Ispred belišćanske tržnice, građani, mahom umirovljenici strpljivo u redu čekaju na svoju porciju fiš paprikaša. Tradicija je to u Belišću, do koje se drži. Nije bilo teško čekati, vrijeme je bilo ugodno, a miris koji se širio iz ovog poznatog 600-litarskog kotlića dobro je pročistio sinuse.
- Kao što se vidi, ima 600 porcija fiša za naše sugrađane. Mogu vam reći da je fiš fantastičan jer riba je kvalitetna, kao i paprika, luk je domaći, a kad to sve spojite dobijete pravo jelo, kaže predsjednik Udruge Kotličara Belišće Josip Vučetić.
Ali važan je i kuhar. U Valpovštini se kuha najbolji fiš, kaže Josip. Ovdje su četiri državna prvaka. Inače, kaže, godina je za njihovu udrugu bila dosta dobra.
- Imali smo nakon pandemije natjecanja, ja sam inače i sudac. Imali smo ove godine jako puno posla. I što se Grada tiče, i Turističke zajednice, a išli smo i van, i na more, svagdje smo bili, kaže Vučetić.
Kotličarima je na dugogodišnjoj suradnji zahvalila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.
- Koji svake godine se odazovu na naš poziv i poziv Turističke zajednice i skuhaju ovaj fini badnjački fiš za naše sugrađane. Možda ove godine malo u drugačijem okruženju. Znali smo organizirati zajednički ručak, a sada je malo korona sve promijenila. Međutim, nije to važno, važno je da iskažemo našim sugrađanima zahvalu, rekla je zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković.
I dodaje, želju da građanima Belišća i svim gostima koji se ovdje zateknu ovih dana blagdansko vrijeme prođe u lijepom ozračju.