STV Live
Četvrtak, 18. kolovoz 2022.
33°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Osječko-baranjska

POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE: Dan pobjede i hrvatskih branitelja obilježen u Općini Čepin

Iako se svečano obilježava u petak, u Općini Čepin još su u četvrtak povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje. Počast su odali predstavnici Općine, članovi obitelji i udruga.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen je u Općini Čepin. Izaslanstvo Općine i Policijske postaje Čepin, ali i članovi obitelji poginulih branitelja i udruga položili su vijence i zapalili svijeće u Parku hrvatskih branitelja.

- Na ovaj veličanstveni dan, Dan pobjede, dan kada je Hrvatska postigla svoju teritorijalnu cjelovitost, junački dan, dan kada je Hrvatska pokazala jedno veliko jedinstvo. Ovo je dan koji nas treba ujedinjavati, a ne razdvajati. Ovo je prilika da se sjetimo ne samo onih koji su poginuli, nego i svih onih koji su dali obol za cjelovitu i nezavisnu Hrvatsku u kojoj danas živimo, kaže zamjenik načelnika Općine Čepin Ivan Žeravica.

Prigodnu molitvu održao je župnik Župe Presvetog trojstva Čepin, župnik Pavo Vukovac. A počast je odana i u Čepinskim Martincima na Trgu palih branitelja u znak zahvalnosti četvorice mladih i hrabrih branitelja.