STV Live
Petak, 01. ožujak 2024.
18°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

STUDENI ZAVIJEN U TUGU I SJEĆANJE: Blagdan Svih svetih obilježen na vukovarskim grobljima i spomen obilježju Ovčara

Studeni u Vukovaru je svake godine zavijen u tugu i sjećanje. Kako je i tradicija, uoči dana Svih svetih, delegacija Grada Vukovara je odala počast žrtvama Domovinskog rata na vukovarskom Memorijalnom groblju, ali i drugim gradskim grobljima i Spomen obilježju Ovčara.

Blagdan Svih svetih obilježen na vukovarskim grobljima i spomen obilježju Ovčara
Blagdan Svih svetih obilježen na vukovarskim grobljima i spomen obilježju Ovčara

Kroz molitvu smo se prisjetili onih koji više nisu s nama, a koji su najzaslužniji za stvaranje naše domovine i kroz ovi lijepu molitvu i propovijed smo se sjetili da, iako nisu fizički ovdje, kroz vjeru i molitvu su i dalje s nama. Svi sveti su uvod u tužni 11 mjesec u Vukovaru. Veliki broj ljudi pristiže, oni koji više ne žive ovdje, ali nažalost ovdje imaju svoje pokojne doći će danas, sutra. Neki nažalost neće biti ovdje. Mi smo danas položili vijence ovdje, ali i na ostalim gradskim grobljima, kaže Ivana Mujkić iz Ureda gradonačelnika Grada Vukovara.

Ne možemo reći da se ništa ne radi, iskapanja traju i odvijaju se na različitim lokacijama. Nažalost, mislim da je tu potrebna jedna konkretnija pomoć od strane onih koji imaju informacije. Tako da se nadam da će i oni koji nemaju svoje posljednje počivalište pronaći svoj, zaključila je Mujkić.