U ovoj epizodi Otvorenog studija razgovarali smo s predstavnicima projekta FoodFacts, inicijative Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku pokrenute u suradnji s partnerima poput Agrokluba i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH). FoodFacts okuplja multidisciplinarni tim stručnjaka s ciljem provjere točnosti informacija u prehrambenom sektoru te borbe protiv dezinformacija koje se šire na društvenim mrežama i u javnom prostoru. Kroz emisiju otkrivamo kako projekt pomaže građanima u razbijanju mitova o hrani, zašto je važno razlikovati znanstveno utemeljene činjenice od neutemeljenih tvrdnji te kako jača prehrambena pismenost može pridonijeti boljoj kvaliteti života.
Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Klikom na gumb "Prihvati i zatvori" ili daljnjim pretraživanjem stranice prihvaćate uporabu kolačića. Više o kolačićima pročitajte u Izjavi o privatnosti.