STV Live
Srijeda, 01. prosinac 2021.
5°C
"Svaki neuspjeh je prilika za novi i pametniji početak." -H. Ford

Osječko-baranjska

SVEČANI PRIJEM KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA: Donna Vekić u Osijeku – nada se povratku među top 20 najboljih tenisačica svijeta

Osječka tenisačica Donna Vekić nedavno je osvojila svoj treći WTA turnir u karijeri. Donna je ovih dana u Osijeku, a u sjedištu Osječko-baranjske županije upriličen joj je svečani prijem kod župana i gradonačelnika Osijeka.

Donna Vekić u Osijeku – nada se povratku među top 20 najboljih tenisačica svijeta
Donna Vekić u Osijeku – nada se povratku među top 20 najboljih tenisačica svijeta

Donna je službeno najbolja sportašica Osječko-baranjske županije, a u svoj rodni Osijek, kaže, uvijek se rado vraća. Gradu i Županiji zahvaljuje na potpori.

"Meni i mojoj karijeri i svim mojim i našim projektima, što prema gradu, što prema vani. Hvala vam puno i nadam se da je ovo samo početak naše suradnje i daljnjih projekata", kaže Donna Vekić.

Iza Donne je turbulentna godina, koja se ipak završava uspješno osvojenim turnirom u Italiji.

"Počela sam godinu jako dobro u Australiji, onda sam nažalost imala prvu veliku ozljedu, operaciju koljena, ali evo godina je uspješno završila i nadam se da će se nastaviti u tom tonu i sljedeće godine, da ću napraviti dobre pripreme i biti spremna za Australiju", kaže Donna.

Puno sportskih uspjeha Donni i njezinoj obitelji poželjeli su župan i gradonačelnik, zhvaljujući joj na svemu što čini za Osijek i Osječko-baranjsku županiju, kako u promotivnom smislu, tako i u smislu razvoja tenisa i sporta.

"Naša je sportska ambasadorica. To nam je na čast i ponos, i svake godine se, kada Donna uspije, nađemo, porazgovaramo, izmjenimo informacije i iskustva, i razgovaramo o novim projektima, koje smo i u ovoj godini radili, a to su izgradnja novih sportskih terena na inicijativu, naravno, Donne Vekić", kaže župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

"Ono što je bitno da nastavimo raditi na popularizaciji tenisa. Grad Osijek zajedno s OBŽ, na inicijativu Donne Vekić i njezine obitelji, ima prvi javni besplatni teren. Nadamo se da će ih u budućnosti biti još više i da ćemo također u još nekim drugim stvarima biti prvi u Hrvatskoj", kaže gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Pred Donnom je novi grand slam turnir i nova teniska godina u kojoj očekuje dobre rezultate i povratak prvo među top 20, a onda i ulazak među top 10 najboljih tenisačica na svijetu.