STV Live
Subota, 02. srpanj 2022.
23°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden
Kreativne radionice kao podloga za razvoj dječjih vještina
UMJETNOST ZA NAJMLAĐE U OSJEČKOM MLU: Kreativne radionice kao podloga za razvoj dječjih vještina
Frotaž, Faktura i tekstura, Priroda kao inspiracija, Urbana ekologija naziv je radionica koje će se ove godine održati u sklopu Ljetnog ateljea u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti. Najmlađi polaznici moći će se okušat u raznim tehnikama te tako izraziti svoju kreativnost i maštu, ali i kvalitetno ispuniti ljetne praznike.
Disko hitovi, filmska glazba i kazališni solisti: Simfo-rock koncert 2 vraća se u osječki HNK!
HNK: Disko hitovi, filmska glazba i kazališni solisti: Simfo-rock koncert 2 vraća se u osječki HNK!
Hitovi grupe Queen, Beatlesa, Bryan Adamsa i Tine Turner samo su dio bogatog repertoara koji očekuje osječku publiku na Simfo-rock koncertu 2! Uz orkestar i soliste koji su se predstavili na prošlogodišnjem koncertu ovoga puta zapjevat će i Robert Adamček, Sanja Toth, Vesna Baljak i Gordana Kalmar.
Elvis
KINO: Elvis
Novi film vizionarskog i za Oscara nominiranog redatelja Baza Luhrmanna i studija Warner Bros Elvis (Austin Butler) istražuje život i glazbu neponovljivog Elvisa Presleyja, a sve kroz prizmu njegovog kompliciranog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom (Tom Hanks).
Crni telefon
KINO: Crni telefon
Crni telefon je novi horor triler Scotta Derricksona, adaptacija novele Joe Hilla iz autorove zbirke novela pod nazivom 20th Century Ghosts. 13-godišnjeg dječaka Finneyja Shawa otima sadistički ubojica i zarobljuje ga u zvučno izoliranom podrumu. Kada isključeni telefon na zidu počne zvoniti, Finney otkriva da može čuti glasove prijašnjih žrtava koje su odlučne da se ono što se njima dogodilo ne dogodi i njemu.
Otvorena izložba „Franjo Tuđman – utemeljitelj moderne Hrvatske“
MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI: Otvorena izložba „Franjo Tuđman – utemeljitelj moderne Hrvatske“
Odlikovanja, nalivpera, fotografije, knjige i naočale jedne od najvažnijih osoba hrvatske povijesti mogle su se vidjeti u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Izložba „Franjo Tuđman – utemeljitelj moderne Hrvatske“ ispričala je priču o životu čovjeka koji je Hrvatsku vodio prema slobodi i samostalnosti.
Nakon dvije godine poznata biblijska priča na osječkoj pozornici u punom sjaju
PREMIJERA OPERE ''SAMSON I DALILA'': Nakon dvije godine poznata biblijska priča na osječkoj pozornici u punom sjaju
Jedna od najpoznatijih biblijskih priča nakon dvije godine ugledat će svjetla pozornice HNK u Osijeku. Riječ je o romantičnoj Saint-Saëns operi „Samson i Dalila“ koju je osječkoj publici prilagodio Robert Bošković.
Meštrović&Expresto obilježili kraj Koncertnog ciklusa grada
JEDAN KLAVIR, ČETIRI RUKE I UDARALJKE: Meštrović&Expresto obilježili kraj Koncertnog ciklusa grada
Završen je još jedan Koncertni ciklus grada. Spektakularni nastup ansambla Meštrović&Expresto koji objedinjuje udaraljke i klavir, energičnim ritmovima ethna i klasike zabavljao je osječku publiku do dugo u noć.
Jurski svijet: Carstvo
KINO: Jurski svijet: Carstvo
U kina je stigao novi nastavak Jurskog svijeta: Carstvo. Radnja novog nastavka se odvija 4 godine nakon što je Isla Nublar uništen. Dinosauri sada žive i love zajedno s ljudima. Ova krhka ravnoteža će preoblikovati budućnost i odrediti, jednom zauvijek, hoće li ljudska bića ostati vrhunski grabežljivci na planetu koji sada dijele s najstrašnijim stvorenjima u povijesti.
50 mladih balerina u klasični balet unijelo dašak suvremenosti
OD CHOPINA DO BRUNE MARSA: 50 mladih balerina u klasični balet unijelo dašak suvremenosti
Da je ples univerzalni jezik koji razumiju svi pokazalo je više od 50 mladih balerina na premijernoj izvedbi Godišnje produkcije Baletnog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.