STV Live
Subota, 03. prosinac 2022.
1°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Osječko-baranjska

NASTAVLJAJU SE ULAGANJA U KOMUNALNU INFRASTRUKTURU: Do kraja godine rekonstrukcija još dvije ulice na vukovarskoj Mitnici

Brojne ulice u vukovarskom naselju Mitnica posljednjih godina doživjele su rekonstrukciju, a red je došao i na Ulicu Bartola Kašića te Domobransku, a koje se nalaze nedaleko Osnovne škole i vrtića u tom naselju. Uskoro slijede i radovi u nekoliko ulica u Gradskoj četvrti Sajmište.

Do kraja godine rekonstrukcija još dvije ulice na vukovarskoj Mitnici
Do kraja godine rekonstrukcija još dvije ulice na vukovarskoj Mitnici

Nastavljaju se ulaganja u komunalnu infrastrukturu grada Vukovara. Više od dva milijuna i dvjesto tisuća kuna iskoristiti će se za uređenje Ulice Bartola Kašića i Domobranske, a uz 85 postotno sufinanciranje iz Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara.

Nadam se da ćemo s realizacijom ovih projekata, da ćemo svakako i našu Gradsku četvrt Mitnica, ali i ubuduće i ceste koje su u samoj blizini, odnosno neposredno uz osnovnu školu i dječji vrtić učiniti sigurnijim za kretanje, kako naših najmlađih sugrađana, ali i  svih njih koji gravitiraju Mitnici, kaže gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Izvođač radova je tvrtka Cestorad d.d., a kojoj će zadatak biti modernizirati prometnice u dvije ulice s novom kolničkom konstrukcijom te vertikalnom i horizontalnom signalizacijom u dužini od 717 i 430 metara.

- Meni kao domoljubu je drago svako ulaganje u herojski grad Vukovar, a još mi je draže što je na natječaju moja tvrtka dobila posao i evo ništa drugo nam je preostaje nego da to kvalitetno uradimo, kaže prokurist tvrtke Cestorad d.d. Stipo Šuker.

Ovim radovima, a koji bi trebali biti dovršeni do kraja godine većina Gradske četvrti Mitnica će biti rekonstruirana. Grad Vukovar prošlih je godina značajno ulagao u komunalnu infrastrukturu, no preostaje još puno posla.

- Kako sve veći broj ulica u gradu dobiva novi izgled, novo ruho, tako ove koje nisu obnovljene sve više upadaju u oči, tako da što se tiče Mitnice definitivno s ove dvije ceste će ta situacija biti na jednoj zadovoljavajućoj razini, a onda nam ostaje ovaj problem što smo govorili ranije – Gradska četvrt Sajmište sa svojim prometnicima, kaže Penava.

Kritična je ovdje ulica Savezne republike Njemačke gdje je prva faza dovršena prije dvije godine, no potrebna su dodatna ulaganja jer zbog starog i dotrajalog sustava odvodnje dolazi do ulijeganja konstrukcije ulice.