STV Live
Petak, 02. prosinac 2022.
1°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Osječko-baranjska

BRIGA ZA OSOBE STARIJE ŽIVOTNE DOBI: 75 godina Matice umirovljenika Osijek

Još od 1946. godine u Osijeku djeluje Matica umirovljenika, kao jedan od prvih ogranaka osnovanih nakon osnutka nacionalne udruge Matice umirovljenika. Zadatak joj je okupljanje umirovljenika i pomoć i skrb o osobama treće životne dobi. Danas je svečano obilježena 75. godišnjica osnutka i djelovanja Matice umirovljenika grada Osijeka.

Godine su iza njih, ali i u trećoj životnoj dobi drže do pjesme. Ona im je u srcu, kao što kaže i umirovljenička himna, koju redovito izvode na svečanostima, poput ove u  u povodu 75. godišnjice osnutka osječkog ogranka Matice umirovljenika.

Iza osječke Matice umirovljenika duga je povijest. Osnovana je 15. kolovoza 1946. godine, a danas okuplja oko tisuću članova.

Matica je nestranačka, neprofitabilna, socijalno-humanitarna udruga, a osnovni joj je zadatak briga o umirovljenicima. Osječki ogranak ove je godine dobio i nove prostore, a radi i na novim projektima.

Potpora stiže i od grada Osijeka i Županije, a izvrsnu suradnju ima i s Crvenim križom, rečeno je na svečanosti.

Današnji umirovljenici suočenu su s brojnim problemima, od niskih mirovina i siromaštva do samoće, ali duhom nisu klonili.

Ako itko zna za dobro se zabaviti napraviti odlično raspoloženje onda su to upravoumirovljenici, od kojih nove generacije mogu samo učiti.