STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
27°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

UNIKOM PREDSTAVIO NOVI PROJEKT: Eco City LegOSi pomažu odvajati otpad u kućanstvu

Zdena Metalac, Janko Organko, Teta Plastika, Teglica Verica i Mirko Papirko junaci su koji će Osječanima pomoći u još boljem odvajanju otpada u kućanstvu. Komunalna tvrtka Unikom predstavila je projekt Eco City LegOSi koja obuhvaća niz edukativnih i informativnih aktivnosti, s posebnim naglaskom na najmlađe.

Eco City LegOSi pomažu odvajati otpad u kućanstvu
Eco City LegOSi pomažu odvajati otpad u kućanstvu

„Kroz ovaj projekt htjeli smo naglasiti važnost edukacije od najranije životne dobi stoga je ostvarena suradnja s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti koji su u fazi izrade edukativnih radionica te početkom idućeg polugodišta, odnosno od ožujka krećemo prema vrtićima i osnovnim školama gdje će djeca na zanimljiv i interaktivan način učiti o odvajanju otpada“, ističe Tihana Škugor, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša, Unikom.

Kako bi potaknuli građane na korištenje reciklažnih dvorišta u sklopu kampanje je organizirana i nagradna igra.

 „Naši građani kada dođu u reciklažno dvorište mogu kada ostave otpad odnosno sirovinu dobiti naljepnicu Eco City LegOS i kada skupe 5 naljepnica dobiju na poklon jednog od Eco City LegOSa koji žele“, kaže direktor Unikoma, Igor Pandžić.

Vrijednost projekta je 466.637,40 kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će sufinancirati 40%.

Inače, Osijek ima 4 reciklažna dvorišta i prvi je od velikih hrvatskih gradova koji je dostigao stopu od 51,9% odvojenog sakupljenog otpada.