STV Live
Srijeda, 29. studeni 2023.
3°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde

Osječko-baranjska

OD PLESNIH DO KIPARSKIH: Devet radionica za polaznike 19. međunarodne kolonije mladih

Glazbena, kiparska i keramička – samo su dio radionica 19. Međunarodne kolonije mladih u Ernestinovu u koju se uključilo preko 150 darovitih sudionika u starosti od 10 do 18 godina iz Slovenije, Njemačke, Srbije i drugih dijelova Hrvatske. Radionice traju do četvrtka kada će njihovi radovi biti izloženi.

Devet radionica za polaznike 19. međunarodne kolonije mladih
Devet radionica za polaznike 19. međunarodne kolonije mladih

Nakon duge tri godine ponovo je oživjela međunarodna kolonija mladih u Ernestinovu koja 19 godina okuplja darovitu djecu i mladež. Sveukupno oko 150 polaznika, među kojima su gosti iz Slovenije, Njemačke, Srbije, te drugih dijelova Hrvatske.

- Odaziv je izvanredan. Čak smo malo bili uplašeni jer nismo znali kakva će biti epidemiološka situacija. A sada je predivno vidjeti svu ovu djecu i mislim da će ovo biti jedna zanimljiva kolonija, kaže ravnatelj OŠ Ernestinovo Damir Škrlec.

Kroz devet radionica pokazat će svoje kreativno umijeće i sposobnosti. A domaćini su odlučili nastaviti kiparsku tradiciju.

- Najviše ih ima u mojoj učionici. Prošle dvije godine nismo imali dječju koloniju, ali smo ju održavali za vrijeme velike kolonije u parku. Uvijek smo pozivali nekoliko djece koji su radili s nama tako da ne bi prekinuli rad ove kolonije. Unazad dva tjedna, subotom u školi održavam kiparsku radionicu, radim s talentiranom djecom iz Ernestinova jer želimo stvoriti taj ernestinovački stil jer je naša kolonija poznata po kiparstvu, kaže kipar Mato Tijardović.

Za razliku od kiparske, plesne radionice privukle su uglavnom djevojčice.

Osim kiparske i plesne, tu su keramička, grafička, dramska, slikarska, filmska i glazbena. Sve radionice traju do četvrtka kada će polaznici završavati svoje radove i kasnije ih izložiti.