STV Live
Četvrtak, 18. kolovoz 2022.
33°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

STV Video

U PLANU SU NOVI PROJEKTI: Baranja i ljeti turistički ''hit''

Baranja je i ljeti – pravi hit. Najviše je domaćih gostiju, a bilježi se i značajan broj stranih turista. U planu su i novi turistički projekti i aktivnosti, a više o svemu u prilogu.

Tijekom prošle godine Baranju je posjetilo 15-ak tisuća gostiju koji su ostvarili nešto više od 30.000 noćenja.

Premda su i u prvoj pandemijskoj godini imali više nego dobre rezultate, blizu rekordnoj 2019. godini, prvih šest mjeseci 2022. premašila je sva očekivanja.

Ove godine 2022. imamo 20 posto više nego rekordne 2019. godine broja dolazaka gostiju, većinom domaći gosti što i je određeni pozitivni pokazatelj jer smo mi u TZ stavili orijentir na domaćeg gosta i zbog toga svega nismo imali toliko utjecaja od strane pandemije i svih događanja u svijetu.Ova godina je sjajna, kaže Matej Perkušić, direktor Turističke zajednice Baranja.

Osim broja gostiju raste i broj kreveta. U ovoj godini 50 novih. Suprotno uvriježenom mišljenju, sjeveroistok Hrvatske i ljeti je pravi hit, a u tome joj zasigurno pomažu i brojne manifestacije koju su na rasporedu gotovo svakog vikenda.

6.8. ćemo imati u Belom Manastiru natjecanje u pripremi fiša s trgancima gdje će se ocjenjivati i priprema trganaca i kvaliteta pilećeg paprikaša.3.9. najveća fišijada i ove godine očekujemo rekordni broj posjetitelja. Naravno nakon toga ulazimo u Vinski maraton krajem devetog mjeseca, kaže Perkušić.

I to je samo dio manifestacija koje očekuje nove i stare goste.

Turistička zajednica, treba istaknuti povukla je i oko 400 000 kuna na natječaju  Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice za nekoliko programa.Uložiti će u razvoj manifestacija, signalizaciju i uređenje mjesta za roštiljanje na jezerima i ribnjacima, vjersku stazu „Putem Sv. Martina“ i u ostale promotivne aktivnosti.