STV Live
Četvrtak, 02. veljača 2023.
2°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde

Hrvatska

PRVA PROGRAMSKA KLAZURA STRANKE: Domovinski pokret najavio borbu protiv koruptivnog zloduha koji uništava Hrvatsku

Hrvatska ima sve potencijale za rast i razvoj, ali se mora riješiti koruptivnog zloduha. Poručuju to iz Domovinskog pokreta, koji je u Osijeku predstavio programsku klauzuru za predstojeće razdoblje. Sastoji se od 10 točaka, a prva i najvažnija je domovinski duh, kojega stranka želi vratiti Hrvatskoj.

Vodstvo Domovinskog pokreta iz cijele Hrvatske okupilo se ovoga vikenda na prvoj programskoj klauzuri stranke u Osijeku, i uoči predstojećeg izbornog ciklusa, predstavilo 10 domovinskih stupova za preobrazbu Hrvatske.

Prva točka i najbitnija je da taj domovinski duh treba biti temelj napretka Hrvatske, i sve što se radi u ovoj zemlji, treba biti prvo ljubav prema Domovini, a onda nakon toga umijeće, znanje, rekao je Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta.

Iz Domovinskog pokreta posebno ističu važnost borbe protiv korupcije, koja, kažu, uništava Hrvatsku.

- Ministri kao na traci idu u zatvore. Imamo u zdravstvenom  sustavu da se tvrtki koja je radila uređenje cvijeća da se za digitalizaciju zdravstva da 180 milijuna kuna. Mi imamo u svim segmentima jedan koruptivni, ja bih ga nazvao zloduh, i to je jedan općeniti stav koji vlada Hrvatskom, da je korupcija svuda,  da se to pobijedit ne može. Mi ćemo se tome suprotstaviti. Domovinski duh će biti u borbi protiv koruptivnog zloduha, kaže Radić.

Bit će i u borbi za gospodarsku preobrazbu Hrvatske, najavljuju iz Domovinskog pokreta. Hrvatsku žele učiniti samodostatnom u proizvodnji energije i hrane, a selo srcem domovinskog duha. Radit će i na preobrazbi pravosuđa, zdravstva i socijalnog sustava, ali i na teritorijalnom preustroju Hrvatske. Žele i efikasniju javnu upravu i obrazovni sustav, kojega treba prilagoditi potrebama tržišta rada, a posebnu će, kažu, pozornost posvetiti demografskoj obnovi u kojoj će obitelj biti temelj društva.

- Zašto sam izuzetno sretan i zadovoljan što smo danas ovdje, što smo iznjedrili ovakav dokument, što su ga iznjedrili mnogobrojni članovi i odbori Domovinskog pokreta, zato što prepoznajemo jedan ogroman sraz aktualnog trenutka u kojemu se nalazimo, globalističke agende s Republikom Hrvatskom u pokušaju zatiranja bilo čega što ima veze s nacionalnim promišljanjem, odnosno sa samom kralježnicom Republike Hrvatske, rekao je Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta.

Nije slučajno što se već godinama zatvaraju proizvodni pogoni u Hrvatskoj i što Hrvatska ima sve manju proizvodnju. To je cilj upravo te globalističke agende koja danas vlada Hrvatskom, upozorava Penava.

Sjetite se na kraju krajeva da smo prije samo 10 godina imali uvozne kvote iz aspekta proizvodnje šećera nametnute od strane EU, kada smo bili igrač u izvozu šećera. Danas smo ostali od tri šećerane na jednoj, i to je zapravo odraz ili slika koja najbolje odražava taj proces koji se događa u RH. Ne slučajno, provodi ga Andrej Plenković danas s njegovim HDZ-om, kaže Penava.

Nismo protiv Europske unije i suradnje, ali samo kao jaka i suverena država, koja sama odlučuje o sebi, naglašava Penava. Za to, kaže, važan je domovinski duh. Poručuje i kako Domovinski pokret predstavlja branu globalističkim procesima te da samo ime stranke znači i njezin program.

- Nećemo dozvoliti da se zatire taj domovinski duh i tu činjenicu da nam je Hrvatska na prvome mjestu. To što nam je Hrvatska na prvome mjestu, a ne HDZ, a ne SDP, nas čini različitim od svih drugih, kaže Penava.

Zato što svoje volim, moto je Domovinskog pokreta, s kojim će nastaviti svoj politički put, zaključuju u stranci.