STV Live
Subota, 20. travanj 2024.
1°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

NOVA KAMPANJA: 5000 kilometara do Gruzije za osječku Dokkicu

5000 kilometara za 50 000 kuna – nova kampanja Dječjeg kreativnog centra Dokkica i Moto kluba Pannonians mjeri se u tisućicama. Skupiti upravo toliko kilometara i kuna cilj je ovog nesvakidašnjeg izazova, a koji će moći pomoći i građani i donatori.

5000 kilometara do Gruzije za osječku Dokkicu
5000 kilometara do Gruzije za osječku Dokkicu

Pred osječkim bajkerima iz Moto kluba Pannonians velika je pustolovina – 5000 kilometara sve do daleke Gruzije i nazad. Kako i sam naziv kampanje kaže – riječ je o jako, jako bitnom cilju, pa su se i za ovo putovanje, ističu bajkeri dobro pripremili.

- U nedjelju oko pola 9 krećemo. Prva stanica je Sofija i tamo ćemo prespavati. Nakon toga idemo u Istanbul i  tamo ćemo imati dva noćenja i nakon toga ćemo vidjeti u kojem pravcu ćemo ići. Cilj na je da za nekoliko dana dođemo do mjesta Batumi u Gruziji i od Osijeka je udaljeno 2,400 kilometara pa i 2,500 kilometara, kaže Siniša MaurusMK Pannonians Osijek.

Putovanje na dva kotača, kroz čak pet zemalja u sklopu kampanje „5000 kilometara za jako, jako bitan cilj „ moći će se pratiti  na web platformi Čini pravu stvar, a koja povezuje udruge, donatore i ambasadore.

Za nas je ova kampanja, kažu u Dokkici veliki vjetar u leđa.

- A ovo je izazov koji je pokrenuo Siniša sa Moto klubom Pannonians i svi drugi želimo reći kako je moguće. Ja bih rekla da je Siniša probio led i drugi ljudi i drugi organizacije mogu kreirati izazov za Dokkicu, kaže Ines Novakpredsjednica Dječjeg kreativnog centra Dokkica.

- Kad završimo kampanju ja se nadam da ćemo doći do našeg cilja, a to je dosta visoko postavljen cilj od 50 000 kuna. Ali evo nadam se koliko god da uspijemo skupiti nama će biti drago i bit ćemo zahvalni svima onima koji su prepoznali našu ideju i želju da pomognemo zajednici, kaže Maurus.

Kako DOKKICA već ima iskustva s različitim kampanjama, dodaje Maurus ova suradnja početak je novog i važnog prijateljstva. Sav prikupljen novac ide u pomoć Centru za terapijski rad s djecom s teškoćama u razvoju. Donirati se može između 5 i 200 kuna, ali i veći iznos.