STV Live
Utorak, 16. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

NI KIŠA I LOŠE VRIJEME NISU OMELI TRKAČE: Ante Živković i Silvia Šimunović pobjednici 7. Baranjskog Ferivi polumaratona

Ni kiša i loše vrijeme nisu omeli organizaciju 7. po redu Baranjskog Ferivi polu maratona. Više od 350 trkača sudjelovalo je na ovoj poznatoj utrci u prirodnim ljepotama Baranje i Kopačkog rita.

Ante Živković i Silvia Šimunović pobjednici 7. Baranjskog Ferivi polumaratona
7. Baranjski Ferivi polumaraton

Na 7. po redu Baranjskom Ferivi polumaratonu sudjelovalo je preko 300 trkača na stazi dugoj 21 kilometar te utrci štafeta 3 x 5 kilometara, dok su utrke građana i dječje utrke i županijsko prvenstvo osnovnih i srednjih škola odgođeni za  8.listopada.

Ni loše vrijeme i slaba kiša nisu zaustavili vrijednost ali i značaj ovog velikog sportskog događaja.

- Glavni cilj utrke je prvenstveno sport i rekreacija, ali spoj prirode i turizma posebice Kopačkog rita koji je organizator događaja gdje možemo pokazati jedan lijepi dan u prirodi, kaže Marko Grgurić iz Organizacijskog odbora.

- Svi su oduševljeni stazom i trkama u Slavoniji i Osijeku digli smo na 2. ljestvice više od ostalih, meni osobno je najdraže trčat svojim gradom i Baranjom i siguran sam da su svi oduševljeni svi nam se vraćaju i to je najbolji dokaz da radimo dobar posao, kaže Ferdo Kraljević iz Organizacijskog odbora.

- Moram prije svega čestitati organizatoru što nisu odgodili unatoč lošem vremenu. Vrlo je značajan ovaj polumaraton i za sugrađane i Baranju, ali najvažnije poticanje sportskog sadržaja koji potiču sve od najmlađih uzrasta do najstarijih i znamo što sport donosi i koliko je on važan pogotovo za najmlađe, kaže zamjenik župana OBŽ Mato Lukić.

Aktivno trčanje sport i zdrav način života glavna su misao ovakvog događaja, a osim domaćih trkača maratonaca bilo je tu i početnika rekreativaca pa i 50-ak trkača iz drugih gradova Hrvatske ili inozemstva.

Spomenimo samo kako su pobjednici utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji bili Ante Živković iz Metkovića koji je slavio i prošle godine te po prvi put Silvia Šimunović Vukovarka iz Zagreba.

Inače, nakon trčanja slijedi poznato bicikliranje i natjecanje pod nazivom FEBIRE koje će se održati 24. ovog mjeseca i to po peti put.