STV Live
Srijeda, 07. lipanj 2023.
17°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde

Sport

TEŽAK TJEDAN IZA NOGOMETAŠA OSIJEKA: Hoće li Istra u Puli biti prekretnica za NK Osijek?!

Težak je tjedan iza nogometaša Osijeka koji se pokušavaju izvući iz rezultatske i igračke krize ali i negativne atmosfere. Prva prava prigoda u subotu je u Puli gdje će Osijek na gostovanje kod Istre, i tamo se očekuje isključivo pobjeda.

Hoće li Istra u Puli biti prekretnica za NK Osijek?!
Konferencija za novinare NK Osijek

Nije lako nikome u NK Osijeku i od dolaska Nenada Bjelice ovi dani su sigurno svima, a njemu najviše i najteži u Gradskom vrtu. Vjeruju svi skupa da će već od subote protiv Istre krenuti opet sve na bolje, a samo pobjeda Osječane vraća u raspoloženje u kojem svi žele biti.

Sigurno težak tjedan za nas, ali skupili smo glave svi skupa popričali zajedno i pogledali se u oči i rekli da moramo dati puno više za ovaj klub i na treningu i utakmicama i mislim da smo dovoljno iskusni da možemo znati kako izaći iz ove situacije i siguran sam da ćemo pokrenuti stvari na pozitivu već ovaj vikend, kaže Ivica Ivušić.

Naravno da nas je uzdrmalo jako ispadanje od kazahstanske ekipe i razočarani smo svi kao što su navijači i vi novinari, tako smo i igrači i treneri jako razočarani, ali mi moramo dati podršku našim igračima, oni su dvije godine dali jako dobre nastupe u borbi Osijeka za prvaka i dali radosti dosta našim navijačima i zbog toga naši igrači zaslužuju respekt, kaže trener NK Osijek Nenad Bjelica.

I taj respekt će dobiti, dodaje Bjelica koji kaže kako ih želi podići i dovesti na razinu na kojoj su bili kada su pružali najbolje igre u dresu Osijeka. Trener Bijelo-plavih istaknuo je i kako će u ovoj sezoni više nego do sada prigodu dobiti i mlađi igrači.

I Janjić i Bakić i Barišić i Beljo. To su naši mladi igrači koji su u pripremama pokazali  da mogu biti dio momčadi koja će igrati u ovoj sezoni. Naravno da u ovoj situaciji kad je pritisak velik idemo na iskustvo igrača, teško je mladog igrača gurnuti da vadi kestenje iz vatre, ali nemam problem s tim i sigurno da će mladi igrači dobiti puno više prilike ove sezone u odnosu što su imali u prethodnoj sezoni, ističe Bjelica.

Ivica Ivušić pak kao osječki reprezentativac ima najviše ponuda za transfer, ali on o tome uopće ne razmišlja.

Mislim da sam pokazao da sam maksimalno fokusiran na svoju sadašnjost u NK Osijeku i da me jedino to zanima. Naravno da  je lijepo čuti da se netko zanima za mene što je potvrda mog rada, ali kao što kažem ja sam maksimalno fokusiran na ovo što se događa ovdje, kaže Ivušić.

Osijek će tako u subotu u Puli tražiti izlazak iz krize, a za tu utakmicu nedostajat će Nejašmić Kleinheisler i Leovac zbog ozljeda, a upitni su Fiolić, Žaper i Mierez. No, svakako će na Aldo Drosini istrčati respektabilnih 11 igrača koji će težiti osvajanju 3 boda. Inače, utakmica Istra Osijek igra se u subotu u Puli od 21 sat, a na put će i ovog puta ići kao podrška osječka Kohorta.