STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

NJEGOVE PJESME I DALJE SE RADO ČUJU: Godinu dana nakon Kićine smrti i dalje ''pjeva Slavonija''

Točno godinu dana je prošlo otkad nas je napustio bećar, glazbenik, pjevač, pjesnik, ponekad i roker, no prije svega Slavonac - Krunoslav Kićo Slabinac. Prigodom godišnjice njegove smrti brojne hitove iz njegovog opsežnog repertoara izveli su na glavnoj osječkoj tržnici članovi pjevačke skupine Vesela grupa.

Godinu dana nakon Kićine smrti i dalje ''pjeva Slavonija''
Godinu dana nakon Kićine smrti i dalje ''pjeva Slavonija''

I kad umrem pjevat će Slavonija! Proročanske su bile riječi velikog glazbenika i bećara Krunoslava Kiće Slabinca. NjegNove pjesme i dalje se rado čuju diljem voljene mu Slavonije, ali i puno dalje, a dokaz tome je i Vesela grupa koje je na prvu obljetnicu kićine smrti zapjevala na osječkoj tržnici njemu u čast.

"Kićo je bio Osječanin, Slavonac, veliki pjevač, aranžer, gitarist, bećar, veseljak, prijatelj, Osječani ga strašno vole i zaslužio je da ga ne zaboravimo, a danas obilježavamo godišnjicu njegove smrti", kaže Silvestar Vrček, voditelj „Vesele grupe“.

Vesela grupa izvela je tako desetak najpopularnijih kićinih pjesama, od „Slavonac sam, time se ponosim“, do na kraju neslužbene slavonske himne „I kad umrem pjevat će Slavonija“. Između svake od njih brojni prolaznici koji su zastali kako bi poslušali ove vječne skladbe mogli su čuti i brojne zanimljivosti o najpoznatijem bećaru.

"Između svake pjesme će biti komentar, najava, nešto o njemu, nabrajanje njegovog repertoara, a jednu ćemo posebno predzadnju pročitati, to je ona „Slavonijo, ja sam tvoje dijete“ koja najbolje njega ocrtava", kaže Vrček.

Vesela grupa, inače okuplja petoricu glazbenika koji pjevaju i u klapi i zboru Zrinski, kao i u brojnim crkvenim i umirovljeničkim zborovima. Članovi su i Vesele grupe davatelja krvi, a koja postoji već 52 godine u Osijeku.