STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

NASTAVA NA OSJEČKOM SVEUČILIŠTU VEĆINOM UŽIVO: Guberac: Autonomno je pravo dekana da s obzirom na stanje donosi pojedine mjere

Epidemiološka situacija se prati i na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku. Čelnicima fakulteta i Akademije dana je uputa da trebaju slijediti naputke i mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Guberac: Autonomno je pravo dekana da s obzirom na stanje donosi pojedine mjere
Guberac: Autonomno je pravo dekana da s obzirom na stanje donosi pojedine mjere

A prema riječima rektora Vlade Guberca, autonomno je pravo svakog dekana da s obzirom na stanje na fakultetu donosi pojedine mjere.

„Trenutno se većina nastave odvija kontaktno, neki fakulteti su djelomično prešli na online nastavu, vježbe se uglavnom još uvijek održavaju kontaktno. Razvoj situacije u narednim danima će pokazati kako će dekani poduzimati određene mjere“, kaže Guberac.

 A na društvenim mrežama pojavile su se informacije da će pojedini profesori od studenata zahtijevati COVID-potvrdu za izlazak na ispite, kolokvije ili čak za predavanja, što je među mladima izazvalo zabrinutost.

 „Studenti su najosjetljivija populacija, to su mladi ljudi i naravno da će se njima pristupiti maksimalno kolegijalno. Dobar dio njih je procijepljen, drugi su preboljeli COVID i mislimo da jedan manji dio nije cijepljen i nije prebolio. Naravno da će oni na ispit izlaziti s maskama, a poslije 15. ovog mjeseca u suradnji s Ministarstvom vidjet ćemo hoćemo li poduzeti još nekakve mjere ili ne“, zaključio je rektor Guberac.