STV Live
Srijeda, 20. listopad 2021.
17°C
"Cilj mudrog nije da osigura zadovoljstvo, već da izbjegne bol." - Aristotel

Osječko-baranjska

SVE VIŠE ZAINTERESIRANIH: Dodatnih pola milijuna kuna za besplatan prijevoz studenata vlakom

Osječko-baranjska županija nastavlja s projektom sufinanciranja troškova prijevoza vlakom redovitim studentima u cijelom iznosu redovite mjesečne karte. Zbog većeg broja studenata, koji žele korisiti ovu povlasticu, Županija je s Hrvatskim željeznicama potpisala dodatak ranije potpisanom Ugovoru, u kojem se iznos sufinanciranih sredstava podiže s 800 tisuća kuna na milijun i 300 tisuća.

Dodatnih pola milijuna kuna za besplatan prijevoz studenata vlakom
Dodatnih pola milijuna kuna za besplatan prijevoz studenata vlakom

Dodatnih 500 tisuća kuna Osječko-baranjska županija iz svog je proračuna izdvojila za besplatan prijevoz studenata vlakom, što je i potpisno u dodatku ugovora s Hrvatskim željeznicama.

"Sa 300 tisuća kuna smo krenuli, išli smo do 800. Evo, sada smo na milijun i 300 tisuća ukupnog subvencioniranja prijevoza svim studentima s područja Osječko-baranjske županije. Enormno je velika zainteresiranost studenata, i mi kao Županija s ovim potpisom ugovora osiguravamo milijun i 300 tisuća kuna upravo za taj projekt", kaže Ivan Anušić, župan osječko-baranjski.

"Milijun i 300 tisuća kuna je izuzetno vrijedan i veliki ugovor, od svih županija to je najveći ugovor kojim se potiče prijevoz studenata, i još jednom ću ponoviti, osim besplatnog prijevoza djece, učenika osnovnih i srednjih škola, imamo zaokruženu jednu cjelinu što nam je bila namjera i cilj. Znači to je besplatan prijevoz studenata, znači svih mladih do 26 godina", rekao je predsjednik Uprave HŽ putnički prijevoz Željko Ukić.

Ovu je pogodnost na početku, dok je Županija pokrivala 50 posto cijene mjesečne karte, koristilo 300 studenata, a sada ih je višestruko više.

"Potpisivanje ovog aneksa ugovora došlo je u pravo vrijeme na početku akademske godine i s ovih dodatnih 500 tisuća kuna moći ćemo nastaviti provedbu ovog projekta. trenutno imamo oko 1500 studenata koji koristebovu mjeru. S obzirom da je počela nova akademska godina imamo jako velik broj novih prijava tako da smo uvjereni da će ovaj broj biti povećan", rekla je pročelnica UO za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić - Milardović.

Informacije kako realizirati ovu mjeru nalaze se na web stranicama Županije, a svi potrebni dokumenti mogu se dostaviti elektronskim putem.

Inače, iz HŽ-a ovom su prigodom najavili i ponovnu uspostavu, nakon gotovo tri desetljeća, izravne željezničke veze Osijek-Split.