STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

DOMOVINSKI POKRET OSIJEK: ''HDZ-ovi projekti ostaju na obećanjima i političkoj promociji bez realizacije!''

Vijećnici Domovinskog pokreta u Županijskoj skupštini i Gradskom vijeću grada Osijeka, Krešimir Čabaj i Petar Kopunović-Legetin održali su tiskovnu konferenciju ispred nerealiziranog HDZ-ovog projekta Gradske i sveučilišne knjižnice.

''HDZ-ovi projekti ostaju na obećanjima i političkoj promociji bez realizacije!''
Petar Kopunović Legetin, Krešimir Čabaj

Krešimir Čabaj govorio je o brojnim obećanim, a ne izvršenim projektima i neispunjenim obećanjima HDZ-a u Osijeku i okolici.

"Stojimo pred takvim primjerom, a riječ je o Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici, čija gradnja je krenula 2015. godine, a rok završetka je bio 2018. Najavljena je i Gradska knjižnica u Strossmayerovoj ulici, ali i za taj projekt ne postoji ni R od realizacije. U blizini se nalazi i OLT koji je najavljivan kao "mega projekt", no i tu se ništa nije pomaklo s mrtve točke. Isti je slučaj i s Kliničkim bolničkim centrom u Gackoj ulici koji je i dalje poljoprivredna površina s mnogobrojnim kulturama. Makete KBC-a lijepo izgledaju, ali sve je ostalo na crtežima bez konkretne realizacije", rekao je Čabaj.

"Nekonzistentnom politikom, bez kompasa, bez određivanja prioriteta, stvara dojam da se puno radi, a projekti koji su ključni za razvoj naše sredine se ne realiziraju", ističe Čabaj.

Petar Kopunović-Legetin ponovio je da je puno projekata najavljeno, ali nije izvršeno. Redovito se recikliraju obećanja i tiskovne konferencije. Govorio je o 5 tematskih dječjih igrališta na Dravi, botaničkom vrtu, bržim vlakovima do Zagreba.

"Obećan je KBC, Dom zdravlja na Sjenjaku. Sve su to lažna obećanja i osjećamo se kao da živimo u velikom lunaparku gdje od ljudi HDZ-ovci prave magarce. Puno je osobne i političke promocije, a malo konkretnih djela. Jesmo za razvoj Osijeka, ali ne samo riječima nego i djelima", zaključuje Kopunović-Legetin.