STV Live
Subota, 03. prosinac 2022.
1°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Osječko-baranjska

UBLAŽAVANJE SIROMAŠTVA U OSIJEKU: 800 kuna jednokratno za samce, diže se i cenzus za mjesečnu pomoć umirovljenicima

Korisnici gradske pomoći za troškove stanovanja koji se već nalaze u evidenciji, kao i nezaposleni samci stariji od 55 godina koji se duže od godinu dana redovito javljaju na Zavod za zapošljavanje, od Grada Osijeka dobit će jednokratnu pomoć od 800 kuna, izvijestili su iz gradske uprave.

800 kuna jednokratno za samce, diže se i cenzus za mjesečnu pomoć umirovljenicima
umirovgrad

Grad Osijek odlučio je podići i prihodovni cenzus za umirovljenike kojima se isplaćuje pomoć od sto kuna mjesečno. Do sada je taj cenzus iznosio 1400 kuna za samce, i 2400 kuna za bračne parove, a novom odlukom povećan je na 1700 kuna za samce i 2700 kuna za bračnu zajednicu.

"Pozivamo ih sve neka se jave koji se uklapaju u ove cenzuse, nema razloga da se ne jave. Trebaju doći u Upravni odjel i podnijeti sve potrebne dokaze, i sukladno tome ići će se u realizaciju. Mi predlažemo da se odjednom isplati 300 kuna za sva tri mjeseca,i to najkasnije do 20. prosinca budući da sad tek dižemo cenzus, pa će trebati vremena dok ljudi pribave dokumentaciju i donesu je. Ne bi htjeli da izgube to pravo za mjesec listopad", kaže prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić.