STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

BROJNI SADRŽAJI: Čarobna ''Noć muzeja'' u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu

Noć muzeja održana je i u Đakovu, posjetitelji su mogli uživati u brojnim sadržajima od obilaska muzejskih zbirki do edukativnih i zabavnih sadržaja.

Uz ostalo glumci osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića izveli su predstavu Vrijeme za bajku, a da je bila pun pogodak potvrdio je smijeh djece koji se orio cijelim muzejem. Tijekom večeri posjetitelji su uživali I u kušanju najfinijih slastica: Sofijina srca i svima nam poznatih LINCERA, a radionica je održana u suradnji s nastavnicima i učenicima Srednje strukovne škole Antuna Horvata.

Sjajnu atmosferu napravili su i učenici Osnovne glazbene škole pri OŠ “Ivan Goran Kovačić" u koncertom komornog tamburaškog orkestra i solista. 

Program je završio radionicom VinART u kojoj su se brojni sudionici okušali u stvaranju umjetničkih radova uz omiljenu kapljicu biskupijskog vina, a uz sakralnu i meditativni glazbu sa velikim zanimanjem razgledavali su Izložbu plakata HNK iz Zagreba koji su oslikali poznati umjetnici: Ivan Antolčić, Dubravka Babić, Vasilije Jordan, Edo Murtić, Ivan Rabuzin i dr., a koja se može pogledati sve do 29. veljače.

Jedan od najznačajnijih dosega ovogodišnje  Noći Muzeja kako poručuju iz Đakova je  stvaranje nove publike, jer su brojni posjetitelji u Noći muzeja ‘otkrili’ muzeje, da bi kasnije postali stalna publika.