STV Live
Nedjelja, 19. svibanj 2024.
22°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

PROJEKT VRIJEDAN 155 TISUĆA EURA: Grad Vukovar nastavlja s ulaganjima u biciklističku infrastrukturu

Vukovar se može pohvaliti s čak 18 kilometara biciklističkih staza, a uskoro će ta brojka biti dvostruko veća zahvaljujući projektu vrijednom 155 tisuća eura.

Grad Vukovar nastavlja s ulaganjima u biciklističku infrastrukturu
Grad Vukovar nastavlja s ulaganjima u biciklističku infrastrukturu

Moram reći da kroz ITU mehanizam u suradnji s Općinom Trpinja radimo na tome da iz EU sredstava povežemo i pravac od Osijeka, točnije Općine Trpinja prema Vukovaru, a jednako tako i od Vinkovaca, odnosno Bršadina. Cilj je spojiti ih biciklističkim stazama s Vukovarom i spojiti se u jednu zaokruženu biciklističku cjelinu

Bicikl postaje sve poželjnije prijevozno sredstvo, a poboljšanje sigurnosti u tom pogledu nam je prvenstvena briga s ovakvim projektima. Ovim dodatnim projektiranjem ćemo omogućiti buduće kandidiranje na europske fondove kojih u ovom trenutku imaju osigurano 2,5 milijarde eura za ovakve vrste projekata. Izradom projekte dokumentacije ćemo pokriti sve frekventne prometnice na području grada Vukovara, kaže pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo grada Vukovara Dražen Čulig.

Cilj je općine Bogdanovci i Trpinja povezati s Vukovarom.

Moram reći da kroz ITU mehanizam u suradnji s Općinom Trpinja radimo na tome da iz EU sredstava povežemo i pravac od Osijeka, točnije Općine Trpinja prema Vukovaru, a jednako tako i od Vinkovaca, odnosno Bršadina. Cilj je spojiti ih biciklističkim stazama s Vukovarom i spojiti se u jednu zaokruženu biciklističku cjelinu, kaže gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.