STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
11°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

POTPISANI UGOVORI: 32 studenata dobilo stipendiju Grada Našica

Studentski život iz godine u godinu sve je skuplji, pogotovo za studente koji studiraju izvan svojih domova. Svjesni su toga i u Gradu Našicama gdje su danas potpisani ugovori o dodjeli stipendija s 32 studenta kako bi im se barem malo pomoglo sa svakodnevnim troškovima, ali i kako bi ih se potaknulo na ostanak u njihovom gradu.

32 studenata dobilo stipendiju Grada Našica
32 studenata dobilo stipendiju Grada Našica

Studentski rad i zalaganje cijene se i prepoznaju što je potvrđeno i dodjelom stipendija našičkim studentima. Jedna od dobitnica je Mirta koja trenutačno studira u Splitu te joj je ova stipendija, ističe, velika motivacija za povratak u njezin kraj.

Naravno da bih se htjela vratit. Mislim da nam je to svima cilj i koji smo dobili stipendiju i koji nisu. Čim upišemo faks gledamo nekako da doprinesemo svojoj zajednici, to nam je najveći cilj, kaže Mirta Sabostudentica Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Među stipendistima je i Antonio, student kineziologije, koji kaže kako će mu stipendija dobro doći te kako se nada da će nakon završetka fakulteta svoju sportsku karijeru graditi u nekom od lokalnih klubova.

Među stipendistima je i Antonio, student kineziologije, koji kaže kako će mu stipendija dobro doći te kako se nada da će nakon završetka fakulteta svoju sportsku karijeru graditi u nekom od lokalnih klubova. S troškovima će pomoći da ne moram od roditelja tražit za stanarinu i svoje troškove nego ću na neki naćin sam moć plaćati, kaže Antonio Božićstudent Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Podijeljeno je ukupno 32 stipendije od čega je njih 30 u mjesečnom iznosu od 800 kuna dodijeljeno prema socijalnim kriterijima, a dvije stipendije od tisuću kuna otišle su u ruke izvrsnim studentima.

Ovom prigodom sam im prije svega čestitao na njihovom radu na njihovoj uspješnosti, ali i čestitao sam im i zaželio uspješnu 2023. godinu i niz poruka sam im rekao prije svega da je grad Našice grad ugodnog življenja, da je to tradicionalni povijesni i kulturni grad gdje imamo strategiju razvoja Našica koja teži demografskoj obnovi i gdje svakako očekujemo napraviti sredinu od one obrtničke do sredine za naše visokoobrazovane stanovnike, kaže gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

Stipendije za koje su danas potpisani ugovori isplaćuju se za deset mjeseci. Prva uplata obuhvatit će tri rate nakon čega će se ostatak iznosa isplaćivati na mjesečnoj razini.