STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Kazalište

VESELO I OPTIMISTIČNO: Dječje kazalište Branka Mihaljevića u novoj sezoni donosi šest premijera

Ne može se točno odrediti kada počinje kazališna sezona, no ako već moramo odrediti neka to bude ovaj dan i ovaj trenutak. Tako je ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića otvorio još jednu sezonu koja donosi šest premijernih naslova, obnove ranijih predstava, uspješne reprizne naslove, radionice s mladima, ali i manifestacije, kako u kazalištu tako i u gostima.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u novoj sezoni donosi šest premijera
Repertoar 2021.

Nova kazališna sezona Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića bit će baš poput programske knjižice – vesela i optimistična. Pred njima su premijere, reprize uspješnih naslova, radionice za mlade, manifestacije i gostovanja. Sezonu otvaraju predstave s Osječkog ljeta kulture, kako je to već i tradicija. ''Kako je Temnava dobila dan'' i ''Bon Ton iza duge''. Osim toga, tu su još četiri premijere.

''I jedno novo lice u našem kazalištu. U svibnju Mario Kovač dolazi režirati predstavu ''Rock'n'roll bajka''. Predstava koja je predviđena u svibnju nastat će po stripu. Kao što je nastao Bon Ton i neke druge predstave. I nadam se da će doživjeti jednaki takav uspjeh", kaže ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Ivica Lučić.

Kazališni repertoar namijenjen je za predškolski i školski uzrast od 5. do 8. razreda. A ravnatelj Lučić naglašava kako bi neki naslovi mogli biti zanimljivi i srednjoškolcima. Baš kao i u prošloj, izazovnoj sezoni.

''Možda broj publike nije bio kao prethodnih godina, ali broj odigranih predstava je 181. Što je u ovo doba korone najveći broj u Hrvatskoj po broju odigranih predstava. Ovim putem bih i pozvala sve škole i vrtiće da dođu i u ovu godinu, da održimo neki kontinuitet i daljnju suradnju", kaže stručna suradnica u prodaji Mia Tomičić.

Kontinuitet se očituje i u radu s mladima, ali i manifestacijama. Tako sutra pa sve do kraja tjedna traje manifestacija ''Djeco, kazalište vas zove''.

''Možda je zapravo velika stvar da se možete ponovno predstavljati na festivalima s vašim predstavama diljem Hrvatske pa i inozemstva. To znači da polako se nadam da ćemo izlaziti iz ove situacije uzrokovane kovidom. A to je još važnija stvar ove zadnje stranice koje imate u vašem katalogu koje se odnose na rad s mladima", kaže pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka Dražen Alerić.

''U svakom slučaju Grad Osijek je uvijek bio tu za Dječje kazalište Branka Mihaljevića. Ostat će i dalje. Ponosni smo što Dječje kazalište BM ide na sve glumačke festivale i pokazuje svu svoju raskoš koju poznaje i koju ima dugi niz godina", dodala je zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković.

Kazalište se može pohvaliti s dva otvaranja festivala. U ponedjeljak otvaraju festival u Rijeci predstavom dječjeg dramskog studija, dok će veliki ansambl igrati u Zagrebu.