STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

POMOĆ SUGRAĐANIMA U POTREBI: 35 eura uskrsnice za 250 socijalno ugroženih Vukovaraca

Još malo dijeli nas od najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, a kako bi se i onima u potrebi omogućilo da ga proslave na dostojanstven način, Vukovar će i ove godine korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja isplatiti uskrsnicu u iznosu od 35 eura te će podijeliti i prigodne prehrambene pakete korisnicima Pučke kuhinje.

35 eura uskrsnice za 250 socijalno ugroženih Vukovaraca
Prigodni prehrambeni paketi korisnicima Pučke kuhinje

Blagdani su za mnoge građane prilika za druženje s bližnjima uz nešto raskošniju trpezu od one svakodnevne, no u doba inflacije, socijalno ugroženima oni su dodatni izvor stresa. Svjesni su toga u Gradu Vukovaru koji ni ovoga puta nije zaboravio na njihove potrebe.

I ove godine oko 250 korisnika će dobiti uskrsnicu u iznosu od 35 eura i jednako tako osigurano je 80 paketa u vrijednosti otprilike 30 eura kojeg će dobiti korisnici Pučke kuhinje ovdje u Vukovaru, kaže gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

U paketima će se naći šunka, jaja, šećer i druge osnovne prehrambene namirnice. Građani će ih moći preuzeti od 25. do 29. ovog mjeseca, a evo i kada kreće isplata jednokratne novčane pomoći.

Korisnici koji koriste naknadu prava za troškove stanovanja njih 250 će moći svoju uskrsnicu preuzeti u poslovnicama FINA-e od 25. ožujka. Uz predočenje osobne iskaznice i na ovaj način ukupno iz proračuna izdvojeno je 11 150 eura, kaže zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

Podjela uskrsnica obavljat će se sve do 30. travnja. Ovakvim mjerama u Gradu su još jednom potvrdili kako najosjetljivijim skupinama društva pridaju posebnu pozornost, a njihov glavni cilj je pružiti im priliku da Uskrs provedu onako kako zaslužuju – u sreći, miru i blagostanju.