STV Live
Utorak, 16. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Glazba

SAJAM GRAMOFONSKIH PLOČA: Gramofonske ploče još uvijek su in!

Zbog njihovog posebnog zvuka vole ih sve generacije. Starije za njih najviše veže nostalgija, a mlade ljubav prema glazbi. Gramofonske ploče ovog su vikenda bile najtraženiji predmet u Osijeku. Brojni građani od prijepodnevnih sati požurili su na 4. Sajam gramofonskih ploča kako bi na vrijeme ulovili svoj primjerak okruglog komada plastike čija popularnost ponovno raste.

Na Sajmu gramofonskih ploča u Osijeku doista se moglo pronaći, baš kako i pjesma kaže, sve što želite i sve što trebate - od heavy metala, jazza pa sve do Lepe Brene. Neovisno o tome koji žanr preferirate, sudeći prema gužvi kod osječkog Eurodoma jedno je sigurno – gramofosnke ploče i dalje su in.

Dok su jedni svojom kolekcijom već dostigli četiri znamenke, neki su tek na početku kada je u pitanju skupljanje ovog doista posebnog komada plastike.

Sajam je okupio više od 25 izlagača kako iz drugih hrvatskih gradova tako i iz Srbije, ali i Austrije.

Događaj je organizirala Udruga Volim gramofonske ploče i to po četvrti put, a interes i kada su pitanju izlagači i posjetitelji sve je veći, ističu organizatori.

Svi koji su propustili priliku da ovih dana ulove svoj komad vinila morat će se strpiti još neko vrijeme, jer sljedeći Sajam gramofonskih ploča najavljen je tek za jesen.