. John Wick otkriva put do pobjede nad Visokim stolom. Ali prije nego što uspije zaslužiti slobodu, mora se suočiti s novim neprijateljem i moćnim savezima diljem svijeta, te silama koje stare prijatelje pretvaraju u neprijatelje. Radnja novog filma odvija se diljem svijeta i donosi precizno-koreografiranu akciju posebne vrste. U potrazi za najmoćnijim igračima kriminalnog podzemnog svijeta, film vodi gledatelje u New York, Pariz, Osaku i Berlin.
STD Pajo Kolarić na Godišnjem koncertu u Osijeku uz publiku proslavilo 69. rođendan
LJUBITELJI TAMBURICE DOŠLI NA SVOJE: STD Pajo Kolarić na Godišnjem koncertu u Osijeku uz publiku proslavilo 69. rođendan
Ljubitelji tamburice ove subote došli su na svoje. Više od stotinu vrhunskih izvođača Osječane je odvelo na rođendansku šetnju orkestralnom, tradicionalnom, starogradskom i zabavnom tamburaškom glazbom na još jednom Godišnjem koncertu Slavonskog tamburaškog društva Pajo Kolarić.
Centar za kulturu Đakovo u posljednje vrijeme doživljava renesansu
SVE VIŠE PREDSTAVA, PROJEKCIJA FILMOVA I KULTURNIH DOGAĐANJA: Centar za kulturu Đakovo u posljednje vrijeme doživljava renesansu
Centar za kulturu Đakovo koji je već desetljećima središte kulturnog života grada u posljednje vrijeme doživljava pravu malu renesansu. Sve je više predstava, projekcija filmova i kulturnih događanja, a sve prate i povećana ulaganja.
Za Dan žena u Đakovu glazbeni spoj Slavonije i Dalmacije
KONCERT ŽENSKE KLAPE CERTISSA: Za Dan žena u Đakovu glazbeni spoj Slavonije i Dalmacije
Međunarodni dan žena u Đakovu je obilježen uz glazbu i pjesmu. Ženska klapa Certissa nastavila je svoju lijepu glazbenu tradiciju te su na petom po redu koncertu pod nazivom „Za žene od srca“ povezali Dalmaciju i Slavoniju.
Punim plućima
KINO: Punim plućima
Osječka premijera dugometražnog igranog prvijenca redatelja Radislava Jovanova Gonza Punim plućima održat će se u kinu Uranija u utorak 14. ožujka u 19:15 sati, a na projekciji filma će se uz redatelja pridružiti i glumac Hrvoje Baršić. Radnja filma prati ponovno okupljanje davno raspale grupe nakon iznenadne smrti starog prijatelja. Unatoč međusobnim zamjeranjima i tajnama iz prošlosti, noć karmina postaje za njih noć zabave i sjećanja na neka bolja vremena.
Blizu
KINO: Blizu
Talijanska drama Blizu nominirana je za Oscara i Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma, a osvojila je više od 30 različitih nagrada i priznanja na filmskim festivalima diljem svijeta. Dirljiva je to i impresivna priča o odrastanju i muškom prijateljstvu redatelja Lukasa Dhonta.
Više od 40 sudionika iz 15 zemalja razmjenilo iskustva i znanja na Kongresu mladih glazbenika
RAZMJENA ISKUSTVA UTJECAJNIH OSOBA: Više od 40 sudionika iz 15 zemalja razmjenilo iskustva i znanja na Kongresu mladih glazbenika
Više od 40 delegata iz 15 zemalja cijeloga svijeta okupilo se na Kongresu mladih glazbenika u Osijeku. U središtu susreta bila je razmjena iskustva utjecajnih osoba iz područja klasične glazbe – od dirigenata, voditelja orkestara do organizatora koncerata i festivala.
[OTKAZANO] Gianni Schicchi vraća se u osječki HNK: naslovnu ulogu igrat će Giorgio Surian
OTVORENI STUDIO: [OTKAZANO] Gianni Schicchi vraća se u osječki HNK: naslovnu ulogu igrat će Giorgio Surian
Obavijesti: Zbog bolesti solista otkazuje se opera Gianni Schicchi koja je trebala biti izvedena u petak, 3. ožujka 2023.
Najviše knjiga u 2022. pročitao je Damir Keglević
TKO VIŠE ČITA, DULJE ŽIVI: Najviše knjiga u 2022. pročitao je Damir Keglević
Tko više čita, dulje živi – pokazuju sva znanstvena istraživanja, pa sudeći po tome Osječanin Damir Keglević doživjeti će barem 100 godina. On je naime najčitatelj Gradske i sveučilišne knjižnice za 2022. godinu, u kojoj je pročitao čak 184 knjiga. A za tu je vrtoglavu brojku na dar dobio – još knjiga.