STV Live
Petak, 01. ožujak 2024.
16°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

JAKA VOLJA I ČVRSTI MOTIVI: Čari zimskog trčanja na osječki način

Trčanje zimi? Zašto ne! Unatoč pokojoj pahulji i temperaturi oko nule četrdesetak trkača nije propustilo tradicionalno druženje na lijevoj obali Drave u Osijeku, u sklopu Lige Zdravo trčanje. Bila je to prva utrka u novoj godini.

Čari zimskog trčanja na osječki način
Čari zimskog trčanja na osječki način

Među trkačima i rekreativci i prekaljeni maratonci. Trči se u dvije rute - 4,2 do ZOO vrta i 10 km do Podravlja i natrag. Kilometri, a i godine za neke su još uvijek samo broj.

- Godine nisu važne, kada noge služe dobro, maratone samo slažem, tek sa 62 prvi i to me veseli, ni vrijeme mi ne smeta što je lošije ja dolazim, kaže Irina Brkić.

Za trčanje i po ovako niskim temepraturama ipak treba imati jaku volju i čvrste motive.

-Prije četiri godine sam imao 126 kila i to je bio okidač da se počnem baviti sa sportom a trčim aktivno godinu dana. Prije toga biciklizam, skidanje kila do neke željene kilaže, kaže Petar Stanković.

A trčanje je izvrsna prilika i za obiteljsko druženje.

Za trčanje nema izgovora, a najljepše je u dobrom društvu, kažu u udruzi „Zdravo trčanje.“ Trče tijekom cijele godine, a godišnje organiziraju 30 utrka.

- Jako je bitno kretati se pogotovo sad u ovo vrijeme. Znamo da je korona i gripa i treba boraviti na svježem zraku i upravo na ovaj način mi pozitivno djelujemo prema svojem zdravlju, okruženju i svemu. Trčanje treba biti umjereno. Znači ovdje ljudi dođu, trče, borave ne svježem zraku i to je dobrobit svega, kaže predsjednik Udruge "Zdravo trčanje" Osijek Elvir Rakipović.

Tako da, ako još niste, dobro se obucite i pridružite ovoj veseloj ekipi na sljedećoj utrci. Jer, za trčanje nikada nije kasno.