STV Live
Nedjelja, 19. svibanj 2024.
23°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

POVEZANA S OPĆINOM ANTUNOVAC TE OSIJEKOM: Biciklistička staza u Ernestinovu puštena u promet

Nova biciklistička staza u Ernestinovu spremna je za bicikliranje. Sa 6 i pol kilometara staze općina je sada povezana s općinom Antunovac i gradom Osijekom.

Biciklistička staza u Ernestinovu puštena u promet
Biciklistička staza u Ernestinovu puštena u promet FOTO: OBŽ

Ernestinovački osnovnoškolci sada mogu biciklirati od kuće pa sve do Osijeka.

- Volim biciklirali jer me to opušta i volim se isključiti iz svih obaveza samo razmišljati na stazi i gledati ispred. Najviše volim biciklirati s prijateljima i obitelji, a biciklistička staza mi je pomogla jer više nema onih rupa i zastajanja na putu, kaže Josip iz OŠ Ernestinovo.,

- Biciklistička staza mi je pomogla jer više ne moramo ići po cesti i zato što brže dođemo nego inače, kaže Nika iz OŠ Ernestinovo.

U projekt biciklističke infrastrukture uloženo je 7 i pol milijuna kuna iz EU fondova, od čega milijun i 200 000 kuna dolazi iz Ministarstva regionalnih razvoja i EU fondova i općinskog proračuna.

S novim stazama povezali smo se na postojeće staze općine Antunovac odnosno staze se protežu do grada Osijeka i do međunarodne rute do Pečuha odnosno Mađarske. Kroz sam projekt bilo nam je bitno potaknuti mještane na aktivniji i zdraviji način života, kaže načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić.

Općina Ernestinovo zajedno s načelnicom Junušić i cijelim njezinim timom se odlično razvija. Razvijaju puno projekata, a sve kreće iz općine jer sami stanovnici najbolje znaju što njima treba.Vrijedno rade, uspješni su u projektima i ne boje se realizacije projekata, kaže zamjenik župana osječko-baranjskog Mato Lukić.

Projektom biciklističko-pješačkih staza tako je poboljšana povezanost općina s Osijekom i sigurnost biciklista i pješaka u prometu.