STV Live
Četvrtak, 18. kolovoz 2022.
33°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Osječko-baranjska

TRADICIJA U BELIŠĆU: Belišćani Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježili biciklijadom

U Belišću je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti održano kod Spomenika poginulim braniteljima 107. brigade HV-a. Tradicionalno, od Gradske uprave do spomenika većina sudionika stigla je biciklima.

Belišćani Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježili biciklijadom
Belišćani Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježili biciklijadom

Grad Belišće zajedno s Turističkom zajednicom na ovaj način, "Biciklom do spomenika", odaje pijetet dužni svima koji su nam omogućili da nam na današnji dan Hrvatska bude slobodna. Prethodilo je to i mirnoj reintegraciji. Zasluga je to onih koji nose ovaj dan, a to su hrvatski branitelji, kaže Bojan Vuksanić, potpredsjednik Gradskog vijeća Belišća.

Među okupljenima i mladi. Upravo njima, najvažnije je prenijeti što se događalo u Domovinskom ratu.

Imaju priliku naučiti i zaista mi je drago vidjeti najmlađe među nama. Koliko mislite da to mlade zanima, i može li se više učiniti i kroz školski sustav? Zasigurno bi trebalo više poraditi na tome. Mladi mislim da ne doživljavaju, međutim to je problem i nas starijih koji ih trebamo podučiti, i kroz školski sustav, ali i kućni odgoj, što svatko može poraditi na tome, dodaje Vuksanić.

Iz Gradske uprave u čestitci građanima povodom današnjeg dana među ostalim istaknuli su kako zahvalnost izražavaju svim braniteljima i njihovim obiteljima na žrtvi koju su podnijeli u borbi za slobodu i neovisnost.