STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

''MORAMO PONIJETI KREMU ZA SUNČANJE'': Dvadesetak Osječana osmu godinu za redom zaigralo „božićni picigin“

Nastavlja se osječka božićna tradicija. Na najpoznatijem gradskom kupalištu Dravi, skupina hrabrih Lega i Legica danas je još jednom pokazala kako se ne boji zime te su osmu godinu za redom zaigrali poznatu dalmatinsku igru – picigin.

Sunčani ponedjeljak dio građana izvukao je u šetnju, a dio na - kupanje. U dravskom plićaku na drugi dan Božića, dvadesetak osječkih entuzijasta i sportaša ponovno su zaigrali „božićni picigin“ koji je već sada prerarastao u tradiciju.

Mi smo krenuli prije davnih osam godina. Mogu reći da je bilo minus dva, tri, četiri pet, a voda je bila oko nule. Danas je ovo smješno, imam osjećaj kao ovi u Splitu na Bačvicama. Plus petnaest vani, dobro voda je dva, tri, ali sasvim ugodno. Danas moramo i kremu za sunčanje ponijeti, kaže Zvonko Beissmann.

Jedan od kupača je i Božidar koji se na Dravi kupa više od 40 godina, a ovu prigodu koristi i za proslavu svog rođendana.

Rođendan je slaviti na ovaj način posebno. Ovo je osma godina, a rođendan mi je šezdeseti. Jako se dobro osjećam, Bogu hvala, vrijeme nas služi. U zdravom tijelu, zdrav duh. Treba malo i pretrpjeti, ne treba biti skroz u toplom. Gledam ove mlade, svi su šmrkavi, a mi stariji smo nosili duge gaće nekada i to se odrazilo sad na ovim godinama, kaže Božidar Jakovčević.

A hrabrim Legama pridružile su se i pripadnice ljepšeg spola te pokazale kako im hladna voda ne predstavlja nikakav problem.

Za nas je ovo lijek, život i sve. Cijele godine mi uživamo na našoj lijepoj Dravi i želimo svima sretan Božić i sve blagdane i da svi s nama uživaju, kaže Marija Dukmenić.

Za podizanje atmosfere pobrinuo se i veliki broj publike koji je došao bodriti kupače te se u blagdanskoj atmosferi podružiti uz glazbu i čašicu domaće slavonske rakije.